Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Έρχονται εκλογές.


Ο Γιώργος Βουλγαράκης, με συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, ζήτησε συγνώμη από τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αν με τη στάση του, τους πλήγωσε. Τους υπόλοιπους Έλληνες τους έχει …χεσμένους!

atsarantos

Αθάνατο Ελληνικά δαιμόνιο. Απο την ομογένεια η νέα ανακάλυψη.

Χάρη στην εφεύρεση και το επιχειρηματικό δαιμόνιο ενός Έλληνα, πολύ σύντομα οι οδηγοί του πλανήτη με ελάχιστο κόστος θα μπορούν να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο και στα αυτοκίνητά τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούν να ακούν σχεδόν όποιο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου θέλουν ενώ οδηγούν, και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ευρηματική συσκευή του ομογενή από τη Μελβούρνη, Γιώργου Πάρθημου, που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, επονομαζόμενη "miroamer", και η οποία σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών "Blaupunkt" θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας. Η παρουσίαση της νέας συσκευής έγινε στο Παγκόσμιο "Consumer Electronics Show" (ICES) στο Λας Βέγκας από την εταιρία του ομογενή Τόριαν Γουάιρλες, και την γνωστή "Blaupunkt". Το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο στηρίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miroamer, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μπει σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Ίντερνετ.

paratolmo

O SIBILLA ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ "H Lorida tis Gazas kaigetai apopse "

Ta nazistika gourounia tou Israil exoun kanei apopse kolasi ti Lorida tis Gazas!
Auti tin ora oi bombardismo;i einai aneleitoi.
Oi Europaiki Enosi, me tin stirixi tis sto Israhl, apodeiknyei oti einai ena aplo parartima ton Amerikanon.Prokeitai gia tin ntropi kathe politismenou anthropou.
Oi apopsinoi bombardismoi einai aneleihtoi!Na eiste sigouroi, to blepoume kathimerina edo, i htta tou Israilinou stratou kai ton USA tha einai sintriptiki!
To proi, episkeftikame ena sxoleio pou exei metatrapei se kentro prosfygon me 500 oikogeneies.
Den eidame oute ena prosopo fobismeno.O laos einai syspeiromenos kai APOFASISMENOS!Ta l;ogia enos giatrou sto nosokomeio, einai xaraktiristika: Protimame na pethanoume, para na exoume mia epanalipsi tou apokleismou!
Edo agapoun tin Ellada! Omos, san ellines niothoume ntropi gia tin ypostirixi tis kybernhshs Karamanli stous nazi israilinous kai ta amerikanika symferonta.
Na thymomaste, h Gaza tha ginei tafos tou Israil!
Lorida Gazas, 21:30
το είδαμε στο : tolimeri

10 μέτρα οικονομικής ανακούφισης και στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων η Δέσμευση του Γιώργου στην ομιλία του στα Τρίκαλα


Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του προτείνουν μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τον αγροτικό κόσμο, που στηρίζεται στη λήψη 10 άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Αυτά είναι:

1)Ενα δισ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 28 δισ. που δίνεται για τις Τράπεζες να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

2)Αμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδο χάριτος 2 ετών.

3)Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

Γιώργος Παπανδρέου: Προεκλογικός παλμός στα Τρίκαλα 4)Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών οργανώσεων (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, ενώσεις συνεταιρισμών) που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

5)Αμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με τη διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.

6)Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

7)Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 ως 500 ευρώ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

8)Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς.

9)Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) και επαναφορά στο καθεστώς του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

10)Επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές και αύξηση της επιδότησης στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους κανονισμούς 1405/06 και 1914/06.

*Video & Φωτογραφίες (πατήστε τα links)

ολόκληρο το άρθρο από την σημερινή ομιλία στα Τρίκαλα στο : trikaland.gr

Στη μνήμη του Αλέξη ..

Με πολύ κόσμο και την γιαγιά του να φωνάζει: "Θεέ μου κάνε τον Άγγελο να φωτίζει την νεολαία. Δεν έχει κλονιστεί η πίστη μου", έγινε το μνημόσυνο για τον 15χρονο Αλέξανδρο.
"Δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη, αυτή η χρονιά θα είναι του Αλέξη". Αυτό το σύνθημα φώναξαν οι μαθητές που βρέθηκαν στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου για να τον αποχαιρετήσουν.
Πέρασαν κιόλας 42 ημέρες. Ίσως ο πόνος να είναι βουβός αλλά και οι αντιδράσεις πρέπει να τελειώσουν για να ηρεμήσει και ο μικρός. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί έτσι και αλλιώς. Η σφαίρα πήγε με στόχο τον Αλέξανδρο. Όπως τα λέγαμε τότε πριν 35 ημέρες. Απλά χτύπησε σε ένα τοίχωμα και τον βρήκε σε άλλο σημείο του σώματος του. Ενώ θα τον έβρισκε σε άλλο. Πάντως θα τον πετύχαινε.

Η ρουλέτα των εκλογών ..

Δύο Κυριακές τον Απρίλιο -5 ή 12- και μία τον Μάιο θεωρούνται οι πιθανότερες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών που φαίνεται ότι σχεδιάζει ο κ. Κ.Καραμανλής, διαπιστώνοντας ότι οι επιλογές του από τις αρχές του νέου έτους αρχίζουν και αποφέρουν πολιτικά οφέλη.Την ίδια στιγμή που όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ξορκίζουν την εκλογολογία,στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους υποστηρίζουν πως ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη ευκαιρία,αν δεν καταφύγει στις κάλπες την άνοιξη.Ο ίδιος ο κ.Καραμανλής δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τα εκλογικά του σχέδια,αλλά όλες οι κατευθύνσεις που δίνει στους υπουργούς του έχουν κοινή συνισταμένη:Στοχεύουν στον κατευνασμό της κοινής γνώμης και στην προσέλκυση ψηφοφόρων μέσω προεκλογικών παροχών,εγκαταλείποντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
Τα εκλογικά σενάρια επανήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την περασμένη Κυριακή, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειξαν αισθητή μείωση της διαφοράς από το ΠαΣοΚ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης. Από την επομένη, και ενώ οι υπουργοί με εντολή του Πρωθυπουργού εξακολουθούσαν να υπεραμύνονται της εξάντλησης της τετραετίας, άρχισαν να τηλεφωνούν στον κ. Κ.Καραμανλή και να του επισημαίνουν ότι οι εκλογές την άνοιξη είναι ο μοναδικός δρόμος για να ανακοπεί η άνοδος του ΠαΣοΚ, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως η διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση να αυξηθεί και πάλι. Τουλάχιστον πέντε κορυφαία στελέχη της ΝΔ επικοινώνησαν με τον κ. Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του, αλλά και για να του επισημάνουν πως αρχίζει να διαφαίνεται μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να την αγνοήσει.

Το Βήμα

Απειλείται και πάλι η εκεχειρία στη Γάζα ..

Λίγες ώρες μετά την μονομερή ανακήρυξη εκεχειρίας από το Ισραήλ, νέες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινό έδαφος. Για «εύθραυστη» κατάπαυση του πυρός κάνει λόγο ο Εχούντ Ολμέρτ, ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει λόγο για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν άμαχο Παλαιστίνιο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σε περιοχή όπου ένοπλοι έριχναν βλήματα όλμων, όπως ανακοίνωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Πρόκειται για το πρώτο θύμα που καταγράφεται από την έναρξη της μονομερούς εκεχειρίας.
Τουλάχιστον έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από παλαιστινιακό έδαφος κατά της πόλης Σντερότ, το πρωί της Κυριακής. Τέσσερις από αυτές προκάλεσαν ζημιές, αλλά όχι θύματα.
Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορική επίθεση κατά εκτοξευτών ρουκετών. «Πλήξαμε τους εκτοξευτές στο Μπέιτ Χανούν που έριξαν ρουκέτες στο Ισραήλ», τόνισε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Διαβάστε τι μεταδίδει από τη Γάζα ο απεσταλμένος του sibilla ..
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan