Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Το Pre κάνει πρεμιέρα... Στις 6 Ιουνίου η απάντηση της Palm στο iPhone


To Palm Pre, το κινητό τηλέφωνο που κέρδισε βραβείο στην φετινή έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας, θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά στις 6 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η καλιφορνέζικη Palm Inc., το νέο της μοντέλο θα κοστίζει 199,99 δολάρια με την επιδότηση των 100 δολαρίων που προσφέρει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint Nextel, η οποία θα προσφέρει αποκλειστικά το Pre στα προγράμματα διετούς συμβολαίου.

Το Pre λειτουργεί με οθόνη αφής, όπως το iPhone της Apple, διαθέτει όμως και συρόμενο πληκτρολόγιο QWERTY.

Βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα της Palm, webOS, το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών.

Η συσκευή, ντυμένη σε εργονομικό μαύρο πλαστικό, είναι επίσης εξοπλισμένο με browser, Wi-Fi, GPS, στερεοφωνικό Bluetooth, κάμερα των 3 Mpixel, δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο και 8 Gbyte εσωτερικής μνήμης.

Σύμφωνα με το AFP, η πλατφόρμα webOS είναι ανοιχτή για τα προγράμματα άλλων εταιρειών. Εφαρμογές για το Pre έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν οι Yahoo, Amazon, Facebook και Google, μεταξύ άλλων.

Η Palm ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασαν συσκευές PDA (Personal Digital Assistant, προσωπικός ψηφιακός βοηθός), έκτοτε όμως έχει χάσει μεγάλο μέρος του μεριδίου της στην αγορά.

Ελπίζει τώρα σε ανάκαμψη χάρη στο Pre, το οποίο κέρδισε το βραβείο «Best in Show» στο φετινό Consumer Electronics Show (CES) που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο
Λας Βέγκας.


Πηγή:In.gr
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan