Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Keane - Everybody 's changing

...And I don't feel the same...

Παρασκευή βράδυ απόψε.. Σκέφτομαι να βγω.. Να διασκεδάσω κι εγώ λίγο..

Το γέλιο

Μπαίνει μια ξανθιά σε ένα σουβλατζίδικο:

- Μία πίτα, σας παρακαλώ, λέει στον σουβλατζή.

- Με καλαμάκι; ρωτάει αυτός.

A, θα τρελαθώ, μη μου πεις ότι βγήκε και σε χυμό;

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΟΥΙΣΚΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το ουίσκι είναι ένα συνηθισμένο δώρο για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Και μιας και το
Πάσχα πλησιάζει, αποφάσισα να σας προτείνω 10 ουίσκι για να επιλέξετε το κατάλληλο

10: Ladybank Single Malt: $4,700
Μόνο 300 μπουκάλια εμφιαλώνονται κάθε χρόνο και για να αποκτήσετε ένα, πρέπει να γίνετε μέλος της λέσχης. Η τιμή για την εγγραφή; Περίπου $4.700 ετησίως.

9: The Macallan 1947 Fine and Rare Collection: $6,800
Εμφιαλώθηκε για την Ιταλία το 1962. Η οινοπνευματοποιία χρησιμοποίησε την τύρφη από τους κλιβάνους της, λόγω της έλλειψης και της υψηλής τιμής του κάρβουνου κατά τη διάρκεια του WWII, για το μπουκάλι του 1947.

8: Chivas Regal Royal Salute 50 year old: $10,000
Μια φιάλη που δημιουργήθηκε για την στέψη το 1953 της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Το Chivas Regal Royal Salute είναι 50 χρονών και εμφιαλώθηκαν μόνο 250 φιάλες, 10 εκ των οποίων προορίζονταν για την Αμερική.

7: The Macallan 1939 40 year old Fine and Rare Collection: $10,125
Είναι 40 χρονών και το πρώτο μπουκάλι εμφιαλώθηκε το 1979.

6: Glenfarclas 1955 50 year old: $10,878
Αυτό είναι η παλαιότερη παρτίδα ουίσκι που εμφιαλώνεται από την οινοπνευματοποιία Glenfarclas.

5: Dalmore 50 Year Old Decanter: $11,000

Μόνο 60 κρυστάλλινα μπουκάλια έχουν παραχθεί. Εμφιαλώθηκε το 1978 και κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων 50χρονων ουίσκι στον κόσμο.

4: Macallan 55 Year old Lalique Crystal Decanter: $12,500
Το ξεχωριστό κρυστάλλινο μπουκάλι του 55 χρονών Lalique Macallan βασίστηκε σε ένα μπουκάλι αρώματος του 1910 που σχεδιάστηκε από τον Rene Lalique.

3: Glenfiddich 1937 Rare Collection: $20,000
Μόνο ένα μπουκάλι Glenfiddich 1937 Rare Collection έχει εμφιαλωθεί και το οποίο αγοράστηκε σε μια δημοπρασία το 2006 έναντι 20.000 δολάρια.

2: Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch: $58,000

Μόνο δώδεκα μπουκάλια Dalmore 62 single malt εμφιαλώθηκαν το 1942.Το 2005, κάποιος αγόρασε ένα μπουκάλι για 58.000 δολάρια και το ήπιε με πέντε φίλους του !!

and the winner is...
1: The Macallan 1926 Fine and Rare: $75,000
Τώρα εσείς, θα πληρώνατε τόσα για ένα ουίσκι 60 χρόνων?!?!Πάντως, ένας νοτιοκορεατικός επιχειρηματίας πλήρωσε $70.000 για ένα μπουκάλι Macallan του 1926.


ilitrela

Close Range - Το νέο είδος παιχνιδιού first-person

"Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι το Close Range καθορίζει νέα πρότυπα για τα παιχνίδια first-person."
Εγώ πάλι ανησυχώ, γιατί θα αυξηθούν τα κρούσματα με ανήλικους που μπουκάρουν σε σχολεία και σκοτώνουν αδιακρίτως. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια γεύση την σύγχρονης διασκέδασης, όχι απαραιτήτως μόνο των νέων.


psaxtiria

Ένα άλλο ανέκδοτο


"Ο Σολωμός ήταν...ακραίος που είπε για τον εθνικό ύμνο κ.Πρωθυπουργέ, τον οποίο εθνικό ύμνο πιστεύω ότι γνωρίζετε: "σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι, ποῦ μὲ βία μετράει τὴν γῆ". Με λίγα λόγια ήθελε να πει ότι με την βία μετράει την γη.

Αλα(λ)βανε
ντροπή και ξεφτίλα, ούτε σε ένα εκατοστό ελληνικής γης δεν έχεις θέση.

Windows XP και το 2010

Σύμφωνα με ανεπίσημη ακόμα αναφορά, η Microsoft έδωσε αποκλειστική παράταση άδειας χρήσης στην HP για την παράδοση netbook υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Win XP μέχρι τα μέσα του 2010.

Η αναφορά προέρχεται απο το Appleinsider και κάνει λόγο για την παράταση ζωής των Windows XP. Η HP θα μπορούσε να προσφέρει netbooks με XP μέχρι τα τέλη Μαιου 2009. Πήρε όμως παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2010, περίοδο κατα την οποία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα έχουν κυκλοφορήσει τα Windows 7. Αν γίνει αυτό τότε τα Windows 7, που σύμφωνα με την επιθυμία της Microsoft προορίζονται και για την netbook αγορά υπολογιστών, θα αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό απο τα Windows XP και όχι τα Vista. Τα ΧP έχουν γίνει το μακροβιότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft κάτι που προκάλεσε η αποτυχία των Vista που δεν πέτυχαν και τόσο στην διείσδυση τους στην αγορά και των netbooks. Tα Windows κατέχουν το 96% στα netbooks, με τα Windows XP να καταλαμβάνουν το συντριπτικό μερίδιο αυτού του ποσοστού. Συνεπώς, η Microsoft μέχρι να δει πως τα Windows 7 πετυχαίνουν εκεί που δεν τα πήγαν και τόσο καλά τα Vista, μπορεί να κρατήσει τα XP, παραχωρώντας και αλλού το δικαίωμα χρήσης τους στο ανερχόμενο και αρκετά εμπορικό κομμάτι των netbooks.

psaxtiria

Camilo Cienfuegos. Ο αδικημενος Κουβανος φιλος του Φιντέλ Κάστρο.



Υπαρχει μια φιγουρα επαναστατικη που εχει αδικηθει καταφορα ιδιως απο το Φιντελ. Επισκιάζεται από τις εικόνες του Τσε και του Φιντέλ Κάστρο, ηταν γνωστος ως "Ο Διοικητής του Λαού".Ο Camilo Cienfuegos, γιος Κουβανεζων αναρχικων.Απελαθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες λογω της άδειας διαμονής, εστάλη στο Μεξικό, όπου γνώρισε τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος οργάνωσε μια επαναστατική ομαδα για να επιστρέψουν στην Κούβα.Κατά τον ένοπλο αγώνα στη Sierra Maestra του απονεμήθηκε ο βαθμός του πλοιάρχου. Επίσης, στο πλαίσιο του ένοπλου αγώνα, ειχε μια ιδιαιτερη φιλία με τον Τσε.Ο Camilo Cienfuegos ήταν πολύ αγαπητός για την απλότητα και την ειλικρίνεια στο χαμόγελο, συγκρίνοντας ορισμένοι τη δημοτικότητά του με αυτη του Φιντέλ Κάστρο.

Μετά τον θρίαμβο της Επανάστασης,ο Cienfuegos ήταν μέρος του Rebel Στρατού, όπως ο ηγεμόνας. Πολέμησε στις αντι-επαναστατικες εξεγέρσεις και συμμετείχε επίσης στην αγροτική μεταρρύθμιση.....
Η διαμάχη σχετικά με το θάνατό του εξακολουθεί να υπαρχει. Επίσημα ο Camilo Cienfuegos απεβίωσε στις 28 Οκτωβρίου 1959 σε αεροπορικό δυστύχημα που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ποτέ δεν βρεθηκε το σωμα του Cienfuegos και το αεροπλάνο.Εκτός από την επίσημη εκδοχή, υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την πραγματική αιτία για την εξαφάνιση του Cienfuegos:
1.Τον δολοφονησε η CIA.
2.Δολοφονήθηκε απο παραγγελία του Φιντέλ Κάστρο,λογω του οτι αναχαιτιζε τις ιδεες του.Οπως και να εχει ομως αυτη ειναι μια σκοτεινη περιοδος, με μια σειρα δολοφονιων ανθρωπων που καπου διαφωνουσαν με τον Καστρο.Ολες ανεξιχνιαστες.

paratolmo

Η ασυμμετρη Ρωσικη επιθεση στον Ομπαμα.


Η απάντηση της Ρωσίας στην Αμερικανικη επεκτατικη πολιτικη στην Ευρώπη έρχεται με συνδυασμό οικονομικών και ασύμμετρων στρατιωτικών κινήσεων και σχεδιασμών. Στο οικονομικό επίπεδο η ρωσική απάντηση έχει ως αιχμή δόρατος την ενέργεια, ενώ στο στρατιωτικό ένα νέο σχεδιασμό, και παραγωγή των στρατηγικών όπλων.Στο πρώτο επίπεδο μπορεί να ενταχθεί το ρωσικό ενεργειακό άνοιγμα προς την Ευρώπη, η οποία επιχειρεί να διασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια για τις επόμενες δεκαετίες, ταυτόχρονα με διεύρυνση των ρωσικών επενδύσεων στη Γηραιά Ήπειρο. Στο στρατιωτικό επίπεδο, φαίνεται ότι αρχίζει μία νέα εποχή, όπου κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα πυρηνικά οπλοστάσια.Ο αγωγος Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ισχυροποιεί το ρόλο της Ρωσίας στη ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια και δημιουργεί σοβαρό αντίβαρο στον έλεγχο που θέλουν να ασκούν οι ΗΠΑ μέσω συμμαχικών χωρών και ειδικα με την Τουρκια, στη ροή ενέργειας από ενεργειακά αποθέματα της Κασπίας και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία κάνει συστηματικά όλο και πιο αυστηρούς τους κανόνες διέλευσης και συχνά παρατηρείται συμφόρηση πλοίων στα Στενά. Ένα τάνκερ χρειάζεται πλέον 20-25 ημέρες για να περάσει, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τις συναλλαγές της Ρωσίας με τους αγοραστές του πετρελαίου. Επί της ουσίας, η Τουρκία χρησιμοποιεί τα Στενά του Βοσπόρου, θέτοντας περιορισμούς στα πλοία από το Νοβοροσίσκ, για να ασκήσει πίεση στη Ρωσία....
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγωγός που παρακάμπτει τα τουρκικά Στενά, ενδυναμώνει τη Μόσχα στην αναμέτρησή της με την Τουρκία σε επίπεδο αγωγών. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη ρωσική θέση στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, τη βοηθάει να βρει νέους πελάτες, κάνει φθηνότερες τις παραλαβές πετρελαίου και ανοίγει προοπτικές για πετρελαϊκές εξαγωγές από χώρες, όπως το Καζακστάν, που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα». Σύμφωνα με τους Ρώσους αναλυτές, η Μόσχα έχει ήδη σχηματοποιήσει την ασύμμετρη απάντησή της στους αντιβαλλιστικούς αμερικανικούς πυραύλους, απάντηση που αναμένεται να είναι και καλά εφαρμοσμένη. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η Ρωσία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των επιθετικών πυρηνικών δυνατοτήτων της. Αυτό είναι λογικό για δύο παραμέτρους: Πρώτον, γιατί τα επιθετικά όπλα θα είναι για πολύ καιρό ανώτερα από οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα, καθώς με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα τα αμυντικά πυραυλικά συστήματα δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν όλες τις πυρηνικές κεφαλές των επιτιθέμενων πυραύλων. Δεύτερον, σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες, μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική αναμέτρηση θα περιλαμβάνει και χρήση πυραύλων μέσου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από αεροσκάφη. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα θα εφοδιαστούν τα πέμπτης γενεάς αεροσκάφη με συστήματα πυραύλων για όλο το θέατρο μάχης. Τέτοια συστήματα ήδη κατασκευάζονται από ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες. Τα συστήματα αυτά θα περιέχουν τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα στοιχεία από τους πυραύλους S-300 και S-400. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την πρόοδο που έχει κάνει η Ρωσία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος «το οποίο θα είναι κατά πολύ ανώτερο από αυτό των S-400», σύμφωνα με τα λεγόμενα κορυφαίων Ρώσων στρατιωτικών, αναφέρουν ως χρονικό ορόσημο το έτος 2015

paratolmo

Ανέκδοτο της ημέρας

Ήταν δύο κουνούπια και κοντραρίζονταν πιο έχει πιο γρήγορο μηχανάκι.

- Πάμε στην εθνική να τα τρέξουμε να δούμε ποιος είναι ο πιο γρήγορος, λεει το ένα.

- Εντάξει, απάντησε το άλλο.

Ξεκινούν λοιπόν, τέρμα το γκάζι, σκαστές όλες οι ταχύτητες!!!

Ξαφνικά το ένα σταματά απότομα, φρενάροντας.

- Τι έπαθες και σταμάτησες ρε συ; του λεει ο φίλος του

- Ασε ρε, μπήκε μία μύγα στο μάτι μου.

Superman ετών 3 !!!

Ο Λίαμ Χοέκστρα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ είναι μόλις 3 χρονών, αλλά παρόλα αυτά μπορεί και σηκώνει βάρη και κάνει ασκήσεις γυμναστικής, που θα έκαναν πολλούς επαγγελματίες αθλητές να τρίβουν τα μάτια τους. Οι φοβερές του αυτές δυνάμεις οφείλονται στην μεγάλη μυϊκή του μάζα και στο λιγοστό λίπος του, γεγονός που αποτελεί μια σπάνια γενετική κατάσταση, που βοηθάει τους μυς να δυναμώνουν συνεχώς.
Μπορεί να είναι πιο κοντός από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, αλλά το 40% του κορμιού του είναι μυϊκή μάζα. Ο μεταβολισμός του είναι πολύ γρήγορος και επομένως χρειάζεται να τρώει έξι φορές την ημέρα.

Ο μικρός Λίαμ που είναι υιοθετημένος, έκανε τους θετούς γονείς του να τρομάξουν στην αρχή και να αρχίσουν να σκέφτονται μήπως κάτι πάει στραβά με το γιο τους. Ευτυχώς όμως, καθησυχάστηκαν γρήγορα από τους γιατρούς, οι οποίοι τους είπαν πως ο γιος τους είναι “ένα μικρό θαύμα”.

Όπως δήλωσε η μητέρα του: “Ο Λίαμ είναι αυτό που πολλοί από εμάς θα ήθελαν να είναι - όλο μύες, καθόλου λίπος και μπορεί να τρώει ό,τι θέλει”.

Το Street View της Google θα διατρέξει τις επόμενες ημέρες τους δρόμους της Αθήνας.


Απροσδιόριστος αριθμός αυτοκινήτων -η Google ποτέ δεν αποκαλύπτει αριθμούς και λεπτομέρειες- θα διατρέξει όλους τους δρόμους της Αθήνας τις επόμενες μέρες, προκειμένου η πόλη να μπει στη δημοφιλή υπηρεσία Street View του διαδικτυακού κολοσσού.
Αν όλα πάνε καλά, τότε η υπηρεσία θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες.
Τη φωτογράφηση θα πραγματοποιήσουν ειδικές κάμερες προσαρμοσμένες σε συμβατικά οχήματα (φωτογρ.) τα οποία θα φέρουν εμφανώς τα διακριτικά της Google.
Η Google πραγματοποίησε επαφές με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων γνωστοποιώντας τις προθέσεις της και διαβεβαιώνοντάς την ότι τα προσωπικά δεδομένα γίνονται σεβαστά. Η Αρχή δεν...απάντησε στην εταιρεία η οποία και το εξέλαβε ως... πράσινο φως για το εγχείρημά της.
Τα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν τις φωτογραφήσεις θα είναι μαύρα προκειμένου ν' αποφευχθούν οι αντανακλάσεις του φωτός επάνω τους στη διάρκεια.
Στη συνέχεια, το περιεχόμενο της φωτογράφησης θα αποσταλεί στα εργαστήρια της Google και ειδικά προγράμματα θα αναλάβουν τη συναρμολόγηση των φωτογραφιών, προκειμένου ο θεατής της υπηρεσίας ν' απολαμβάνει μια «ιδεατή» βόλτα στην Πλάκα, στην Ερμού και στον Λυκαβηττό.
Προηγουμένως η «ταινία» που θα δημιουργηθεί θα περάσει από άλλα ειδικά προγράμματα που θ' ανιχνεύσουν πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων, προκειμένου να τα «θολώσουν» ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα από τον θεατή.
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και από κινητά τηλέφωνα 3ης γενιάς.
Το Street View είναι διαθέσιμο σε πόλεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Πρόσφατα προστέθηκαν το Αμστερνταμ και το Λονδίνο.
καθημερινή

Σοκ και δέος" στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου


Οι «παράπλευρες απώλειες» που γέννησε η κρίση στις χρηματαγορές, συνεχίζονται -με αμείωτο ρυθμό- στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Δεν φτάνει το γεγονός ότι περισσότερες από 350 μάντρες έχουν κλείσει μόνο το τελευταίο διάστημα και οι πωλήσεις έχουν πέσει κατά 35-40%, έφτασε και η μείωση του τέλους ταξινόμησης στα καινούργια αυτοκίνητα, για να δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μόνο μικρή δεν είναι. Όταν πέρυσι, η επίσημη εισαγωγική της Mercedes πούλησε 8.801 αυτοκίνητα, την ίδια περίοδο οι έμποροι μεταχειρισμένων, μέσω του δικτύου τους, πούλησαν 9.016.

Αντίστοιχα, όταν...πέρυσι όλοι οι εισαγωγείς (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου - ΣΕΑΑ) πούλησαν 267.242 νέα αυτοκίνητα (ταξινομήσεις), υπολογίζεται ότι οι έμποροι μεταχειρισμένων –σύμφωνα με τον ΣΕΕΑΕ– πούλησαν περισσότερα από 300.000 μεταχειρισμένα (εγχώρια) και 30-33.000 εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

«Χτύπημα στην αγορά»

«Είμαστε αντίθετοι στην προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης στα καινούργια αυτοκίνητα, διότι η μείωση αυτή θα επιφέρει ανωμαλία στην αγορά των μεταχειρισμένων», αναφέρει στο Capital.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ), κ. Απόστολος Πετιμεζάς.

«Η μείωση αυτή απαξιώνει τα αυτοκίνητα των ιδιωτών, αλλά και των εμπόρων, καθώς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπορική τους αξία», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ.

Πλέον, οι έμποροι των μεταχειρισμένων διαβλέπουν ότι ολοένα και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό θα κατευθυνθεί στα καινούργια αυτοκίνητα. Ενδεικτικό είναι ότι, σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες, αναγνωρίζοντας τη μικρή μείωση που επέφερε η μείωση του τέλους ταξινόμησης στις τιμές των μικρών και μεσαίων οχημάτων, με κυβισμό ως 1.800 κ.εκ., προχώρησαν ήδη σε «γενναίες» προσφορές, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 2.000 χιλιάδες ευρώ.

Οι εκτιμήσεις που κάνουν οι έμποροι μεταχειρισμένων, για το κλείσιμο της εφετινής χρονιάς, είναι τραγικές. Ορισμένοι προβλέπουν μείωση ως και 40% στις πωλήσεις των μικρών και μεσαίων μεταχειρισμένων και ως και 50% στις πωλήσεις των αντιστοίχων μεγάλου κυβισμού.

«Καλύτερα θα ήταν το κράτος, τα χρήματα που χάνει από τα τέλη ταξινόμησης, να τα ρίξει στην απόσυρση των οχημάτων, έχοντας και περιβαλλοντικά οφέλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια διαπραγμάτευση με την ΕΕ», δηλώνουν έμποροι στο Capital.gr.

Για λήψη «πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων» κατηγορεί την κυβέρνηση η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη στην επικείμενη μείωση του τέλους ταξινόμησης στα Ι.Χ. «Το μέτρο για μείωση του τέλους ταξινόμησης στα Ι.Χ., τη στιγμή που η χώρα μας μπαίνει σε επιτήρηση και το έλλειμμα για το 2008 παραμένει στην ουσία άγνωστο, θα προκαλέσει σοβαρότατες απώλειες πόρων, τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστή η καθίζηση των εσόδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή με τα... χειρότερα λόγια μιλούν οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τις τράπεζες, καθώς όχι μόνο δεν εγκρίνουν τη χορήγηση νέων δανείων, αλλά δύναται να μετατραπούν σε εμπόρους αυτοκινήτων. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ) ότι οι τράπεζες ενδέχεται να ανοίξουν, σε διευρυμένη βάση, τις δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων σε ιδιώτες, τους εξόργισε.

«Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν καταστήματα και θα εκποιούν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στα χέρια τους, από διάφορες πηγές (κατασχέσεις, επιστροφές, χρηματοδότηση stock καταστημάτων), τότε αναιρούνται όλες οι προσπάθειες και δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, με ανεξέλεγκτες συνέπειες», αναφέρει ο σύνδεσμος.

«Ασφαλώς θα είναι μια νόμιμη επιχειρηματική ενέργεια, αλλά όχι ηθική απέναντι στους εμπόρους αυτοκινήτων, αφού δίνει κάθε δικαίωμα στη σκέψη ότι ο δικός μας, σημερινός πελάτης που δεν τον χρηματοδοτούν, θα είναι ο δικός τους αυριανός πελάτης που θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης», επισημαίνει ο σύνδεσμος εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, «παρακαλώντας» ουσιαστικά τα τραπεζικά ιδρύματα να μην μετατραπούν σε εμπόρους αυτοκινήτων.
Του Φώτη Φωτεινού στο capital

apneagr

Πυροβολισμοί στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη

Ένα ακόμα περιστατικό βίας με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 08:45 το πρωί στη σχολή του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρυ Ράλλη στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Ένας σπουδαστής του ηλεκτρονικού τμήματος άνοιξε πυρ με δύο όπλα μικρού διαμετρήματος κατά συμμαθητή του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά και στυη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον δύο υπαλλήλων διπλανού σούπερ μάρκετ που είδαν το περιστατικό και προσπάθησαν να το αποτρέψουν.

Τα αίτια του τραγικού συμβάντος ερευνώνται από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ αστυνομικοί έχουν μεταβεί στο σπίτι του 19χρονου δράστη όπου κάνουν έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο σπουδαστής είχε αφήσει σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, κάνοντας λόγω για απαξίωση από τους συμμαθητές του.

Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και βρίσκεται νοσηλευόμενος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο συμμαθητής του δράστη φέρει ένα τυφλό τραύμα στα πλευρά και οι γιατροί χαρακτηρίζουν σοβαρή την κατάστασή του, ενώ οι δύο υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί στα κάτω άκρα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πηγή : kathimerini.gr

"ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ή "ΠΑΣΧΑ";


ΑΝΑΣΤΑΣΗ –ΠΑΣΧΑ Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!!!
Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων που έφερε ο Ηρακλής ως γνωστό ήταν πρόβατα με ολόχρυσο στον ήλιο τρίχωμα …

Καμία σχέση με τα μήλα από τις μηλιές….
Άρα τα ερίφια, (οι αλμυρές αίγες) ήταν μαζί με τα ελάφια ενδημικά ζώα, ενώ τα αρνιά βέλαξαν πολύ αργότερα στην Ελλάδα. Οι πολυταξιδεμένοι Λέσβιοι νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα τα είχαν ανακαλύψει και τα ενέμοντο. Θυσίες ζώων, έλεγχος της σπάλας και μαντείες των εντοσθίων, συστηματικό τσίκνισμα και άλλα έθιμα και μαγγανείες είναι πασίγνωστα. Γιορτές της άνοιξης και απόκρεω και κρεοφαγίες είναι εξίσου διαδεδομένες. Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία.
Η Χριστιανική παράδοση ενσωμάτωσε ένα εβραϊκό έθιμο και εύγεστο όπως είναι παρέμεινε στην διαδρομή της. O όρος Πάσχα προέρχεται από το αραμαϊκό πασ'ά και το εβραϊκό πέσαχ. Κάποιοι μελετητές έχουν προτείνει ως προέλευση του εβραϊκού όρου ξένη ετυμολογία, όπως η ασσυριακή πασαχού (πραύνω) ή η αιγυπτιακή πασ' (ανάμνηση) ή πεσάχ (πλήγμα). Το Πάσχα αποτελούσε οικογενειακή εορτή. Εορταζόταν νύχτα, στην πανσέληνο της εαρινής ισημερίας, την 14η του μήνα Αβίβ (που ονομάστηκε Νισάν μετά την Βαβυλωνιακή εξορία) με προσφορά στο νεαρού ζώου, χρονιάρικου, για να ευλογηθεί από το Θεό όλο το κοπάδι. Το σφάγιο ήταν αρνί ή κατσίκι, αρσενικό καί αρτιμελές (Εξ. 12:3-6), δεν έπρεπε να σπάσει κανένα κόκαλο του (Έξ. 12:46, Αρ. 9:12) ενώ το αίμα του ως ένδειξη προστασίας, το έβαζαν στην είσοδο κάθε σπιτιού (Εξ. 12:7,22). Οι μετέχοντες στο δείπνο ήταν ντυμένοι, έτοιμοι για ταξίδι (Έξ. 12:8-11). Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή ελληνοπρεπώς Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους. Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου. Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία, το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις όπως η συμφιλίωση και η συγχώρεση . Γενικά ο χριστιανικός κόσμος με την ονομασία Ανάσταση ή Ανάσταση του Χριστού χαρακτηρίζει την πεποίθησή του για την μετά την τριήμερη ταφή, την ανάστασηανάληψη του Χριστού, την οποία και ομολογεί στο έκτο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως: «Και αναστάντα την Τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς», όπου το γεγονός εξιστορείται επί μακρόν και από τους τέσσερις Ευαγγελιστές (τον Ματθαίο, κεφ. 28, τον Μάρκο, κεφ. 16, τον Λουκά, κεφ. 24, και τον Ιωάννη. κεφ. 20), όπως επίσης και από τις Πράξεις των Αποστόλων (3:36) «ο δε Θεός ήγειρεν αυτόν εκ νεκρών». Της εορτής αυτής που θεωρείται η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη του Ανατολικού Χριστιανισμού προηγείται η μακρά και αυστηρή νηστεία και η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών όπου η Εκκλησία με πένθιμες τελετές επαναφέρει στη μνήμη των πιστών τις ταπεινώσεις και τα μαρτύρια που υπέστη ο Χριστός πριν το σταυρικό θάνατό του.
«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω, θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος. .....Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς επί μνήματος. Χριστός γαρ εγερθείς εκ νεκρών απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο......»
Κατηχητικός Λόγος του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Όλη η αντιχριστιανική μεθόδευση ένα στόχο έχει, να αμφισβητήσει την θεϊκή υπόσταση του Χριστού καθώς και την ανάσταση του. Προς αυτή την κατεύθυνση ολοφύρονται όλες οι αιρέσεις…
www.metharros.gr

Hello, is it me you're looking for ?

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan