Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Microsoft Surface ..



18 μήνες μετά από την πρώτη παρουσίαση της "έξυπνης" επιφάνειας της Microsoft, έχουμε επιτέλους τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Surface στο χώρο της εταιρείας στη φετινή CeBIT. Tο Surface είναι ένα νέο είδος υπολογιστή που έχει το σχήμα τραπεζιού και η αλληλεπίδραση με το χρήστη γίνεται μέσω της επιφάνειας του και μόνο μέσω της αφής. Υποστηρίζει multi touch ενώ μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα όπως πιστωτικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια να αλληλεπιδράσει μαζί τους.
Για παράδειγμα, στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε μια δοκιμαστική χρήση του Surface στην οποία ο χρήστης απλά τοποθετεί τη πιστωτική του κάρτα στην επιφάνεια του μηχανήματος το οποίο αναγνωρίζει το κάτοχο της και του εμφανίζει μια σειρά από επιλογές. Στις άλλες εφαρμογές που μπορείτε να δείτε στο βίντεο, από τις πιο εντυπωσιακές είναι η εμφάνιση δορυφορικών χαρτών της υπηρεσίας Virtual Earth και ο πολύ εύκολος τρόπος πλοήγησης και εύρεσης της τοποθεσίας που ψάχνετε.
Η όλη ενασχόληση με το Microsoft Surface είναι μια διαφορετική εντυπωσιακή εμπειρία που τη συνηθίζεις πολύ εύκολα εξαιτίας του πολύ εύκολου τρόπου χειρισμού. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά μεγάλες και μένει να δούμε αν στα σχέδια της Microsoft υπάρχει η διάθεση της τεχνολογίας στο τελικό χρήστη η απλά θα καταλήξει σε καταστήματα και εταιρείες ως τρόπος παρουσίασης των προϊόντων τους.

Πηγή : Insomnia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan