Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ελληνικός κινηματογράφος Ν2


Θανάσης Βέγγος

Ο Θανάσης Βέγγος είναι Έλληνας κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Έχει παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα του προκάλεσε,...

Ακούστε το νέο τραγούδι του Νικόλα Μεταξά

Ακούστε το νέο τραγούδι του Νικόλα Μεταξά με τίτλο 'Ξεχασέ με'




Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους
Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου

Το τραγούδι ντύνει μουσικά τη νέα ταινία "Σύνορα Ζωής". Εκτός απ' τον Νικόλα Μεταξά, τραγούδια για την ταινία ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας, που ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων, ο Πασχάλης Τερζής, η Τόνια Κικίδη, ο Bo και τα Κόκκινα Χαλιά.

Σοκ με έγγραφο του ΙΚΑ! Kαλύτερα να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια


http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5719ecc1140630d6740dc9ab14df2301_L.jpg?1286687084?1286687084?1286687084Σοκ έχει προκαλέσει επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ που βγήκε στη δημοσιότητα, το οποίο αναφέρει ότι λόγω κόστους καλύτερα να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια.....

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;

Οικονομική κρίση...οικονομική κρίση.....Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων στις 20:00 και νομίζεις πως όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι οδεύουν στη χρεωκοπία.Μία ώρα αργότερα βαδίζοντας σε κεντρικά σημεία πόλεων( για το εν θέματι αναφερόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα) παρατηρείται ότι κόσμος καθημερινά γεμίζει ασφυκτικά καφετέριες και( κυρίως) ταβερνάκια!! Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είναι οι ίδιοι κάθε μέρα έξω και οι υπόλοιποι να περιορίζονται στο ζεστό σπιτάκι τους;Όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε είμαστε ζωηρός και αυθόρμητος λαός!Παρά τα καθημερινά οικονομικά(και όχι μόνο) προβλήματά μας, η διασκέδασή μας δεν μπορεί να μείνει εκτός προγράμματος.

Ο άνθρωπος που ήρθε απ’ το μέλλον

«Χαίρετε. Είμαι ένας ταξιδιώτης του χρόνου. Έρχομαι από το έτος 2036. Επιστρέφω στο σπίτι μου, αφού πήρα έναν υπολογιστή IBM 5100 από το έτος 1975». Υπογραφή: Timetravel_0. Αυτό το λακωνικό μήνυμα εμφανίστηκε στις 2 Νοεμβρίου 2000 στο φόρουμ της ιστοσελίδας www.timetravelinstitute.com. Όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν έδωσε σημασία στο... μήνυμα ώσπου ο ταξιδιώτης συστήθηκε με το πραγματικό του όνομα, Τζον Τάιτορ, και παρείχε λεπτομέρειες για την ιστορία του. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις, αρχικά ειρωνικές και αργότερα όλο και πιο επίμονες, για το μέλλον που μας περιμένει. Οι απαντήσεις του έπεισαν πολλούς για την αληθοφάνεια του χωροχρονικού ταξιδιού του...

Παρθένα ετών 62...!!!

Μια γυναίκα από την Ρουμανία που δεν άντεξε να ακούει πλέον τα κουτσομπολιά των γειτόνων πήγε στο γυναικολόγο της για να αποδείξει ότι είναι...

Μάνος Λοΐζος - Aκορντεόν

7 ενδείξεις που αποκαλύπτουν πως σε απατά

Μέχρι σήμερα έλεγαν ότι οι γυναίκες ως πιο πονηρές, μπορούσαν ν’ αντιληφθούν πιο εύκολα την απιστία των συντρόφων τους. Ανακάλυψε λοιπόν ποιες ενδείξεις στη συμπεριφορά της πρέπει να βαρέσουν καμπανάκι μέσα σου και διέψευσε το μύθο ότι ο “κερατάς” το μαθαίνει πάντα τελευταίος....

Πουκάμισο με δορυφορική λήψη

Πρόσφατες έρευνες που διεξάγονται στον χώρο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας της ένδυσης «E–Textile» καταπιάνονται με ευέλικτες κεραίες που μπορούν να ενσωματωθούν σε πουκάμισα, επιτρέποντας στο χρήστη να επικοινωνεί ασύρματα με χαμηλής τροχιάς δορυφόρους (Low Earth Orbit, LEO) όπως οι Iridium και να ανταλλάσσει πληροφόρηση σε υψηλότερο και ευρύτερο πεδίο, συμπεριλαμβανομένης της ενδεικνυόμενης GPS θέσης του.

Δεν πρόκειται για νέα ιδέα ούτε για εύκολο εγχείρημα. Οι κεραίες που φοριούνται ή αλλιώς «wearable antennas» αποτελούν εγχείρημα της εταιρείας Wearable Antenna Technologies Inc που ιδρύθηκε και λειτουργεί από βετεράνους πολέμου, με σκοπό να
δημιουργήσουν κεραίες που εφαρμόζουν στα γιλέκα προστασίας που χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας των ΗΠΑ στις τακτικές επιχειρήσεις τους.

Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι...

Η Νύχτα, το φεγγάρι...





Σήμερα 10-10-2010,τυχαίο?

10/10/10 θα γράψουν την Κυριακή τα ημερολόγιά μας, κάτι που συμβαίνει μόνο κάθε εκατό χρόνια! Με αφορμή αυτό το γεγονός, το pyles.tv σας παρουσιάζει την σημασία του αριθμού 10 στην αριθμολογία.

Πανικός για τον Ενρίκε Ιγκλέσιας

Στο πόδι βρίσκεται η Λεμεσός με την άφιξη του Ενρίκε Ιγκλέσιας σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου διαμένει, για την αποψινή του εμφάνιση για λογαριασμό ρωσικής τράπεζας.

Ο διάσημος τραγουδιστής βρίσκεται στο νησί από χθες βράδυ, όπου ήρθε με ιδιωτική πτήση και μένει σε μια από τις χλιδάτες πολυτελείς σουίτες του διάσημου ξενοδοχείου.

«Ελάχιστοι τον είδαν και του μίλησαν και κάνουν λόγο για ένα πάρα πολύ απλό άνθρωπο», είπε άνθρωπος που γνωρίζει. Ωστόσο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπάρχουν και στο χώρο που θα εμφανιστεί, ενώ πηγές αναφέρουν πως η αμοιβή του ανέρχεται στα 500,000 ευρώ...

Χαρρυ Κλυν : Όλα τα λεφτά!

* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!

* Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική
* Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!

* Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: «καλή μας ελεύθερη πτώση».

* Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει. Τελικά
που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

* Ανακοινώθηκε ότι...

Οι συχνότερες λέξεις αναζήτησης στην Google


Οι χρήστες από την Αίγυπτο, την Ινδία και την Τουρκία είναι αυτοί που κάνουν τις περισσότερες αναζητήσεις της λέξης "sex" στις μηχανές αναζήτησης της Google, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Google.
Η Γερμανία, το Μεξικό και η Αυστρία ήταν οι... πρώτες χώρες στην αναζήτηση της λέξης "Hitler", ενώ η λέξη "Nazi" είχε τα περισσότερα "χτυπήματα" στη Χιλή, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Χιλή καταλαμβάνει και άλλη μία πρωτιά, που αφορά την αναζήτηση της λέξης "gay", ακολουθούμενη από το Μεξικό και την Κολομβία.
Άλλες χώρες που κερδίζουν την πρωτιά στην αναζήτηση κάποιων χαρακτηριστικών λέξεων είναι οι εξής:...

Πώς να μην πάρετε προσωπικά μια απόρριψη στα επαγγελματικά σας


Η αλήθεια είναι ότι είτε πρόκειται για ένα τηλεφώνημα που ένας φίλος σας λέει ότι η εταιρία αποφάσισε να πάρει κάποιον άλλο υποψήφιο στη θέση που διεκδικείται, είτε πρόκειται για ένα e-mail που λαμβάνεται και σας κοινοποιούν ότι η θέση έχει καλυφθεί, η αντίδραση είναι ίδια. Νοιώθετε απόρριψη! Κάτι που είναι δύσκολο να... χωνέψει το στομάχι σας. Ακόμη και αν ξέρετε ότι υπάρχουν αμέτρητοι εκεί έξω που αντιμετωπίζουν το ίδιο σενάριο με σας, εσείς ρίχνετε το φταίξιμο στον εαυτό σας. Ούτε καν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για να μην σας παίρνει από κάτω και παίρνετε την απόρριψη προσωπικά το kariera.gr σας προτείνει τις παρακάτω οδηγίες:


Αφιερωμένο...

Βόμβα στο στάδιο του Λονδίνου!

Πρέπει να τη βρουν πριν το... 2012

Κάτω από το υπο-κατασκευή Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου υπάρχει μια ενεργή βόμβα θαμμένη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχίες καθώς η ανεύρεσή της δεν έγινε εφικτή.

Όπως αποκάλυψε η «Daily Express» του Λονδίνου, στο υπέδαφος του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου όπου θα φιλοξενηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης καθώς και πολλά από τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, υπάρχει μια ενεργή βόμβα εδώ και σχεδόν 70 χρόνια!

Μάλιστα, όπως τονίζεται η βόμβα...

Σκόρπιες Σκέψεις...



Μετά από τις άπειρες κίτρινες κάρτες...

η ρότα πλεύσης αλλάζει...

οπότε μοιραία

επακολουθεί η κόκκινη...

Αλλάζει ο «χάρτης» του blogging

Η νέα πλατφόρμα αυτοδημοσίευσης Tumblr έρχεται να «ταράξει» τα νερά στον χώρο των ιστολογίων

Απλούστερη στη χρήση από το απαιτητικό Wordpress, πλουσιότερη σε δυνατότητες από το στοιχειώδες Twitter και πιο μοντέρνα στην όψη από το παραδοσιακό Blogger, μια σχετικά νέα πλατφόρμα αυτοδημοσίευσης ονόματι Tumblr έχει έρθει να ταράξει τα νερά προκαλώντας τρικυμία στον χώρο του ιντερνετικού ιστολογείν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής,...

Ξέρεις από μπιλιάρδο;

ΒΙΝΤΕΟ: Τι κάνει ο Γιαπωνέζος!

Αυτές οι βολές δεν υπάρχουν! Ο τύπος είναι κορυφή...



Πηγή

Ηλεκτρική ενέργεια από περιττώματα σκύλων;


Όλα στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ένας εικαστικός με πτυχίο από το ΜΙΤ της Αμερικής ονόματι Matthew Mazzotta, σχεδίασε ένα ειδικό πάρκο, το «Park Spark», του οποίου τα φώτα ανάβουν και παίρνουν ενέργεια από τα περιττώματα των σκύλων!
Η κατασκευή χρησιμοποιεί τα περιττώματα για να παραχθεί μεθάνιο το οποίο, αφού καεί, μετατρέπεται σε φως για τα φώτα του πάρκου τη νύχτα. Το σχέδιο το οποίο συν-χρηματοδοτείται από το ΜΙΤ και την πόλη του Cambridge θέλει να ανατρέψει την μέχρι τώρα εικόνα των πάρκων στη Βρετανία, και να ξεκινήσει κάτι καινούριο με πάρκα που θα τροφοδοτούνται και ουσιαστικά θα αυτό-τροφοδοτούνται με περιττώματα σκύλων ή αλλιώς βιο-αέριο...

"ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Kαπα Research για την εφ. "Το Βήμα" της Κυριακής.

Καθόλου ικανοποιημένο από το έργο ενός χρόνου της κυβέρνησης δηλώνει το 51,5% των ερωτηθέντων και λίγο το 26,7% , ποσοστά που καταγράφουν συνολική αύξηση κατά 5,6% από αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Απριλίου.

Επίσης, το 45,2% δηλώνει καθόλου και το 26,9 λίγο ικανοποιημένο από το έργο του πρωθυπουργού, ενώ τον Απρίλιο "καθόλου" δήλωνε το 37% και λίγο το 27,5%...

Chef Ζην: Κοτόπουλο με πιπεριές


Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;

Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;...

Ένας αγρότης στην αγκαλιά της Charlize Theron!


Εννέα μήνες μετά τον χωρισμό της από τον μεγάλο της έρωτα, Stuart Townsend, η Charlize Theron βρήκε επιτέλους καινούριο άντρα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηθοποιός βγαίνει με το διάσημο μοντέλο, ηθοποιό και ιδιοκτήτη μιας πολύ μεγάλης φάρμας στη Νέα Υόρκη, Eric Thal.

«Έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Αυτός είναι ένας αγρότης που καλλιεργεί μόνος του τα δικά του λαχανικά και εκείνη μεγάλωσε σε μια φάρμα στη Νότια Αφρική. Τους αρέσει να δραπετεύουν συχνά από το Χόλυγουντ και να περνούν ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στη φάρμα του Thal στη Νέα Υόρκη», ανέφερε σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό φίλος του μοντέλου...

Η Τάτι στην πρεμιέρα του ζεύγους Λιάγκα-Σκορδά


Η πρώτη καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίη Σκορδά θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τατιάνα Στεφανίδου.

Η παρουσιάστρια του «Αξίζει να το ζεις» θα εμφανιστεί το πρωί της Δευτέρας στην πολυσυζητημένη εκπομπή και θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, η Τάτι θα μιλήσει και για το άκομψο σχόλιο του Γιώργου Θεοφάνους πέρι...μπότοξ!

«Μοιάζεις με την Τατιάνα πριν από το μπότοξ», είχε πει πριν λίγο καιρό ο Θεοφάνους σε διαγωνιζόμενη στην Κύπρο.

Εκτός από την Τατιάνα, καλεσμένος στην εκπομπή θα είναι και ο Γιώργος Μαζωνάκης.


protothema

Σκάει "βόμβα" σε εφημερίδες και τηλεόραση!!!

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η κρίση στον Τύπο με πρώτο θύμα τις εφημερίδες, αλλά απειλώντας και την - κάποτε παντοδύναμη - τηλεόραση.

Στα ελληνικά ΜΜΕ είναι δύσκολο να...

Γη και 500 άδειες για φορτηγά σε Κινέζους


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του οικονομικού επιτελείου πρότειναν σε Κινέζους αξιωματούχους που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό κ. Γουέν Τζιαμπάο στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα μια ειδική φόρμουλα συνεργασίας με τη χώρα μας, που θα συνδυάζει την παροχή χαμηλότοκων δανείων με την προσέλκυση νέων κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Trainspotting… στο κελί της φυλακής


Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσει κανείς την αισιοδοξία του στη ζωή. Καμιά φορά νιώθει τόσο πολύ βυθισμένος στα… δύσκολα που θέλει να… εξωτερικεύσει αυτό που νιώθει μέσα του.

Και αν κάποιος νιώθει ότι τον έχουν πνίξει τα… προβλήματα (που πήγε το μυαλό σας;) δίνει μια και βουτάει με το κεφάλι μέσα σε αυτά.

Να, όπως ο φυλακισμένος πρωταγωνιστής μας…

Ποιον είπες πρόβατο;


Όλοι εσείς που χαρακτηρίζετε ως «πρόβατα» εκείνους που δεν αντιδρούν ποτέ, όταν τους προκαλούν, εμάς μας ρωτήσατε;

Ωφέλιμες για την υγεία οι γυάλινες συσκευασίες


Τη γυάλινη συσκευασία προτιμά η πλειοψηφία των ευρωπαίων καταναλωτών, αλλά δύσκολα τη βρίσκει σε όλα τα καταστήματα. Το γεγονός αυτό θέτει θέμα ελευθερίας επιλογής και γι' αυτό οι ευρωπαίοι καταναλωτές δίνουν ένα δυνατό μήνυμα και ένα ποσοστό 84%, το οποίο στην Ελλάδα ανέρχεται σε 97%, ζητούν να έχουν το δικαίωμα ν' αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας γυάλινης συσκευασίας (European Glass Packaging Survey) η οποία πραγματοποιήθηκε από την TNS τον Σεπτέμβριο 2010, οι άνθρωποι ζητούν να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή γυάλινης συσκευασίας, γιατί νοιάζονται για την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος...

Αντίδραση Κ. Σημίτη για τις αναφορές Γιούνγκερ

Βγάζει εαυτόν από «υποψήφιο»

Την έντονη –αναμενόμενη- αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ότι είχε μιλήσει για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα». Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε στη ΝΕΤ έκανε λόγο για ανοησίες: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι».


Πηγή

Η ιστορία του Φραπέ

Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, νερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο στην Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή...

Σχέδιο για την διάσωση των μεταλλωρύχων


Η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή θα ξεκινήσει την Τετάρτη, δύο μήνες μετά τον εγκλωβισμό τους στα βάθη του ορυχείου.

Οι μηχανικοί θα αρχίσουν να κατεβάζουν την κάψουλα διάσωσης, διαμέτρου 53 εκατοστών, ειδικά σχεδιασμένη από το χιλιανό Ναυτικό, για να μπορέσουν να ανεβάσουν στην επιφάνεια της γης τους μεταλλωρύχους.

Οι εγκλωβισμένοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να κάνουν χώρο για την ειδική κάψουλα - που ονομάστηκε "Φοίνιξ"- και θα τους μεταφέρει έναν-έναν στην επιφάνεια της γης, κάτι που θα χρειαστεί δύο ημέρες...

Οι ανοιχτοχέρηδες του ΙΚΑ


Την τελευταία εβδομάδα το ΙΚΑ έχει μπει στο στόχαστρο της ειδησεογραφίας και όχι άδικα μετά τις αποκαλύψεις τόσο για τα υποδήματα των διαβητικών, που τους «ακρωτηριάζουν» επειδή η επιτροπή δεν εγκρίνει δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα, όσο και για τις καταγγελίες πολιτών για συντάξεις που συνεχίζουν να κατατίθενται σε λογαριασμούς νεκρών...

Πρώτη σε προτιμήσεις η online ενημέρωση


Το 61% από τους 50.000 χρήστες Internet 46 χωρών του κόσμου δηλώνουν ότι πλέον ότι ενημερώνονται για τις εξελίξεις διαδικτυακά, όπως προκύπτει από παγκόσμια έρευνα της TNS που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (10/10). Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από 6 στους 10 χρήστες πλέον ενημερώνονται μέσω Internet και ακολουθεί η τηλεόραση με 54%, το ραδιόφωνο με 36% και οι εφημερίδες με 32%...

Λύνοντας το "κρυπτόλεξο" του Γιούνκερ


Άμεση υπήρξε η αντίδραση στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή ύστερα από τοποθέτηση που φέρεται να έκανε, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνδέοντας το όνομα του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε να εννοηθεί πως ο πρώην Έλληνες πρωθυπουργός ήταν αυτός, που όπως αποκάλυψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα...

Πανέμορφο Κινέζικο χωριό

Επιστήμονες μιλάνε για το Θεό


"Οι ουρανοί με την αρμονίαν και το κάλλος των διηγούνται εις κάθε άνθρωπο την δόξαν και την σοφία του Θεού. Ο ουρανός, που σαν στερεός θόλος περιβάλλει την γην, διακηρύττει, ότι είναι έργον του παντοδύναμου και πανσόφου δημιουργού. Καθε ημέρα βροντοφωνεί εις την επομένη ημέραν και κάθε νυξ αναγγέλλει εις την άλλη νύκτα την γνώσιν δια την ύπαρξη του απειροτελείου Δημιουργού." Ψαλμοί 19:1-3

Φρεντ Χόϋλ (Βρετανός αστροφυσικός):...

ACTIVE MEMBER - ΑΣΤΕΓΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ




ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ACTIVE MEMBER...

Τσαντίστηκε γιατί έκλεισαν τη πόρτα

Ένα video που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες στο youtube. Είναι ένα μικρό κοριτσάκι από την Ισπανία που μαλώνει τον πατέρα της επειδή της έκλεισε την πόρτα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι!




Πηγή

Ο πανίσχυρος «γιος» της Βόρειας Κορέας



ην πρώτη «καλή» εικόνα από τον επόμενο ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ-ουν απέκτησαν σήμερα οι Βορειοκορεάτες.

Ο γιος του ισχυρού άνδρα της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ, εμφανίστηκε πρώτη φορά δημόσια, κοντά στον πατέρα του, στη στρατιωτική παρέλαση για την 65η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών-τη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια. Εικόνες από την παρέλαση μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες της απομονωμένης Βόρειας Κορέας να δουν τον πιο ισχυρό... γιο της χώρας.

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η ανάσυρση των μεταλλωρύχων



Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, δύο μήνες μετά τον εγκλωβισμό τους στα βάθη του ορυχείου.

Οι μηχανικοί θα κατεβάσουν αρχικά την κάψουλα διάσωσης, διαμέτρου 53 εκατοστών, ειδικά σχεδιασμένη από το Ναυτικό της Χιλής, για να μπορέσουν να ανεβάσουν στην επιφάνεια της γης τους μεταλλωρύχους.

Η ακριβότερη φιάλη Riesling πουλήθηκε σε πληστηριασμό

Το πιο ακριβό κρασί ποικιλίας Riesling μέχρι σήμερα, πουλήθηκε στη Γερμανία. σύμφωνα με Γερμανό δημοπράτη,Μια σπάνια double magnum φιάλη του G-Max 2009 ξηρό Riesling φτιαγμένο από τον Weingut Keller πωλήθηκε για € 3,998.40 σε ανώνυμο Λουξεμβούργο συλλέκτη τέλη του προηγούμενου μήνα.
«Αυτή η τιμή είναι...

«Αγνοείται» η σύζυγος του Νομπελίστα αντιφρονούντα, Λίου Σιαομπό



Η σύζυγος του Λίου Σιαομπό, που τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2010, συνεχίζει να αγνοείται έως σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με τους δικηγόρους του άντρα της. Δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι η Λιου Σια Σιαομπό ξεκίνησε χθες για να επισκεφθεί στη φυλακή στη βορειοανατολική Κίνα τον σύζυγος της προκειμένου να τον ενημερώσει για τη βράβευση του.

Η περί Ομπάμα προφητεία!

Τα προαισθήματα, οι προβλέψεις, και οι προφητείες, πάντα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Τόσο σε θρησκευτικό, όσο και σε απλά ανθρώπινο επίπεδο. Η...

Την επιστροφή της Μόρφου διεκδικεί ο Δ. Χριστόφιας



Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση του κατεχόμενου δήμου Μόρφου συμπλήρωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει τη διεύρυνση των εδαφών που θα περάσουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση πέραν από τα όσα προβλέπει το σχέδιο Ανάν. Εξήγησε ότι το εδαφικό συνδέεται άμεσα με τη συζήτηση του περιουσιακού.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα για το όραμα της λύσης».

Ο Διγενής με 4Χ4 στο ρετιρε

Ασκληπιός-Λογγάκι1-1
Φαρκαδόνα-Φήκη0-0
Αχιλλέας Μπάρας-Παραληθαίοι1-2
Καστράκι-Κρύα Βρύση2-0
Βαλτινό-ΑΕΤ0-0
Μεγάλα Καλύβια-Δήμητρα/Απόλλων1-1
Γενέσι-Μεγαλοχώρι5-1
Ελευθεροχώρι-Φλαμούλι0-3
Δροσερό/Μουριά-Νεοχώρι0-2

Πούλησαν το σπίτι τους στην Apple για 7 εκατομμύρια δολάρια!

Ένα ζευγάρι από την Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών πούλησε στον τεχνολογικό κολοσσό το μικροσκοπικό σπίτι του αξίας μόλις 6.000 δολαρίων, για 1,7 εκατομμύρια δολάρια! .....

Η… «e- δανική» τιμή που κατάφεραν να εξασφαλίσουν ο Ντάνι και η Κάθυ Φουλμπράιτ, ήταν αποτέλεσμα ελάχιστων διαπραγματεύσεων. «Μας έδωσαν μια λευκή επιταγή και μας είπαν γράψτε το ποσό που θέλετε για να μας πουλήσετε το σπίτι σας» δηλώνουν πανευτυχείς οι νέοι εκατομμυριούχοι.
Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα τεράστιο συγκρότημα γραφείων στην περιοχή συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το σπίτι του ζευγαριού έστεκε ακριβώς στην μέση. Στο τεράστιο αυτό συγκρότημα η Apple θα σχεδιάζει όλες τις λειουργίες για τις ναυαρχίδες της, όπως τα iPod, iPhone και iPad
Με ένα μέρος από τα λεφτά που έλαβε από την Apple το ζευγάρι αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι, σε μια έκταση 4.200 τετραγωνικών μέτρων, με πισίνα και τζακούζι.


Πηγή

Active member-Stou ragia to favlo kratos


Ξέρω έναν τύπο που τα χώνει απ τον «Ναυτίλο» του
με το μολύβι του με ταίριαξε φίλο του.
Αρχές Νοέμβρη και στο «οκτώ» μας το άσαρκο
πάνω που φάγανε οι ραγιάδες τον άμπακο.
Σελίδα 10 κι ό,τι πω δανεισμένο
για να το βγάλω στο ρυθμό ταιριασμένο.

Κάνε μου Αλογοσκουφιές και κράτα με ανασφάλιστο,
δος μου τραπεζοκωλιές και δάνειο προάριστο
πέτα με ξεβράκωτο μες στα βατοπέδια
στο ριξα αδάγκωτο, μα τώρα αλλάζω σχέδια.

Η Google ανακοινώνει νέες πληροφορίες για το Google TV

Έχουν περάσει πέντε περίπου μήνες από τότε που το Google TV ανακοινώθηκε από την Google, και η εταιρεία τήρησε σιγή ιχθύος μέχρι τη Δευτέρα όταν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες λίγο πολύ δείχνουν ότι η έναρξη λειτουργίας του Google TV πλησιάζει.
Η Google δημιούργησε τελικά την ιστοσελίδα http://www.google.com/tv/. Επίσης, σε μία δημοσίευση στο blog, ο Ambarish Kenghe, Product Manager του Google TV, εξήγγειλε του συνεργάτες- πάροχους περιεχομένου και με ποιον τρόπο βελτιστοποίησαν το περιεχόμενό τους, καθώς και τις εφαρμογές Android που προορίζονται για το Google TV.
Μεταξύ των συνεργατών που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα είναι:..

Πολύ θα θέλαμε να δούμε το μαγιό που φορούσε...


Αυτό το μαύρισμα δεν υπάρχει!...

Οι πιο ευτράπελες ατάκες πολιτικών!

Κατά καιρούς οι σοφοί μας ηγέτες και πολυχρονεμένοι αφέντες της πολιτικής ελληνικής σκηνής έχουν εκστομίσει ουκ ολίγα “μαργαριτάρια”, άλλα ευτράπελα και προκαλούν γέλια κι αλλα δείχνουν πόσο τραγικά μικροί και ανίκανοι είναι και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις...

Όπως και να χει όμως ένα είναι σίγουρο: “Αλίμονο αν σε διοικούν κατώτεροί σου” και οι πολιτικοί μας έχουν βαλθεί να μας το αποδεικνύουν...

Ο κωδικός Κουτσόγιωργα και το 666!

Με αφορμή την περιβόητη «ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών», ο Ριχάρδος Σωμερίτης σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θύμισε μια παλιά ιστορία, τον «κωδικό Κουτσόγιωργα», που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Ο γνωστός αρθρογράφος, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας είχε θελήσει κάποτε να φακελώσει ομοιόμορφα όλους τους Έλληνες εφοδιάζοντάς τους με έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό που θα έδινε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, από τη γέννηση ως τον θάνατο, από την υγεία ως την παιδεία, από τον στρατό ως τη δικαιοσύνη. Πίστευε ότι θα ξεμπερδεύαμε έτσι με τη γραφειοκρατία. Ξέχασε κάτι: ότι με τον μοναδικό κωδικό και τα κλειδιά εσωτερικής πρόσβασης στα επί μέρους αρχεία (σιγά το πρόβλημα ακόμα κι αν μεσολαβούσαν μέτρα ασφάλειας) κάθε ενδιαφερόμενος, π.χ. ένας αστυνομικός ή ένας εργοδότης, θα μπορούσε με μία απλή κίνηση να μαθαίνει τα πάντα για τον καθένα μας, από την ημέρα της γέννησής μας- τα θετικά και τα αρνητικά, τα πολιτικά ή τα κοινωνικά.
Ο "κωδικός Κουτσόγιωργα" δεν πέρασε γιατί αντέδρασαν με επιμονή δύο κατηγορίες πολιτών: όσοι κατάλαβαν τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιπροσώπευε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και (δυστυχώς!!!) οι θρησκόληπτοι, περιλαμβανομένου του μακαρίτη Χριστόδουλου, που πίστευαν ότι οι ηλεκτρονικοί κωδικοί αποτυπωμένοι σε "μπαρ κοντ" με βάση το 666 μάς συνδέουν με τον Σατανά».
Αυτά, για την ιστορία....



Πηγή

Πάρτε μία μικρή γεύση από το νέο τραγούδι της Nicole Scherzinger..!

Στου Καρβέλα την ποδιά ..."σφάζονται" κορίτσια σαν τα "κρύα τα νερά "

Μας τρέλαναν με την αυτοθυσία της Ρούλας Κορομηλά (η φωτό από φωτογράφηση- ύμνο στην τέχνη του photoshop. Ούτε της Μεταμορφώσεως να γιορτάζαμε, μεγάλη η χάρη της), η οποία αφού έφαγε μια «χύμα» δεν πτοήθηκε, η ηρωίδα του έπους του ’21- sorry του Big Brother, και συνέχισε πιστή στο καθήκον της. Μη ξεχνάμε βέβαια ότι η τηλεπερσόνα ηρωίδα κονομάει και κάτι χιλιαρικάκια μηνιαίως και δεν έμεινε στις επάλξεις μόνο από την αίσθηση καθήκοντος. Εν ολίγοις και για να μη παραμυθιαζόμαστε, ο πάσα ένας θα έμενε εφόσον αμειβόταν βασιλικά, την εποχή που για να μαζέψει 100 ευρώ τού λείπουν τα 99.


Η… θυσιαζόμενη όμως την… έφαγε από κει που δεν περίμενε. Από την κουμπάρα της (την αιρετική του καθωσπρεπισμού για κάποιους, αλλά μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα… μπούνια για άλλους, μια και επίσης τα κονομάει στις πλάτες κάποιων με ειδικά… ταλέντα), Αννίτα Πάνια (επίσης η φωτογραφία έχει υποστεί πολύυυυ photoshop). Η δεύτερη, έδωσε εντολή να κλείσουν στη μούρη το τηλέφωνο στη Ρούλα, η οποία το έπαιζε μια ανώνυμη τηλεθεάτρια και ζήτησε να μιλήσει με τον Καρβέλα. Η απάντηση της κουμπάρας Αννίτας ήταν.. «Πήγαινε να δεις αν έρχεσαι… Έφυγεεεες. Κλείστε τη γραμμή».



Πηγή

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας...

Από την Όλγα Σαράφη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε: "Τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει την κοινοτική στρατηγική για την ψυχική υγεία και την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην Ευρώπη ένα στα τέσσερα άτομα εκδηλώνει πρόβλημα ψυχικής υγείας τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του, γίνεται αντιληπτό ότι...

Φτωχοί και πλούσιοι στην Ελλάδα


Οικονομία Τρίτου Κόσμου, δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τη φτώχεια, καθώς το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων στη χώρα μεγαλώνει, με έναν στους πέντε Έλληνες να βρίσκεται επίσημα πλέον κάτω από το όριο. Όσο για τους υπόλοιπους...

Κύμα απογοήτευσης στις κάλπες


Δημοσκόπηση-προειδοποίηση για τα κόμματα...

Ιδρυτές του Facebook στηρίζουν τη νομιμοποίηση χασίς

To ποσό των 100.000 δολαρίων δώρισε ο συνιδρυτής του Facebook Σον Πάρκερ στην καμπάνια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης που διεξάγεται στην Καλιφόρνια και ίσως γίνει νόμος της Πολιτείας. Ακόμη 70.000 δολάρια έδωσε ο έτερος συνιδρυτής Ντάστιν Μόσκοβιτς.
Οι Καλιφορνέζοι αναμένεται να ψηφίσουν τον ερχόμενο μήνα πάνω σε νόμο που θα επιτρέπει την κατοχή και πώληση μαριχουάνας. Αξιωματούχος της καμπάνιας δήλωσε ότι ο Πάρκερ ανήκει σε μία γενιά που κατανοεί τα ζητήματα αυτά.
Ο Πάρκερ μπήκε στο “πρόγραμμα” Facebook το 2004 και ως πρώτος πρόεδρος του site βοήθησε να συγκεντρωθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση για να σταθεί στα πόδια του. Σε ηλικία 19 ετών βοήθησε να στηθεί το Napster και αύτη τη στιγμή είναι μέλος μεγάλης εταιρείας της Silicon Valley.

Πηγή
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan