Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!


Για ακόμα μια φορά έγραψε ιστορία και απέδειξε γιατί... μόνο αυτός! Ένας ανεπανάληπτος Παναθηναϊκός, βγαλμένος από ποδοσφαιρικό παραμύθι, χάρη στο γκολ του Σαριέγκι στο 69' επιβλήθηκε επί της Ίντερ με 1-0 και είναι με το ένα πόδι στους «16», καθώς ακόμα και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ανόρθωση περνάει!

Κατάθεση ψυχής από τους «πράσινους» που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Πήρε το δίπλωμα του... εκλεκτού Ζοσέ Μουρίνιο ο Τεν Κάτε με μαεστρικό κοουτσάρισμα. Ρεσιτάλ από 5.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» που έκαναν Λεωφόρο το «Μεάτσα».


Έτσι έπαιξε...

Με 3-6-1 και πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας και Βύντρα ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί ενώ ο Σπυρόπουλος και ο Νίλσον αριστερά και δεξιά αντίστοιχα τα πλάγια μπακ. Στην μεσαία γραμμή Ζιλμπέρτο και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Καραγκούνης, δεξιά ο Γκαμπριέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Την κράτησε μακριά...

Η Ίντερ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας τον Παναθηναϊκό στα καρέ του. Βέβαια, οι «πράσινοι» είχαν τις λύσεις στα... προβλήματα που τους έθεταν οι «νερατζούρι» και με τον Γκούμα να... καθαρίζει κράτησαν μακριά τους Ιταλούς.

Άλλωστε, η τακτική του Τεν Κάτε να παίξει με τρεις στην άμυνα έβγαλε... off Ζλάταν και Αντριάνο, οι οποίοι αν και άλλαζαν θέσεις έπεφταν πάντα πάνω σε δύο «πράσινους» και σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί.

Μετά το 10' το «τριφύλλι» ισορρόπησε, γύρισε - χωρίς τα λάθη του ξεκινήματος - την μπάλα και κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 16' ο Γκαμπριέλ έπειτα από κόρνερ του Καραγκούνη σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ματεράτσι ενώ τρία λεπτά αργότερα ο «τυπάρας» ήταν και πάλι ο δημιουργός από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σιμάο όμως από καλή θέση να μην μπορεί να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Πέρα από από αυτές τις φάσεις ο Παναθηναϊκός πήρε το κέντρο με τους φανταστικούς Ζιλμπέρτο και Σιμάο να... δίνουν ρεσιτάλ στην μεσαία γραμμή, το πρέσινγκ να κάνει δύσκολη την ζωή των γηπεδούχων και τον Καραγκούνη να «οργώνει» το γήπεδο.

Αποτέλεσμα της εξαιρετικής λειτουργίας σε άμυνα και μεσαία γραμμή το γεγονός ότι η Ίντερ έκανε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 30' με τον Ιμπραϊμοβιτς που ευτυχώς για την ελληνική ομάδα δεν βρήκε δίχτυα, πλασάροντας άουτ μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, όπως έκανε και ο Αντριάνο στο 44'.

... και την «τέλειωσε» με Σαριέγκι!

Με το... καλησπέρα της επανάληψης ο Μουρίνιο έκανε την πρώτη του κίνηση, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με τον Κουαρέσμα αντί του Μουντάρι.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, έκλεινε σωστά χώρους και όποτε του δινόταν η ευκαιρία απειλούσε την εστία του Σέζαρ, όπως έγινε στο 52΄με τον «κεραυνό» του Σιμάο έξω από την περιοχή να περνά λίγο πάνω από το δοκάρια.

Δέκα λεπτά αργότερα και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» είχαν το κέντρο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και ο Μάντζιος ήταν απελπιστικά μόνος του ο Τεν Κάτε πήρε το ρίσκο και πέρασε τον Σαλπιγγίδη αντί του Καραγκούνη, δίνοντας στήριγμα στον διεθνή επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης.

Το «τριφύλλι» έδειχνε ότι το... είχε, ότι μπορούσε να κάνει το «διπλό», έχοντας κάνει πλάκα στο κέντρο των Ιταλών και με μια... τρομοκρατική ενέργεια του Βάσκου, Γιόσου Σαριέγκι, άνοιξε το σκορ στο 69'! Ο Γκούμας από κόρνερ του Γκαμπριέλ έπιασε την κεφαλιά, ο Σέζαρ απέκρουσε εκπληκτικά και ο Σαριέγκι «μυρίζοντας» την φάση πήρε το... ριμπάουντ και με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα ουράνια! Έκσταση, ηδονή, πείτε το όπως θέλετε! Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1!!!

Ο Μουρίνιο βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και αφού έψαχνε... το δίπλωμα του που μαεστρικά του πήρε ο Τεν Κάτε τα έπαιξε όλα για όλα. Έβαλε μέσα τον Μπαλοτέλι, λίγο πιο μετά τον Κρουζ αλλά και πάλι οι 11... ταλιμπάν του Ολλανδού δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα και με τρομερό πάθος αλλά και με τη μεγάλη επέμβαση του Γκαλίνοβιτς στην κεφαλιά του Κρουζ στο 90' κράτησαν μέχρι τέλους το αποτέλεσμα που... έγραψε ιστορία!

Διπλό μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ! Δεν είναι αστείο, δεν είναι ούτε ανέκδοτο. Αν μιλάγαμε για άλλη ομάδα ίσως να ήταν. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Παναθηναϊκό είναι πραγματικότητα!

Οι «πράσινοι»... πάτησαν μέσα στο σπίτι τους, τα αστέρια των Μιλανέζων και έκαναν τον... εκλεκτό Ζοσέ Μουρίνιο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του «τριφυλλιού». Πλέον, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα στο ΟΥΕΦΑ και με ισοπαλία επί της Ανόρθωσης παίρνει το εισιτήριο για τους «16». Και πώς να το χάσει!


ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Μάξουελ (74' Κρουζ), Μαϊκόν, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Καμπιάσο, Μουντάρι (46' Μουντάρι), Φίγκο (72' Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκούμας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63' Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (83' Τζιόλης), Μάντζιος (93'Ρουκάβινα).

www.gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan