Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Διάσημα ονόματα συγκροτημάτων


Πόσοι ξέρουν πως σκέφτηκαν οι Pink Floyd ή οι Led Zeppilinτο όνομά τους; Όλα αυτά που θα διαβάσεται σε αυτή την ανάρτηση είναι είτε δηλώσεις των μελών των συγκροτημάτων, είτε δηλώσεις μελετητών τους.
Ας αρχίσουμε με τους Pink Floyd. Γι' αυτούς υπάρχουν δύο εναλλακτικές για την επιλογή του ονόματός τους.
1η: Στο στούντιο που είχαν αγοράσει για να παίζουν και να συνθέτουν τα πρώτα τους κομμάτια, πριν ακόμη γίνουν διάσημοι και μαγεύσουν χιλιάδες ανθρώπους ανά τω κόσμο, υπήρχε ένα ροζ ψυγείο. Έτσι από το χρώμα του ψυγείου, Pink, και από την δουλεία που έκανε, Floyd, δηλαδή κάτι πανομοιότυπο της ψύξης.
2η: Όλοι όσοι ήταν στο συγκρότημα αυτό, Bob Klose, Nick Mason, Roger Waters, Richard Wright,David Glimour και Syd Barrett, αγαπούσαν, ή καλύτερα λάτρευαν τη μουσική Blues. Οι δύο αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, αυτού του είδους μουσικής ήταν ο Pink, και ο Floyd.
Οι Led Zeppelin, όπου αποτελούνταν από τους Jimmy Page, John Paul Jones, Robert Plant και John Bonham βρήκαν το όνομά τους από το εξής γεγονός: Όταν ο Jimmy Page, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των The Yardbirds σχεδίαζαν μία συναυλία του πρότειναν να κατέβει από τον ουρανό με ένα αερόστατο από Μόλυβο. Έτσι του ήρθε η ιδέα, μαζί με την μέθη που είχε επικρατήσει στον εαυτό του, λόγο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και φυσικά με μία βοήθεια από αυτές, για το όνομα των Led Zeppelin. Led=Μόλυβος και το Zeppelin που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.
Οι Guns N' Roses, στα μέσα της δεκαετίας του 80, προσπαθούσαν να μιμηθούν τους L.A. Guns, εκείνη την εποχή μάστιζαν στη μουσική σκηνή, με το στυλ της Hair Metal μουσικής. Πολλοί λένε ότι το όνομά τους ξεκίνησε από εκεί, καθώς ο Axl ήταν παλιότερα μέλος των L.A Guns, όπως αργότερα και ο Slash με τον Duff. Το Roses προήλθε από την ειρωνικότητα που έχει το όνομα, Όπλα και Τριαντάφυλλα. Αυτό που δεν ήξεραν οι Gn'R είναι ότι μέσω της αποτυχίας της μιμήσεως τους, θα δημιουργούσαν κάποια από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.


mathitikoi-palmoi

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan