Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Χιλιάδες άνεργοι από τις καταστροφές

Βαρύ αναμένεται να είναι το τίμημα για τον εμπορικό κόσμο της χώρας αλλά δυστυχώς και για χιλιάδες εργαζόμενους που αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στις γιορτές, εξαιτίας του τυφλού κύματος βίας μετά το θάνατο του 15χρονου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, περί τους 2.000 έως 3.000 εργαζόμενους αναμένεται να μείνουν χωρίς εργασία μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών των τριών τελευταίων ημερών. Οι ζημιές, σύμφωνα και με υπολογισμούς του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που ενδέχεται να φθάσει... σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη εάν υπάρξει συνέχιση των οδομαχιών και συγκρούσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πάντως δεν λείπουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι κάνουν λόγο για προσχεδιασμένο πλιάτσικο. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η περίπτωση της αλυσίδας Πλαίσιο. Οι γνωστοί – άγνωστοι από την Παρασκευή (μία ημέρα πριν το θάνατο του 15χρονου) είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν το κατάστημα, στο οποίο επέστρεψαν με σιδερολοστούς λίγες ώρες αργότερα.
Μεγάλες όμως ζημιές έχουν υποστεί και πολλές άλλες εταιρείες.Μόνο το δίκτυο καταστημάτων της Wind έχει ζημιές σε 15 σημεία πώλησης, ο όμιλος Inditex (ZARA) μετρά πληγές σε 11 καταστήματα, η Sprider υπολογίζει τις απώλειές της από την πυρπόληση καταστημάτων της σε 5 εκατ. ευρώ ενώ καταστροφές υπήρξαν και σε εταιρείες όπως οι Intresport, Notos Com, FOKAS, Benetton, ΓΛΟΥ, Benetton, Nine West, Geox, BSB, Χαραλάς.

Ελληνικό καφενείο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan