Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Είμαι εργαζόμενος στην ΒΦΛ που παραμένει με προβλήματα από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εταιρεία οδηγήθηκε στο "λουκέτο", επειδή παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων, όλων των τύπων, στις αποθήκες της βιομηχανίας, ώστε να μη χωράει άλλο στοκ. Την περίοδο αυτή στις αποθήκες της ΒΦΛ βρίσκονται περίπου 100.000 τόνοι λιπασμάτων, που επρόκειτο να διατεθεί στους αγρότες.

Το πρόβλημα για τις 700 οικογένειες είναι μεγάλες. Δεν θέλουμε να ξεπουληθεί η εταιρεία στο εξωτερικό γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι εμείς στην Καβάλα θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μετά από ένα ή δυο χρόνια. Έχουμε ζήσει πέτρινα χρόνια και δεν θέλουμε να τα περάσουμε και πάλι. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει αν η βιομηχανία περάσει σε χέρια και νοοτροπία ξένων επενδυτών(;). Ποιος θα μας διασφαλίσει;
Αν υπάρχουν Ελληνικές προτάσεις είναι προτιμότερες όπως το παπούτσι από τον τόπο σου. Μην ξεχάσουμε ότι κάποιοι συνάδελφοι μας μπήκαν σε ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ με την υπογραφή του υπουργού Γ.Αλογοσκούφη πριν δύο χρόνια. Δεν αντέχουμε άλλοι κοροιδία".

Εργαζόμενος στην ΒΦΛ

hakis-hakis

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς Μελίνα

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η Μελίνα Μερκούρη, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η «τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως την αποκαλούσαν τα διεθνή μέσα κηδεύτηκε λίγες μέρες αργότερα με τιμές αρχηγού κράτους, συνοδευόμενη από ένα εκατομμύριο πολιτών.

Η Μαρία Αμαλία Μερκούρη ήρθε στη ζωή στις 18 Οκτωβρίου του 1920 στο σπίτι του παππού της Σπύρου Μερκούρη, ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος Αθηνών για περίπου είκοσι χρόνια. Ο πατέρας της, Σταμάτης, ήταν επίσης πολιτικός.

Σε ηλικία δεκαοχτώ ετών γίνεται δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ τον επόμενο χρόνο παντρεύεται τον Παναγιώτη Χαροκόπο. Το 1944 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο σανίδι ξεκινώντας τη θρυλική πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στην θεατρική και κινηματογραφική της καριέρα συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας Τέχνης όπως με τον Δημήτρη Μυράτ, την Ειρήνη Παππά, τον Τίτο Βανδή, τον Κάρολο Κουν, τον Μάνο Κατράκη, τον Γιώργο Παππά, τον Μάνο Χατζιδάκη, Μίκη Θεωδοράκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Ιάκωβο Καμπανέλλη και τους Ζιλ Ντασσέν, Άντονι Πέρκινς, Ρόμι Σνάιτερ, Πίτερ Ουστίνοφ, Λόρενς Ολιβιέ, Έλεν Μπέρστιν και πολλούς άλλους.

Η πρώτη της ταινία, η μυθική πλέον «Στέλλα» ... προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1955. Η σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, το σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η ερμηνεία της Μελίνας χάρισαν στην ταινία παγκόσμια αναγνώριση και βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας ρετροσπεκτίβας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1960, με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας του 1956, καθώς και με το βραβείο ερμηνείας Isa Miranda, για την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 1955.

Στο φεστιβάλ των Καννών η Μελίνα γνωρίζει κι ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον Ζίλ Ντασσέν, με τον οποίο αργότερα θα παντρευτούν και θα μείνουν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Με σκηνοθέτη το Ντασσέν τον επόμενο χρόνο γυρνάνε την ταινία «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το 1958-60 το ζευγάρι κινηματογραφεί το «Ποτέ την Κυριακή», την ταινία που έκανε διάσημη την ίδια και τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι σε όλο τον κόσμο. Η ταινία βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού και με το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Παράλληλα με την θεατρική και κινηματογραφική της καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό η Μελίνα κυκλοφορεί πάνω από 15 δίσκους, με ερμηνείες έργων των Μάνο Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Βασίλη Τσιτσάνη, Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Το πραξικόπημα της 21 Απριλίου την βρίσκει στο εξωτερικό όπου παρουσιάζει στο Μπρόντγουει το «Ίλια Ντάρλινγκ». Εμφανίζεται στις κάμερες των αμερικανικών μέσων και δηλώνει κλαίγοντας "Σας παρακαλώ μην πάτε στη χώρα μου".

Από το εξωτερικό δίνει αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών, οι οποίοι σπεύδουν να της αφαιρέσουν την ελληνική ιθαγένεια και κατάσχεσαν την περιουσία της στην Ελλάδα. Όταν η Μελίνα πληροφορείται την απόφαση της χούντας κάνει την ιστορική δήλωση : «Γεννήθηκα Ελληνίδα και θα πεθάνω Ελληνίδα. Ο Παττακός γεννήθηκε φασίστας και θα πεθάνει φασίστας. Με συνεντεύξεις, συναυλίες, ηχογραφήσεις, απεργίες πείνας και πολιτικές εκδηλώσεις η Μελίνα αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τη χούντα που αποπειράται να την δολοφονήσει με διάφορους, ανεπιτυχείς, τρόπους.

Δυο μέρες μετά την πτώση της δικτατορίας η μελίνα Μερκούρη επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ την περιμένει πλήθος φίλων στο αεροδρόμιο. Εγκαθίσταται πλέον μόνιμα στη χώρα και ασχολείται ενεργά και με την πολιτική, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις κυβερνήσεις Παπανδρέου ως υπουργός Πολιτισμού. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σχολιάσει ότι η Μελίνα Μερκούρη ήταν η μόνη που άντεξε τους 16 ανασχηματισμούς των κυβερνήσεών του.

Η Μελίνα Μερκούρη είναι αυτή που διακηρύσσει ότι «η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο πολιτισμός» και δίνει μάχη για την προώθησή του στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Οι πολιτικοί σχολιάζουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού επί των ημερών της λειτούργησε όσο ποτέ ενώ ο Τύπος του εξωτερικού παρακολουθεί ανελλιπώς την πορεία της. Ξεκινάει την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θίγοντας το θέμα επίσημα στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό.

«Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για μας. Είναι το καμάρι μας. Είναι οι θυσίες μας. Είναι το υπέρτατο σύμβολο ευγένειας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι η φιλοδοξία και το όνομά μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητάς μας» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Αν με ρωτήσετε εάν θα ζω όταν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα επιστρέψουν στην Ελλάδα, σας λέω πως ναι, θα ζω. Αλλά κι αν ακόμη δεν ζω πια, θα ξαναγεννηθώ».

Προκειμένου να κάνει εφικτή την επιστροφή των Γλυπτών, το 1989 κήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή ενός νέου Μουσείου της Ακρόπολης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις εργασίες αναστήλωσης της Ακρόπολης αλλά και στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης δική της ιδέα ήταν και η ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου. «Είναι επιτακτική ανάγκη, είναι χρέος της Ελλάδας να διασώσει την καρδιά της ιστορίας της, την καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό της κέντρο, μ' ένα έργο που θα αλλάξει παντελώς την εικόνα και τη ζωή στο κέντρο της πόλης» δήλωνε.

Το 1983 έθεσε το ερώτημα «Πώς είναι δυνατόν μια κοινότητα που στερείται την πολιτιστική της διάσταση να μπορεί να αναπτυχθεί;» ενώπιων των υπουργών Πολιτισμού της τότε ΕΟΚ, σημειώνοντας πως ο πολιτισμός «είναι η ψυχή της κοινωνίας» και πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα « βρίσκεται ακριβώς στο σεβασμό της ιδιαιτερότητας και στο να δημιουργήσουμε ένα παράδειγμα ζωντανό μέσα από ένα διάλογο των πολιτισμών της Ευρώπης. Η φωνή μας είναι καιρός να ακουστεί με την ίδια δύναμη όπως αυτή των τεχνοκρατών. Ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργία, δεν είναι λιγότερο σημαντικά από το εμπόριο, την οικονομία, την τεχνολογία». Έτσι, ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η Μελίνα Μερκούρη, η αγαπημένη των Ελλήνων, υπήρξε από τις πλέον διάσημες προσωπικότητες της Ελλάδας. Στην είδηση του θανάτου της ο παγκόσμιος Τύπος προέβη σε αναλυτικά αφιερώματα της ζωής της μυθικής Ελληνίδα με το βροντερό γέλιο ενώ στο Μπρόντγουεϊ τα θέατρα παρέμειναν κλειστά την ώρα που πάνω από ένα εκατομμύριο συγκινημένοι πολίτες την συνόδευαν στην τελευταία της κατοικία.



tvxs.gr

Τρεις εισαγγελείς στην Τούμπα για το '' και ο Θεός βοηθός ''

Παρουσία τριών εισαγγελέων θα διεξαχθεί ο Κυριακάτικος (8/3, 19:00) αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ταυτόχρονα, το γήπεδο της Τούμπας θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό για την αντιμετώπιση τυχόν φαινομένων βίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους κόλπους των οπαδών του ΠΑΟΚ ο αποκλεισμός της ομάδας τους από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και τα όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Παπαγεωργίου, διέθεσε τρεις εισαγγελείς που θα συνδράμουν το έργο των αστυνομικών δυνάμεων και θα παρακολουθούν στενά τα γεγονότα.

Έτσι, στο γήπεδο της Τούμπας θα βρίσκονται ο υπεύθυνος για αθλητικά θέματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλας, καθώς και οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Νικόλαος Κωνσταντίνου και Αντώνιος Παπαματθαίου.

Η ασφαλής διεξαγωγή της αναμέτρησης και η αποφυγή τυχόν επεισοδίων αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το πρωί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Αναστάσιος Κανελλόπουλος και ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, τον κ. Παπαγεωργίου επισκέφθηκε το μεσημέρι ο επικεφαλής των μέτρων τάξης για τον εν λόγω αγώνα, αστυνομικός διευθυντής, Ιωάννης Λαφτσίδης.

Την ίδια ώρα, με κατεπείγον έγγραφο προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργίου, ζήτησε να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και των τριών ορισθέντων εισαγγελέων.

Βλάβη σε Boeing 737 των Αυστριακών αερογραμμών


Boeing 737 των Αυστριακών αερογραμμών αναγκάστηκε να γυρίσει στο αεροδρόμιο της Βιέννης όταν η καμπίνα του γέμισε με καπνό. Κανείς από τους
72 επιβάτες και το προσωπικό δεν έπαθε το παραμικρό.

Ποσό 2 εκ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «με απόφαση του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη εγκρίθηκε η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στους δικαιούχους του νομού μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καταστάσεις του ανωτέρω διμήνου συμπεριλαμβάνεται και η χορηγηθείσα από 1/1/2009 αύξηση. Κατά το αναφερόμενο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, θα επιδοτηθούν 2.900 δικαιούχοι και θα καταβληθεί ποσό 1.661.539,95 ευρώ συνολικά.
Επίσης θα καταβληθεί, με τις καταστάσεις του ανωτέρω διμήνου, το εφάπαξ επίδομα κοινωνικής συνοχής (θέρμανσης), το οποίο για τον νομό μας έχει καθοριστεί στα 200 Ευρώ σε:
α) όλα τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα
β) τα ανασφάλιστα και έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα
Οι δικαιούχοι επιδόματος κοινωνικής συνοχής είναι 1.678 και το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 335.600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα καταβληθεί για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων με την αύξηση για το έτος 2009 και το επίδομα κοινωνικής συνοχής το ποσό του 1.997.139,95 ευρώ
Πρέπει εδώ ν’ αναφέρουμε ότι η Νομαρχία Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που θα πληρώσει το επίδομα κοινωνικής συνοχής άμεσα, δηλαδή μαζί με το επίδομα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2009.
Επίσης σημειώνεται, ότι η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους δικαιούχους, γίνεται χωρίς να ζητούνται συμπληρωματικά δικαιολογητικά, εφόσον έχουν κριθεί ως δικαιούχοι βάσει στοιχείων που υφίστανται στην Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ν.Α. Τρικάλων».

e-enimerosi

Πως κερδίζει μια ομάδα;;;;;



kafeneio-gr

Κρεβάτι έκπληξη

Μιχάλης Σπανουδάκης ετών 36: Έκανε αυτό που του πρόσταξε η συνείδηση του...


Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη. Έπεσε νεκρός απο τις σφαίρες ληστών που "απαλλοτρίωναν" υποκατάστημα τραπέζης. Οι ληστές πάτησαν την σκανδάλη του όπλου. Το όπλο το είχαν γεμίσει και οπλίσει η ανικανότητα, η διανοητική αναπηρία και οι φοβίες της ελληνικής άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης χρεοκοπημένων στραγαλατζήδων, ανθρώπων που βουλιάζουν και είναι σαν ένα γκιουβέτσι που κλείσανε μέσα στο φούρνο. Με επιπόλαιες εκφράσεις θυμώνουν τα χάνουν και αντί να ξυπνήσουν πέφτουν και πάλι σε νάρκη. Έχουν κλειστεί μέσα σε στεγανά διαμερίσματα όπως τα καράβια την ώρα του ναυαγίου.
Η δολοφονία του αστυφύλακα δείχνει την τέλεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, τον εξευτελισμό και θεομπεχτισμό του πολιτικού μας κόσμου. Όλο αυτό το συνονθύλευμα που μας κυβερνά, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ΜΚΟ και πάει λέγοντας θυμίζει μία θλιβερή συλλογή από δοχεία νυχτός για να ρίχνουν μέσα τις ευθύνες τους.

Διάβασα σε διάφορα μπλογκς αποστροφές του τύπου: τι θα πουν τώρα οι αριστεροί ρέκτες που ξεφωνίζουν σαν υστερικές πουτάνες για την βία των "μπάτσων". Εμείς οι Ελληνες πατριώτες δεν τους θέλουμε να πούνε τίποτα. Ότι και να πει το κόμμα των ληστών και των κουκουλοφόρων θα προσβάλει την μνήμη του ήρωα που έπεσε γιατί έτσι επέβαλε το καθήκον του. Ότι και να γράψει ο Μπουκάλας και όλη η συνομοταξία του θα είναι ύβρις. Δεν θέλουμε κανέναν από δαύτους να αρθρώσει κουβέντα ούτε να γράψει λέξη....»»»»


Ο Μιχάλης Σπανουδάκης είναι δικός μας ήρωας. Εμείς θα τον κλάψουμε. Εμείς θα γράψουμε. Ηταν παιδί από τα σπλάχνα του λαού και όχι "λαϊκός" του Ψυχικού και της Φιλοθέης που το πρωί τον μαζεύει το λεωφορείο του ιδιωτικού, όπως η σκουπιδιάρα τα σκουπίδια, για να τον πάει στου Μωραΐτη ή σε οποιοδήποτε σχολείο διαλέξει ο λαμόγιας μπαμπάς και η μποβαρίζουσα μαμά του και μετά να κατεβεί στα Εξάρχεια για να το παίξει προλετάριος.

Στην μητέρα του νεογέννητου παιδιού του ήρωα που δεν πρόλαβε να το χαρεί, γιατί έτσι θέλησε μία φωνακλάδικη αριστερά και μία ανύπαρκτη και φοβική ΝΔ, μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια από όλους εμάς που πονάμε τον τόπο μας, λατρεύουμε τις πέτρες και τα λιβάδια του, μας μιλάνε τα βουνά και τα καταράχια, μας αγριεύει η αρμύρα της θάλασσας , μεθάμε με το αθάνατο κρασί του 21, κατά το παράγγελμα του Παλαμά και ακούμε το βροντολόγημα των ελληνικών αρμάτων, όπως ξεπηδά από τα ποιήματα του Βαλαωρίτη, μία παραίνεση. Ας μεγαλώσει το παιδί της με τα λόγια του αειμνήστου Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά στην καρδιά της. Ας του τα εμφυσήσει στη ψυχή και θα κάνει τον ήρωα πατέρα του υπερήφανο και την Ελλάδα μία καλλίτερη πατρίδα.

Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρης τον εαυτό σου. Μόνο μέσα είς τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα είς τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρα σου. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η ελληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχήν σου.

tabouri.blogspot.com

«Εμείς είμαστε μασόνοι!» είπαν 4 μέλη του Παιδαγωγικού στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, που έμεινε άναυδος


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
«Εμείς είμαστε μασόνοι», είπαν τέσσερα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μετάλλινος στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει «από το μηδέν» να το έχει υπόψη του και να μας πει εάν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.
Όπως είπε o π. Γ. Μεταλληνός.........
στο μπλογκ Thriskeftika, «ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια. Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι μασόνοι και οι χιλιαστές μάς έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι». Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί», γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δυο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».
Εμείς έχουμε μερικές παρατηρήσεις να κάνουμε:
1. Η ομολογία μελών του Π.Ι. ότι είναι μασόνοι φανερώνει ξεκάθαρα γιατί τα βιβλία αποχριστιανίζονται. Πώς μπορούμε να δεχόμαστε τα νέα βιβλία αδιαμαρτύρητα όταν ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους υπεύθυνους για το περιεχόμενό τους υπάρχουν μασόνοι; Άλλωστε και ο π. Γεώργιος διερωτήθηκε αν και σήμερα υπάρχουν μασόνοι στο Π.Ι. και θεώρησε πως το γεγονός αυτό μπορεί να μας ερμηνεύσει γιατί το μάθημα των Θρησκευτικών πολεμείται.
2. Η ευθύνη για την αλλαγή της ενότητας για τους χιλιαστές ανήκει στο Π.Ι. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας αποκαλύψουν οι θεολόγοι του Π.Ι. τον συγγραφέα της νέας ενότητας για τους χιλιαστές. Σε κάθε περίπτωση, είναι αντιδεοντολογικό και άδικο να αποδίδεται η νέα ενότητα στον π. Γεώργιο και τον κ. Φίλια (που τα ονόματά τους αναφέρονται ως συγγραφέων του βιβλίου), ενώ την έχουν γράψει άλλοι. Επίσης, είναι ψευδής η πληροφορία ότι οι συγγραφείς συμφώνησαν δήθεν για τη νέα ενότητα για τους χιλιαστές. Ούτε ενημερώθηκαν για την αλλαγή, ούτε πολύ περισσότερο συμφώνησαν με αυτήν.
3. Η νέα ενότητα για τους χιλιαστές πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει η παλαιότερη που είχαν γράψει οι συγγραφείς του βιβλίου.
Ας τα γνωρίζει αυτά ο κ. Σπηλιωτόπουλος...

Ο θάνατος ρίχνει τις μάσκες

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Έπαψε να είναι παιχνίδι όμως όταν μπήκαν τα λεφτά στην μέση και άνθρωποι που η εώς τότε δραστηριότητά τους είχε να κάνει με μυστικές υπηρεσίες και λοβιτούρες.

Παλιότερα ήταν ο Βαρδινογιάννης σε μια soft εκδοχή του ελέγχου των πραγμάτων και από δεκαετίας ο αδίστακτος Κόκκαλης. Αυτοί οι δύο δηλητηρίασαν το παιχνίδι.

Οι αγνοί και έξυπνοι - αυτά συνδυάζονται ως επί το πλείστον όσο κι ας νομίζουμε το αντίθετο - αυτοί που αγαπούσαν το αληθινό παιχνίδι σιχαθήκανε και κάνανε πέρα. Αφήσανε ελεύθερο το γήπεδο για τους κάφρους : αυτούς που θέλουν να κερδίζουν με κάθε τρόπο. Αυτούς θέλουν να έχουν άνθρωποι σαν τον Κόκκαλη για να απειλούν όπως πριν λίγα χρόνια ότι "θα κλείσουν τον Πειραιά" όταν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν υπέγραφε καμιά σύμβαση, φυσικά με απευθείας ανάθεση.

Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη ιστορία που δεν αναλύεται σε πέντε γραμμές. Σκοπός του μηνύματός μου είναι να αναφέρω ότι την Κυριακή στην Τούμπα φοβάμαι ότι θα δούμε πολύ ακραία πράγματα κι εύχομαι μόνο να μην σκοτωθεί άνθρωπος. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μου είναι πολύ-πολύ ανησυχητικές και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην δούμε νεκρό.

Ο θάνατος ενός δεκαπεντέαχρονου ήταν η αιτία να ξεσπάσουν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου. Η οργή ήταν συσσωρευμένη από καιρό αλλά ...χρειαζόταν έναν ΘΑΝΑΤΟ για να εκδηλωθεί. Εύχομαι να μη "χρειαστεί" να σκοτωθεί άνθρωπος για να καταλάβουν όλα αυτά τα καθάρματα ότι το αίτημα για έναν πιο δίκαιο κόσμο ακόμη και στο ποδόσφαιρο είναι καθολικό!

1453-2009

Η τσατσά της Show Biz


Το βιονικo μάτι ειναι γεγονος.



Η εταιρεία Δεύτερη όραση ανέπτυξε ένα βιονικo μάτι,που ονομάζεται Argus II. Στο μάτι αυτο εμφυτεύονται ηλεκτρόδια για να αντικαταστήσει ένα δυσλειτουργικο αμφιβληστροειδή. Μέχρι στιγμής, η συσκευή έχει εμφυτευτεί σε 18 ασθενείς ανά τον κόσμο.Χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή και ενα βίντεο επεξεργαστή τοποθετημένο σε γυαλιά ηλίου για να στείλη τις ληφθείσες εικόνες ασύρματα με ένα μικροσκοπικό δέκτη στο εξωτερικό μέρος του ματιού. Με τη σειρά του, ο δέκτης περνάει τα δεδομένα μέσω ενός καλωδίου σε μια μικρή σειρά από ηλεκτρόδια που κάθονται στον αμφιβληστροειδη. Αυτά τα ηλεκτρόδια στέλνουν τα μηνύματα κατά μήκος του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα πρότυπα αυτα. Το BBC ανακοινωσε και το όνομα του ασθενούς που εβαλε το Ron Argus II. Ο οποιος ειπε "Για 30 χρόνια δεν έχω δει απολύτως τίποτα, όλα ήταν μαύρα, αλλά τώρα βλεπω.Είναι πραγματικά υπέροχο.

paratolmo

Μείωση τιμών στα διόδια Τεμπών.

Μείωση του τέλους των διοδίων των Τεμπών -για την αύξηση του οποίου είχαν προκληθεί κατά το παρελθόν αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους της Λάρισας- ανακοίνωσε η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Η μείωση του τέλους στα Τέμπη αφορά σε όλες τις κατηγορίες ενώ παράλληλα παραμένουν σταθερές οι τιμές στα διόδια Μοσχοχωρίου και θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων.

Οι νέες τιμές τεθήκαν σε ισχύ από χθές Πέμπτη, και στα Τέμπη οι τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Για τα οχήματα από 1,30 ευρώ σε 1 ευρώ, για τα δίκυκλα από 90 λεπτά σε 70 λεπτά, για τα φορτηγά με 4 άξονες από 3,30 ευρώ σε 2,50 ευρώ και για τα φορτηγά με πάνω από 4 άξονες από 4,60 σε3,60 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες τιμές θα ισχύουν μέχρι την μεταφορά του Σταθμού στον Πυργετό, η όποια τοποθετείται περί τα τέλη Απριλίου.

grizaniotis

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.



ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ !

Save the earth !

Σημαντικές αλλαγές στο διορισμό σε ΟΤΑ

Νέες διατάξεις για τους διορισμούς περιλαμβάνει η νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στάλθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ΟΤΑ του νομού μας. Μεταξύ άλλων τονίζεται πως στην περίπτωση πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας η εντοπιότητα αποτελεί ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων σύμφωνο με το οποίο οι δημότες δήμου ή κοινότητας πληθυσμού μέχρι και δέκα χιλιάδες κατοίκους, εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις του δήμου ή της κοινότητας του οποίου είναι δημότες ή σε θέσεις δημοτικής ή κοινοτικής επιχείρησης ή νομικού προσώπου η ιδρύματος τους και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτές επί μια τουλάχιστον δεκαετία βαθμολογούνται με εκατόν πενήντα (150) μονάδες.
Αλλαγές
Στο εξής αναφέρεται πως όλοι οι δημότες των δήμων ή κοινοτήτων βαθμολογούνται με εκατόν πενήντα (150) μονάδες, χωρίς τον περιορισμό των δέκα χιλιάδων κατοίκων, εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις του δήμου ή της κοινότητας του οποίου είναι δημότες ή σε θέσεις δημοτικής ή κοινοτικής επιχείρησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή ιδρύματος τους και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτές επί μια τουλάχιστον δεκαετία.
Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και όσες προκηρύξεις έχουν εκδοθεί από την κατάθεση μέχρι την δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από 20-11-08 και εφεξής.
Επίσης τονίζεται πως όταν εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποβιώσει κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού του καθήκοντος, δύναται ένα μέλος της οικογένειας του θανόντος να διορίζεται σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλουν τη σχετική αίτηση διορισμού στο φορέα που επιθυμούν το διορισμό και το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, θα αποφασίσει με βάση Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί υπάλληλος της υπηρεσίας του θανόντος, και θα προωθήσει την απόφαση στη Διεύθυνση Προσλήψεων του Υπ. Εσωτερικών προκειμένου να τύχει επεξεργασίας και να συνυπογραφεί οπό τον Υπουργό Εσωτερικών.


Του Αποστόλη Ζώη
e-erevna.gr

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ελληνική «Ώρα της Γης»μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

- ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

- KOINOTHTA ΑΝΑΒΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΣΑΠΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

- ΔΗΜΟΣ KOΝΙΣΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

- ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

- ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΦΕΝΕΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΛΥΡΚΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

- ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΡΕΩΝ

- ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ

- ΚΟΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΣΙΤΑΓΡΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΑΚΡΙΤΩΝ-Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΤΥΛΙΣΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΜΑΔΥΤΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ

- ΔΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΡΟΥΒΑ

- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

- ΔΗΜΟΣ ΠΙΕΡΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

- ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

- KOΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΙΓΚΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΙΕΡΕΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ-Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ

- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

- ΔΗΜΟΣ ΑΦΑΝΤΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ

- ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΚΙΚΛΙΣ

- ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΟΣ

- ΔΗΜΟΣ ΙΘΩΜΗΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

- ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

- ΔΗΜΟΣ ΠΙΝΔΕΩΝ -Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

- ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΕΔΝΩΝ-Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

oichalia blog: Ας δηλώσει και ο Δήμος Οιχαλίας, η δήλωση βρίσκεται εδώ

Η Ώρα της Γης – Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 20:30 . Η ώρα που ο κόσµος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρµανση του πλανήτη

Στις 20:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσµο θα σβήσουν τα φώτα τους για µία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσµιο µήνυµα ότι όλοι µαζί µπορούµε να δράσουµε ενάντια στην υπερθέρµανση του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουµε πως θα είναι το µεγαλύτερο συµµετοχικό γεγονός στον κόσµο, ένα δισεκατοµµύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα µήνυµα στους ηγέτες του κόσµου λίγους µήνες πριν την Παγκόσµια Σύνοδο των Ηνωµένων Εθνών για το Κλίµα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόµαστε τη δέσµευσή τους για δράσεις που θα µειώσουν τις εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου, για το βραχυπρόθεσµο και µακροπρόθεσµο όφελος του πλανήτη.

Το πρώτο βήµα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.

Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγµα, για µία µόνο ώρα, στέλνουµε ένα δυνατό µήνυµα στον κόσµο για την επείγουσα ανάγκη να αντιµετωπίσουµε την κλιµατική αλλαγή και δείχνουµε ότι είναι δυνατόν ο κάθε ένας από εµάς να κάνει τη διαφορά.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε σε µία πόλη, σε µία χώρα το 2007, όταν περισσότερα από 2,2 εκατοµµύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Σίδνεϋ έσβησαν τα φώτα τους για µία ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007.

Μόλις ένα χρόνο µετά, η Ώρα της Γης άγγιξε 370 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες και η εκστρατεία εξελίχθηκε σε ένα παγκόσµιο κίνηµα βιωσιµότητας. Υπολογίζεται πως µεταξύ 50 και 100 εκατοµµύρια άνθρωποι έσβησαν τα φώτα τους για την Ώρα της Γης το 2008. Παγκοσµίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate, το Κολοσσαίο, ο φωτεινός πίνακας της Coca Cola στην Πλατεία Times της Νέας Υόρκης, σκοτείνιασαν για µία ώρα.

Η Ώρα της Γης 2009 θα αποτελέσει ένα µείζον κάλεσµα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιµου µέλλοντος.

Πασίγνωστα κτίρια και µνηµεία σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αµερική και την Ωκεανία θα σκοτεινιάσουν.

Οι άνθρωποι θα βρεθούνε για να συζητήσουν και να σκεφτούν για το µέλλον του πλανήτη µας. Σίγουρα δεν θα σώσουµε εδώ και τώρα τον πλανήτη. Μια καλή ανάσα θα του δώσουµε. Ταυτόχρονα όµως θα δώσουµε και ένα ξεκάθαρο µήνυµα που θα φθάσει σε κάθε γωνιά και σε κάθε ηγέτη της γης: η κλιµατική αλλαγή είναι εδώ και επιβάλλει να ενωθούµε άµεσα όλοι σε µια κοινή δράση!

Ήδη , µέσα από το εκτεταµένο Διεθνές Δίκτυο του WWF, η Ώρα της Γης 2009 διοργανώνεται σε περισσότερες από 60 χώρες και ο αριθµός αυτός µεγαλώνει καθηµερινά.

Η Ώρα της Γης είναι ένα µήνυµα ελπίδας και δράσης. Φαντάσου τι µπορούµε να κάνουµε αν δράσουµε µαζί.

Έλα µαζί µας να γιορτάσουµε την Ώρα της Γης 2009!

μπες στο earthhour και γίνε υποστηρικτής και 'σύ!!

But




Heart is the engine of your body,

but brain is the engine of life.


The soul belongs to GOD,

but the body belongs to us.

Δεν καθαρίζει η ψυχή Αννα....
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan