Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ BLOG ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ BLOGGER ? ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Bonjour

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν "ενημερωτικά" και "μη ενημερωτικά" blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Τέρμα οι ξενόγλωσσες επιγραφές στα καταστήματα...



Τα καταστήματα στα Γιάννενα και στην υπόλοιπη Ήπειρο που έχουν ξενόγλωσσες επιγραφές - και είναι πολλά αυτά - θα υποχρεωθούν να τις αλλάξουν και να τις αντικαταστήσουν με Ελληνόγλωσσες.Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου και τα Επιμελητήρια οφείλουν να επιληφθούν του θέματος, ύστερα από έγγραφο που τους απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Επιπλέον καλούνται να μεριμνήσουν σχετικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, είτε κατά τις διαδικασίες έγκρισης του δικαιώματος χρήσης της επωνυμίας είτε κατά τις διαδικασίες αδειοδότησης των καταστημάτων. Στο έγγραφο υπενθυμίζεται ότι με νόμο του 2001 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική αναγραφή των επιγραφών στην Ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, αφού μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιγραφές των μαγαζιών στα Γιάννενα θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες από αυτές είναι γραμμένες στα Αγγλικά και κυρίως οι επιγραφές καταστημάτων που στοχεύουν σε νεανικά κοινά. Το φαινόμενο της επιλογής ξενόγλωσσων επιγραφών από ιδιώτες επαγγελματίες και επιχειρήσεις τείνει να λάβει τελευταία στην περιοχή μας εκρηκτικές διαστάσεις. Η ξενομανία είναι απερίγραπτη… Μάλιστα βλέπει κανείς πολλά μαγαζιά στη σειρά με ξένες επιγραφές και προσωρινά νομίζει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα.Έχουν όμως την δυνατότητα οι καταστηματάρχες να αναγράψουν με μικρότερα στοιχεία την επιγραφή του καταστήματός τους και στα Αγγλικά.Σε όσους καταστηματάρχες δεν συμμορφωθούν, θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα. Από τον νόμο προβλέπεται όχι μόνο η αφαίρεση των παράνομων ξενόγλωσσων επιγραφών, αλλά και η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες, με τη μορφή προστίμων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 6.000 ευρώ.Ακόμη πρόστιμα από 200.000 ευρώ έως 2.000.000 ευρώ, ανάλογα με τις περιστάσεις και την βαρύτητα της παράβασης, θα πληρώνουν όσοι καταστηματάρχες τοποθετούν επιγραφές που οι διαστάσεις τους υπερβαίνουν ορισμένο μέγεθος, χωρίς προηγούμενη άδεια από τον Δήμο ή την Κοινότητα.

gianniotis

Πέθανε ο «Γιατρός του θανάτου». Οι σημερινοί «Γιατροί των φωσφορικών βομβών», πότε θα ψοφήσουν;



Ο περιβόητος "γιατρός του θανάτου", Αριμπερτ Χάϊμ, εκ των πλέον καταζητούμενων ναζιστών εγκληματιών πολέμου, που τα ίχνη του κατά τη μεταπολεμική περίοδο "χάθηκαν", απεβίωσε στη διάρκεια του έτους 1992, μεταδόθηκε την Τετάρτη από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Η τύχη του Χάϊμ, για περίπου μισόν αιώνα αγνοείτο.
Το εν λόγω γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, βεβαίωσε ότι ο Χάϊμ "νικήθηκε" από τον καρκίνο το έτος 1992 και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του γιού του, αλλά και αιγυπτιακών "καλά πληροφορημένων πηγών"--στην Αίγυπτο μεταπολεμικά έζησε ο "γιατρός του θανάτου". Επίσης το ZDF, που συνεργάστηκε με τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" στην έρευνα αυτήν, μετέδωσε ότι έχει στη διάθεσή του το πιστοποιητικό θανάτου του Χάϊμ. Μεταδόθηκε τέλος ότι ο Χάϊμ είχε πλαστά στοιχεία ταυτότητας στην Αίγυπτο, ενώ ασπάστηκε τη μουσουλμανική θρησκεία.

pontikopagida

Παίζουν την γάτα με το ποντίκι, πανεπιστημιακές αρχές και το Indy media…

Oι πρυτανικές και τεχνικές αρχές του Πολυτεχνείου της Αθήνας επιχειρούν εδώ και λίγες μέρες να εντοπίσουν τον διακομιστή που χρησιμοποιεί η «ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης»- όπως αυτοχαρακτηρίζεται- και να την κλείσουν. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατόπιν έγγραφης «εντολής» του υφυπουργού Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρου, επειδή όπως υποστηρίζουν, το Ιndymedia χρησιμοποιεί σέρβερ του Πολυτεχνείου χωρίς άδεια.

Η ιστοσελίδα εξάλλου, από χθες έχει ως πρώτο της θέμα τις προσπάθειες αυτές και στο σχετικό άρθρο καταλήγει: «Ας σας γίνει κατανοητό βασιλιάδες και αφεντάδες αυτού του τόπου. Το Ιndymedia είναι πέρα από τη σφαίρα της δικαιοδοσίας σας και τον έλεγχό σας. Είναι πέρα από τη λογική και την ηθική σας. Είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό για όσο το χρειαζόμαστε στην πορεία για την αλλαγή αυτού του Κόσμου».

Δεν εκπέμπει από Πάτρα


Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του Πολυτεχνείου προσπαθούν να κατεβάσουν την ιστοσελίδα, η οποία φέρεται να χρησιμοποιεί το δίκτυο του ιδρύματος χωρίς την άδεια της Συγκλήτου. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα προ ημερών με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Το Πολυτεχνείο Αθήνας, που ρωτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας τι συμβαίνει, απάντησε ότι πράγματι το Ιndymedia χρησιμοποιεί διακομιστή του ιδρύματος άνευ αδείας της Συγκλήτου. Αντίθετα, το πανεπιστήμιο Πατρών- για το οποίο υπήρχε η πληροφορία ότι επίσης «στεγάζει» το Ιndymedia Πάτρας- απάντησε ότι δεν υφίσταται εκπομπή μέσω του δικτύου του.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος με επιστολή του προς τον πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη ζήτησε στις 26 Ιανουαρίου «να εντοπιστεί ο διακομιστής και να σταματήσει η εκπομπή των συγκεκριμένων sites η οποία γίνεται κατά παράβαση των αποφάσεων της Συγκλήτου και προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

pontikopagida

Σε πλήρη πολιτική δράση ο σημαιοφόρος των ... "προοδευτικών" μας. Αρχηγός Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα ο Τσενάϊ...

Σπουδάζει ήδη στη "σχολή ηγετών" του Χάρβαρντ με Αλβανοαμερικανικά κεφάλαια και τον προορίζουν για... "επιστροφή".
Τα σχέδια του Σταίητ Ντιπάρντμεντ για τα Βαλκάνια ασφαλώς συμπεριλαμβάνουν ως... περιούσιο παράγοντα την Αλβανία.
"Μεγάλη" ή μικρότερη, δεν έχει σημασία...
Οι μόνοι δε που δεν τα "βλέπουν" ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν, τυφλωμένοι απ' τις ιδεοληψίες τους είναι οι ημέτεροι "προοδευτικοί"...

Θα θυμάστε βεβαίως τον ''της ημετέρας παιδείας μετέχοντα''
κατα τους ..."προοδευτικούς", Οντίν Τσενάϊ.

Θυμηθείτε όμως και τις δηλώσεις του πριν ένα χρόνο στον περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ...

"...Αυτός ο "φέρελπις" νέος Οντίν Τσενάϊ που σπουδάζει στην Αμερική, ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς σύνορα, γι΄ αυτό άλλωστε τον αγαπάνε οι νεοταξίτες αριστεροί εν Ελλάδι, όμως το γνωρίζει οτι είναι δύσκολο να γίνει. Ο κόσμος χωρίς σύνορα είναι ο παράδεισος. Έχει τρεις (3) πατρίδες - πολύ εύκολα αλλάζει εθνικότητα αυτό το παληκάρι - και στην Αμερική συστήνεται σαν Αλβανός από την Ελλάδα. Άλλωστε αυτό δεν έχει καμία σημασία. Πατρίδα σου είναι όπου ζεις...
Δηλαδή όπου γης και πατρίς Κύριε Τσενάϊ μας; Και αν αύριο πας στο Μπαγκλαντές θα γίνεις Μπαγκλαντεσιανός Κύριε Τσενάϊ μας;
... Δηλώνει απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο ότι Έλληνες και Αλβανοί, είναι το ίδιο πράγμα. Ο γιός του αλβανού αξιωματούχου του Χότζα αισθάνεται πολύ καλά στην Αμερική γιατί εκεί δεν υπάρχει η πίεση να ότι πρέπει να ανήκεις κάπου. Είναι ελεύθερη χώρα. Ομολογεί οτι δεν είναι θρήσκος και οτι βαπτίστηκε μόνο για να ανήκει κάπου. Η θρησκεία δεν καθορίζει το ποιός είσαι. Όσον αφορά για το περιστατικό με την σημαία, απαντάει μεταξύ άλλων οτι πιέστηκε για να πεί οτι αισθανόταν Έλληνας...
Το ακούτε κύριοι πολιτικοί; Πιέστηκε το ''παιδί''!!!
...Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν σπουδάζει πολιτικές επιστήμες για να ηγηθεί στο μέλλον κόμματος αλβανοφώνων στην Ελλάδα, απαντάει ότι δεν ισχύει, και μάλιστα το ...ειρωνεύεται..."

Και η συνέντευξη τελείωνει με την διεθνιστική
μπούρδα του δημοσιογράφου:

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Ο ΤΣΕΝΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ...ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

gianniotis

Καθηγητής στα Τρίκαλα χειροδικεί εναντίον μαθήτριας



-Θα τον Τσιμεντάρω απειλεί ο γονέας της μαθήτριας που δέχθηκε την επίθεση.


Καθηγητής στα Τρίκαλα πλακώνει στο ξύλο μαθήτρια και άλλους μαθητές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα της Μαθήτριας που δέχτηκε την επίθεση, ο καθηγητής χειροδίκησε εναντίον της μαθήτριας με πολύ άσχημο τρόπο σπρώχνοντας και ρίχνοντας σφαλιάρες στην μαθήτρια.
Ο Πατέρα της μαθήτριας σε τοπικό σταθμό των Τρικάλων (Ράδιο Ζυγός) χθες το πρωί καταγγέλλοντας το συμβάν δήλωσε αγανακτισμένος
-Θα σε Τσιμεντάρω και έρχομαι στο Γυμνάσιο να σου κόψω τα Α........
Καθηγητές των Τρικάλων θεωρούν απαράδεκτες αυτές τις απειλές και μάλιστα από τα ΜΜΕ να απειλούν οι γονείς τους καθηγητές.
Η ενέργεια του καθηγητή και οι απειλές που ακουστήκαν στον αέρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι γονείς, δημιούργησε ανησυχίες σ΄όλη την εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων, αλλά και σε πολλούς γονείς μαθητών για το τρόπο εν έτη 2009 που ορισμένοι καθηγητές αντιμετωπίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κάλεσε αμέσως σε απολογία τον καθηγητή και τις μαθήτριες που δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει δώσει αφορμές χειροδικίας εναντίον των μαθητών και παλιότερα.


trikalanews

εγώ.......




Φίλε....
Ξενύχτησε, πιες, γάμησε - όσο θες.
Κάνε χαβαλέ, κάνε υπερβολές.
Zήσε "εμπειρίες".....
Ματαιοπονείς και βαυκαλίζεσαι.
Πάντα θα είσαι τρίτος και καταϊδρωμένος.
Ένας αλητάκος με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
Μικροαστός, ψευτόμαγκας, βλαχοτεκνό.
Ένας "πονηρίδης".
Πρώτος στο χωριό, αλλά τελευταίος στην πόλη.....


Ενώ εγώ. Στη μοναξιά, στη θλίψη, στην παρατήρηση...
Έχω μια μικρή ελπίδα να βγω πρωταθλητής......

Έτσι κι αλλιώς...

Η τελική κόντρα δεν θα γίνει με απαρίθμηση κατορθωμάτων.
Θα μας βάλουν να κοιτάξουμε και οι δυο τον ήλιο και θα κερδίσει όποιος καταλάβει περισσότερα.
Κι είναι τόσα που έχω μάθει για τον ήλιο ζώντας στο σκοτάδι...

YΓ.

Δριμύτερος επιστρέφω στην σκηνή του παραλόγου
Χιλιάδες λέξεις τυραννάνε το μυαλό μου ....

.....Είμαι αυτός που με τις λέξεις μπαινοβγαίνει στην ψυχή σας
Και που ωραία και αισχρά αναστατώνει την ζωή σας
Είμαι αυτός που σαν την λέρα αποφεύγετε
Σε δόλια τεχνάσματα συνέχεια καταφεύγετε..


Τις βρισιές μου τις ανέχεστε ....
ενώ την αλήθεια μου σιχαίνεστε....
γιατί άραγε......?

Ο νέος πουριτανισμός. ....





Η σύγχρονη γυναίκα. Η "απελευθερωμένη". Με τους πολλούς εραστές. Δεν την τρομάζουν πια οι μεγάλοι πούτσοι. Την τρομάζουν τα μεγάλα λόγια - οι συναισθηματισμοί. Αντιδρά στο άκουσμα της λέξης "αγάπη" με την ίδια φρίκη που οι "συντηρητικές" αντιδρούσαν στη λέξη "γαμήσι". Κι ανοίγει πιο εύκολα το στόμα για να σου πάρει πίπα, παρά για να σου πει "σε αγαπώ". Παλιά ήταν οι πουριτανοί του σώματος. Μετά ήρθαν οι πουριτανοί των λέξεων.

Εγώ σε αγαπώ.....
Εσύ.........?
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan