Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ύδωρ ο θησαυρός της κυρά – Βασιλικής. Αντί για φλέβα χρυσού το γεωτρύπανο χτύπησε φλέβα νερού

Όνειρο ήταν ως φαίνεται και χάθηκε η εύρεση του χαμένου θησαυρού του Αλή – Πασά.
Συνεχίστηκαν χθες για Τρίτη ημέρα οι εργασίες για την εύρεση του περιβόητου θησαυρού που θα άλλαζε την ζωή κάποιων αλλά και του Δήμου Βασιλικής., Οι εργασίες προχώρησαν χθες χωρίς κανένα πρόβλημα αφού και ο καιρός παρ’ όλες τις Μετεωρολογικές προβλέψεις περί του αντιθέτου, ήταν καλός. Να θυμίσουμε πως την δεύτερη ημέρα το γεωτρύπανο είχε φθάσει σε βάθος 28 μέτρων περίπου.
Χθες οι εργασίες ξεκίνησαν πολύ πρωί και περί τις 1.00 το μεσημέρι ενώ η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 – 38 μέτρα άρχισε να εξέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήτο αδύνατη ή δύσκολο το έργο της μικροκάμερας που θα βεβαίωνε την ύπαρξη του θησαυρού. Όμως η οπή γέμισε και από αφρό που χρησιμοποιήθηκε για την μείωση της τριβής του γεωτρύπανου.....

Και ενώ περί ώρα 3.00 μ.μ. οι εργασίες έπρεπε να διακοπούν, πραγματοποιήθηκε μια μίνι σύσκεψη και αποφασίστηκε να δοθεί μια μικρή χρονική παράταση.
Ο Ελληνοαυστραλός με την βοήθεια τεχνικών κατέβασε εντός της γεώτρησης την μικροκάμερα και η αγωνία έφτασε στο απροχώρητο. Είχε απαγορευτεί στους «περίεργους» να πλησιάσουν και να βλέπουν την οθόνη του laptop όπου έδειχνε τα ευρήματα της κάμερας.
Μετά από μισή ώρα περίπου διαπιστώθηκε πως ο αφρός και το νερό που είχε εισέλθει στην γεώτρηση δεν επέτρεπαν την κάμερα να κάνει την δουλειά της. Πραγματοποιήθηκε και πάλι μίνι σύσκεψη των μελών της επιτροπής με τον καταδείκτη και αποφασίστηκε οι εργασίες να λάβουν τέλος.
Δεν θα συνεχιστούν περαιτέρω οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο αφού η άδεια γεώτρησης τελείωσε. Αν ο καταδείκτης θέλει να συνεχίσει τις έρευνες θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι την διαδικασία αδειοδότησης.
Εν τω μεταξύ με την απομάκρυνση των μηχανημάτων ο χώρος θα διαμορφωθεί όπως και πριν, θα καθαριστεί από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα και η γεώτρηση θα σφραγιστεί.
Η απογοήτευση βέβαια ήταν μεγάλη αφού και αν υπάρχει θησαυρός – στο συγκεκριμένο σημείο ο χρόνος και οι καταστάσεις δεν επέτρεψαν τον εντοπισμό του. Πάντως και χθες ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο σημείο ήταν πάρα πολύς ενώ την παράσταση έκλεψε ένας χρυσοθήρας που χρησιμοποιούσε την μέθοδο του μαγνητισμού.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan