Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο Ελληνικός ΚΟΚ









(κάντε κλικ στη φώτο)

Παρέλαση made in Greece !!


Έτσι "ανυψώνεται" το Εθνικό Φρόνημα των Ελλήνων !!
Ψηλά ψηλά το κεφάλι !!

Πηγή : Dr. Seeng

Μα τι θέλετε επιτέλους να πάρουμε τα όπλα; Ποιός θα μας προστατέψει;

Σε 22 ημέρες έχουμε 8 νεκρούς συνανθρώπους μας. Οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί.
Μας σκοτώνουν. Ο τρόμος έχει φωλιάσει στις ψυχές των Ελλήνων. Πολλοί σκεφτονται πλέον να αγοράσουν όπλο για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.
Η αστυνομία περιορίζεται σε συμβουλές του τύπου "Οταν μπει ο κλεφτης στο σπίτι κάντε ότι κοιμάστε κι αφηστε τον να πάρει ότι θέλει"!!!!! ή "μην φέρνετε αντίσταση στις ληστείες".
Αν δεν πάρει μετρα το κράτος, θα πάρουμε εμεις και τότε θα καθαρίσει σίγουρα η χώρα απο την ντόπια αλλά κυρίως την αλλοδαπή εγκληματικότητα.
Βλέπουμε σε ταινίες και παλιά ντοκυμαντερ την ασφάλεια των παλαιότερων χρόνων, όταν η Ελλάδα μας ήταν παράδεισος. Οταν γινόταν έγκλημα γράφονταν πολυσέλιδα άρθρα, τραγούδια και ο κόσμος τα διηγόταν για χρόνια. Ολοι κοιμόνταν με πόρτες και παραθυρα ανοικτα. Οι γειτονιές ήταν πραγματικά ασφαλείς και ο κλέφτης όταν γινόταν αντιληπτός έφευγε τρέχοντας. Τώρα γυρνάει και σε σκοτώνει. Σκοτώνουν γεροντάκια για την συνταξη. Βιασμοί, παιδική εγκληματικότητα, ναρκωτικά, ληστείες, συμμορίες, κουκουλοφόροι. Ο λαός στενάζει. Η αστυνομία λέει τους πάμε μέσα κι η δικαιοσύνη τους βγάζει πάλι έξω. Τι συμβαίνει; Τι εντολές εκτελούνται; Ποιός θέλει την καταστροφή της Ελλάδας;
Ειναι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αλλά έφτασε ο κόμπος στο κτένι. Μαζεύτε τους όλους τους αλλοδαπούς και μετά από σοβαρό και αναλυτικό έλεγχο, απελάστε τους. Στην χώρα μας μπορούν να μείνουν μόνο όσοι έχουν κανει οικογενειες και έχουν αξιοπρεπείς εργασίες. Ολοι οι υπόλοιποι ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν ΤΩΡΑ.
Η μεταναστευτική πολιτική είναι απαραίτητη, αν δεν θέλετε ο Ελληνας να φτασει στα άκρα.
Η μήπως αυτο θέλετε, ώστε μετά να αρχίσετε να λέτε, οι Δήμου, οι Λαζόπουλοι και οι Πρετεντέρηδες κι οι Βαλλιανάτοι ότι είμαστε ρατσιστές.........

Λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ θα... κάνεις κάτι; Μπορείς να κάνεις κατι; Πές αν είναι για να αρχίσουμε εμείς να κάνουμε πριν είναι αργά.
Την Ελλάδα μας την θέλουμε ασφαλή και δοξασμένη. Την έχετε καταντήσει Αμερική. Σε λίγο θα σκοτώνονται τα παιδιά μας με όπλα στα σχολεία όπως στο εξωτερικο. Αυτο θα είναι και το τελευταίο αίσχος πριν τον απόλυτο όλεθρο. Ομως, εδω δεν είμαστε ΗΠΑ. Εχουμε ακόμα Ελληνική καρδιά και ηρθε η ωρα να την χρησιμοποιήσουμε.
Αρκετά. Οχι άλλο Ελληνικό αίμα στο βωμό των εντολών που έχετε πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Αν συνεχίσετε έτσι, ετοιμαστείτε για άλλου είδους κουκουλοφόρους..........................με εθνικό φρόνημα που θα σπάνε και θα καίνε μόνο αυτό που πρέπει κι οχι αυτοκίνητα και περίπτερα του κοσμάκη.

Γι αυτό κ. Πρωθυπουργέ προχώρα και γρήγορα, πριν είναι αργά και άσε τα θελημένα ή αθέλητα λάθη που κοντεύουν να φέρουν πρωθυπουργό Αμερικάνο.............

koukfamily

Συνδικαλισμός και στο Στρατό ;



Θα το δούμε και αυτό. Συναγερμός για παραβίαση του εναέριου χώρου και οι πιλότοι να ....απεργούν.
Ασκήσεις στο Αιγαίο που τα πλοία δεν θα μετέχουν γιατί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ηλεκτρονικού πολέμου θα ... απεργούν.


Όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή. Από κάπου γεννιούνται και με την πάροδο του χρόνου ... ενηλικιώνονται.
Έτσι και ο συνδικαλισμός στον Στρατό. Πριν τέσσερα χρόνια είχε γίνει η πρώτη προσπάθεια μιας ομάδας μόνιμων αξιωματικών για την ίδρυση συνδικαλιστικού σωματείου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα το 2005 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 5265/2005 απόφασή του είχε κάνει δεκτή την αίτηση ίδρυσης της Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όμως, τον Ιανουάριο του 2006 ο τότε εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης υπέβαλε έφεση στο Εφετείο Αθηνών και πέτυχε αναστολή της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι έγινε κακή ερμηνεία του Συντάγματος, που επιτρέπει το συνδικαλισμό στα σώματα ασφαλείας.


Παρόλο που και η παράγραφος 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περιορίζει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι όταν πρόκειται για την εθνική και τη δημόσια ασφάλεια, οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος δεν ... πτοήθηκαν.

Έτσι πέτυχαν με την υπ' αριθμόν 1575/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να ... επανέλθουν.

Με την ονομασία «Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων» πέτυχαν να θεωρηθεί νομότυπη η δημιουργία τους και να εγκριθεί το καταστατικό τους.
Το μυστικό είναι ότι πουθενά στο καταστατικό λειτουργίας του σωματείου δεν αναφέρεται η λέξη «συνδικαλισμός» ή κάποια έννοια που να μπορεί να ερμηνευτεί ως απόπειρα παρέμβασης στις συνθήκες εργασίας!

Αυτά ως προς το ...καταστατικό.Στην πράξη όμως ; Διάβασα μια δήλωση του εκ των ιδρυτών του ΣΥΣΜΕΔ, συνταγματάρχης κ. Σπύρου Σταματόπουλου.«Ο Σύνδεσμος δεν αποτελεί συνδικαλιστικό φορέα και δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα των στελεχών, τον τρόπο προώθησης των προβλημάτων τους και την επίλυσή τους. Μέλη του είναι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και απόστρατοι, ανεξαρτήτως κομματικών “πιστεύω”, σώματος και βαθμού…».

Όμως....τα ίδια αναφέρει και το καταστατικό της ΓΣΕΕ! Δεν αναφέρει ότι έχουν πολιτικά κίνητρα αλλά ότι ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εργατών και την βελτίωση των συνθηκών εργασία τους. Που διαφέρουν; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Η κα. Βάσω Παπανδρέου , μια πολιτικός με πείρα, πριν φωτογραφηθεί περιχαρής με τα μέλη του ... «σωματείου», μήπως θα έπρεπε να αναλογισθεί τι ... γεννιέται και σε τι θα μετεξελιχθεί ;


Σημεία των καιρών . Κάποτε ,ενώ τα είχα προβλέψει, πίστευα ότι δεν θα προλάβω να τα ζήσω εγώ, αλλά σίγουρα τα παιδιά μου. Έκανα λάθος ! Οι καιροί τρέχουν με ... μεγαλύτερη ταχύτητα απ` ότι πίστευα !

politis-gr

Τζούλια: Το Κορίτσι Λάστιχο !!!


Και απο φωνή, κορμάρα !!!
(κάντε κλικ στη φώτο)

kouskousto

Η Ελλάδα δυστυχώς ...εκσυγχρονίζεται.!!!




Μα πως να μην εκσυγχρονισθεί, όταν η πολιτική κουλτούρα προηγείται της ...Ιστορίας;
Ο ..."Έλληνας" βουλευτής του σύγχρονου Συνασπισμού των Αλέξηδων, ακούει στο όνομα Περικλής Κοροβέσης.
Ομολογώ ότι αποτελεί ..."μόλυνση" για το blog, η ανάρτηση της φωτογραφίας του, μέσα από την οποία αποτυπώνεται η ...δημοκρατική και ανθελληνική κουλτούρα του συγκεκριμένου "πολιτικού χώρου".
Ο εικονιζόμενος ...προοδευτικός, αποκάλεσε τις μαθητικές παρελάσεις "Φασιστικό κατάλοιπο".
Λάθος καταλάβατε.!!!
Ο "κύριος" αυτός γεννήθηκε στο Ελληνικό Αργοστόλι το 1941, και όχι στην Αλβανία, στην Τουρκία, ή στα ...Σκόπια.
Απαξιώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για το "δημοκρατικό" αυτό ...
Game Over...

 gianniotis

Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών η υπηρεσία «Street View», μετά το ανέβασμα φωτογραφιών με γυμνά παιδιά. Πυρά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Τη μήνη των βρετανικών αρχών έχει προκαλέσει ο «κατάσκοπος του Ιντερνετ», η υπηρεσία του Google, Street View, «ανεβάζοντας» στο διαδίκτυο φωτογραφίες γυμνών παιδιών να παίζουν ανέμελα σε δρόμους του Λονδίνου.

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης απέσυρε ήδη το επίμαχο φωτογραφικό υλικό, επιμένει, ωστόσο ότι τα πρόσωπα των παιδιών δεν ήταν ευδιάκριτα.
Οπως αποκαλύπτει ο κυριακάτικος «Ιντιπέντεντ», στις φωτογραφίες απεικονίζονται νήπια να παίζουν με την οικογένειά τους κάνοντας πικ νικ, βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας Σε μία από τις φωτογραφίες, το πρόσωπο ενός τρίχρονου αγοριού φαίνεται ξεκάθαρα, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους τονίζοντας ότι το Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό υλικό για «κακούς» σκοπούς.

Επικρίσεις
Τις τελευταίες μέρες, αυξάνονται οι «φωνές» που επικρίνουν την υπηρεσία «Street View» για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των ανύποπτων πολιτών. Ανάμεσα στους επικριτές της και η οικογένεια Μπλερ ζητεί να αποσυρθούν άμεσα οι κοντινές φωτογραφίες της οικίας της.

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες που απεικονίζουν πολίτες να βγαίνουν από καταστήματα με ερωτικά βοηθήματα ή να κάνουν εμετό τους δρόμους του Λονδίνου έχουν προκαλέσει σάλο στη χώρα.

Το Street View εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2007 στις ΗΠΑ με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας. Εν συνεχεία εφαρμόστηκε στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει και στην Ολλανδία.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερες κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και καταγράφουν εικόνες από δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια το Google τις ανεβάζει στο «Street View» προς κοινή θέα όλων των χρηστών. Η φωτογραφία μπορεί να έχει τραβηχτεί μία εβδομάδα, έναν μήνα ή έναν χρόνο πριν.

Από την πλευρά της, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Ιντερνετ θεωρεί ότι έχει κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

«Οι πινακίδες αυτοκινήτων, αλλά και τα πρόσωπα όσων εμφανίζονται στο Street View δεν διακρίνονται», υποστηρίζει ο Ρομπ Σίλκιν, εκπρόσωπος του αμερικανικού γίγαντα.

«Οποιος πιστεύει ότι μία φωτογραφία μπορεί να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου, έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή της φωτογραφίας από το Street View», πρoσθέτει, τονίζοντας ότι η Google είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη εικόνα.

Ολα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα που έχει εύστοχα χαρακτηριστεί «κοινωνία παρακολούθησης».

Σε διάφορα σημεία της Βρετανίας έχουν τοποθετηθεί συνολικά 4,2 εκατομμύρια κάμερες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας (περίπου μία κάμερα αντιστοιχεί σε 14 Βρετανούς. Ενας πολίτης, δηλαδή, μπορεί να φωτογραφηθεί εν αγνοία του από κάμερες έως και 300 φορές την ημέρα!

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
ethnos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : "ΚΑΘΑΡΑ WC"




kouskousto

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΔΟΞΑ!

Τί σημασία έχει αν όλος ο κόσμος πεινάσει ή χάσει τις δουλειές του απο την παγκόσμια οικονομική κρίση.Τί νόημα έχει να μιλάμε για το ποιό πολιτικό σύστημα θα μας οδηγήσει σε μια κοινωνία όπου ο πλούτος θα διανέμεται ίσα και δίκαια ή άν ο τάδε ή ο δείνα θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής και θα μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.Τι να τα κάνω τα λεφτά ,την ισότητα,την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη και τα λόγια τα παχιά ,όταν βλέπω ένα κόσμο να δαιμονοποιείται να χάνει την ψυχή του και να τρώει τις ίδιες του τις σάρκες.Πώς είναι δυνατόν να αντέξει ένας στοιχειωδώς ανθρώπινος νούς και μια κατ ελάχιστον ευαίσθητη ψυχή το μεγαλύτερο δείγμα της αποστασίας του ανθρώπου ,την παιδοφιλία.Η αφορμή για αυτό το οργισμένο σχόλιο ήταν η παρακάτω είδηση που δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανής.

Κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 27χρονο Σκοτσέζο στην Κρήτη και έναν 49χρονο Έλληνα ζαχαροπλάστη στην Αθήνα, οι οποίοι αντάλλαξαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, που έβλεπαν σε συγκεκριμένο site στο διαδίκτυο.Το site αυτό μετέδιδε και ζωντανά βιασμούς παιδιών που οι παιδόφιλοι σε όλο τον κόσμο πλήρωναν από 2.000 έως 8.000 ευρώ για να μπορούν να παρακολουθήσουν.Δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι δύο που συνελήφθησαν στην Ελλάδα έβλεπαν και τέτοιο υλικό.Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης είχε διαγράψει από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, αλλά από την έρευνα προκύπτει ότι είχε διακινήσει τέτοιο υλικό και είχε ανταλλάξει με τον 27χρονο στην Κρήτη.Κατά την αστυνομία τα παιδιά που απεικονίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες είναι κυρίως από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η υπόθεση απασχόλησε την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από πληροφορίες από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, όπου και είχαν συλληφθεί νωρίτερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

klasikoperiptosi

Απο την συλλογή ενός σκάουτερ



ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑΣ

[n56209848389_8321.jpg]

Απλα επειδη οι μερες πλησιαζουν και η 29/3/07 κλεινει τα δυο χρονια ας θυμηθουμε την ασυδοσια ενος απιστευτα κωμικοτραγικου κρατους και της αστυνομιας που εχουμε.
Ραντεβου για ξυλο στην λεωφορο Μαραθωνος για επιδειξη ισχυως απο την θυρα 13 και την θυρα 7.Ραντεβου για ξεκαθαρισμα λογαριασμων απο την θυρα13 και ρεβανσισμου απο την πλευρα της θυρας7.Οπως βεβαια σε καθημερινη βαση ετσι και σε τετοια ραντεβου η αστυνομια απλως ηταν ενας θεατης και κατεγραφε τα γεγονοτα,ενω τα ηξερε απο την πρωτη στιγμη,το μονο που εκανε ηταν να συνοδευσει τον μηχανοκινητο στρατο απο τον Πειραια στην Μαραθωνος.Οπως βεβαια σε καθε εμφυλια μαχη της Ελληνικης ιστοριας ,ετσι και και σε αυτη υπηρξε παλι αλλη μια προδοσια, και η βοηθεια συμμαχικων στρατευματων(αλλοδαποι χουλιγκανς)κατω απο την ανεχεια του επιτηρητη ασφαλειας (αστυνομια).Το αποτελεσμα γνωστο,ο οργανωμενος με μαχαιρια ,λοστους,τσεκουρια κτλ,στρατος της θυρας7 επιτιθεται στους ανοργανωτους εκεινη την ωρα της θυρας13 και επειδη δεν βρισκει αρκετους να χτυπησει,αρχιζει και χτυπα αδιακριτως και τους περαστικους και τα διερχομενα αυτοκινητα.
Απο την μανια τους δεν γλυτωσε ουτε ο παικτης του Μαρκο γιος του τοτε προπονητη του οσφπ Τακη Λεμονη.Ο Μιχαλης Φιλοπουλος δεν ξερω αν ηταν μαγκας,τσαμπουκας,αληταρας ή οτι αλλο του προσαψανε οι δικηγοροι υπερασπισης των κατηγορουμενων,αλλα σιγουρα δεν ηταν δολοφονος.Γιατι αν ηταν δεν θα πηγαινε αοπλος να σκοτωσει,ουτε θα ειχε για οπλο την καμερα του κινητου του.Οπως ηταν λοιπον φυσικο για καποιους ανεγκεφαλους οι μαγκες ελληνες με συνοδεια απο ρωσους,σερβους,αλβανους αδερφους χουλιγκαν, σκοτωσαν ενα παιδι (που το μονο ελλατωμα που ειχε ηταν η παθολογικη αγαπη για την ομαδα του)με μαχαιρια και με λοστους και πανω απο το πτωμα του στησανε χορο για τα μανιατικα του πειραια.Ο ορος μαγκια και παντελονι δεν εχει καμμια σχεση με αυτη την μικτη αναδρη μαζα υπανθρωπων και ζωων.Κατοπιν εορτης και γεγονοτων εμφανιστηκε και η αστυνομια.Και φυσικα δεν επιασε κανεναν που ειχε συμμετοχη στα επεισοδια.Και οταν αποφασισε να κινηθει το εκανε πανω στον πανικο της, και επιανε τον εναν μετα τον αλλον κατω απο την λαϊκη κατακραυγη και το μεγαλο ενδιαφερον απο τα ΜΜΕ που τοτε ειχαν ΘΕΜΑ για να γεμιζει τα δελτια τους.Στο δικαστηριο που εγινε οι πραγματικοι ενοχοι ειναι ελευθεροι και αυτοι που δεν ειχαν τα μεσα τιμωρηθηκανε με ισοβια ο ενας (χρηστης ναρκωτικων για πανω απο 15 χρονια)με ισοβια και οι αλλοι 2 με 10 ετη καθειρξη για απλη συνεργεια(δηλ.σε 3χρονια εξω αφου ειναι ηδη μεσα 2)Ο πατερας του Μιχαλη ειναι φιλος στο facebook και απο εκει και μεσω της ιστιοσελιδας που εχει φτιαξει κανει ενα αγωνα και μια προσπαθεια να αποκαλυψει τους πραγματικους ενοχους, τους ανθρωπους που συντηρουν αυτες τις καταστασεις μεχρι και σημερα.Ανεβαινοντας τον γολγοθα του χαμου του παιδιου του ενας γονιος σαν και αυτον ειναι αξιεπαινος και ζητω απο ολους σας να στηριξετε αυτον τον ανθρωπο.Και οσοι μπορειτε ανεξαρτητου οπαδισμου να τον βοηθησετε να ξεσκεπασει αυτην την βρωμια.Γιατι τωρα ηταν ο παναναθηναικος Μιχαλης Φιλοπουλος,αυριο ισως ειναι ο αδερφος σας,ο γιος σας ή ακομα και εσεις οι ιδιοι.

Εδω ειναι το internet site :http://www.filopoylosmixalis.gr/

Και εδω το facebook group:MIXALIS FILOPOULOS KOLONOS GATE 13

Στη μέγκενη ο Σκαραμαγκάς.



Ένα δημοσίευμα των «Financial Τimes» που αναφέρεται στην Γερμανική εταιρεία ΤhyssenΚrupp έχει προκαλέσει εύλογους προβληματισμούς στο εσωτερικό της χώρας μας.
Σύμφωνα με αυτό η εταιρεία εγκαταλείπει θυγατρικές, προχωρεί σε συγχωνεύσεις και μειώνει προσωπικό.
Εύλογοι λοιπόν οι προβληματισμοί μας αφού η ΤhyssenΚrupp στην χώρα μας κατέχει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πίσω όμως από την επίκληση της κρίσης κρύβεται ο ... «Παπανικολής» . Το υποβρύχιο που ..«γέρνει» .

Ας δούμε πως έχει η υπόθεση.Τον Φεβρουάριο του 2000 επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφεται μια σύμβαση ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων τύπου 214.
Όπως .....συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, κατεβλήθη ....προκαταβολικά (!) άνω του 70%, περίπου 1,4 δις ευρώ. Μεσάζων σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ. Γιώργος Πατεράκης.

Αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση του τόπου η ΝΔ το 2004, ανέλαβε και ... τα υπογεγραμμένα γραμμάτια. Όμως το 2005 οι Έλληνες αξιωματικοί που είχαν ταξιδέψει ως το Κίελο της Γερμανίας για να επιθεωρήσουν και εν τέλει να παραλάβουν το πρώτο υποβρύχιο με την ιστορική ονομασία «Παπανικολής», παρατηρούν ότι –ως μη όφειλε– το σκάφος παρουσίαζε κλίση άνω των 45 μοιρών όταν έπλεε στην επιφάνεια.

Φυσικά αρνήθηκαν να το παραλάβουν.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, τόσο η HDW όσο και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στα οποία κατασκευάζονταν τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια εξαγοράστηκαν από τη γερμανική εταιρεία Thyssen.

Σήμερα, τα υποβρύχια υφίστανται διαρκείς διορθώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές, παραμένει όμως άγνωστο πότε θα γίνει η παραλαβή τους από το Ελληνικό Δημόσιο αφού η στάση του Π.Ν ...σκλήρυνε με την υποστήριξη της κυβέρνησης που δεν είναι διατεθειμένη να .... πληρώσει «τον κούκο για αηδόνι».


Μπροστά σε αυτή την σθεναρή στάση οι Γερμανοί κατέφυγαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δυσφήμησης, απαξίωσης και σπίλωσης της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν έναν πόλεμο δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο με αποκορύφωμα δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας «Gazeta Wyborcza» όπου ανέφερε ότι : «Υποβρύχιο για την Πολωνία; Το υποβρύχιο U 214, που δεν θέλουν να αγοράσουν οι Έλληνες, η γερμανική εταιρεία το προτείνει στην Πολωνία» .
Παράλληλα προβάλλονταν δηλώσεις του Robert Rochowicz, εκπροσώπου του πολωνικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος επιβεβαίωνε ότι κατατέθηκε στο υπουργείο πρόταση αγοράς του υποβρυχίου και ότι η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται ότι «το πλοίο είναι άρτια κατασκευασμένο και ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να το παραλάβουν διότι .....δεν διαθέτουν χρήματα.... Πτώχευσαν »
.

Βλέπετε οι Γερμανοί που είχαν μάθει να πληρώνονται υπερτιμημένα και ...προκαταβολικά είχαν και άλλα παράπονα, καθώς η αμαρτωλή σχέση ΠΑΣΟΚ,Γερμανικής εταιρείας και Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχε και άλλες αμαρτωλές παραμέτρους.

Εκτός από τα υποβρύχια που γέρνουν (όπως έχουν πλέον περάσει στην ιστορία), το 2002 είχε υπογραφεί ακόμη μια υπερτιμημένη σύμβαση για τρία ήδη υπάρχοντα υποβρύχια.
Τότε, επί υπουργίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου συμφωνήθηκε με τους Γερμανούς να γίνει αναβάθμιση τριών υποβρυχίων τύπου 209 του Πολεμικού Ναυτικού, έναντι 900 εκατ. ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο είχε ...προπληρώσει (!) το μεγαλύτερο ποσοστό της σύμβασης, εκτός από 110 εκατ. ευρώ τα οποία εξακολουθεί να χρωστά.

Το σκάνδαλο ήταν ότι με αυτά τα χρήματα αγοράζαμε δύο νέα υποβρύχια του ίδιου τύπου αντί να αναβαθμίσουμε τρία παλαιά υποβρύχια πολλών ετών.
Το 2002 φυσικά ....ουδείς είχε παρατηρήσει το γεγονός.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2008, τελικά οι Γερμανοί δέχθηκαν να μη γίνει ο εκσυγχρονισμός δύο εκ των τριών υποβρυχίων (το ένα βρισκόταν ήδη υπό μετασκευή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Αντιθέτως συμφώνησαν να κατασκευάσουν δύο νέα υποβρύχια τύπου 209 και να τα παραχωρήσουν στο Πολεμικό Ναυτικό, με μοναδικό όρο την εξόφληση του χρέους των 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Καλό θα είναι λοιπόν να τα θυμόμαστε γιατί ορισμένων το θράσος προβλέπω να ξεπερνά κάθε όριο και να σηκώνουν θέμα .... Σκαραμαγκά.

politis-gr

Η μετα- Κουφοντίνα τρομοκρατία.



Στην μετά Κουφοντίνα εποχή η τρομοκρατία δεν έχει περάσει μόνο στην εξτρεμιστική δράση της στο πεζοδρόμιο, όπου εύκολα « βρίσκουν έδαφος» οι διάφοροι μηχανισμοί των ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Έχει περάσει μέσω των ΜΜΕ και έχει εισβάλει στα σπίτια μας , στις δουλειές μας , στο ....μυαλό μας.

Αυτή η τρομοκρατία που επιτίθεται συνεχώς ,καθημερινά και σε 24ωρη βάση , αποτελεί τον Νο1 κίνδυνο για την κοινωνία. Η άλλη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιμετωπίζεται.

Η τρομοκρατία όμως των ΜΜΕ , που με βόμβες αποχαύνωσης, εκρηκτικούς μηχανισμούς παραπληροφόρησης και γκαζάκια εναντίων κάθε υγιούς εγκεφαλικού κυττάρου, είναι η πλέον επικίνδυνη.
Αυτή , που τα δελτία ειδήσεων από μέσο πληροφόρησης των πολιτών, τα έχει μετατρέψει σε μέσο παραπληροφόρησης τους.

Έχετε αναρωτηθεί
γιατί τα ΜΜΕ της πατρίδας μας δεν έχουν προβάλει ΠΟΤΕ (οι απειροελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα) τα εκατομμύρια αστέγων στις ΗΠΑ , που μένουν σε σκηνές και σε τροχόσπιτα ή στα ... παγκάκια; Έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος και η σκοπιμότητα της πράξεως;


Έχετε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν εν μέσω αυτής της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που εξελίσσεται όχι απλά σε τσουνάμι όπως την ονομάζουμε τελευταία , αλλά σε πραγματική λαίλαπα που θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Χόλιγουντ έχει καταγράψει στο γυαλί,τα ΜΜΕ στον τόπο μας να ασχολούνται με τη λέξη ... «κουρασμένος» του κ. Καραμανλή, σε αμφιλεγόμενη απόδοση της από δημοσιογράφο;

Έχετε αναρωτηθεί
γιατί ΚΑΝΕΙΣ από τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν με σημεία της συνέντευξης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Γ. Παπανδρέου, που δημοσιεύτηκε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ σε άλλη εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για την εξεύρεση οικονομικών πόρων ΘΑ προβεί (...όταν έλθει εν τη βασιλεία του!) στη φορολόγηση της Εκκλησίας και στη φορολόγηση των offshores ;


Μα την άρση της φορολόγησης των... κερδών (!) της Εκκλησίας από 35% που ήταν και που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει , ο ΙΔΙΟΣ
δεν υπέγραψε ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ,αλλά και αργότερα ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου του κ. Σημίτη ;

Δεν γνωρίζει, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας γίνεται μέσω του ΕΤΑΚ ; (άσχετα εάν καμιά 20 δεσποτάδες δεν έχουν υποβάλει την αντίστοιχη δήλωση. Ούτε οι πρώτοι είναι σε αυτό το ταλαίπωρο κράτος , ούτε οι τελευταίοι. Άλλωστε για αυτό υπάρχει ο νόμος με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις που προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις).

Έχετε αναρωτηθεί
γιατί στα λεγόμενα του κ. Γ. Παπανδρέου περί φορολόγησης των offshores δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να του απαντήσει ότι:
«Αυτό, αγαπητέ κύριε, δεν εξαρτάται από την θέλησή σας , αλλά από την θέληση των G20 καθώς επίσης και από ομόφωνη απόφαση (άρα και ...θέληση )των 192 κρατών του ΟΗΕ. Πως ισχυρίζεστε θέσπιση μέτρων, όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να το πραγματοποιήσετε; Πως ισχυρίζεστε ότι προτείνετε ....ρεαλιστικές, ...μελετημένες και ...στοχευμένες πολιτικές»;

Έχετε αναρωτηθεί
πότε άλλοτε, μέσα σε ενάμιση χρόνο από την εκδήλωση της θέλησης του Ελληνικού λαού μέσω των εκλογών,υπήρξαν εκατοντάδες ...
«δημοσκοπήσεις» , και μάλιστα από ΜΜΕ τα οποία είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας;

Ας καταλάβουμε όλοι ότι η Ελλάδα διατελεί σε κατάσταση εκτάκτου κινδύνου από εχθρό, ορατά άρτια οργανωμένου, καθοδηγούμενου και εξοπλισμένου.


Για να πω την αλήθεια έχω
«κουραστεί» να περιμένω να ξυπνήσει αυτός ο λαός και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ πολιτική και κοινωνική ευθύνη, συναίνεση, πολιτικό λόγο με θέσεις ....ρεαλιστικές, μελετημένες και στοχευμένες .

Θα είναι ομολογουμένως τραγικό εάν η ...
«πρόκληση» δεν μας αφυπνίζει απέναντι σε έναν εχθρό , που αποτελεί τον ορισμό της νέας τρομοκρατίας, που αδυσώπητα βυσσοδομεί για την επίτευξη των (εγχώριων και ..γνωστών ξένων) στόχων του.

politis-gr

Το Ίντερνετ έχει τη μαφία του

«Η οικονομική κρίση θα φέρει αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το Ίντερνετ είναι πια χώρος δράσης του οργανωμένου εγκλήματος». Οι προειδοποιήσεις ανήκουν στον Εντ Γκίμπσον, από τους κορυφαίους πράκτορες του FΒΙ με ειδικότητα στο ηλεκτρονικό έγκλημα για μια εικοσαετία και σήμερα σύμβουλο ασφαλείας της Μicrosoft.

«Κάθε χρηστής Η/Υ οφείλει να κατανοήσει πως ο υπολογιστής του είναι σαν το σπίτι του. Αν το αφήσει ξεκλείδωτο, θα μπει μέσα ο κλέφτης. Δεν μετράει αν ο υπολογιστής είναι παλιός ή καινούργιος. Μετράει αν θυμόμαστε να βάζουμε κλειδαριές», λέει ο Γκίμπσον απαντώντας στο ερώτημα με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστούν οι ηλεκτρονικοί κακοποιοί. Όπου Κλειδαριές για τον υπολογιστή είναι η ενεργοποίηση του τείχους ασφαλείας και η καταπολέμηση των ιών. «Με δεδομένο τον όγκο των συναλλαγών αλλά και των προσωπικών στοιχείων που αποθηκεύουμε στους υπολογιστές μας, η μπάζα των κλεφτών είναι συνήθως μεγάλη», τονίζει. Ο Γκίμπσον, που βρέθηκε για μερικές ώρες στην Αθήνα προκειμένου να δώσει τα φώτα του στους τομείς ασφαλείας, εκτιμάει πως θα χρειαστεί να περάσουν τρία με πέντε χρόνια μέχρις ότου οι εταιρείες κατασκευής λογισμικού θα είναι σε θέση να προσφέρουν στον χρήστη του Ίντερνετ ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. «Μέχρι τότε», λέει γελώντας, «το πιο ασφαλές είναι να βγάλεις τον υπολογιστή σου από την πρίζα».
Για το FΒΙ το ηλεκτρονικό έγκλημα δεν βρισκόταν μέσα στις προτεραιότητές του μέχρι και την... 11η Σεπτεμβρίου 2001. «Τότε συνειδητοποιήσαμε τον όγκο των πληροφοριών που είχαν ανταλλάξει οι τρομοκράτες. Πλέον το κυνήγι του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποτελεί για το FΒΙ την τρίτη κατά σειρά προτεραιότητα ύστερα από την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, ενώ σύντομα εκτιμάται ότι θα περάσει στη δεύτερη θέση καθώς αποτελεί προνομιακό χώρο ανάπτυξης του οργανωμένου εγκλήματος», αποκαλύπτει ο Εντ Γκίμπσον.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των κορυφαίων «κυνηγών» του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οργανωμένο έγκλημα κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ εκμεταλλευόμενο τις μαύρες τρύπες του Ίντερνετ. «Έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μαζικά χτυπήματα με χιλιάδες ή και εκατομμύρια θύματα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ από μια απάτη και μόνο», λέει ο Γκίμπσον που αποκαλύπτει μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αντιμετώπισε το FΒΙ. «Πολίτες κατήγγειλαν πως είχαν χάσει 200-300 δολάρια από τοποθέτηση προγραμμάτων που είναι γνωστά ως “δούρειοι ίπποι”. Στην περίπτωση αυτή εγκαθίσταται στον υπολογιστή ένα πρόγραμμα εν αγνοία του χρήστη που όταν καλεί για να μπει στο Ίντερνετ, αντί η κλήση να γίνει μέσω της χώρας του γίνεται μέσω χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού, με αποτέλεσμα οι χρεώσεις να είναι τεράστιες. Η αστυνομία δεν έχει τον χρόνο αλλά και το προσωπικό να ασχοληθεί με κάποιον που έχει χάσει 200 δολάρια. Όταν όμως ανακαλύπτεις πως τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης ξεπερνούν τα 100.000, συνειδητοποιείς πως οι κακοποιοί κέρδισαν 20 εκατομμύρια. Ουσιαστικά πρόκειται για την μετεξέλιξη αυτού που ονομάζαμε μαφία». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γκίμπσον, τα επόμενα χρόνια θα εκδηλωθούν οργανωμένες ηλεκτρονικές επιθέσεις εις βάρος βιομηχανιών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
«Το οργανωμένο έγκλημα κερδίζει δισ. ευρώ εκμεταλλευόμενο τις μαύρες τρύπες του Ίντερνετ, κάνοντας χτυπήματα με χιλιάδες θύματα»
Προσοχή στη «νιγηριανή» απάτη

ΝΟΥΜΕΡΟ ένα απάτη στη λίστα του FΒΙ παραμένει η αποκαλούμενη «νιγηριανή». Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ο μέσος όρος των χρημάτων που χάθηκαν για κάθε θύμα των «ηλεκτρονικών» κακοποιών είναι 4.500 ευρώ. Στη «νιγηριανή» απάτη ο χρήστης ειδοποιείται πως έχει κερδίσει ένα τεράστιο ποσό από την περιουσία συγγενικού του προσώπου, την ύπαρξή του οποίου συνήθως αγνοεί. Οι κακοποιοί υπόσχονται την απόκτηση εκατομμυρίων ευρώ στο υποψήφιο θύμα τους από το οποίο ζητούν αρχικά μερικές χιλιάδες ευρώ για τα απαραίτητα δικαστικά έξοδα. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, τα θύματά τους εξακολουθούν να είναι χιλιάδες. «Πολύς κόσμος είναι δυστυχώς ευκολόπιστος και δίνει προσωπικά του στοιχεία, για πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και δημοπρασίες, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να κάνουν “πάρτι”», λέει ο Γκίμπσον που θυμάται την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά απάτη που κυνήγησε. «Ορισμένοι έχουν καταφέρει μέσα από φωτογραφίες να περάσουν ιούς που κλέβουν όλα τα δεδομένα σου. Εσύ ανοίγεις τη φωτογραφία ενός φίλου σου, ή ακόμη και δική σου, που υποτίθεται πως σου έστειλε ένας γνωστός σου και κάποιοι αποκτούν ολοκληρωτικό έλεγχο του υπολογιστή σου».

citypress-gr

Πρόστιμo στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Πρόστιμο, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ΟΤΕ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και 5.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, για το λόγο ότι ο ΟΤΕ καθυστέρησε υπέρμετρα και αδικαιολόγητα την παράδοση μισθωμένων κυκλωμάτων στην εταιρεία ΗΕLLAS ON LINE (HOL).

Eπίσης, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στον ΟΤΕ λόγω μη συμμόρφωσής του με την Απόφαση Προσωρινών Μέτρων που έλαβε τον Ιούλιο του 2008, με την οποία καλούσε την ΟΤΕ Α.Ε. να προβεί εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στην παράδοση τεσσάρων μισθωμένων κυκλωμάτων στην εταιρεία ΗΕLLAS ON LINE.

Τέλος, η ολομέλεια της ΕΕΤΤ εξέδωσε απορριπτική Απόφαση επί καταγγελίας της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS S.A. κατά της ΟΤΕ Α.Ε., η οποία αφορούσε σε μη νόμιμη χρήση από την ΟΤΕ Α.Ε. του σύντομου κωδικού 131, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Απορία Δημάρχου.


atsarantos

'Αυτόχειρας'…

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» έχασαν από τη Σιένα με 84-79, στο δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό της Ευρωλίγκας, που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και έδωσε την ευκαιρία στην πρωταθλήτρια Ιταλίας να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά και να πάρει πλεονέκτημα ενόψει των δύο αγώνων στην Τοσκάνη. Μπορεί το "τριφύλλι" να βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους διαφορά, 55-40, όμως δεν μπόρεσε να το κρατήσει μέχρι το τέλος, αφού στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράνοβιτς "αυτοκτόνησαν", χαρίζοντας τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ από 18.000 φίλους, ο Παναθηναϊκός... ήθελε τη νίκη κόντρα στη Σιένα, ώστε να κάνει το 2-0 και να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση του στο Final-4. Κοντά στο σκορ ήταν και οι δύο ομάδες στις αρχές του αγώνα, με τους Ιταλούς να έχουν σκοράρει μόνο από τη γραμμή του φάουλ, 4-3. Ο Σπανούλης με τρίποντη "βόμβα" έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του, 7-3, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Σιμόνε Πιανιτζάνι, να "πονοκεφαλιάζει", καθώς ο Εζέ, 6:59’ πριν το τέλος φορτώθηκε νωρίς νωρίς με τρία φάουλ. Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν φανερό σε όλους ότι είχε "πέσει" και αυτό κατάφερε να το εκμεταλλευτεί η Σιένα, αφού με το κάρφωμα του Ρες έκανε το 9-8 (5:19’). Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το χρονόμετρο έδειχνε 4:06’ και στο παρκέ μπήκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι Ιταλοί είχαν "πάρει μπροστά" για τα καλά και, με ένα σερί 7-0, κατάφεραν να "ανεβάσουν" τη διαφορά στους πέντε πόντους, 20-15, με τον Ρες να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα, έχοντας σημειώσει εννέα πόντους, μέχρι εκείνο το σημείο, (1/1 διπ., 1/2 τριπ., 4/4 βολές). Στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Φώτσης, από τη γραμμή των 6,25, κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους, βάζοντας ξανά τους «πράσινους» δυνατά στο παιχνίδι.

"Φωτιά" στο ΟΑΚΑ, με τον Ντρου Νίκολας στις αρχές της δεύτερης περιόδου να φέρνει στα ίσα το ματς με τρίποντο, 24-24. Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος και με τρίποντες "βόμβες" δεν άφηνε στη Σιένα κάνει την… αθόρυβη δουλειά της, 27-27. Πρώτος σκόρερ ο γκαρντ του «τριφυλλιού», έχοντας σημειώσει εννέα πόντους, όλους από τη γραμμή των 6.25 (3/5 τριπ.), 6:54’ πριν το ημίχρονο. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον καλό εαυτό του και, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του, πέρασε μπροστά στο σκορ με 36-29, με ένα μικρό σερί 7-0. Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους δε σταματούσαν, αφού μετά τον Εζέ ήταν η σειρά του Σάτο να φτάσει τα τρία φάουλ. Οι «πράσινοι» οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, 43-38. Επιστροφή και για τον Λαβρίνοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 4:00’, χωρίς να προσφέρει κάτι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά στην τρίτη περίοδο και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, 53-40, τη μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Ασταμάτητοι οι «πράσινοι», ήταν κυρίαρχοι μέσα στο παρκέ, χωρίς να αφήνουν κάποιο περιθώριο στη Σιένα, ώστε να αντιδράσει και να μπει ξανά δυνατά στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να διευρύνουν και άλλο το σερί τους (10-0), φτάνοντας στο 55-40! Πραγματικός κυρίαρχος απέναντι σε μία Σιένα, όπου οι παίκτες της ήταν απελπιστικά άστοχοι, χωρίς να έχουν μπει καλά στο παρκέ, στο δεύτερο μέρος. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Ιταλοί "έπιασαν στον ύπνο" τους γηπεδούχους και, με σερί 8-0, μείωσαν στους οκτώ, 58-50. Ο Στόουνρουκ με τρίποντο, λίγο πριν το τέλος του δεκάλεπτου, μείωσε ακόμα περισσότερο, 61-55, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Πλέον, όλα παίζονταν εδώ, στην τέταρτη και τελευταία περίοδο… Ο Παναθηναϊκός έκανε το απίστευτο! Βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 15 πόντους και επέτρεψε στη Σιένα να τον φτάσει τους τρεις, 63-60, με το τρίποντο του Λαβρινοβιτς, περίπου 8:00’ πριν το τέλος του αγώνα. Όμως, στην αμέσως επόμενη επίθεση, το «τριφύλλι» απάντησε, με τον Περπέρογλου να μην αστοχεί από τα 6.25, 66-60. Το παιχνίδι είχε πάρει "φωτιά", με τη Σιένα να παίζει σαν «δαιμονισμένη» και να μειώνει στο καλάθι, 68-66! Εκπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες… Ο ΜακΙντάιρ συνέχισε το "βιολί" του και, όντας, ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών της Σιένα, μαζί με τον Καουκένας, έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι, με επιμέρους σκορ 7-2, μείωσαν μόλις στον έναν πόντο, 70-69. Το άγχος ήταν φανερό στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα "ηνία" του παιχνιδιού και, έχοντας μείνει 3:20 για το τέλος, βρέθηκαν μπροστά με πέντε, 75-70. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να "επιστρέψουν" στο παιχνίδι, όμως το καλάθι του Λαβρίνοβιτς 1:28’ πριν το τέλος, ήταν "μαχαιριά", 79-73. Η Σιένα διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τέλος, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη με 84-79, με τους γηπεδούχους να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, πως κατάφεραν να… υποστούν τέτοια "καθίζηση"!


Τα δεκάλεπτα: 21-24, 43-38, 61-55, 79-84

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 11 (2), Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 16, Φώτσης 4 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 13, Γιασικεβίτσιους 11 (1)

ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 2, ΜακΙντάιρ 24 (2), Φίνλεϊ 2, Εζέ 2, Καραρέτο 4, Σάτο 4, Λαβρίνοβιτς 9 (1), Καουκένας 22 (1), Ρες 9 (1), Λεχτάλερ, ΜακΝτόναλντ, Στόουνρουκ 6 (1)

Βερολίνο μέσω Μαδρίτης


Ο Ολυμπιακός έκανε το ιδανικό στο ξεκίνημα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα και εκμεταλλευόμενος την έδρα του προηγείται με 2-0 της Ρεάλ. Στο δεύτερο κρίσιμο παιχνίδι στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της «βασίλισσας» με 79-73 και στον δρόμο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου «ψάχνουν» μία νίκη σε τρία ματς, με τα δύο επόμενα να γίνονται στη Μαδρίτη.

Ο Πρίντεζης ήταν ο παίκτης-κλειδί σε όλο το ματς, ο Γκριρ ο... γνωστός «εκτελεστής», ο Παπαλουκάς προσέφερε εμπειρία και ηρεμία, ο Βούισιτς πέτυχε κρίσιμα καλάθια και ο Βασιλόπουλος έδωσε λύσεις σε όλα, με αποτέλεσμα, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη γιορτή της διοργάνωσης (1-3 Μαΐου).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο ξεκίνημα να... βάλει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να πάρει τα ηνία με τους Μπουρούση και Βούισιτς, αλλά η Ρεάλ φάνηκε καλύτερη διαβασμένη και το σκορ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα (12-11). Το παιχνίδι παρέμενε κλειστό και χωρίς ξεσπάσματα, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν ρυθμό με την είσοδο του Παπαλουκά στο 6΄. Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν ήταν μόλις +5 (18-13) λίγο πριν από το φινάλε του α΄ δεκαλέπτου (18-15), σε μια περίοδο όπου οι γηπεδούχοι είχαν 8/10 βολές.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +6 (25-19), με το πρώτο εύστοχο τρίποντο στον αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή (12.50΄), από τον Μπουρούση, ο οποίος είχε 5 γρήγορους πόντους στο 10λεπτο. Στο διάστημα αυτό, η Ρεάλ κατάφερνε κι έμενε στο παιχνίδι χάρη στον... οίστρο του Φελίπε Ρέγες, ο οποίος στο 15ο λεπτό είχε σημείωσε 14 πόντους! Τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Μπούλοκ, ο οποίος με 6 διαδοχικούς πόντους έφερε ξανά τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ με 32-31 (18΄). Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γρήγορο 5-0, με τον Παπαλουκά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, και κατάφερε και ξέφυγε πάλι, 36-32 στο ημίχρονο.

Στο 3ο 10λεπτο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καταιγιστικός και με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Και εν μέρη το κατάφερε, με επιμέρους σκορ 21-13 στην περίοδο αυτή, με τον Πρίντεζη να... ζωγραφίζει από το «ζωγραφιστό» (8/9 σουτ). Στο 25΄ η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε για πρώτη φορά με +10 (50-40), φτάνοντας και στο +14 (54-43), καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρηθεί σε αυτά τα υψηλά επίπεδα ως το τέλος (59-49 στο 30΄). Ο Πρίντεζης έκανε όλη τη δουλειά, ο Γκριρ εκτελούσε από την περιφέρεια, ενώ όταν ο Πλάθα γύρισε την άμυνα της Ρεάλ σε ζώνη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απαντήσεις, εκμεταλλεύτηκαν τον κενό χώρο και «χτύπησαν» με τον Βούισιτς μέσα στη ρακέτα.

Η τέταρτη περίοδος δεν ξεκίνησε ωστόσο καλά. Χωρίς τον Παπαλουκά στο παρκέ (φορτώθηκε με φάουλ) οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να «πνίγονται» στην άμυνα ζώνης της ισπανικής ομάδας, την οποία ο Πλάθα δεν άλλαξε στιγμή. Η Ρεάλ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και με κορυφαίο στην επίθεση τον Μπούλοκ μείωσε στο καλάθι (68-66). Ο Παπαλουκάς επέστρεψε και παρά τις αρχικές χαμένες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι, αφού οι Ισπανοί ήταν βιαστικοί και άστοχοι. Όταν μάλιστα, οι Πρίντεζης και Βούισιτς συνεργάστηκαν στο «χάι-λόου», όλα έγιναν πιο απλά (74-69), με τον κορυφαίο Γκριρ να σφραγίζει τη νίκη με 4/4 βολές (79-73).

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-36, 59-49, 79-73
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (2), Τσίλντρες 2, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 21 (3), Βασιλόπουλος 3 (1), Πρίντεζης 18, Έρτσεγκ, Πάργκο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Ουίνστον 2, Ρέγιες 23, Βαν Ντεν Σπίγκελ 1, Μουμπρού 4, Ερβέλ 6, Μάσεϊ 4, Μπούλοκ 22 (3), Λουλ 5 (1), Λόπεθ 4, Τόμας 2

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan