Τρίτη 7 Απριλίου 2009

James - Laid ..

Σκέφτομαι να το καθιερώσω και κάθε απόγευμα - βράδυ να επιλέγω κάποιο τραγούδι και να το μοιράζομαι μαζί σας. Για απόψε επέλεξα ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, τους James σε ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά τραγούδια τους, το Laid..


Enjoy!!

Firmware Update για το Play Station 3 ..

Η Sony ανακοίνωσε το νέο firmware για το PlayStation 3. Η έκδοση 2.70 φέρνει στους κατόχους της κονσόλας μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, με το ολοκαίνουργιο text chat να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το σύστημα άμεσης επικοινωνίας του PS3 επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν μέχρι και με 15 φίλους τους, ενώ παρέχεται η δυνατότητα για συνέχιση της συνομιλίας και κατά τη διάρκεια online παιχνιδιού.

Επιπλέον, στο νέο firmware έχει αυξηθεί το ανώτατο όριο στον όγκο των συνημμένων, από 1MB σε 3MB. Όσον αφορά στα multimedia αρχεία, το PS3 επιτρέπει πλέον τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας για τα videos που έχουν αγοραστεί στο PlayStation Store.

Πηγή : PC Magazine

Toshiba Laptops..

Ανέκδοτο της ημέρας

Χτυπάει το τηλέφωνο. Η Ελληνίδα μάνα το σηκώνει κι ακολουθεί ο εξής διάλογος.
Ελληνίδα Μάνα: ...Ναι;
Κόρη: Γεια σου Μαμά. Μπορείς να μου κρατήσεις τα παιδιά απόψε;
Ελληνίδα Μάνα: Θα βγεις;
Κόρη: Ναι.
Ελληνίδα Μάνα: Με ποιον;
Κόρη: Μ' ένα φίλο.
Ελληνίδα Μάνα: Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί άφησες τον άντρα σου... Τόσο καλό παιδί!
Κόρη: Δεν τον άφησα εγώ, ΑΥΤΟΣ με άφησε!
Ελληνίδα Μάνα: Τον άφησες να σ' αφήσει, και τώρα βγαίνεις έξω με τον καθένα.
Κόρη: Δε βγαίνω με τον καθένα. Μπορώ να σου φέρω τα παιδιά;
Ελληνίδα Μάνα: Εγώ δε σ' άφησα ποτέ για να βγω έξω με κανέναν άλλο παρά με τον πατέρα σου.
Κόρη: Ναι, αλλά είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Και είμαι βέβαιη ότι έκανες ένα σωρό πράγματα που δεν τα κάνω εγώ.
Ελληνίδα Μάνα: Τώρα τι υπονοείς;
Κόρη: Τίποτα. Θέλω απλά να μου πεις αν μπορείς να κρατήσεις
τα παιδιά απόψε.
Ελληνίδα Μάνα: Θα περάσεις τη νύχτα μαζί του; Τι θα πει ο άντρας σου άμα το μάθει;
Κόρη: Ο ΠΡΩΗΝ άντρας μου εννοείς! Δε νομίζω πως θα τον νοιάξει. Από τότε που έφυγε από το σπίτι,αμφιβάλλω αν κοιμήθηκε ποτέ μόνος !
Ελληνίδα Μάνα: Αρα λοιπόν θα κοιμηθείς στο σπίτι αυτουνού του χαμένου;
Κόρη: Δεν είναι χαμένος.
Ελληνίδα Μάνα: Όποιος άντρας βγαίνει με μια χωρισμένη με παιδιά είναι χαμένος και παράσιτο.
Κόρη: Κοίτα, δε θα το συζητήσω. Να τα φέρω τα παιδιά από κει ή όχι;
Ελληνίδα Μάνα: Αμοιρα παιδάκια μου με τέτοια μάνα.
Κόρη: Τι εννοείς με ΤΕΤΟΙΑ μάνα;;;
Ελληνίδα Μάνα: Χωρίς σταθερότητα. Εμ, γι' αυτό έφυγε ο άντρας σου.
Κόρη: Μα ακούς τι λες; Είσαι απαράδεκτη! Δε ντρέπεσαι;
Ελληνίδα Μάνα: Μη μου φωνάζεις εμένα! Πάω στοίχημα ότι κι αυτουνού του χαμένου έτσι του φωνάζεις!
Κόρη: Μπα, τώρα ανησυχείς για τον χαμένο;
Ελληνίδα Μάνα: Ααα, βλέπεις που το παραδέχεσαι πως είναι χαμένος; Το ήξερα εγώ!
Κόρη: Μαμά κλείνω.
Ελληνίδα Μάνα: Κάτσε παιδί μου! Μη κλείνεις! Τι ώρα θα μου φέρεις τα παιδιά;
Κόρη: Ούτε θα σου τα φέρω, ούτε θα βγω έτσι που μ' έσκασες!
Ελληνίδα Μάνα: Μα βρε παιδάκι μου, άμα δε βγαίνεις ποτέ έξω, πώς θα γνωρίσεις κανένα καλό παιδί;

Μπαταρίες από μικροοργανισμούς..


Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το γνωστό σε όλους MIT, κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ιδιότητα των μικροοργανισμών να συγκροτούν συμπλέγματα, κατασκευάζοντας δομές νανοσυρμάτων (nanowire), για χρήση σε πολύ λεπτές μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες αυτές θα μπορούν μελλοντικά να τροφοδοτούν ηλεκτρονικά προϊόντα, καθώς και οχήματα και, δεδομένου ότι είναι πολύ μικρές, θα επιτρέπουν την αύξηση ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με τους υφιστάμενους συσσωρευτές.

Παρεμβαίνοντας στα γονίδια των ιών, η ομάδα ήταν σε θέση να τους κάνει να αναπτυχθούν και να αυτό-συναρμολογηθούν σε μια λειτουργική ηλεκτρονική συσκευή.

Ο στόχος του έργου είναι να δημιουργηθούν μπαταρίες που να συσσωρεύσουν ηλεκτρική ενέργεια σε όσο γίνεται μικρότερες και ελαφρύτερες δομές. Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες των επιστημόνων, οι μπαταρίες θα κυμαίνονται σε μέγεθος από τον κόκκο ρυζιού μέχρι τα ακουστικά βαρηκοΐας που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πηγή : PC Magazine

Σε ισχύ η Οδηγία για καταγραφή των διαδικτυακών δεδομένων


Λίστες με τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι χρήστες, τα e-mail που ανταλλάσσουν, καθώς και τις τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούν μέσω του Διαδικτύου (π.χ. μέσω Skype), αποθηκεύονται υποχρεωτικά για 12 μήνες από τους παρόχους πρόσβασης (ISP) σύμφωνα με Οδηγία της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Το σχέδιο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ είχε αποφασιστεί με βρετανική πρόταση έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005.

Έγινε τελικά δεκτό παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και ορισμένων κυβερνήσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για επέλαση του Μεγάλου Αδελφού: στη Γερμανία, προσφυγή κατά της Οδηγίας εξετάζεται στο δικαστήριο, ενώ η Σουηδία έχει αποφασίσει να μην εφαρμόσει το πανευρωπαϊκό μέτρο.

Σε ισχύ, πάντως, έχει ήδη τεθεί η αντίστοιχη οδηγία που υποχρεώνει τις εταιρείας τηλεφωνίας να διατηρούν για διάστημα 12 μηνών τα αρχεία με τις κλήσεις των πελατών τους.

Τα δεδομένα που υποχρεούνται να αποθηκεύουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου δεν περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των e-mail, των ιστοσελίδων ή των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά μόνο το πού και το πότε έγιναν προσπάθειες σύνδεσης από τον καθένα χρήστη.

Τα αρχεία καλύπτονται από το απόρρητο των επικοινωνιών και οι Αρχές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά μόνο με εισαγγελική εντολή.

Το μέτρο είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από τις ίδιες τις εταιρείες, με το επιχείρημα ότι η διατήρηση των δεδομένων έστω και για 12 μόνο μήνες κοστίζει ακριβά.

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία της ιδιωτικότητας, οι οποίες κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρησιμοποίησε ως αφορμή τις επιθέσεις στο Λονδίνο για να εφαρμόσει απαράδεκτα μέτρα παρακολούθησης των πολιτών.

Ο Τζιμ Κίλοκ, εκτελεστικός διευθυντής της Open Rights Group (Ομάδας Ανοικτών Δεδομένων) υποστήριξε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε «τεντώνοντας τη νομοθεσία».

Όπως εξήγησε, το αμφιλεγόμενο τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΕΕ ως «εμπορικό» ζήτημα και όχι ως ζήτημα που αφορά την αστυνόμευση. Σε αυτή την περίπτωση θα είχε απαιτηθεί ομόφωνη απόφαση.

Πηγή : in.gr

Βανδαλισμοί στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στα Τρίκαλα



Στόχος αγνώστων έγιναν για μια ακόμη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο τα γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στα Τρίκαλα. Δυο άτομα νεαρής ηλικίας περίπου 25 ετών, συμφωνά με μαρτυρίες περαστικού, μετέβησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου προς την Κυριακή επί της οδού Γλαύστωνος 14 όπου βρίσκονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, πετώντας πέτρες και καταστρέφοντας την βιτρίνα της εξωτερικής εισόδου του κτιρίου.
Οι άγνωστοι δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Ρύπαναν με σπρέι και υβριστικά για το κόμμα μηνύματα τα τσάμια της εξωτερικής εισόδου που φιλοξενούνται τα γραφεία ενώ έγραψαν συνθήματα και σε γειτονικό από τα γραφεία τοίχο καταστήματος που βρίσκεται στην εν λόγω οδό.
Οι δράστες να σημειωθεί ότι έφυγαν πανικόβλητοι από το σημείο καθώς την ώρα της επίθεσης ένας διερχόμενος πολίτης έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.
Σημειωτέον ότι τα τοπικά γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Ε. κ. Χρήστου Τσιόλα γίνονται στόχος αγνώστων για 5η συνεχή φορά. Στην παρούσα φάση οι ζημιές ήταν αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με το παρελθόν.
«Για μια ακόμη φορά τα γραφεία μας έγιναν στόχος επίθεσης. Αυτή την φορά πιο «αναβαθμισμένη». Οι επίγονοι των γεγονότων του Δεκεμβρίου δείξανε για μια ακόμη φορά το πόσο αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την αντίθετη άποψη.
Εμείς, όπως δεν πτοηθήκαμε από προηγούμενες επιθέσεις, δεν θα πτοηθούμε κι από αυτή. Το αντίθετο πεισμώνουμε και υποσχόμαστε στους αρνητές της δημοκρατίας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα βρισκόμαστε μπροστά, όχι με πέτρες και μολότοφ αλλά με ιδέες και καθαρό πολιτικό λόγο», ανέφερε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Τσιόλας.
Τέλος να υπογραμμιστεί ότι για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ σήμερα ο κ. Τσιόλας σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

e-erevna

ξήλωσαν το μηχάνημα ανάληψης της «PRO BANK» που ήταν τοποθετημένο στο σουπερ μάρκετ «LIDL» στην συνοικία της Αγίας Μονής, αφαιρώντας 25.000 ευρώ

http://e-erevna.gr/photos/742009/7-1-1.jpg
Την νόσο…των ληστειών καλούνται να θεραπεύσουν οι διωκτικές Αρχές των Τρικάλων. Μετά την κλοπή ηλεκτρικών ειδών από τοπικό κατάστημα αλλά και την πρόσφατη ένοπλη ληστεία στην «ALPHA BANK» μια νέα κλοπή ασυνήθιστη για το τοπικά δρώμενα απασχολεί από χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.
Αυτή την φορά η ληστεία σημειώθηκε σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών ΑΤΜ της Τράπεζας «PRO BANK» που φιλοξενούνταν στον εξωτερικό χώρο του σουπερ μάρκετ «LIDL» που βρίσκεται στην συνοικία της Αγίας Μονής.
Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες χθες τις νυχτερινές ώρες αφού έδεσαν με ιμάντες το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών, το ξήλωσαν από την βάση του με την χρήση αυτοκινήτου κι αφού παραβίασαν, αφήρεσαν το χρηματοκιβώτιο με το υπάρχουν χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρηματοκιβώτιο του ειδικού μηχανήματος περιείχε 25.000 ευρώ περίπου.
Να υπογραμμιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ληστεία σε ΑΤΜ στην περιοχή των Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας.
Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες
Τελικά ο μεγάλος όγκος αλλά και το βάρος του ειδικού μηχανήματος ανάληψης μετρητών που υπολογίζεται στα 150 με 170 κιλά δεν στάθηκαν εμπόδιο για τους δράστες να διαπράξουν την ληστεία και να αφαιρέσουν ένα τόσο σημαντικό χρηματικό ποσό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Το σημείο που ήταν τοποθετημένο το ΑΤΜ σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν χθες αστυνομικοί κύκλοι δεν ήταν καλά φωτισμένο και ίσως ήταν ένα ατού για τους ληστές.
Βέβαια ο εξωτερικός χώρος γύρω από το μηχάνημα δεν παρακολουθούνταν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους δράστες.
Κατά την διάρκεια της κλοπής σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός, ο οποίος ήταν συνδεμένος με κάποια ιδιωτική εταιρία φύλαξης, που ειδοποίησε την αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο χώρο του σουπερ μάρκετ είχε περάσει και χθες βραδύ αστυνομικό όχημα για το έλεγχο του ειδικού μηχανήματος κάτι αντίστοιχο που γίνεται σε όλα τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί ΑΤΜ από τις Τράπεζες.
Δυστυχώς η τύχη ή η χρονική συγκυρία δεν στάθηκαν με το μέρος των αστυνομικών αρχών.
Οι δράστες αναζητούνται από χθες από δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης που στρέφει τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κύκλων αποκλείεται το ενδεχόμενο του συσχετισμού της χθεσινής ληστείας με εκείνες των προηγούμενων ημερών. Εκτιμάται ότι αυτή την φορά έδρασαν άτομα που κάνουν συστηματικά αυτή την δουλεία ενώ απέκλειαν την συμμετοχή κάποιου Τρικαλινού.
Εντούτοις οι έρευνες συνεχίζονται και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.
Τροχαίο με κλεμμένο φορτηγό
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο ήταν τοποθετημένο ειδικό γερανοφόρο μηχάνημα ενεπλάκη χθες το βράδυ σε τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Φλεγίου και Ηροδώτου.
Το φορτηγό είχε κλαπεί την περασμένη Δευτέρα 30 Μαρτίου από το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο και χθες ενώ κινούνταν από άγνωστο οδηγό σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο.
Ο άγνωστος οδηγός μετά το ατύχημα τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Το φορτηγό που ενεπλάκη το βράδυ της Κυριακής εξετάζεται αν είχε σχέση με την ληστεία στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών. Βεβαία μέχρι και χθες δεν αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους.

e-erevna

Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF

Η UNICEF, σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς διοργανώνουν μεγάλο Ραδιομαραθώνιο που είναι αφιερωμένος στον εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Εικοσιτέσσερα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία. Ο Ραδιομαραθώνιος γίνεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και τον κόσμο για το σημαντικό αυτό ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ζωής των παιδιών.

Η παρουσίαση αυτής της μεγάλης προσπάθειας καθώς και τα στοιχεία για την κατάσταση των εμβολιασμών στον κόσμο, θα γίνει σε Συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, Τρίτη 7 Απριλίου, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 στις 12 το μεσημέρι.

Για την ενίσχυση των προγραμμάτων Εμβολιασμού της UNICEF και την καταπολέμηση της Ελονοσίας θα λειτουργεί από το Σάββατο 4 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου γραμμή δωρεών με SMS. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να στέλνουν κενό μήνυμα στο 54234 με χρέωση 1,19 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Ο Ραδιομαραθώνιος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με δικτυώσεις των ραδιοσταθμών και ειδικά αφιερώματα.

Lidl: Σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος των εργαζομένων


Ο γερμανικός όμιλος Lidl ανακοίνωσε χθες την άμεση απομάκρυνση του υπευθύνου του για τα καταστήματα της Γερμανίας, Φρανκ-Μίχαελ Μρος, μετά το νέο σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος των εργαζομένων. Ο 45χρονος Μρος θα αντικατασταθεί από τον Γιούργκεν Κίσεμπερτ, 59 ετών, ο οποίος εργάζεται εδώ και 20 χρόνια στον όμιλο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων του, όπως πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ ο όμιλος συγκέντρωνε τέτοια στοιχεία από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2009. Σε καρτέλες που τιτλοφορούνταν "κατάσταση υγείας" υπήρχαν σχόλια όπως "εγχειρίστηκε για όγκο, αλλά ήταν καλοήθης" ή "θέλει να μείνει έγκυος, η τεχνητή γονιμοποίηση δεν απέδωσε".

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή σταμάτησε στα τέλη του 2008.

Give an Answer.....





Life has meaning again......

Με ποιους όρους με αγάπησες Αννα;

(σε) βλέπω,(σου) μιλάω,(σε) ακούω



what we see is not made up of what we are seeing

but rather from what we are!!!
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan