Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η δικαίωση άργησε 90 χρόνια για απαγχονισμένο "δολοφόνο"


Μετά από 90 χρόνια δικαστικών αγώνων και επιστημονικών εξετάσεων εκ μέρους των συγγενών και απογόνων του, ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία 12χρονης και θανατώθηκε δι' απαγχονισμού, κρίθηκε τελικά αθώος. Ο Κόλιν Κάμπελ Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 1921.

Ο ίδιος ισχυριζόταν τότε ότι ήταν αθώος, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο και να κριθεί αθώος...

Κατόπιν πολύχρονων ερευνών, που ακολούθησαν τον απαγχονισμό του, με την τελευταία έρευνα να γίνεται το 2007, διαπιστώθηκε ότι οι τρίχες, που βρέθηκαν στο Ρος, δεν ανήκαν τελικά στο θύμα και το στοιχείο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίκη και η καταδίκη του, έπεσε στο κενό.

Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας (19/10) ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Ρος στους απογόνους του, για να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

Η μητέρα του είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στο γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.

“Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στο Ρος τη ζωή που δεν έζησε”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας.


cosmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan