Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.....

Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο.

Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.

Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλλες.

Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.

Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.

Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.

Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

Το κραγιόν περιέχει λέπια ψαριού.

Λόγια αέρος

..... Εμείς σας αποδείξαμε ότι προχωρήσαμε στην αυτοκάθαρση''.



Η νέα γενιά...

Συμμετοχή τώρα

“Στην Πυρά” - Δείτε το νέο video clip της Άννας Βίσση



"Στην Πυρά" είναι το νέο single της Άννας Βίσση.


Ένα τραγούδι που έγινε αμέσως μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και το ακούς σε κάθε club. Τώρα ήρθε η ώρα να το δείτε…
(Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το video clip διαβάστε τη συνέχεια του post)

Αφού λοιπόν το τραγούδι είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό, οι παραγωγοί του δίσκου αποφάσισαν να γυρίσουν και το video clip του.

Στις 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο «Αθηνών Αρένα», τα οποία ήταν διάρκειας πολλών ωρών και πολύ εξαντλητικά.

Η σκηνοθεσία ανήκει στην στενή φίλη της Άννας, Christine Crocos και οι στιλιστικές παρεμβάσεις στην στυλίστρια του Sex & The City, Patricia Field.

Οι βουλευτές των 700ΕΥΡΩ


Στην Ουκρανία λόγο της οικονομικής κρίσης ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο της η μείωση των αποδοχών βουλευτών,του προέδρου τους κ του πρωθυπουργού της χώρας.
Ετσι οι βουλευτές θα λαμβάνουν 700 ευρώ ο πρόεδρος Γιουστσένκο περίπου 2.300 ευρώ κ ο πρωθυπουργός Γιούλα Τιμοσένκο 1.700 ευρω.Το μέτρο ψήφισαν 374 βουλευτές απο τους 450 του Κοινοβουλίου με μόνο έναν να το καταψηφίζει.Αντίστοιχα μέτρα αναμένετε να παρθούν για τους δικαστές, τους διοικητές οργανισμών καθώς κ τους επικεφαλείς σε στρατό κ αστυνομία.
Εστω κ με καθυστέρηση κ υπό την πίεση της κρίσης να ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση.
Και η ερωτησή μου είναι:πιστεύετε ότι με την κρίση που αντιμετωπίζει κ η χώρα μας,θα τολμούσε κάποιος να φέρει αντίστοιχη πρόταση στο ελληνίκο Κοινοβούλιο,και αν ναι,πόσοι εθνοπατέρες θα την στήριζαν;;

Μήπως και μεις θα πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε.

Σπούδασες? Καλά να πάθεις!

Η ύπαρξη σχολών χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα του 2009 είναι γεγονός. Θα μου πείτε λύθηκαν όλα τα σοβαρά επίκαιρα οικονομικά προβλήματα και κολλάμε στις λεπτομέρειες?
Ο κλάδος της παιδείας δεν είναι λεπτομέρεια, αλλά ανήκει στους πρωτεύοντες άξονες ανάπτυξης και πολιτισμού ενός κράτους. Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται σχολές ούτε λόγω αποφυγής προστίμων της ΕΕ, ούτε έχοντας σαν κύριο λόγο την αύξηση των εσόδων μιας πόλης.
Δημιουργείται μια σχολή διότι η αγορά εργασίας παρουσιάζει την ανάγκη ύπαρξης ανθρώπων καταρτισμένων να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και σαφώς μπορεί να συνδυαστεί με την ώθηση για ανάπτυξη μιας περιοχής. Εξετάζονται οι λόγοι ύπαρξης και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο εκείνο που θα επιτρέψει τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβάνοντας την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, την απορρόφηση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ...νιώσουν μέρος ενός σεβαστού συνόλου, να σέβονται το ίδιος τους το κράτος και να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του, αυτόνομου πλέον, τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων (http://www.env.uoi.gr/)…. Θεσμοθετήθηκε το 1998 (Π.Δ. 96/98) και άρχισε να λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999.
Στο πρώτο έτος λειτουργίας του Τμήματος εγγράφηκαν 67 φοιτητές. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός ενεργών φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ανέρχεται στους 618 για τα πρώτα 9 έτη σπουδών και αποφοίτων 240.
Τι πιο λογικό να υπάρξουν επιστήμονες οι οποίοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν από φορείς και επιχειρήσεις προάγοντας την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, ικανών να μελετούν, να ερευνούν (ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα), να κατανοούν και να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους για τη βελτίωση, την προστασία και διαχείριση του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη γνώση χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Η μη ύπαρξη φορέα διεκδίκησης-κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων εμποδίζει ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων να διεκδικήσουν επάξια αυτό που είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν. Επιμελητήριο περιβάλλοντος στην Ελλάδα του 2009 δεν υπάρχει (πράγμα απαράδεκτο διότι υπάρχουν παρόμοιες σχολές), κανένα επιμελητήριο δεν δέχεται την ένταξη τους με αποτέλεσμα ένας σύλλογος αποφοίτων να συντάσσει επιστολές και απλά να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. Οφείλουν όλα τα <<κομμάτια του παζλ>>, που γνωρίζουν το πρόβλημα, να <<βάλουν έστω δυο παγάκια στο κρασί τους>>, να συμμετάσχουν, να προτείνουν λύσεις, να δραστηριοποιηθούν. Να βοηθήσουν τους φοιτητές, που αποτελούν το κύτταρο ενός ζωντανού οργανισμού, που νοσεί, να διατηρηθεί στη ζωή και γιατί όχι να διαιωνιστεί.

epikairo

Το Bluetooth της οικονομικής κρίσης!!!

mobileearset_01

totefteri

Το τσίπουρο "Τσιλιλής" κερδίζει συνεχώς έδαφος

Οι αδελφοί Τσιλιλή ήταν οι πρώτοι που έβαλαν το θεσσαλικό τσίπουρο σε μπουκάλι και άνοιξαν τα επιχειρηματικά τους φτερά στην αγορά του τυποποιημένου τσίπουρου στην Ελλάδα.
Το τσίπουρο Όπως επισημαίνεται σε αφιέρωμα των «Νέων» η τρικαλινή επιχείρηση εδώ και δύο δεκαετίες παράγει ένα αποκλειστικά ελληνικό οινοπνευματώδες προϊόν, που όχι απλώς σημειώνει πραγματική άνοδο πωλήσεων, αλλά και ο ρυθμός ανάπτυξής του κινείται σε διψήφια ποσοστά στην «κούρσα» των οινοπνευματωδών ποτών.
Ήταν το 1988, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας επέτρεψε την εμφιάλωση του τσίπουρου, ενός προϊόντος που μέχρι τότε μπορούσε να κυκλοφορεί μόνο χύμα και για ιδία κατανάλωση.Μετά τις δυσκολίες τις πρώτης περιόδου το 1994, η ατομική επιχείρηση Τσιλιλής Γ. Κωνσταντίνος μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Τσιλιλής Κ. Α.Ε. με συμμετοχή, στη μετοχική σύνθεση, του Ευθύμιου (Μάκη) Τσιλιλή, αδελφού του Κωνσταντίνου. Η εταιρεία μεγαλώνει και γίνεται η πρώτη που προωθεί το... τσίπουρο σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων. Με το πέρασμα το χρόνου, η εταιρεία και τα προϊόντα της αποκτούν αναγνωρισιμότητα. Από τις αρχές του 2007, η εταιρεία εισαγωγών και διανομών οινοπνευματωδών ποτών Β. Σ. Καρούλια Α.Ε. αποφασίζει να ενισχύσει το σύνολο των διανομών της και με εμφιαλωμένο τσίπουρο, και αρχίζει συνεργασία με τους αδελφούς Τσιλιλή.
Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Τσιλιλής, «αν και είναι ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά ποτά, άμεσα συνδεδεμένο με τον ελληνικό τρόπο φιλοξενίας και διασκέδασης, το τσίπουρο δεν είχε κερδίσει μέχρι σήμερα τη θέση και την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει. Η εικόνα του ήταν για χρόνια μάλλον υποβαθμισμένη στα μάτια του καταναλωτή, γεγονός που είχε να κάνει κυρίως τόσο με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά όσο και με τον τρόπο με τον οποίο ήταν τοποθετημένο στην αγορά».
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Τσιλιλή βρίσκονται στη Ράξα του Νομού Τρικάλων, σε έκταση 15 στρεμμάτων. Καλύπτουν στεγασμένη επιφάνεια 2.000 τ.μ., είναι επισκέψιμες για το κοινό και περιλαμβάνουν χώρο εισόδου και υποδοχής, γραφειακούς χώρους, χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης, χώρους γευσιγνωσίας, υπόγεια κάβα παλαίωσης και αποθηκευτικούς χώρους. Όσο για τα αμπελοτόπια της οικογένειας Τσιλιλή, περίπου 100 στρεμμάτων, βρίσκονται στη Θεόπετρα Καλαμπάκας σε υψόμετρο 250- 300. Όλοι οι αμπελώνες Τσιλιλή εκτείνονται μέσα στη ζώνη του Τοπικού Οίνου Μετεώρων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, είναι οι: Ξινόμαυρο, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Μerlot και Syrah, ενώ σε πειραματικό στάδιο βρίσκονται οι ποικιλίες Μοσχόμαυρο και Λημνιώνα.
Τα τελευταία χρόνια ο κύκλος εργασιών της Κ. Τσιλιλής Α.Ε. καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία. Η οικονομική χρήση του 2007 έκλεισε με τζίρο 4.500.000 ευρώ και κέρδη 450.000 ευρώ. Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές των προϊόντων της σε ποσοστό 10%-15% του τζίρου της, σε διάφορες χώρες (Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Ουγγαρία, Ολλανδία, κ.ά.). Στο τέλος του 2010 ολοκληρώνεται επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορά στον εκσυγχρονισμό των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

e-enimerosi

«Ηγεμονική» πρόβα στο Αιγαίο

Με την ελπίδα ότι οι τέσσερις σύμμαχες χώρες -ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο- θα τηρήσουν και στην πράξη τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Αθήνας, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με πραγματική αγωνία την έναρξη την Πέμπτη της, υπό την Τουρκία, κοινής αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο, με την ονομασία «ΕGΕΜΕΝ-2009» («ΗΓΕΜΩΝ-2009) που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Η άσκηση αυτή συνιστά, στον αρχικό τουλάχιστον σχεδιασμό της, προωθημένη προσπάθεια της Αγκυρας να νομιμοποιήσει μια σειρά διεκδικήσεών της στο Αιγαίο, με την ανοχή και τη συνεπαγόμενη νομιμοποίηση από τέσσερις κρίσιμες ΝΑΤΟϊκές χώρες, τις οποίες έχει καλέσει να συμμετάσχουν στην κοινή αυτή άσκηση.

Η πρόθεση της Τουρκίας να αμφισβητεί το FIR Αθηνών και τη ζώνη Ερευνας και Διάσωσης που ταυτίζεται με αυτό συνιστά τμήμα της διεκδίκησης για επέκταση της δικαιοδοσίας του FIR Κωνσταντινούπολης μέχρι τον 25ο μεσημβρινό στο μέσο του Αιγαίου ή έστω για συνδιαχείριση με τις ελληνικές αρχές στην περιοχή.

Η γραμμή αυτή... συμπτωματικώς ταυτίζεται με την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας για διχοτόμηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, εγκλωβίζοντας πλήρως σε ζώνες τουρκικής ευθύνης όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά.

Η προώθηση επίσης της θέσης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών όχι μόνο αποσκοπεί στο να τα καταστήσει ευάλωτα από αμυντική άποψη αλλά και να... τα προβάλει ως περιοχές μειωμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων (κάτι που θα είναι χρήσιμο για την Αγκυρα σε μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος του Αιγαίου).

Ο στόχος
Παρά τις διαβεβαιώσεις των τεσσάρων χωρών ότι θα ληφθούν υπόψη οι ελληνικές ανησυχίες και μόνο η συμμετοχή σε μια άσκηση η οποία διεξάγεται με βάση την τουρκική επιδίωξη για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό (ακόμη κι αν τα συμμαχικά σκάφη βρεθούν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου) προσφέρει ντε φάκτο νομιμοποίηση στην τουρκική επιδίωξη.

Ανοικτό παραμένει το ερώτημα του αν θα πετάξουν τελικά τα ελικόπτερα τα οποία θα βρίσκονται επί του βρετανικού σκάφους και εάν θα αναφερθούν στην αρμοδία αρχή του FIR Αθηνών, ενώ φαίνεται ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει δραστηριότητα των συμμαχικών σκαφών στη ζώνη εντός των 10 μιλίων, αν και αυτό δεν θα αποτρέψει το να καταστούν οι σύμμαχοι... θεατές των αναγνωρίσεων και αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στη ζώνη αυτή και πέραν των 10 μιλίων στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Ο ΣΚΟΠΟΣ
Η τουρκική... έρευνα για αλλαγή του χάρτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχοι χάρτες που παρουσιάζουν το Αιγαίο διχοτομημένο και τα νησιά ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού καταγεγραμμένα με άλλο χρώμα, λόγω του ισχυρισμού περί αποστρατιωτικοποιημένων περιοχών, θα «αποσυρθούν εν μέρει».

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση προβλέπει στον αρχικό σχεδιασμό ότι αντί σχεδίων πτήσης θα εκδοθεί από το εθνικό COACH-6 Εσκί Σεχίρ, το λεγόμενο Air Tasking Order, και ότι υπεύθυνο για την κινητοποίηση Ερευνας και Διάσωσης θα είναι και πάλι το εθνικό αεροπορικό στρατηγείο CAOC-6 Εσκί Σεχίρ.

Η Ερευνα και Διάσωση, μάλιστα, πρόκειται να γίνει με βάση τον τουρκικό εθνικό κανονισμό, ο οποίος μονομερώς έχει θέσει τη γραμμή στο μέσο του Αιγαίου.

Πρόσθετα προβλήματα δημιουργούνται επίσης από το γεγονός ότι το Σχέδιο της Ασκησης (Exercise Plan), για να περιγράψει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κάνει μια ιδιαίτερα πονηρή αναφορά σε «εναέριο χώρο υπεράνω εθνικών χωρικών υδάτων», αμφισβητώντας έτσι τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων.

Στο Exercise Plan δίνεται επίσης οδηγία στους πιλότους που θα πάρουν μέρος στην άσκηση να μην πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά και τα χωρικά ύδατά τους, γιατί είναι αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το σκάφος με το οποίο θα συμμετάσχουν θα είναι υπό τη διοίκηση των Βρετανών και θα ακολουθήσει όλους τους διεθνώς αποδεκτούς κανόνες για τη διεξαγωγή ασκήσεων.

Οι Βρετανοί έχουν δηλώσει ότι η συμμετοχή τους σε ασκήσεις γίνεται με πλήρη σεβασμό σε κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών και στο διεθνές δίκαιο.
Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα

Η πραγματοποίηση της άσκησης, αν και εθνική, κοινοποιήθηκε από το ΝΑΤΟϊκό σύστημα «Κρόνος», ώστε να υπάρξει καταγραφή της σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γνωστοποιήθηκε και στην Αθήνα στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης για τη διεξαγωγή ασκήσεων.
Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε με τις παρεμβάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκη στους ομολόγους του των τεσσάρων χωρών, τις αντίστοιχες παρεμβάσεις του ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Δ. Γράψα, αλλά και της κ. Μπακογιάννη προς το επιτελείο της νέας Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χ. Κλίντον, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει ενεργός σύμπραξη των συμμάχων στην προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει ντε φάκτο τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Η ελληνική παρέμβαση αφορούσε τέσσερα κρίσιμα σημεία, για τα οποία σύμφωνα με ελληνικές πηγές δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις: την τουρκική προσπάθεια καταγραφής των ελληνικών νησιών ως αποστρατιωτικοποιημένων, το θέμα της υποχρέωσης υποβολής σχεδίων πτήσης στην αρμόδια αρχή του FIR Αθηνών, τη δραστηριότητα στο πλαίσιο της άσκησης εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και, τέλος, τον σεβασμό της αρχής περί ταύτισης της περιοχής του FIR Αθηνών με την περιοχή ευθύνης για SAR (έρευνα και διάσωση).

Η Αθήνα απέσπασε δεσμεύσεις που, αν και γενικόλογες, κρίθηκαν ικανοποιητικές από τους χειριστές της υπόθεσης, πολύ περισσότερο επειδή δεν είναι μόνο προφορικές αλλά έχουν καταγραφεί και στη διπλωματική αλληλογραφία με τις τέσσερις χώρες.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ethnos.gr

Έφτασε η iPoint 3D, η νέα τρισδιάστατη τηλεόραση! Δείτε τα video!

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στη νέα τρισδιάστατη τηλεόραση που κατασκευάτηκε στο ίδρυμα Fraunhofer, το ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση της κωδικοποίησης mp3 (δείτε εδώ).
O χρήστης θα μπορεί να βλέπει τρισδιάστατα αντικείμενα στην οθόνη χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών ή άλλου μέσου. Επίσης θα μπορεί να ελέγχει παιχνίδια, τρισδιάστατα μοντέλα και άλλες εφαρμογές μέσω απλών κινήσεων των χεριών του.

Η συσκευή παρουσιάζεται επίσημα στην έκθεση CeBIT, στο Ανόβερο (Hanover) από τις 3 μέχρι τις 8 Μαρτίου (Hall 9, Stand B36). Δείτε το promo video που ετοίμασε η εταιρεία και ένα video από ένα γερμανικό κανάλι που παρουσιάζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημα iPoint που χρησιμοποιεί η οθόνη!!!
Κάντε κλικ για να δείτε τα video....





paideia-gr

Αυτό το μήνα θα γίνει η μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου πυρηνικών.


Σε λιγες μερες το μεγαλύτερο φορτίο πυρηνικών στην ιστορία θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Γαλλία για την Ιαπωνία. Το φορτίο που θα ταξιδέψει με πλοίο πάνω από 20.000 χιλιόμετρα, είναι πυρηνικό καύσιμο μικτών οξειδίων (MOX - mixed oxide fuel) που περιέχει 1.800 κιλά πλουτώνιου, ποσότητα αρκετή για να κατασκευαστούν 225 πυρηνικά όπλα.Τo MOX είναι μίγμα ουρανίου και πλουτωνίου. Πλουτώνιο και ουράνιο αναμειγνύονται σε μορφή σκόνης που στη συνέχεια μετατρέπονται σε κεραμικά συσσωματώματα (pellets). Το πλουτώνιο δεν υπάρχει στη φύση, αλλά δημιουργείται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ακόμα και σε μικρές ποσότητες και παραμένει επικίνδυνο για 240.000 χρόνια.Επιπλέον, το MOX είναι πιο σύνθετο και πιο ασταθές από το καύσιμο ουρανίου με αποτέλεσμα εκτός από χαμηλότερη απόδοση να ενέχει και αυξημένους κινδύνους. Μονο να μην συμβει ατυχημα.

paratolmo

Πυραυλικά συστήματα ετοιμάζει η Τουρκία

Ως απειλή πρώτου μεγέθους για την ελληνική αεράμυνα και τον πληθυσμό της χώρας καταγράφονται σε «απόρρητη» μελέτη του Πενταγώνου οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που διαθέτει η Τουρκία. Η απειλή αυτή λαμβάνει, μάλιστα, εφιαλτικές διαστάσεις σε πιθανή ανάπτυξη πυρηνικής δυνατότητας της Αγκυρας. Οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν τη λήψη άμεσων μέτρων, κυρίως αγορά πυραυλικών συστημάτων που μπορούν να αναχαιτίσουν και να εξουδετερώσουν τον εξ Ανατολών κίνδυνο, αλλά και αναδιάταξη των υπαρχόντων.

Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που υλοποιούν, έχουν προμηθευτεί πυραυλικά συστήματα τα οποία με το βεληνεκές τους μπορούν να επιφέρουν χτύπημα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία, σε συνεργασία και αξιοποιώντας κινεζική τεχνολογία, επιχειρεί ανάπτυξη των νεοαποκτηθέντων συστημάτων με στόχο την αύξηση του βεληνεκούς τους μέχρι και τα 350 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση αυτή οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Αγκυρας μπορούν να «χτυπήσουν» από τα παράλια ή τα Στενά όλο το Αιγαίο και μέχρι την Κρήτη και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα.

Αποτελεσματικότητα
Ηδη η Τουρκία διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων, αλλά, όπως σημειώνεται στη μελέτη του Πενταγώνου, η αποτελεσματικότητά τους με τη χρήση συμβατικών πυροκεφαλών είναι περιορισμένων δυνατοτήτων όσον αφορά στην καταστροφικότητα-φονικότητά τους σε κρίσιμους τομείς και σε συνάρτηση με την τεράστια απόσταση βολής. Δεν παύει, ωστόσο, να θεωρείται μεγάλη...

απειλή, από τη στιγμή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα σε στρατόπεδα, θέσεις ραντάρ, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, ναυστάθμους, όπως και για την εξουδετέρωση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος «Yildirim» J-600Τ είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, η οποία φθάνει στα 150 χιλιόμετρα. Συνεχίζοντας το πυραυλικό της πρόγραμμα η Τουρκία, με σχεδίαση εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών ή σε συνεργασία με κινεζικές, αναπτύσσει την «Αστραπή» Νο2 (έτσι μεταφράζεται το «Yildirim» B-611) προκειμένου το βεληνεκές του βλήματος να αυξηθεί στα 250 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας οτιδήποτε σε ακτίνα εκατό μέτρων από το σημείο πτώσης.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η Αγκυρα έχει ήδη στο οπλοστάσιό της εδώ και ένα έτος πυραύλους κινεζικής κατασκευής με μέγιστο βεληνεκές τα 350 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως η συνεργασία της Τουρκίας με την Κίνα στον πυραυλικό τομέα είναι ιδιαίτερα στενή, καθώς με τεχνολογία της ασιατικής χώρας οι Τούρκοι αναπτύσσουν τους «Kasirga» (βεληνεκούς 180 χιλιομέτρων), ενώ ο «εθνικός» τους πύραυλος «Toros», όπως αναφέρουν τουλάχιστον τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, μπορεί να εξουδετερώσει στόχους στα 75 και τα 110 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον τύπο κατασκευής.

Το δε εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας είναι να «φορτωθούν» στους πυραύλους που διαθέτει ή προτίθεται να αναπτύξει η Τουρκία κεφαλές όπλων μαζικής καταστροφής. Στην περίπτωση αυτή καθίστανται ολέθριες απειλές κατά των πληθυσμών των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και πέραν αυτών.

Στο μεταξύ, η Αγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει αντιαεροπορική-αντιβαλλιστική προστασία με την απόκτηση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους Αμερικανούς (Patriot) όσο και με τους Ρώσους (S-300). Τους δύο τύπους αντιαεροπορικών συστημάτων διαθέτει ήδη η Ελλάδα βασίζοντας σε αυτούς την αντιαεροπορική της «ομπρέλα». Το πυραυλικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που αλλάζει τους συσχετισμούς και τα δεδομένα στις δύο πλευρές του Αιγαίου, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στους Ελληνες επιτελείς που αναζητούν τρόπους αναχαίτισης των απειλητικών σχεδίων της Αγκυρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη διενέργεια μελέτης επιχειρησιακής αναγκαιότητας-σκοπιμότητας για την απόκτηση πυραυλικών και αντιπυραυλικών συστημάτων.

Υψηλή προτεραιότητα
Οι ίδιες πηγές λένε πως η αναγκαιότητα της προμήθειας εντάχθηκε στο επικαιροποιημένο ΕΜΠΑΕ και έλαβε θέση υψηλά στον πίνακα προτεραιοτήτων των εξοπλισμών.

Η απόκτηση νέων πυραυλικών συστημάτων προβάλλεται ως μοναδική για την αντιμετώπιση των
τουρκικών σχεδίων. Ως εναλλακτική λύση και μόνο με προσωρινά και περιορισμένα αποτελέσματα προτείνεται η αναδιάταξη των υπαρχόντων συστημάτων. Σκοπός είναι η μεγαλύτερη κάλυψη των αδυναμιών της αεράμυνας της χώρας και η αντιμετώπιση των όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών πυραυλικών απειλών από την απέναντι όχθη του Αιγαίου.


Aνατροπή της ισορροπίας δυνάμεων

Ο συσχετισμός των πυραυλικών δυνατοτήτων εκατέρωθεν του Αιγαίου θα ανατραπεί σημαντικά σε βάρος της χώρας μας από το 2011, οπότε αναμένεται η απόσυρση των αντιαεροπορικών συστημάτων «Hawk».

Μετά την αναβάθμιση των συγκεκριμένων συστημάτων το 2006, αν και ιδιαίτερα δαπανηρή, υπήρξαν θετικά αποτελέσματα ως προς τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Βάσει της αποφάσεως που έχει λάβει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, τα συστήματα «Hawk» ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και σχεδιάζεται η απόσυρσή τους περί το 2011. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μεγάλα κενά στην αεράμυνα της χώρας αν δεν συνδυαστεί με την αντικατάστασή τους από νέα ή μεγαλύτερου βεληνεκούς αντιαεροπορικά συστήματα. Οι περιοχές που καλύπτουν τα «Hawk» είναι η Αττική, η Βοιωτία και η Θεσσαλονίκη. Τα μεγάλα δηλαδή αστικά κέντρα, εντός της ζώνης των οποίων βρίσκονται ανεπτυγμένες σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας. Το θετικό για την αεράμυνα της χώρας (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) είναι η ένταξη των ιπτάμενων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Με την απόκτησή τους αυξάνονται σημαντικά οι δυνατότητες του συστήματος αναγνώρισης και επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου, αφού δύνανται να παρέχουν έγκαιρη και αποτελεσματική αποκάλυψη εναέριων απειλών, αναγνώριση και διευκρίνισή τους. Στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των από αέρος κινδύνων.

Toυ Ανδρέα Κούτρα-Ελεύθερος Τύπος

makelio

Στοχασμός ενός '' χωριάτη '' - Κ. Δήμαρχε ακούστε την φωνή του !!

Xoriatis : apo pote exei na gini dentrofiteysi sto xorio????
einai tixeo oti piso apo to dimarxio o dromos einai gematos tripes???
toses???
einai tixeo oti oso kai na prospathoun na tis ftiaxoun anigoun ales?
telika pote tha gini mia prospathia na kanoume omorfo ton topo mas??
sto bouno (mpoufo) tha mporouse na gini enas panemorfos pneymonas gia to xorio kai oxi mono ekei!!!
ala tora ti na leme .... pola zitame!!!
kata ta ala ego xoriatis eimai mono!!!
ti na ksero ...? apo politiki!!!
a kai eseis tou blog tha mporousate na asxolithite me ta kina oste na mporesoume na omorfinoume ton topo mas!!!

oichalia blog : ήδη το πρώτο βήμα το κάνουμε με την βοήθεια σου, μαζί σου είμαστε.
Κ. Δήμαρχε δεν έχει άδικο. Εδώ και χρόνια η χλωρίδα αφανίζεται, και εμείς και εσείς και όλοι μας σφάλουμε. Εις βάρος της ζούμε για προσωπικό μας όφελος...
Ποιο λιανά; Μαζεύουμε ξύλα τζάμπα, για το τζάκι το χειμώνα, για το αρνί το Πάσχα και για τα εδέσματα την 1η του Μάη, αυτό κάνουμε. Τα πλατάνια της Παναγίας μία όαση δροσιάς και χαράς τα λεηλατήσαμε...
Φταίμε, φταίτε, φταίνε, το καταλάβαμε έστω και αργά.
Αφήστε τα δέντρα στα πεζοδρόμια, τα βάζει και μόνος του ο Δημότης.
Αναλάβετε πρωτοβουλία για ανάπλαση, αναδάσωση, δεντροφύτευση όπως θέλετε πείτε το.
Μαθητές, γονείς, το συμβούλιο και όλος ο κόσμος, κανένας δεν θα πει όχι, όλοι θα συμβάλλουμε για να έχουμε, τον καθαρό αέρα και το πράσινο αυτό που δολοφονήσαμε κ. Δήμαρχε, και εσείς και εμείς και όλοι μας!!!

Ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ, 0-0. Ο Δεκάλογος του αγώνα






Δε χρειάζονται πολλά λόγια για το άχαρο ματς, το οποίο ζήσαμε, από κοντά. Οι παρατηρήσεις μας, όπως πάντα αντικειμενικές, χωρις οπαδικές παρωπίδες:

1. Η Π.Α.Ε. υπέκυψε στις απειλές κυρώσεων. Εν συντομία: θέλει πολλά μαθήματα παραγοντισμού ακόμη.

2. Οι παίκτες ...."ξεφούσκωσαν" στο ζέσταμα. Προεξοφλήθηκε πριν τον αγώνα το πάθος τους και ήταν πολύ χλωμοί. Ειδικά ο Μούσλι!

3. Η αστυνομία, μας έπνιξε στο καπνογόνο, πράγμα που δυσαρέστησε πολύ τον κόσμο.

4. Ο κόσμος απαγοητεύθηκε από τη χλιαρότητα των παικτών και της διοίκησης, που έδειχναν να βολεύονται με το 0-0.

5. 2-3 ηλίθιοι μπήκαν στο τέλος μέσα, ενώ ...κάποιοι άλλοι πετούσαν άσκοπα και κάκιστα, αντικείμενα στα κορνερ.

6. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Αντιγραψτε τον επιτέλους!

7. Ο Π.Α.Ο.Κ. θα γίνει ανάλογα μεγάλος, όταν καταλάβει, ότι οι ομάδες γίνονται μεγάλες, στα αποδυτήρια (όταν ο αντίπαλος φοβάται να μπεί!), στις ντουζιέρες των αποδυτηρίων και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καμιά μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, δεν χάνει επειδή φωνάζουν πολύ οι αντίπαλοι οπαδοί ή επειδή τους "φωτίζουν" με τα λέηζερ ή επειδή πετάνε μπουκάλια με νερό. Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει.

8. Για να προλάβουμε, όσους πουλάνε οπαδισμό, ο Κάκος ήταν καταπληκτικός, σε ένα πολύ δύσκολο παιχίδι. Ας αφήσουν κάποιοι την ανάλυση φάσεων, με το μικροσκόπιο. Ο άνθρωπος θα παίξει σε μουντιάλ και απέδειξε ότι, όταν οι διαιτητές θέλουν, μπορούν.

9. Δεν ξέρω πώς φάνηκαν στην tv κάποιες φάσεις, αλλά εμείς στο γήπεδο είδαμε έναν ανόητο θεατρινισμό του Τζόρτζεβιτς, σε δύο κιόλας φάσεις. Τη μία με ένα άδειο μπουκάλι νερό και την άλλη σε μια φάση που έκανε φάουλ (το μοναδικό λάθος του Κάκου) στη συνέχεια εισέπραξε μια αθώα σφαλιαρίτσα και έκανε πώς τον χτύπησε ...γερανός.

10. Με μια λέξη: σούπα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να το δουν μεγάλο. Τα 12 χρόνια, που έχει να κερδίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην Τούμπα, φέρνουν τον κόσμο, να αισθάνεται κάτι σαν "υποχρέωση του" να κάνει τα πάντα, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αν ήξερε ότι μπορούσε να το κάνει η Διοίκηση, με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, δεν θα έκανε ασχήμιες. Τις κάνει, γιατί βλέπει ότι η διοίκηση "μασάει" στην πίεση του "κατεστημένου". Και για αυτό, δεν φταίει καμιά Αθήνα και μην ακούσουμε γελοιότητες για Βορρά-Νότο, ανεξάρτητες Μακεδονίες και άλλες μπούρδες! Φταίμε εμείς και η "επιστημονική" μας ανεπάρκεια.

Απλά, εργάζεσαι συστηματικά στο παρασκήνιο, θωρακίζεσαι, δημιουργείς ομάδες προστασίας, πληροφόρησης, αντιπληροφόρησης, εκφοβισμού (ναι, top!), crisis managment και όλα αυτά τα καλούδια, που έφεραν το "θρύλο", να παίζει για πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς αντίπαλο.

Όμως, από το χείλος του γκρεμού, που βρισκόταν ο ΠΑΟΚ πέρυσι, δεν γίνεται να ανέβεις στην κορυφή, τόσο γρήγορα. Αυτά που έκανε η διοίκηση Ζαγοράκη, είναι πάρα πολλά..

Σχεδόν υπέρβαση. Ας μην είμαστε αχάριστοι.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Με πολλή απαγοήτευση για το σημερινό αγώνα και την προσδοκία, ότι την επόμενη χρονιά, η διοίκηση θα είναι πιό σοφή και θα ξέρει πώς να χειριστεί επικοινωνιακά την πίεση και τους ....εισαγγελείς.
...
8-3-09, Βασίλης,
taxalia

Tα νέα χρώματα της Ολυμπιακής!!!!!!!!

[100209-04_93497_U4GQ02.jpg]
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan