Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Αυτή είναι η ταπεινή απάντησή μου στη σιωπή σας και σε όσα γράφτηκαν για εμένα

Ρωτήθηκε κάποτε ο Γέροντας Παΐσιος Γέροντα, όταν με αδικούν, η καρδιά μου σκληραίνει. Και απαντά ο Γέροντας: Αν σκεφτόμασταν ότι ο πιο αδικημένος είναι ο Χριστός, θα δεχόμασταν με χαρά την αδικία. Ενώ ήταν Θεός, κατέβηκε στην γη από πολλή αγάπη και κλείσθηκε εννιά μήνες στην κοιλιά της Παναγίας. Ύστερα, τριάντα χρόνια έζησε αθόρυβα. Από δεκαπέντε μέχρι τριάντα χρόνων δούλευε μαραγκός στους Εβραίους. Και τι εργαλεία είχαν τότε; Ξύλινα πριόνια χρησιμοποιούσαν, με κάτι καβίλιες ξύλινες. Του έδιναν και κάτι σανίδια….και Του έλεγαν: «φτιάξε αυτό, φτιάξε εκείνο….» και πώς να τα πλανίσει; Πλανίζονταν μ’ εκείνα τα γύφτικα σίδερα, που χρησιμοποιούσαν τότε για πλάνες; Ξέρεις τι ζόρικα είναι; Άντε ύστερα, τρία χρόνια ταλαιπωρία! Ξυπόλυτος να πηγαίνει από εδώ-από εκεί, για να κηρύττει! Θεράπευε αρρώστους, με λάσπη άνοιγε τα μάτια των τυφλών, και αυτοί πάλι ζητούσαν σημεία. Έβγαζε τα δαιμόνια από τους δαιμονισμένους, αλλά δυστυχώς οι αχάριστοι άνθρωποι Του έλεγαν πως είχε δαιμόνιο! Και ενώ τόσοι είχαν μιλήσει και προφητεύσει γι’ Αυτόν, τόσα θαύματα έκανε, και τελικά ονειδισμούς, σταύρωμα. Γι’ αυτό οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού. Γιατί ως αδικημένοι έχουν στην καρδιά τους τον αδικημένο Χριστό και αγάλλονται στην εξορία και στην φυλακή σαν να βρίσκονται στον Παράδεισο, διότι, όπου Χριστός εκεί Παράδεισος.

Γέροντα, όταν κάνω ένα καλό, λυπάμαι, αν δεν το αναγνωρίσουν οι άλλοι.
Και απαντά ο Άγιος Γέροντας: καλά, εσύ τι θέλεις, αναγνώριση από τον Χριστό ή από τους ανθρώπους; Πιο πολύ όφελος δεν έχεις από την αναγνώριση του Χριστού; Σε τι σε βοηθάει να σε προσέχουν οι άνθρωποι; Αν τώρα σου αναγνωρίσουν το καλό που κάνεις, στην άλλη ζωή θα ακούσεις: «απέλαβες τα αγαθά σου εν τη ζωή σου». Πρέπει να χαιρόμαστε, όταν δεν αναγνωρίζουν οι άλλοι τους κόπους μας και δεν μας ανταμείβουν, γιατί αυτούς τους κόπους τους λαμβάνει υπ’ όψιν ο Θεός και θα μας ανταμείψει με πληρωμή αιώνια. Αφού υπάρχει Θεία ανταπόδοση, να κοιτάξουμε να βάλουμε καμιά δραχμή στο Ταμιευτήριο του Θεού. Πρέπει να δεχόμαστε την αδικία σαν μεγάλη ευλογία, γιατί αποταμιεύουμε από την ουράνια ευλογία.

Σας ευχαριστώ για όλα.
Με αγάπη Χριστού Ιησού, Κυρίου ημών
Πρεσβύτερος Ευάγγελος Γιώτας

Κοτες δημοσιογραφοι

"Τωρα ολοι οι παντελως ασχετοι εχουν γυρισει εναντιον της αστυνομιας διοτι τα εκαναν πανω τους με αυτα που εγραφε η προκυρυξη. Θελουν να παρουν το αντιθετο μερος απο την εξουσια τους φταιει η αστυνομια για τον διασυρμο λες και περιμενουμε σαν κρατος να μας ρεζιλεψει ενας ψυχασθενης!!Που πηγανε τα τοσα σκανδαλα??αυτα δεν διεσυραν το Ελληνικο κρατος??Μεχρι εκει μπορουν να δουν φαινετε..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

totefteri

Σπείρα (και παπάς του Βόλου μαζί) έσκαβε για λίρες σε… ναό!



Ένας παππούς, που ήταν νέος την εποχή του ανταρτοπόλεμου (εμφύλιου), είχε ένα μυστικό:

Ότι οι αντάρτες είχαν κρύψει ένα κασελάκι με λίρες μέσα στην εκκλησία τους, εκεί, στην Παναγία «Τρύπας» στη Γορίτσα Μαγνησίας (μητρόπολη Βόλου) κάτω από το πλατύσκαλο της σκάλας που οδηγεί στο καμπαναριό του ναού.

Το μυστικό αυτό, το αποκάλυψε τις μέρες αυτές.

Δεν ξέρουμε αν το εξομολογήθηκε σε παπά. Το ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα» λέει ότι το είπε στην παρέα του, σε τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 39χρονος ιερέας, που δεν ήταν όμως ο εφημέριος του συγκεκριμένου ναού, αλλά ήταν πάντως και αυτός κανονικός ιερέας της Μητρόπολης.

Αποφάσισαν λοιπόν να επιχειρήσουν (οι τέσσερις της παρέας) την ανασκαφή μυστικά, παράνομα, χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι δύο από αυτούς (οι νεότεροι), ένας 27χρονος και ένας 29χρονος θα αναλάμβαναν τη βαριά δουλειά: Να σπάσουν με βαριοπούλες το πλατύσκαλο ώστε να μπορέσουν να σκάψουν.
Ο τρίτος της παρέας - ένας 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος- θα κρατούσε τσίλιες μήπως εμφανιστεί κάποιος.

Και ο παπάς; Μαζί και ο παπάς!

Διότι τόσο η εκκλησία όσο και το καμπαναριό ήταν κλειδωμένα και δεν ήθελαν να κάνουν εξωτερική ζημιά στην εκκλησία (σπασμένες πόρτες κ.λπ.), που ενδεχομένως να τους πρόδιδε σε κάποιον περαστικό την ώρα που αυτοί θα ήταν μέσα και θα έψαχναν για τον θησαυρό…

Ο ρόλος λοιπόν του 39χρονου παπά – μέλους της σπείρας των τεσσάρων ενεργών χρυσοθήρων (ο παππούς δεν συμμετείχε ενεργά, ή γίνονταν εν αγνοία του όλα αυτά) ήταν να μεσολαβήσει σαν σύνδεσμος (παπάς με παπά) και να εξασφαλίσει τη συνεργασία του εφημέριου της εκκλησίας (για το άνοιγμα των θυρών, κ.λπ.).

Το σχέδιο λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή, αφού το πρωί της Πέμπτης, ο παπάς … Ιντιάνα Τζόουνς, τους ενημέρωσε ότι ο εφημέριος είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να μπουν και να σκάψουν στο χώρο.

Μπήκαν λοιπόν στην εκκλησία, έφτασαν στο καμπαναριό, και άρχισαν το ψάξιμο.

Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα, δεν πρόλαβαν να μάθουν αν τελικά υπήρχε ή όχι θησαυρός (κρυμμένες λίρες), διότι τις εργασίες τους τις διέκοψε η αστυνομία Βόλου που έφτασε εκεί ειδοποιημένη από τον εφημέριο (που ή δεν ήταν τελικά στο κόλπο, ή φοβήθηκε από το θόρυβο που έκαναν οι κυνηγοί θησαυρών, και αποστασιοποιήθηκε).

Και έτσι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα (και οι τέσσερις, και ο παπάς μαζί), που τους άσκησε δίωξη για παράνομη εκσκαφή.

xairete

Επιδημία αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό


Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται οι αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό. Μόνο τον Ιανουάριο του 2009, ο αριθμός των αυτόχειρων του στρατεύματος των ΗΠΑ έφτασε τους 24. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαίωσε ότι τον περασμένο μήνα έγιναν επτά αυτοκτονίες, αλλά υπάρχουν ακόμα 17 περιπτώσεις που διερευνώνται, και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοκτονίες. Και όλα αυτά τη στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία έκθεσης στην οποία επισημαίνεται ότι το 2008 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές τις τελευταίες δεκαετίες, αναφορικά με τον αριθμό των αυτόχειρων στρατιωτών.

Στο σύνολο του 2008 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 128 αυτοκτονίες, αριθμός που μπορεί τελικώς να αυξηθεί, αφού τελούν υπό διερεύνηση ακόμα 15 περιπτώσεις. Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα από το 1980, όταν άρχισε η καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων. Το 2007 είχαν καταγραφεί 115 αυτοκτονίες.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων στον στρατό, παρά τις προσπάθειες για έγκαιρο εντοπισμό των περιπτώσεων στρατιωτών που εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις.

apodikseis

Τους κάνει (πάλι) άνω – κάτω!


Aν ο κ. Βγενόπουλος έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να... «ξεγυμνώσει» το πολιτικό σύστημα, το πέτυχε! Η πρότασή του για την Ολυμπιακή προκάλεσε αμηχανία. Μάλλον, όμως, πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα... γινάτι.

Και τώρα τι θα κάνετε κύριοι με την Ολυμπιακή; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει πρόταση μετά την κίνηση της MIG. Αλλά και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί εύκολα να πει όχι, αφού η πρόταση του δίνει το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές, αν κι εφόσον, φυσικά, τις κερδίσει...

Έχουν τρεις λύσεις:

- Να συζητήσουν με τον κ. Βγενόπουλο και μάλιστα από τη στιγμή που μετά από τόσες και τόσες προσπάθειες όλων των τελευταίων κυβερνήσεων δεν βρέθηκε ακόμη επενδυτής που να προσφέρει για την Ολυμπιακή κάτι περισσότερο από τις... καλές του προθέσεις.

- Να ξεκαθαρίσουν ότι... δεν έχουν τελικά σκοπό να πουλήσουν την Ολυμπιακή και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πόσα χρήματα θα μας κοστίσει αυτό.

- Να βρουν έναν άλλο επενδυτή για να αντικαταστήσουν τον κ. Βγενόπουλο, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΟΤΕ.

Πιστεύουμε, πάντως, ότι η πρόταση της MIG δύσκολα θα βρει ανταγωνιστές. Όχι μόνο διότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα επενδυτής που να προσέφερε κάτι καλύτερο, αλλά και επειδή ο «όρος» της πιθανής επανακρατικοποίησης της εταιρείας είναι πραγματικά... εκτός συναγωνισμού.

Όσοι βιαστούν να «χρεώσουν» στον κ. Βγενόπουλο μία κίνηση με στόχο των εντυπωσιασμό, ας σκεφτούν ότι η Olympic Catering είναι ήδη υπό τον έλεγχο της MIG και ότι η πιθανή απόκτηση και της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργεί ένα πλήθος συνεργειών με τις άλλες εταιρείες του Ομίλου.

Από την άλλη ο κ. Βγενόπουλος ρισκάρει επενδύοντας σε έναν κλάδο με πολλά προβλήματα. Μπορεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου να έχει υποχωρήσει, αλλά όλες οι σχετικές προβλέψεις αναφέρουν ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε μία περίοδο ακριβών καυσίμων.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους για αυτό το αναπάντεχο δώρο: Να απαλλαγούν από την Ολυμπιακή σε μία εποχή που τα deals είναι άγνωστη λέξη στον κόσμο των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να σβήσουν με μία κίνηση την αμαρτωλή πολιτική τους, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για την κατάντια του εθνικού μας αερομεταφορέα...

Θανάσης Μαυρίδης
apneagr

Στο Κόκκινο η Ανεργία στο νομό Τρικάλων



100%. Υψηλότερη ανεργία από το 2008

Για πρώτη φορά στο νομό Τρικάλων οι δείκτες της ανεργίας χτύπησαν κόκκινη κάρτα και σημείωσαν τα υψηλοτέρα ποσοστά ανεργίας τόσο μέσα στη πόλη, όσο και γενικότερα σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων. Το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνουν οι γυναίκες και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 45-60 ετών. Πιο συγκεκριμένα πολλές επιχειρήσεις του νομού για πρώτη φορά έχουν απολύσει τόσους υπαλλήλους και μάλιστα επιχειρήσεις που θεωρούνται στην περιοχή για πολλά χρόνια οι πλέον βιώσιμες Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάλληλος του ΟΑΕΔ Τρικάλων : «τι να σας πω, επιχείρηση η οποία κάθε χρόνο απέλυε 1-2 συνήθως εποχικούς υπαλλήλους, φέτος έχει απολύσει πάνω από 10. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που γίνεται και δεν προλαβαίνουμε να φτιάχνουμε νέες κάρτες και ανανεώνουμε τις παλιές».

trikalanews

Ο Κουφοντίνας είναι Άγιος


Αυτή η νέα γενιά θα είναι αδίστακτη και θα δούμε στο μέλλον μαζικές δολοφονίες


«Ο Κουφοντίνας θα μας φαίνεται Άγιος μπροστά σ΄αυτή τη νέα γενιά των τρομοκρατών.

Μια γενιά η οποία είναι αδίστακτη και θα δούμε στο μέλλον μαζικές δολοφονίες, όχι απλά δολοφονίες». Τάδε έφη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπουργός Δημοσίας Τάξης επί κυβερνήσεως Σημίτη, αυτά και άλλα πολλά τρομοκρατικά είπε σε δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ ο πρώην υπουργός τονίζοντας ιδιαίτερα ότι οι πατεράδες αυτών των νέων τρομοκρατών θα φαίνονται Άγιοι μπροστά μας.


agapopolin

Google Latitude:Άλλο ένα εργαλείο στην υπηρεσία του Παγκόσμιου Big Brother!

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ",ΔΕΛΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ-ΠΛΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ,ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ!

Θυμαστε που οταν βλεπαμε στις αμερικανικες κατασκοπικες ταινιες να βρισκουν καποιον μεσω του κινητου του τηλεφωνου λεγαμε "σιγα μην μπορουμε να το κανουμε κι εμεις αυτο" ή ακομα "μακαρι να γινοταν αυτο στην πραγματικοτητα";!Ε λοιπον,πλεον παρεχεται σε ολους μας αυτη η...δυνατοτητα,μεσω του νεου εργαλειου-ποιας αλλης-της Google,που φερει την ονομασια Latitude!

Οπως μας πληροφορει λοιπον η εταιρια,θα μπορει ο καθενας μας να βλεπει πού ακριβως βρισκεται το προσωπο που θελουμε ανα πασα στιγμη,εντοπιζοντας το με βαση το κινητο του!Και συμπληρωνει οτι τιποτα απ'ολα αυτα δε θα γινεται χωρις την αποδοχη του εντοπιζομενου,ετσι ωστε να παρεχεται η μεγαλυτερη δυνατη ασφαλεια των προσωπικων μας δεδομενων.

Ωραια ολα αυτα...αλλα ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ που να πιστευει οτι η συγκεκριμενη εφαρμογη ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΓΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ;;;Για ποσο αφελεις μας περνανε εκει στη Google;Για ποια "ασφαλεια" και "privacy" μιλανε,οταν ειναι γνωστο πως ακομα κι ενας χαμηλων γνωσεων χακερ θα μπορει να εισβαλλει στα κινητα ανυποψιαστων χρηστων και να τους παρακολουθει παρα τη θεληση τους;

Αλλα ειναι και το αλλο:ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ gadget;Να παρακολουθει ο συζυγος τη συζυγο και το αντιστροφο;Οι γονεις τα παιδια;Τα αφεντικα τους υπαλληλους;Ο ενας τον αλλον γενικοτερα,στα πλαισια ενος ατελειωτου tracking;Τι τελος παντων προσφερει,περα απο κουτσομπολιστικη κατασκοπεια και δημιουργια αυτοσχεδιων...ντετεκτιβ;

Ειναι γνωστο οτι τετοια εργαλεια χρησιμοποιουν εδω και χρονια οι κυβερνησεις και οι διαφορες μυστικες υπηρεσιες ανα τον κοσμο.Γιατι ομως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;Μηπως ολα εντασσονται στο γενικοτερο πλαισιο της επεκτασης του Μεγαλου Αδελφου σε ολα τα επιπεδα της προσωπικης μας ζωης;

Αναρωτηθηκατε ποτε αν υπαρχει σχεση μεταξυ της "μαμας" Google και των παντοδυναμων εβραικων συμφεροντων;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ!!!Η παντοδυναμη εταιρια εχει 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ στο Ισραηλ,κατι μαλλον αφυσικο για το μεγεθος της χωρας,αφου τα υπολοιπα βρισκονται στις αχανεις Ρωσια και Κινα.Η χρησιμοτητα τους,να συλλεγουν πληροφοριες γενικως και αοριστως,τις οποιες μετα διοχετευουν στον Παγκοσμιο Ιστο!!!

Σας φαινονται...συνωμοσιολογικα ολα αυτα;Τοτε διαβαστε κι εδω,οπου πλεον το FBI χρησιμοποιει ταυτοποιηση μεσω ραδιοκυματων για την παρακολουθηση ανθρωπων,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!Ολες αυτες οι νεες τεχνολογιες,που παρουσιαζονται ως ακρως δελεαστικες στον απλο κοσμο,εχουν ενα και μονο στοχο:την εξοικειωση του καθενα μας με αυτες τις υπηρεσιες φακελωματος,ετσι ωστε αυριο ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ!!!

Η καταντια του ανθρωπινου πολιτισμου ειναι τεραστιων διαστασεων:μετα το Facebook,που ωθησε δεκαδες εκατομμυρια ατομα να βγαλουν φορα-παρτιδα τα προσωπικα τους στοιχεια-δημιουργωντας ετσι ενα ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΑ-ερχεται το Google Latitude να βαλει ενα ακομα λιθαρακι στο τερας της Παγκοσμιοποιησης,που πλασαρεται ωραιοποιημενο με high-tech gadgets,αλλα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Κι εμεις τι κανουμε;Καθομαστε απαθεις;ΟΧΙ!!!Ενημερωνουμε οσους μπορουμε για ολα αυτα τα "ακινδυνα" προγραμματα παρακολουθησης και κυριως,ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ τη χρηση τους.

Γιατι αν η ανεξελεγκτη χρηση τεχνολογιας μας οδηγησει σε σκλαβια που δεν μπορουμε καν να φανταστουμε...καλυτερα να γυρισουμε στην εποχη των σπηλαιων!!!

hellas-orthodoxy

«Είδε» εξωγήινους πολιτισμούς...


Επειδή η ζωή δεν υποφέρεται πια πάνω στη Γη (οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή κ.λπ.), φαίνεται πως όλο και περισσότεροι αναζητούν βελτιωμένες εκδοχές της στο Διάστημα...
Ο νεαρός αστροφυσικός από το Εδιμβούργο Ντάνκαν Φόργκαν υπολόγισε ότι τουλάχιστον 361 πλανήτες στον Γαλαξία μας κατοικούνται από νοήμονες πολιτισμούς, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο τους ανεβάζει σε 38.000! Οι εκτιμήσεις του περιέχονται σε...

μελέτη που δημοσίευσε στη Διεθνή Επιθεώρηση Αστροβιολογίας (International Journal of Astrobiology).
«Ακόμη κι αν υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να έλθουμε σε επαφή μαζί τους. Αφενός είναι πολύ μακριά και αφετέρου δεν έχουμε ιδέα για το πώς μπορεί να είναι. Αλλωστε και στη Γη η ζωή έχει μεγάλη ποικιλία», διευκρίνισε ο Σκοτσέζος επιστήμονας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πάνω από 330 εξωπλανήτες, μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Σχεδόν όλοι είναι στο μέγεθος του Δία, αλλά κοντά τους ίσως βρίσκονται και πλανήτες στα «κυβικά» της Γης. Για να καταλήξει στα συμπεράσματά του, ο Φόργκαν επεξεργάστηκε τρία σενάρια προσομοίωσης, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός τυχαίου γαλαξία.

Στο πρώτο, υπέθεσε πως η ζωή σχηματίζεται δύσκολα, αλλά εξελίσσεται εύκολα. Σε αυτόν τον τύπο γαλαξία προέκυψαν 361 πολιτισμοί. Στο δεύτερο σενάριο, η ζωή σχηματίστηκε εύκολα, αλλά ανέπτυξε δύσκολα νοημοσύνη.

Αποτέλεσμα: 31.513 πλανήτες με εξωγήινους πολιτισμούς. Το τελευταίο σενάριο βασίστηκε στη θεωρία της «πανσπερμίας», δηλαδή της διάδοσης της ζωής από τον έναν πλανήτη στον άλλον με προσκρούσεις αστεροειδών. Εδώ το κομπιούτερ «έγραψε» 37.964 κατοικημένους πλανήτες.

Το 2004 ο Σεθ Σόστακ, επικεφαλής του προγράμματος SETI, για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, υποστήριξε ότι η πρόοδος ραδιοτηλεσκοπίων και υπολογιστών θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τυχόν εξωγήινους πολιτισμούς του Γαλαξία μας το αργότερο έως το 2025.

Η εκτίμησή του βασίστηκε στην περίφημη εξίσωση του αστρονόμου Φρανκ Ντρέικ του 1961, που περιλαμβάνει ως συντελεστές τον αριθμό των άστρων που έχουν πλανήτες, τον αριθμό των πλανητών που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, τη διάρκεια ζωής ενός εξωγήινου πολιτισμού και άλλους τέσσερις στατιστικούς παράγοντες.
Από το ΕΘΝΟΣ
nonews-news

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan