Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Πέφτει ένα σκοτάδι από σιωπές, γύρω γύρω και στη μέση λύπη όλες η πληγές ειν ανοιχτές και ο γιατρός του κόσμου, απόψε λείπει





`Πέφτει μια παράξενη βροχή
πάνω στα παράθυρα της νύχτας
ποια συννεφιασμένη εποχή
ξενυχτάει στο φως μιας καληνύχτας
δε σου πάει ζωή στην ξαστεριά
δε σου παν τα κίτρινα φεγγάρια
πώς να φτάσουν για παρηγοριά
τέτοιας ερημιάς τα συναξάρια

Σώμα υποταγής φόβος
είναι της φυγής νόμος
μη μ' ακολουθείς
μια για την καρδιά φόβος
δυο για την ψευτιά φόβος
τρις θα μ' αρνηθείς

Πέφτει ένα σκοτάδι από σιωπές
γύρω ? γύρω και στη μέση λύπη
όλες η πληγές ειν? ανοιχτές
και ο γιατρός του κόσμου, απόψε λείπει

Τέτοιες ώρες στη γωνιά του νου
μόλις χαμηλώσει η περηφάνια
βγαίνουν τα μαχαίρια του καημού
και της μοναξιάς τα γιαταγάνια

Σώμα υποταγής φόβος
είναι της φυγής νόμος
μη μ' ακολουθείς
μια για την καρδιά φόβος
δυο για την ψευτιά φόβος
τρις θα μ' αρνηθείς..........`

Η νέα μόδα της Ιαπωνίας

Ζητειται παρουσιάστρια...



για πρωινή εκπομπή (10:00-13:00)

Απαραίτητα προσόντα:

Εμφανίσιμη
Γυμνασμένοι κοιλιακοί
Αγύμναστο (φαινομενικά) μυαλό
Στητά στήθη
Αφέλεια
Ηλίθιες ερωτήσεις
Ανύπαντρη
Να προκαλεί τηλεθέαση (οποιοσδήποτε τρόπος δεκτός)
Να λέει πάντα ναι
Να μη θυμίζει Μενεγάκη
Να μην έχει ως πρότυπο την Τατιάνα
Να την συμπαθήσει ο καναλάρχης
Να την ξέρει η μάνα της
Να κάνει νούημερα
Να μη γίνεται νούμερο (συνέχεια)

Οι ενδιαφερόμενες να στείλουν το βιογραφικό τους στο e-mail

tonipiestonkafe@monoroufi.gr

mediaxwri

Αστείες εικόνες

[pic20037.jpg][waiting_list.jpg]

Με αφορμή το μακελειό της Στουτγάρδης


Ένα ακόμη καυστικό άρθρο του κ. Πιπερόπουλου. Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.


Με αφορμή το μακελειό της Στουτγάρδης
( Όταν τα παιδιά σκοτώνουν...)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Το δράμα που «έκλεισε» τυπικά με τη διαπίστωση ότι ο 17χρονος, πρώην μαθητής του Λυκείου του Βίνεντεν, ενός προαστίου στην περιοχή της Στουτγάρδης που κόστισε τουλάχιστον 17 ζωές συμπεριλαμβανομένης και αυτής του δράστη είναι σύνθετο – περιέχει στοιχεία ζηλόφθονης αντιπαράθεσης σε επίπεδο παιδιών, αδιαφορίας της κοινωνίας, απεμπλοκής γονέων και κηδεμόνων από κλασικά καθήκοντα, ελλείψεις στις απαιτούμενες δεξιότητες των παιδαγωγών, ελλείψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων σε σχολικά συγκροτήματα πολυεθνικής υφής.
Το δράμα έφερε στο προσκήνιο θεσμούς που συστηματικά απαξιώσαμε, όπως την κατάπτωση της σημασίας του Σχολείου που μεταλαμπάδευε στα παιδιά κάθε νέας γενιάς όχι μόνο χρήσιμες ή στείρες γνώσεις αλλά συστήματα αξιών, όπως την έλλειψη θρησκευτικής αγωγής που εμπνέει σεβασμό στην ζωή και την σωματική ακεραιότητα του πλησίον μας, όπως την εξαφάνιση της γειτονιάς που αποτελούσε το φυτώριο προστασίας της ανθρώπινης ανάγκης για παρέα, φιλία, συναναστροφή.
Στην εμπειρία της καθημερινής μας πραγματικότητας είναι δεδομένη η εφήμερη ύπαρξή μας στη γη και θεωρείται αυτονόητο... ότι εκείνο που όλοι απευχόμαστε είναι ο τερματισμός της ζωής μας πρόωρα είτε για λόγους υγείας είτε με βίαιο τρόπο. Ο βίαιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες έχει πολλά πρόσωπα που ξεκινούν από τα οδικά, θαλάσσια ή εναέρια ατυχήματα και φτάνουν στην εγκληματική πράξη.
Στόχος του κοινωνικού συστήματος υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η αποτροπή μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης της πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικής συμπεριφοράς που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο της αφαίρεσης μιας ζωής. Το βιβλικό παράδειγμα της αδελφοκτονίας του Άβελ από τον Κάϊν λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε συμβολικό επίπεδο δεδομένου ότι μέσα στην εκκλησία του Χριστού, και η Γερμανία είναι Χριστιανικό Έθνος, υποτίθεται είμαστε «όλοι αδέλφια…»
Στην κλασική διαδικασία της πορείας προς την ενηλικίωση και την ωρίμανση το κάθε παιδί, μικρό και αδύναμο στην καθημερινή αντιπαράθεσή του με τους ενήλικους του περιβάλλοντός του, συγγενείς, φίλους ή τρίτους, αισθάνεται σωματικά και μυϊκά αυτό που πραγματικά είναι- δηλαδή μικρότερο, ασθενέστερο, υποδεέστερο. Τα παιδιά “ξεπερνούν” αυτά τα συναισθήματα κατωτερότητας μαθαίνοντας τρόπους επιβολής στους άλλους μέσα από το παιχνίδι χρησιμοποιώντας φυσικές και πνευματικές ικανότητες.
Και εδώ έρχεται το μεγάλο θέμα της συνυπευθυνότητας όταν μέσα από τα ΜΜΕ εμείς ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ στα παιδιά μας πώς να φονεύουν, πώς να κρατούν και να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα για να σκοτώσουν άλλα παιδιά!..
Το έχουμε ζήσει ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ πολλές φορές αυτό το γεγονός στην Αμερική τα τελευταία χρόνια! Και στη συνέχεια το ζήσαμε πέρυσι (δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε σχολικό ίδρυμα της Φινλανδίας – μιας χώρας που σε παγκόσμια κλίμακα ανήκει στις 3 μαζί με την Αμερική και την Υεμένη με απίστευτες αναλογίες ατόμων άνω των 15 που οπλοφορούν νόμιμα!).
Ώ καιροί, ώ ήθη!..
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τους μηχανισμούς της ΤΑΥΤΙΣΗΣ και της ΜΙΜΗΣΗΣ, μέσα από επαναλαμβανόμενες στα ΜΜΕ στο διηνεκές και συχνά μέχρι επιπέδου ανυπόφορης αηδίας σκηνές ανατριχιαστικής βαρβαρότητας από άνθρωπο σε συνάνθρωπο χωρίς κανένα λόγο ή με την απίστευτη δικαιολογία της «ανθρωπιστικής-απελευθερωτικής παρέμβασης» και επαναλαμβάνουν, βιωματικά, χωρίς βαθύτερη συνειδητοποίηση, ΟΛΑ όσα εμείς τους μαθαίνουμε..
Κατακερματίζεται έτσι η συστηματική προσπάθεια κάθε κοινωνίας από συστάσεως του πρώτου κοινωνικού συστήματος της ανθρωπότητας να μετουσιώσει τον άνθρωπο-ζώο σε άνθρωπο κοινωνικό με τη βοήθεια κλασικών δομών και θεσμών όπως η οικογένεια, η παιδεία, η θρησκεία, το σύστημα Δικαιοσύνης και το σύστημα ελέγχου και καταστολής.
Κάθε φορά που μας έρχονταν ειδήσεις από την μακρινή Αμερική για ανήλικους που δολοφονούσαν ανήλικους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την γειτονιά τους ή μέσα στην σχολική αίθουσα ΟΛΟΙ εμείς κουνούσαμε «αυτάρεσκα και φιλάρεσκα» τα κεφάλια εφησυχάζοντας εαυτούς και αλλήλους ότι εδώ είναι Ευρώπη και εδώ τέτοια πράγματα ΔΕΝ συμβαίνουν…
Και εφόσον φαινόμενα απίστευτης βίας έχουν αρχίσει να συμβαίνουν και στην Ευρώπη, αργά ή γρήγορα θα συμβούν και εδώ, καθώς αναδύονται απίστευτες πραγματικότητες που σοκάρουν και κοινωνικά φαινόμενα τόσο απόμακρα – μέχρι χτες – στη φύση του Έλληνα (όπως στην περίπτωση της 15χρονης προχθές στην Αθήνα που μαχαιρώθηκε όταν αντιστάθηκε στην αρπαγή της τσάντας της) μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ΤΙ απαιτείται και πώς πρέπει να προετοιμασθούμε για να τα χειριστούμε;
Να δεχθούμε ως σωστό και όχι τόσο απομακρυσμένο από την ορθή ερμηνεία τέτοιων φαινόμενων, όπου παιδιά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ παιδιά, το αναδυόμενο, σύγχρονο ψυχοκοινωνικό μοντέλο που εξυπηρετεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και στοχεύει στη δημιουργία αυριανών ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ που θα μπορούν εύκολα, απρόσωπα και χωρίς να καταδιώκονται από τις αναμενόμενες ενοχές και κλασικές Ερινύες να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ εξυπηρετώντας τις προδιαγραφές τύπου «απελευθερωτικών» και “ανθρωπιστικών“ πολέμων; Ή, μήπως, τελικά, όταν τα παιδιά σκοτώνουν, εφόσον εμείς ΔΕΝ φροντίσαμε να ανακόψουμε τις προσπάθειες κάποιων κέντρων που εξυπηρετούν αυτήν την ερμηνεία, ΟΛΟΙ εμείς τελικά γινόμαστε, είτε το θέλουμε είτε όχι, ΣΥΝυπεύθυνοι;...
Εσείς τι λέτε;

paideia-gr

Γιατί δεν λέμε αυτό που αισθανόμαστε?

Είναι κάποιες στιγμές που θες τόσο πολύ να πεις σε κάποιους ανθρώπους αυτό που νιώθεις εκείνη τη στιγμή κ όμως κολλάς.
Σταματάς, σκέφτεσαι κ τελικά δε λες τίποτα.
Ο φόβος σε κυριεύει, πως αν μιλήσεις θα χάσεις πολλά κ ας είναι αυτό που θες να πεις κάτι καλό, κάτι όμορφο, κάτι που νιώθεις κ θες να το μοιραστείς, κάτι που θες να το ξέρει κ ο άλλος είτε φίλος, είτε εραστής, είτε συγγενής.
Είσαι μόνος, εσύ και οι σκέψεις σου. Νιώθεις γεμάτος με αυτό το συναίσθημα, νιώθεις μια γαλήνη, μια χαρά, μια σιγουριά, αλλά όταν φέρνεις στο μυαλό σου την εικόνα που ξεστομίζεις αυτό το τόσο σημαντικό κάτι σε σταματά ξανά κ σου λέει όπα μέχρι εδώ καλά είναι. Ας μείνει μόνο στη σκέψη κ όχι πράξη ...; κ ύστερα ξανά από την αρχή η γαλήνη, η χαρά, η σιγουριά κλπ κλπ ωραία αλλά σιγουριά ουτοπική γιατί δεν έχεις κάτι που μπορείς να έχεις δεν έιναι καλύτερα να το πείς και ας το χάσεις παρά να είσαι με το ερωτηματικό?.
Φοβάσαι όχι τόσο τον εαυτό σου κ αυτό που νιώθεις, αλλά την αντίδραση του άλλου. Το πώς κ αν θα το δεχτεί ...; το τι ακριβώς θα επακολουθήσει ...; θα έρθει άραγε το χάος? Θα κολλήσει? Θα απαντήσει? Θα φοβηθεί? Θα φύγει? Τι?
Μα γιατί να φοβόμαστε τόσο το σε θέλω , θέλω να είμαστε μαζι η το σε αγαπάω?
Γιατί να μη το λέμε όταν το νιώθουμε? Γιατί να μη το λέμε, πριν κλείσει το τηλέφωνο, ή πριν την καληνύχτα, ή μετά τον καφέ!
Γιατί να μη το λέμε όταν... το νιώθουμε? Γιατί να πρέπει να λέμε στον εαυτό μας ότι «όχι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα άσε το για άλλη φορά. Κρατήσου λιγάκι ακόμα.» και αν αυτή η στιγμή δεν έρθει ποτέ γιατί ακριβώς δεν το τολμήσαμε δεν είναι άσχημο?
Ίσως όταν βρούμε το θάρρος να το πούμε να είναι πλέον αργά. Σκεφτείτε το πιο απλό. Δε λέω να πεις σ' αγαπώ όταν κάποιος θα φύγει από κοντά σου, είτε μετά από κάποιο χωρισμό, είτε μετά από κάποιον άλλο λόγο.
Φαντάσου απλά το χειρότερο. Να φύγει από την ζωή ( επειδή εσυ με λάθος επιλογες σου τον άφησες πίσω? ) κ εσύ απλά να μην έχεις πει ποτέ αυτό που κάποτε είχες νιώσει κ σε είχε κάνει να αισθανθείς όμορφα κάτι που εκείνος - η είχε προκαλέσει σε εσένα κ πολύ απλά δε το μοιράστηκες ποτέ μαζί του - της ...;
Δε λέω να αρχίζουμε να λέμε όλοι σ' αγαπώ στον καθένα όχι όχι. Πολύ απλά να λέμε σ' αγαπώ όταν πραγματικά το νιώθουμε κ να μη σκεφτόμαστε τι θα ακολουθήσει μετά που ξέρεις μπορεί ο άλλος να αισθάνεται το ίδιο και να φοβάται όπως και εσυ να το πει.
Εάν έχουμε ανταπόκριση όλα θα κυλίσουν όμορφα, εάν πάλι έχουμε αποχή κ φυγή τότε μάλλον το άτομο στο οποίο απευθυνθήκαμε ή δεν ξέρει ν' αγαπά, ή φοβάται να αγαπήσει, ή δε νιώθει έτοιμος - η για κάτι τόσο σημαντικό ή , ή, ή χίλια δυο. Ίσως να μην αξίζει όχι την αγάπη μας, αλλά να είναι κοντά μας.
Την αγάπη πρέπει να την μοιράζουμε, να την δείχνουμε. Όχι μόνο με πράξεις αλλά κ με λόγια. Όχι μόνο με λόγια αλλά κ με πράξεις ...;
Σκέψου πως ένα κόλλημα δικό σου στο να πεις σ' αγαπώ σε θελω σε κάνει να χάσεις κάποιον που πραγματικά άξιζε να είναι κοντά σου κ μέσα στην ζωή σου.
Ίσως ένα κόλλημα της στιγμής σε κάνει να ζεις με ενοχές κ να μετανιώνεις για το τι δεν είπες κ τι έχασες που δεν το είπες κ να ψάχνεις απεγνωσμένα μια κ μόνο ευκαιρία να δείξεις κ να πεις αυτό που νιώθεις αλλά να είναι αργά πολύ αργά ...;
Για όσους νιώθουν το ίδιο. Για όσους δεν έχουν το θάρρος. Για όσους αγαπούν μόνοι.

Σταματήστε μη κολλάτε το σ' αγαπώ να το σκορπάτε...! Ενα απίστευτο πόστ που διάβασα σήμερα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!

loveproblems

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS…

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η επικίνδυνη ανωνυμία των bloggers που αυθαίρετα, καταχρηστικά και φυσικά παράνομα,ρίχνουν λάσπη με τον ανεμιστήρα σε ευυπόληπτα πρόσωπα..
Ανεξέλεγκτο το φαινόμενο των blogs που συνεχώς γιγαντώνεται με αποτέλεσμα η ελευθερία έκφρασης να γίνεται ελευθεριότητα ασυδοσίας και η δημοκρατία..δημαγωγία..
Αυτά και άλλα πολλά ακούγονται από «ειδικούς» και «ειδήμονες» επί παντός επιστητού οι οποίοι θεωρούν πως η αναγνωρισιμότητα που έχουν κερδίσει και όχι απαραίτητα με την αξία τους,είναι ταυτόχρονα και η υπογραφή της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών σε μια λευκή εξουσιοδότηση να μιλούν για λογαριασμό τους.
Η ξανθιά των ανεκδότων χρειάζεται τον χρόνο της να επεξεργαστεί την πληροφορία και είναι και τελικά αμφίβολο εάν το συμπέρασμα που θα εξάγει θα είναι εναρμονισμένο με εκείνο που επιτάσσει το αόριστο αλλά και τόσο υπαρκτό σύστημα.
Η επεξεργασία της πληροφορίας λοιπόν ξεκινά και η ξανθιά ασχολείται με το θέμα της ανωνυμίας και θυμάται..Πόσα ανυπόγραφα δημοσιεύματα και μάλιστα σε αυτά που ονομάζουμε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης διαβάζουμε καθημερινά;
Πόσα από αυτά αν και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τη μη τεκμηριωμένη απόδοση στοιχείων του ρεπορτάζ αλλά και μετά τη συνολική διάψευση τους ουδέποτε έχουν «ανασκευαστεί»;
Πόσες φορές η αποκατάσταση της αλήθειας για την αποφυγή μηνύσεων κλπ δεν γίνεται στις πίσω σελίδες ενώ το αρχικό δημοσίευμα είχε «χτυπηθεί» στο πρωτοσέλιδο;
Πόσες φορές η γνωστή φράση επίκληση του δημοσιογράφου συντάκτη–ρεπόρτερ-παρουσιαστή, «σύμφωνα με πληροφορίες» δεν καλύπτει ουσιαστικά τα κενά της απαραίτητης τεκμηρίωσης του ρεπορτάζ;
Πόσα «πλάνα» έχουν περάσει κατά καιρούς στις τηλεοπτικές μας οθόνες με αδιευκρίνιστο επί της ουσίας περιεχόμενο αλλά και αμφιβόλου «προέλευσης» μαγνητοσκόπησης και τεχνικής επεξεργασίας;
Πόσες μηνύσεις,αγωγές,καταγγελίες κλπ έχουν δεχθεί τα παραδοσιακά μέσα αλλά και δημοσιογράφοι για τα γραφόμενα αλλά και λεγόμενα τους;
Ο κατάλογος είναι μακρύς για την ξανθιά των ανεκδότων που καταλήγει όμως στο δικό της συμπέρασμα..
Ο πολίτης δεν είναι ζώο που άγεται και φέρεται από το λουράκι και μπορεί να κρίνει την αξιοπιστία του κάθε μέσου ενημέρωσης και πληροφόρησης όπως και να λέγεται..
Η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο της κάθε εξουσίας αλλά η δύναμη της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης είναι και το μοναδικό όπλο κάθε πολίτη ενάντια σε κάθε εξουσία που υποτιμά την νοημοσύνη του..

blondestories

Φρουτοανέκδοτο της ημέρας

http://www.imageurlhost.com/images/pb7y9fvgpdzwatocg4sk.jpg

είπε ο από πάνω με ανδρίκια και με σθεναρή φωνή χτυπώντας το στήθος του:
αν ήμουνα φρούτο θα ήμουνα μπανάνα
!!!

279 νέα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε ολόκληρη την Ελλάδα...


Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βασιζόμενη στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, χρηματοδοτεί τη δημιουργία 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.
Τα πρώτα τέσσερα σημεία που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας ...

(Σύνταγμα από 1η Ιουνίου 2006, Θησείο και Πλατεία Κοτζιά από 1η Σεπτεμβρίου 2007) έχουν προσελκύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 40.000 χρήστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 167.630 συνδέσεις στο γρήγορο Internet. Μέσω της ανάπτυξης των νέων σημείων WiFi, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού προωθεί περαιτέρω το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας που προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε δήμους όλης της χώρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σχετική ευκολία υλοποίησης των παραπάνω έργων επιτρέπει την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός του 2009. Η υλοποίηση των ασύρματων δικτύων πραγματοποιείται από τους κατά τόπους φορείς, κατόπιν προτάσεων που υπέβαλλαν. Οι ΟΤΑ, ΤΕΔΚ κλπ. έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.

Επιπρόσθετα, χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας:
- η υλοποίηση έργων επίδειξης των δικτύων και εφαρμογών
- η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών προώθησης της ευρυζωνικότητας με παροχή ηλεκτρονικών εφαρμογών για φορητές συσκευές.

Με αφορμή τη χρηματοδότηση των 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος επεσήμανε: «Η ανταπόκριση των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων, στην πρωτοβουλία μας για δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κάνουμε το επόμενο βήμα, βάσει της Ψηφιακής Στρατηγικής και επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια σε 279 ανοικτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Δήμοι, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ΤΕΔΚ αποκτούν και τη δυνατότητα και τη χρηματοδότηση για να δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες στους πολίτες των περιοχών τους. Έως το τέλος του 2009, θα γνωρίζουμε ποιες τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις της «ψηφιακής εποχής» και πόσα περισσότερα σημεία στο χάρτη της Ελλάδας θα απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό Internet».

Πηγή: Δελτίο Τύπου
ΟΤΑ και φορείς που συμμετέχουν στην ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης


• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΩ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
• ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ
• ΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ
• ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΟΠΕ)ΑΕ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ
• ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ
• ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ /Ε.Ι.Ε.
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
• ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΣΩΝΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ/ΠΕΙΡΑΙΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΑΣ
• ΤΕΔΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΤΕΔΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ -ΓΓ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
• ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ-ΕΚ ΑΘΗΝΑ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
• ΤΕΔΚ Ν. ΑΡΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
• ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
• ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
• ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΑΚΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΥΠΑΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
• ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΡΑΜΑΣ
• ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ
• ΤΕΔΚ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
• ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ -ΚΥΛΛΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
• ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΗΪΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΑΣ-ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΛΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
• ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΦΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
• ΤΕΔΚ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
• ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΑΙΩΝ
• ΤΕΔΚ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
• ΔΗΜΟ ΘΕΡΙΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ
• ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΡΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΑΤΣΙΚΗΣ -ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΚΟΥΤΑΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΡΡΟΥ
• ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
• ΤΕΔΚ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΞΥΝΙΑΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ &ΑΛΜΥΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΟΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΑ
• ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

nonews-news

Αναγνώριση άγνωστων αριθμών στο κινητό!!!



Το XDA Developers forum μας δίνει άλλο ένα εξαιρετικό προγραμματάκι, απόδειξη του πώς το "ερασιτεχνικό" λογισμικό μπορεί να αποδειχθεί χρησιμότερο του "εμπορικού"!Το CallerID utility ανιχνεύει τους αριθμούς των εισερχόμενων κλήσεων και SMS προς ένα κινητό με Windows Mobile και, με μια αναζήτηση στο Internet, βρίσκει τα στοιχεία αυτού που μας κάλεσε/μας έστειλε το μήνυμα.Στη συνέχεια επιτρέπει την καταχώρηση του στις επαφές. Απλό; Yeap!Και ναι, όλως περιέργως, υποστηρίζει και τη χώρα μας!

apneagr

Ανέκδοτο της ημέρας

Είναι σε ένα αεροπλάνο μια ομάδα αλεξιπτωτιστών και ετοιμάζονται για άσκηση. Τους λέει λοιπόν ο αρχηγός:
- "Μόλις δείτε το πράσινο φωτάκι να ανάβει θα πηδήξετε.".
Πετάγετε ένας από αυτούς και λέει:
- "Κι αν δεν ανάψει;"
- "θα ανάψει", του απαντά ο αρχηγός.
- "Κι αν δεν ανάψει;"
- "Θα ανάψει", του ξαναλέει.
- "Ναι, μα αν δεν ανάψει;"
- "Σκάσε, θα ανάψει. Μόλις πηδήξετε θα μετρήσετε μέχρι το 10 και θα τραβήξετε το αλεξίπτωτο."
Πετάγεται ξανά ο ίδιος και λέει:
- "Κι αν δεν ανοίξει.".
- "θα ανοίξει", του λέει.
- "Κι αν δεν ανοίξει;"
- "θα ανοίξει."
- "Ναι κι αν δεν ανοίξει;"
- "Αν δεν ανοίξει", του λέει "θα τραβήξετε το εφεδρικό"
- "Κι αν δεν ανοίξει και το εφεδρικό;"
- "Θα ανοίξει.".
- "Κι αν δεν ανοίξει;"
- "θα ανοίξει, σκάσε. Μόλις φτάσετε κάτω θα σας περιμένουν τζιπάκια να σας γυρίσουν στην βάση.".
- "Κι αν δεν μας περιμένουν;"
- "θα σας περιμένουν."
- "Κι αν δεν μας περιμένουν;"
- "Σκάσε θα σας περιμένουν."
Κάποια στιγμή βγαίνει ο αρχηγός και τους φωνάζει να πηδήξουν.
- "Μα δεν άναψε το πράσινο φωτάκι", λέει ο ίδιος με τις ερωτήσεις.
- "Βρε άντε στο διάολο πηδά", του λέει και τον σπρώχνει. Πέφτει αυτός μετράει μέχρι το 10 τραβάει το αλεξίπτωτο και δεν ανοίγει.
- "Ε, τον π**στη", λέει.
Τραβάει το εφεδρικό δεν ανοίγει ούτε αυτό.
- "Ε, τον π**στη τον αρχηγό", λέει.
"Έχει γούστο να μην μας περιμένουν και τα τζιπάκια κάτω."

«Μάρτης γδάρτης» με χιόνια και βροχοπτώσεις

Την άγρια διάθεσή του ήρθε να δείξει από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Μάρτιος στο σύνολο του νομού Τρικάλων αλλά και γενικότερα σε όλη την χώρα.
Ειδικότερα από προχθές βράδυ σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά ενώ για μια ακόμη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες.
Να σημειωθεί ότι το ύψος του χιονιού σε πολλές ορεινές περιοχές του νομού έφτασε και τους 20 πόντους.
Ειδικότερα στο Δήμο Αιθήκων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περτουλίου το ύψος του χιονιού άγγιξε τους 15 πόντους χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Η ίδια εικόνα επικράτησε και σε περιοχές του Δήμου Πινδέων όπου το χιόνι στην θέση Γκρόπα σύμφωνα με δημότες άγγιξε τους 20 πόντους.
Μάλιστα χθες τις πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας από το 22ο χλμ. (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα) η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.
Χθες πάντως νωρίς το μεσημέρι ο καιρός έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Για σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται ασθενείς νεφώσεις ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο.

e-erevna

Επεισοδιακή καταδίωξη δύο Τρικαλινών για ναρκωτικάτο κέντρο της Λάρισας

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται ένας 29χρονος από τα Μεγάλα Καλύβια κι ένας 34χρονος κάτοικος Τρικάλων που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Λάρισα. Οι δύο Τρικαλινοί νεαροί παρακολουθούνταν από την αστυνομία λόγω του ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας από το χωριό Καστρί του γειτονικού νομού, έφτασαν μέχρι και τη Λάρισα όπου οι τρεις άνδρες της Ασφάλειας που τους ακολουθούσαν επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν ταινία δράσης, αφού όταν διαπιστώθηκε ότι οι δύο Τρικαλινοί κατείχαν ηρωίνη βάρους 5 γραμμαρίων προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφύγουν τη σύλληψη.
Ειδικότερα, ο ένας εκ των δύο νεαρών μπήκε στο όχημα που οδηγούσε και παρέσυρε τον έναν αστυνομικό προκαλώντας του κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο δεύτερος νεαρός δάγκωσε τον έτερο αστυνομικό αφαιρώντας κομμάτι σάρκας ενώ στο νοσοκομείο κατέληξε και ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από τον έναν εκ των δραστών προκαλώντας του συντριπτικά κατάγματα στα δάχτυλα ο οποίος μάλιστα εγχειρίστηκε. Στο νοσοκομείο όμως κατέληξε και ένας εκ των δραστών ο οποίος θέλοντας να εξαφανίσει την ηρωίνη, κατάπιε το δεματάκι στο οποίο ήταν συσκευασμένη.
Η πρωτοφανής επίθεση προς τους τρεις αστυνομικούς και η μάχη σώμα με σώμα οδήγησαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στη σύλληψη των νεαρών από τους άνδρες της ασφάλειας ένας εκ των οποίων ακόμη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του γειτονικού νομού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκτός από τα 5 γραμμάρια ηρωίνης, στο όχημα βρέθηκε και ποσότητα μεθαδόνης.
Μέχρι και ισόβια
Τόσο ο Τρικαλινός όσο και ο 29χρονος από τα Μεγ. Καλύβια ο οποίος εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Σαμαρτζή, ζήτησαν προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας ο οποίος και θα κρίνει εάν είναι απαραίτητη η προφυλάκισή τους. Πάντως, το κατηγορητήριο είναι «βαρύ», κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών, σωματικές βλάβες, επίθεση και αντίσταση κατά της αρχής είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν στραφεί και με προσωπικές μηνύσεις κατά των δύο Τρικαλινών οι οποίοι έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνοι δράστες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν βαριές ποινές.

e-erevna

Η κατανάλωση μπίρας και κρασιού "με μέτρο" κάνουν καλό στα οστά ανδρών και γυναικών άνω των 60.


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “American Journal of Clinical Nutrition” (Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής), ένα ποτήρι κρασί ή ένα μπουκάλι μπίρα τη μέρα μπορούν να δυναμώσουν τα οστά των ανδρών και των γυναικών άνω των 60 ετών. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται με μέτρο, διότι η κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων μπορεί να έχει ως συνέπεια τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αδυνατίζοντας τα κόκαλα.
Διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ, με μέτρο, έχει να κάνει με την αύξηση της πυκνότητας των οστών του σώματος. Η θετική επίδραση αφορά κυρίως τη μπίρα για τους άνδρες και το κρασί για τις γυναίκες.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πυρίτιο που υπάρχει στη μπίρα, συμβάλλει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας στους άνδρες, οι οποίοι είναι οι κατ' εξοχήν καταναλωτές μπίρας. Είναι λιγότερο σαφές πού οφείλεται η θετική επίδραση του κρασιού (το οποίο πίνουν κυρίως οι γυναίκες) στα κόκαλα.
Επίσης, μια επιπλέον σημαντική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι, η μεγάλη και χωρίς όριο κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει τα οστά. Τονίζεται όμως ιδιαίτερα ότι, δεν θα πρέπει κάποιος/α να εξαρτάται μόνο από τη μπίρα ή το κρασί για να διατηρήσει ή να αυξήσει την αντοχή και την πυκνότητα των οστών του/της.

Θα είναι ο Internet Explorer 8 ο τελευταίος browser της Microsoft που χρησιμοποιεί την σημερινή rendering engine(μηχανισμό απόδοσης);


Αρκετές φήμες γράφονται στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν πως ο γνωστός browser της Microsoft Internet Explorer μετά την έκδοση 8 θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την σημερινή μηχανή (rendering engine-μηχανισμό απόδοσης) που αναλαμβάνει την εμφάνιση των ιστοσελίδων του διαδικτύου στους υπολογιστές μας και πως έπειτα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ως rendering engine την WebKit, δηλαδή την μηχανή που χρησιμοποιούν σήμερα οι Apple Safari και Google Chrome ή ότι θα χρησιμοποιήσει μια εντελώς νέα δική της μηχανή ονόματι Gazelle που υποτίθεται πως είναι πιο ασφαλής και από τον Firefox και από τον Chrome κρατώντας τα plugins του browser απομονωμένα από τον υπόλοιπο κώδικα του web browser.

Όποια μηχανή και να επιλέξει θα πρέπει να βρει κάποια λύση συμβατότητας με την ActiveX που καλώς ή κακώς χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές και η περίπτωση διακοπής υποστήριξης θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές που την κάνουν χρήση.

Ένα άλλο μέγιστο θέμα είναι κατά πόσο θα γίνει σωστή υποστήριξη των Web Standards σε περίπτωση που υπάρξει νέα μηχανή, τομέας όπου η Microsoft δεν τα έχει πάει και τόσο καλά στο παρελθόν και προσπαθεί να επιδιορθώσει - αν και όχι τόσο επιτυχώς όσο δείχνουν οι πρώτες δοκιμές - με τον Internet Explorer 8. Για την ιστορία, ιδιαίτερα ο Internet Explorer 6 τείνει να επικηρυχτεί ως φονιάς των web standards από τους απανταχού web developers που προτείνουν όλους τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε νεώτερες εκδόσεις ή να χρησιμοποιήσουν άλλους συμβατότερους browsers.

Γενικώς όλα δείχνουν πως φουντώνει καθημερινά και περισσότερο η μάχη των web browsers και λογικό είναι αφού πλέον ο browser είναι η πλατφόρμα όπου τρέχουμε τις εφαρμογές μας που πλέον μετακομίζουν από το desktop μας και μεταφέρονται σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Πηγή:g.news
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan