Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μύθοι και Αλήθειες γύρω από την κατάθλιψη...

ΜΥΘΟΣ: Μόνο οι ασθενείς με τάσεις αυτοκαταστροφής χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η φαρμακευτική αγωγή δεν απευθύνεται μόνο στους ασθενείς με τάσεις ή ιδέες αυτοκαταστροφής. Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν να γίνουν καλά, να ζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους όπως αυτοί επιθυμούν.

ΜΥΘΟΣ: Η κατάθλιψη εμφανίζεται πάντα ως αντίδραση σ'ένα δυσάρεστο γεγονός της ζωής, όπως ένα διαζύγιο, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου,μια αποτυχία σε κάτι που για εμάς είχε σπουδαία σημασία ή η απώλεια της εργασίας.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κατάθλιψη μπορεί, πράγματι, να πυροδοτείται από δυσάρεστα γεγονότα ζωής, αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντοτε. Στην εμφάνισή της εμπλέκονται και συμβάλλουν και βιολογικοί παράγοντες, όπως η διαταραχή της ισορροπίας βιοχημικών ουσιών του εγκεφάλου, που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές.

ΜΥΘΟΣ: Αν κάποιος δεν καταφέρει να συνέλθει από την κατάθλιψη,τότε αυτός είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κατάθλιψη δεν υποδηλώνει ότι κάποιος είναι αδύναμος χαρακτήρας. Αντίθετα, σε κάποιες μορφές της προσβάλλονται οι εξωστρεφείς,συνεπείς και δημιουργικοί συνάνθρωποί μας,δηλαδή άτομα με σταθερή, υγιή και λειτουργική προσωπικότητα.

ΜΥΘΟΣ: Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα προκαλούν εθισμό και αλλαγή της προσωπικότητας.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα αντικαταθλιπτικά δεν προκαλούν εθισμό,ούτε αλλαγή της προσωπικότητας. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, ο ασθενής, με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού, μπορεί να διακόψει τα φάρμακα, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.

ΜΥΘΟΣ: Αν κάποιος που έχει κατάθλιψη κάνει απλά υπομονή και περιμένει, η νόσος θα περάσει.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κατάθλιψη μπορεί να μην υποχωρήσει από μόνη της. Σε μερικούς ασθενείς,αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα,μπορεί να διαρκήσει για χρόνια. Η κατάθλιψη στις σοβαρότερες τουλάχιστον μορφές της είναι μια βιολογική νόσος που απαιτεί βιολογικά μέσα -φάρμακα- για να αντιμετωπιστεί.

Το "ατύχημα" της Pamela Anderson

H Pamela Anderson εμφανίστηκε στην επίδειξη μόδας της σχεδιάστριας Vivienne Westwood ως μοντέλο όμως ένα ευτράπελο έκανε την ξανθιά σεξοβόμβα να αισθανθεί αμήχανα καθώς στο τέλος του show αποκαλύφθηκε κατά λάθος το στήθος της.
Η 41χρονη Pamela ανέβηκε στην πασαρέλα με την Westwood και η δεύτερη κατά λάθος τράβηξε προς τα κάτω το επάνω μέρος του φορέματος με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να φανεί το πλούσιο στήθος της Anderson!

Η πρώην “ναυαγοσώστρια” χειρίστηκε το θέμα ψύχραιμα ενώ το συμβάν μεταδόθηκε από όλα μέσα παγκοσμίως.

δείτε τις φωτογραφίες...

[Pamela+Anderson+Nipples+Need+Your+Attention+www.GutterUncensored.com+pamela-anderson-nipple-02.jpg]

[Pamela+Anderson+Nipples+Need+Your+Attention+www.GutterUncensored.com+pamela-anderson-nipple-07.jpg]

[Pamela+Anderson+Nipples+Need+Your+Attention+www.GutterUncensored.com+pamela_anderson_nipslip_09.jpg]

Πως λειτουργει η μαριχουανα στον εγκεφαλο και τι ζημιες κανει.

[2007_10_03_HIW_MarijuanaDiag.jpg]

Υπάρχουν φήμες ότι έχει η μαριχουάνα μερικά πολύ καλα αποτελέσματα σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.Αλλά πώς μπορει να επηρεάσει την φυσιολογία μας και προς ποια κατευθυνση;Ειναι γνωστη με διάφορες ονομασίες όπως μαριχουάνα, κάνναβη,χασισι, μαυρο,κλπ, το προϊόν που προέρχεται από το φυτό της κάνναβης είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής παράνομη ψυχοτροπος ναρκωτικη ουσια στον κόσμο. Το συστατικο THC, ή τετραϋδροκανναβινόλη αν προτιμάτε, είναι ένα σύνθετο στο εσωτερικό της ινδικής κανναβης που κανει ολη τη δουλεια.

[dwingdwang_massive_huge_joint_weed_chronic_marijuana_pot_hot_girl_smoking_smoke_cigarette_sexy_babe_burning_blazing.jpg]

Η THC είναι το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της Cannabis Sativa υπεύθυνη για την εκδήλωση ψυχικών μεταβολών παρόμοιων με αυτές που παρουσιάζονται στην ψυχωτική συμπεριφορά (ψυχομιμητική επίδραση). Η εισπνοή των κανναβινοειδών προκαλεί σχεδόν άμεση επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η λήψη από το στόμα προκαλεί παρατεταμένη επίδραση με μειωμένη ωστόσο δραστικότητα κατά 25-30% συγκριτικά με αυτή της εισπνεόμενης δόσης. Η THC συσσωρεύεται στους λιπώδεις ιστούς και γρήγορα διαπερνά τον αιματεγκεφαλικό φραγμό και συγκεντρώνεται στο μεταιχμιακό σύστημα και στις αισθητικοκινητικές δομές του εγκεφάλου. Η συγκέντρωσή της στον εγκέφαλο είναι....
3-6 φορές υψηλότερη από ό,τι στο αίμα. Τα κανναβινοειδή χρησιμοποιούνται κυρίως σε μορφή χασίς, χασισέλαιου ή μαριχουάνας. Η αίσθηση της ευφορίας, της χαλάρωσης, της ενισχυμένης ακουστικής ικανότητας και των οπτικών αντιλήψεων που παράγεται από τη μαριχουάνα οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις επιδράσεις της στους κανναβινοειδείς υποδοχείς του εγκεφάλου. Παρομοίως όπως και στην περίπτωση των οπιοειδών που συνδέονται απευθείας στους υποδοχείς των ενδορφινών, οι κανναβινοειδείς υποδοχείς δεσμεύουν στο συγκεκριμένο τους μόριο – την ανανδαμίδη. Η ανανδαμίδη εμπλέκεται στη ρύθμιση της διάθεσης, της μνήμης, της όρεξης, του πόνου, της γνώσης και των συναισθημάτων. Η THC, επίσης, αυξάνει τη ντοπαμίνη που απελευθερώνεται με την αντιστάθμιση της ανασταλτικής επίδρασης των GABA νευρώνων. Η χρόνια κατανάλωση κανναβινοειδών μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή μερικών νευρικών υποδοχέων στον εγκέφαλο οδηγώντας σε έλλειψη προσοχής, απώλεια μνήμης και μειωμένη ικανότητα μάθησης. Ωστόσο, αν και είναι γενικά αποδεκτό οτι είναι ασφαλέστερο από την ηρωίνη ή κοκαΐνη, μαριχουάνας μπορεί να έχει πολλές δυνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.Η κανναβη έχει συνδεθεί με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης της σχιζοφρένειας και άλλων ψυχικών νόσων. Είναι, επίσης, η "πύλη εισόδου ναρκωτικών" επειδή πολλοί χρήστες μετακινούνται από μαριχουάνα σε πιο επικίνδυνα ναρκωτικά σε αναζήτηση μιας πιο ισχυρής εμπειριας.



paratolmo

Asus Eee Keyboard PC ..

Η Asus μετά τα eee pc της, φέρνει στην αγορά το Εee Keyboard! Πρόκυτε για ένα pc ενσωματωμένο σε ένα πληκτρολόγιο. Ότι πρέπει για ΗΤPC, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι μια οθόνη! Τα χαρακτηριστικά που το πλαισιώνουν είναι περίπου αυτά που φοράνε τα netbook της όπως Atom 1.6Ghz, 1GB RAM, 16 ή 32GB Solid Stade Drive και διαθέτει οθόνη 5 ιντσών. Θα υπάρχουν 2 εκδόσεις, την ενσύρματη με θύρα HDMI η οποία θα κοστίζει 400$ ενώ η ασύρματη 600$ η οποία θα είναι ικανή να στέλνει σήμα σε ποιότητα HD!!
Free Image Hosting
Free Image Hosting
Free Image Hosting

Πηγή : PC Magazine

Το YouTube μπλόκαρε τα μουσικά βίντεο στη Βρετανία ..

Το YouTube πήρε την απόφαση να μπλοκάρει την προβολή μουσικών βίντεο σε όλη τη Βρετανία, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την Performing Right Society (PRS).
Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες βίντεο δεν θα είναι διαθέσιμα στους Βρετανούς χρήστες. Ο Πάτρικ Γουόκερ, διευθυντής του YouTube για θέματα συνεργασιών βίντεο, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «αναπόφευκτη. Από την άλλη, ο Στιβ Πόρτερ, επικεφαλής της PRS εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του από την απόφαση του YouTube. Σε σχετική δήλωση, ο Πόρτερ τόνισε ότι κίνηση «τιμωρεί του Βρετανούς καταναλωτές αλλά και τους καλλιτέχνες, των οποίων τα δικαιώματα εκπροσωπούμε και προστατεύουμε».
Το PRS, που εκπροσωπεί τους μουσικούς παραγωγούς, ανέφερε: «Η Google δήλωσε ότι προχωράει σε αυτή την κίνηση επειδή θέλει να πληρώνει σημαντικά μικρότερο ποσό προς τους δημιουργούς, παρά τη τεράστια συνεισφορά τους στη αύξηση της επισκεψιμότητας του YouTube».
Το YouTube επίσης εξέφρασε παράπονα για την έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά της PRS, δηλώνοντας ότι δεν διευκρίνισε ποιοι καλλιτέχνες θα καλύπτονταν από οποιαδήποτε νέα συμφωνία. «Είναι σα να ζητάς από τους καταναλωτές να αγοράσουν ένα κενό CD χωρίς να τους ενημερώνεις για τους καλλιτέχνες που περιέχει», αναφέρει το YouTube σε σχετική δήλωση που δημοσιεύτηκε σε blog.

24 SSD drives φορτώνουν το Microsoft office σε 0.5 δευτερόλεπτα. Όλο το πακέτο...

Το παρακάτω βίντεο είναι μέρος του marketing της Samsung για την προώθηση των Solid State Drives (SSD) που κατασκευάζει, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Οι τεχνικοί της εταιρείας, σύνδεσαν 24 δίσκους SSD σε συνδεσμολογία RAID, πετυχαίνοντας ταχύτητες μεταφοράς που αγγίζουν το εξωτικό νούμερο των 2 GBps. Τι σημαίνει αυτό? Δείτε το βίντεο και να καταλάβετε.



ΠΗΓΗ: psaxtiria

Βρεθηκε ενζυμο που ενοχοποιειται για την μετασταση του καρκινου.

[cancer460x276.jpg]

Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα ένζυμο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα, μια εξέλιξη που στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπευτικές μεθόδους.Η μετάσταση είναι υπεύθυνη για το 90% περίπου των θανάτων από καρκίνο. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, υπό τη δρα Τζανίν Έρλερ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Cancer Cell» (Καρκινικό Κύτταρο).Το επίμαχο ένζυμο λέγεται LOX (οξειδάση λυσίνης) και μελλοντικά φάρμακα που θα μπλοκάρουν τη δράση του, μπορεί να «φρενάρουν» την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Οι ερευνητές μελέτησαν το ρόλο του συγκεκριμένου ενζύμου σε καρκινικούς όγκους σε ποντίκια, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι η ανακάλυψή τους θα έχει επίσης εφαρμογή στους ανθρώπους και σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Το ένζυμο LOX κάνει τη δουλειά του στέλνοντας σήματα, με τα οποία προετοιμάζει το έδαφος σε μια νέα περιοχή του σώματος, ώστε να εγκατασταθεί ο καρκίνος. Χωρίς αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας, το περιβάλλον θα ήταν πολύ εχθρικό για την εμφάνιση και ανάπτυξη των κακινικών όγκων σε άλλες περιοχές.Οι ερευνητές χαρακτήρισαν την ανακάλυψή τους «το κρίσιμο κομμάτι που έλλειπε μέχρι τώρα από το παζλ και το οποίο επί πολύ καιρό έψαχναν οι επιστήμονες». Όπως είπε η δρ Έρλερ, είναι η πρώτη φορά που ένα ένζυμο-κλειδί έχει εντοπιστεί ως υπεύθυνο για την αποτελεσματική εξάπλωση του καρκίνου.«Αν μπορέσουμε να διακόψουμε την ικανότητα του σώματος να προετοιμάζει νέες τοποθεσίες για την εξάπλωση του καρκίνου, θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε αποτελεσματικά τη μετάστασή του», δήλωσε η δρ Έρλερ. Όπως είπε, «η νέα ανακάλυψη προσφέρει πραγματική ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα φάρμακο, το οποίο θα καταπολεμά την εξάπλωση του καρκίνου».

paratolmo

Το 8ο θαύμα του κόσμου είναι…Ελληνικό!

‘Είναι σαν να παίρνεις ένα φαξ κατευθείαν από το 300 Π.Χ.’
Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο επικεφαλής του προγράμματος για την ανάγνωση του παλίμψηστου χειρόγραφου του Αρχιμήδη, dr Noel, το μοναδικό στον κόσμο χειρόγραφο κείμενο στα ελληνικά, που αναφέρεται στις θεωρίες ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες της αρχαιότητας, του Αρχιμήδη!
Είναι μια εκπληκτική ιστορία, η οποία μας θυμίζει έντονα το βιβλίο του Έκο ‘ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ’ το οποίο έγινε και μια εκπληκτική ταινία με πρωταγωνιστή τον Σων Κόνερι.
Περγαμηνή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά του 3ου Π.Χ. αιώνα, σβήνεται με την τεχνική των μοναστηριών από τον Ελληνορθόδοξο καλόγερο Ιωάννη Μύρωνα, γύρω στο 1229 μ.χ. στην Ιερουσαλήμ και από πάνω της γράφονται προσευχές –κάθετα από το πρωτότυπο χειρόγραφο- και δένονται σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο αυτό το ανακαλύπτει σε μια βιβλιοθήκη στην Κωνσταντινούπολη το 1906, ο Δανός κλασικιστής Λούντβιχ Χάιμπεργκ, ο οποίος με μεγεθυντικό φακό μόνο, διαβάζει πολλά τμήματά του από τα αρχαία ελληνικά! Στη συνέχεια… το βιβλίο χάνεται κάπου στη Γαλλία, όπου εκεί κάποιος ζωγραφίζει με χρυσό, εικόνες από τα 4 ευαγγέλια –με σκοπό να του δώσει μεγαλύτερη αξία- και εξαφανίζει το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο. Ακολουθούν λίγη ..φωτιά και λίγη …μούχλα και το χειρόγραφο εμφανίζεται σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη το 1998! Εκεί ένας άγνωστος συλλέκτης το αγοράζει για 2,2 εκατομ. δολάρια και το ‘δωρίζει’ στο μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης στο Μέρυλαντ των ΗΠΑ και χρηματοδοτεί από τότε την όλη προσπάθεια αποκατάστασης και ανάλυσής του. Σημαντικά κομμάτια του χειρόγραφου είχαν εξαφανιστεί και μέχρι το 2006 δεν υπήρξε καμία πρόοδος. Τότε ερευνητές με επικεφαλής τον Uwe Bergamann φυσικό επιστήμονα στο Stanford Synchrotron Radiation Laboratory στο Menlo Park της Καλιφόρνια, χρησιμοποίησαν μια τεχνική με ακτίνες φθορίου Χ για να σαρώσουν το βιβλίο, μια τεχνική που χρησιμοποιεί και η ΝΑΣΑ. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Με τη συνδρομή της GOOGLE όλο το υλικό μεταφέρθηκε σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο και μπορεί να το διαβάσει ο καθένας ελεύθερα:
http://www.archimedespalimpsest.org/video-news1.html
Οι ερευνητές, ανακάλυψαν επίσης, εκτός από το έργο του Αρχιμήδη και σχόλιο του Αριστοτέλη, καθώς και δυο έργα του άγνωστου Αθηναίου ρήτορα Υπερείδη που γράφτηκαν τον 4ο αιώνα Π.Χ. το ‘κατά Τίμανδρο’ και το ‘κατά Διόνδα’. Στις σελίδες του έργου του Υπερείδη, υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ. καθώς και για τη μάχη της Χαιρώνειας 338 Π.Χ. η οποία μάχη σήμανε και το τέλος της Αθηναϊκής δημοκρατίας και την ένωση των Ελλήνων κάτω από την αρχηγία του Μακεδόνα Βασιλιά Φίλιππου Β. Στην ομάδα των επιστημόνων που μετέχουν στην ανάλυση του παλίμψηστου, υπάρχει και ένα όνομα με …σλαβικές ρίζες που μου τράβηξε την προσοχή, της Ναταλία Τσερνέτσκα - Ν. Tchernetska- του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και άλλων, η οποία ασχολείται έντονα… μόνο με τη μετάφραση του Υπερείδη. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, ανακάλυψα, ότι η κυρία αυτή, έχει μέχρι και …Ουγγρικές ρίζες, όπως και ο Σόρος κατά σύμπτωση! Επίσης μια άλλη σύμπτωση είναι, ότι ο Υπερείδης –τον οποίο και εκτέλεσαν οι Μακεδόνες στο τέλος-ήταν φανατικός υπερασπιστής του Δημοσθένη και υπέρ φυσικά της πολιτικής του κατά των Μακεδόνων! Ο Δημοσθένης, όλως τυχαία, είναι και ο μοναδικός από την αρχαιότητα που χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Σκοπιανοί για την προπαγάνδα τους…
Τώρα μπορεί όλα αυτά να θεωρηθούν από πολλούς…υπερβολικά και εγώ να κατηγορηθώ ότι κυνηγάω φαντάσματα, αλλά…μπορεί να είναι και μόνο μια απλή σύμπτωση! Γι αυτό, μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, ας απολαύσουμε τα βίντεο με τους ύμνους των αμερικανών για τον Αρχιμήδη και το έργο του!
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

epikairo

One world. One Ronaldo.

Το φαινόμενο είναι ένα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο χοντρούλης επέστρεψε.

Το ντεμπούτο



και το πρώτο του γκόλ. Ήταν αρκετό να πέσουν τα τσιμέντα...

The end!


Η Βιγιαρεάλ «τελείωσε» τα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έμεινε «όρθιο» στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 2-1, ανέτρεψε το 1-1 της Ισπανίας και πέρασε στα προημιτελικά. Άφησε λοιπόν τους «πράσινους» με την απογοήτευση σε μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και τελείωσε με τα χέρια... άδεια, καθώς μετά από πρωτάθλημα και κύπελλο, χάθηκε και η Ευρώπη, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει τη μέχρι τώρα πορεία που ξεκίνησε με «σφαλιάρα» από την Ανόρθωση, αλλά συνεχίστηκε με θριάμβους σε Βρέμη και Μιλάνο.

Με το ΟΑΚΑ να «φλέγεται» ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανικό πρώτο ημίχρονο, αφού δεν ήταν ώρα για... θέαμα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν παιχνίδι υπομονής, έχοντας στο μυαλό τους πρώτα να διασφαλίσουν τα μετόπισθεν. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει χώρο στη Βιγιαρεάλ, η οποία έπαιξε το αγαπημένο της passing game, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανοιχτή την «πράσινη» άμυνα. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να μην έχει για πολύ την κατοχή, αλλά να φτάνει κοντά στο γκολ στη μοναδική κλασική ευκαιρία, όταν στο 37΄ ο Λόπεθ είπε «όχι» στον Μάντζιο. Νωρίτερα βέβαια, ο Μπουζάκα είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Ιμπαγάσα (κάτι που είχε συμβεί και στο «Μαδριγάλ» με ακυρωθέν γκολ του Καραγκούνη).

Η επανάληψη ήταν... άλλο ματς. Όσες φάσεις δεν είχε το «νευρικό» πρώτο μέρος, είχε το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Και με το... καλημέρα η Βιγιαρεάλ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, όταν... ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε τον Γκαλίνοβιτς για το 1-0. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και στο 55΄ έφερε το ματς στα ίσια, με τον Μάντζιο να σκοράρει -όπως πάντα- με κεφαλιά. Το σκορ στο 1-1 και είχαν ήδη αρχίσει οι σκέψεις για παράταση, αν και ο χρόνος ήταν αρκετός. Ακολούθησε ξανά παιχνίδι τακτικής, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, και ο ρυθμός είχε πέσει.

Όλα άλλαξαν στο 70΄ όταν η Βιγιαρεάλ απέδειξε πως παίζει «σούπερ» ποδόσφαιρο και παρέδωσε μαθήματα για την ιδανική αντεπίθεση. Ο Ιμπαγάσα από σκόρερ έγινε... σέρβες και ο Γιορέντε (είχε μπει αλλαγή στην ανάπαυλα στη θέση του Νιχάτ) «τελείωσε» το ματς. Στο 20λεπτο που απέμεινε οι «πράσινοι» δεν είχαν ψυχολογία να ανατρέψουν το σκορ (ήθελαν δύο γκολ για την πρόκριση) και οι Ισπανοί, κράτησαν άνετα τη νίκη και την πρόκριση, αποχωρώντας καταχειροκροτούμενοι από το ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να αναγνωρίζουν την ανωτερότητά τους. Χειροκρότημα βεβαίως και για τους παίκτες του Χενκ τεν Κάτε που τα έδωσαν όλα, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι σε μια τέτοια ομάδα.

goalday

Οι φετινές λοιμώξεις του αναπνευστικού παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για πνευμονίες και ωτίτιδες. Σε έξαρση και η γρίπη, αλλά σε πιο ήπια μορφή.

Αυξημένο κίνδυνο για επιπλοκές εμφανίζουν οι φετινές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την πορεία των συμπτωμάτων που έχουν τα παιδιά τους, καθώς πνευμονία και ωτίτιδες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Σε έξαρση είναι και η γρίπη, αλλά ευτυχώς είναι σαφώς πιο ήπια σε σύγκριση με πέρυσι.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η γρίπη φέτος μας επισκέφθηκε αργότερα σε σύγκριση με πέρυσι και η περίοδος νοσηρότητας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ο συγκεκριμένος ιός, ωστόσο, είναι ήπιας μορφής και ελάχιστα από τα παιδιά που έχουν προσβληθεί, έχουν εμφανίσει κάποια επιπλοκή. Αντίθετα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς, είναι η αναπνευστική λοίμωξη αυτής της περιόδου.

Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα, προκαλεί επιπλοκές, όπως πνευμονία και ωτίτιδα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι αναπνευστικές ιώσεις εμφανίζονται με υψηλό πυρετό (39 έως 40) που διαρκεί πέντε ή έξι μέρες. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ο πυρετός.... δεν υποχωρεί εύκολα με τη λήψη αντιπυρετικών, ενώ συνοδεύεται από έντονο ρίγος και βήχα.

Για την αντιμετώπιση της λοίμωξης χορηγούνται αντιπυρετικά φάρμακα, ενώ ο ασθενής θα πρέπει να καταναλώνει πολλά υγρά. Αν ο βήχας εξελίσσεται και δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει το παιδί να εξεταστεί από γιατρό για την πρόληψη επιπλοκών.

Η επιδημία της γρίπης ξεκίνησε αρκετά αργότερα σε όλες τις χώρες καθώς και στη χώρα μας. Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε τον Ιανουάριο, αντί για τις αρχές Δεκεμβρίου που συνήθως εμφανίζονται τα κρούσματα.

Στοιχεία
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχαν καταγραφεί στη χώρα μας 218 κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης έως τις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Το χαρακτηριστικό της λοίμωξης από τον ιό της γρίπης είναι ότι εκδηλώνεται πυρετός για περίπου τρία 24ωρα, ο οποίος στη συνέχεια υποχωρεί και ο ασθενής αισθάνεται πολύ καλύτερα. Επειτα από δύο μέρες, ο πυρετός επανεμφανίζεται και παραμένει για 48 ώρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
ethnos

Τελικά.......



........είναι η ζωή μικρές στιγμές
.......και τίποτα άλλο

Δεν μπορώ να σταματήσω να ονειρεύομαι.........

Σε ονειρεύομαι......... Αννα


Εγώ δεν διαγράφω.........
Δεν έχω μάθει έτσι.......
Δεν εξορίζω ανθρώπους από τη ζωή μου....

Κατάλαβες Αννα;

Δεκάδες δήμοι θα σβήσουν τα φώτα για την Ώρα της Γης

Συνολικά 107 δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν δεχτεί να συμμετάσχουν στην τελευταία πρωτοβουλία της WWF κατά της κλιματικής αλλαγής. Η Ακρόπολη, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και δεκάδες άλλα μνημεία θα συσκοτιστούν για την Ώρα της Γης στις 8.30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλο και αυξάνεται διαρκώς. Κάθε ώρα η λίστα με τις συμμετοχές των δήμων μεγαλώνει. Θετική είναι η ανταπόκριση από μεγάλους δήμους της χώρας αλλά και απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές» ανέφερε την Πέμπτη ο Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

«Η Ώρα της Γης είναι ένα ανοιχτό συμμετοχικό γεγονός με χαρακτήρα άσκησης πολιτικής πίεσης. Πρόκειται δε να αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη του 2009 στην Κοπεγχάγη, με θέμα τη μετά τη Συνθήκη του Κιότο εποχή» τονίζει.

Η πρωτοβουλία της WWF δεν απευθύνεται μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Earthhouse.org/Greece.

Τα φώτα των σπιτιών τους αναμένεται να σβήσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1.000 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Αϊρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

Η αλλαγή του κλίματος μας αφορά όλους.Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να κινητοποιηθούν οι πολιτικοί.Είναι εύκολο να πάρουμε το κλίμα στο χέρι μας και να δράσουμε άμεσα.Καλούμε όλους να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν σ'αυτήν την πρωτοβουλία της WWF,σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών τους στις 8.30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου.

Πηγή:in.gr
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan