Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Άρχισαν τα …όργανα στα Τρίκαλα για το «λουκέτο» στα ΤΕΙ

Με μια επιστολή ο Σύλλογος Σπουδαστών Παραρτήματος Τρικάλων, για την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιωάννης Κόκκορας έχει δύο επιλογές, η μια ή να διαψεύσει τους σπουδαστές και ή να αλλάξει χώρα, αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται άρχισαν τα …όργανα στα Τρίκαλα για το «λουκέτο» στα δύο ΤΕΙ.

 Στην καταγγελία αναφέρονται ότι «Όταν το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας υπερψήφιζε πανηγυρικά τη δημιουργία του Παραρτήματος Τρικάλων, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ/Λ κ. Υψηλάντης δεν τα σκεφτόταν αυτά που πρότεινε τώρα! Η εκδίκηση για το «μαύρισμά» τους από το ΤΕΙ Τρικάλων στις εκλογές του 2008 για την ανάδειξη Προέδρων στα ΤΕΙ, έρχεται τώρα! Όταν εκείνη τη χρονιά ο τρικαλινός τότε υφυπουργός Οικονομικών, κ. Λέγκας, υπέγραφε 18 συμβάσεις διοικητικών υπαλλήλων για τις ανάγκες των Παραρτημάτων Τρικάλων και Καρδίτσας (είχαν ζητηθεί 6) ο Πρόεδρος του ΤΕΙ/Λ κ. Κόκκορας τις έκανε «γαργάρα» και με φωτογραφημένες θέσεις κράτησε «δικά» του παιδιά στο Κεντρικό ΤΕΙ.....
Ούτε ένας υπάλληλος δεν πήγε στα δύο Παραρτήματα. Και τώρα, αποφασίζουν την προσωρινή αναστολή των δύο τμημάτων του Παραρτήματος Τρικάλων με απώτερο στόχο το οριστικό κλείσιμό τους στο τέλος του έτους και τη μεταφορά του στη Λάρισα! Λογικό! Η δημιουργία ΤΕΙ Δυτικής Θεσσαλίας με την προσθήκη των τμημάτων των δύο Παραρτημάτων, τους κόβει το μερίδιο από την «πίτα»!


Οι δήθεν δικαιολογίες τους για έλλειψη καθηγητών με αντικείμενο σχετικό με το τμήμα, είναι απόρροια δικών τους ενεργειών! Όσο για τις «φιλότιμες» προσπάθειες του εθελοντή Αναπληρωτή Καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων ο οποίος διοικεί το τμήμα, λυπούμαστε βαθύτατα, αλλά εσείς τον διορίσατε και το «αλισβερίσι» μεταξύ σας καλά κρατεί! Άλλωστε είναι γνωστές πλέον οι προθέσεις του στους Σπουδαστές! Η θέση του Προϊσταμένου σε τμήμα της Λάρισας (με πολύ μικρό αριθμό εισακτέων) τον περιμένει αν καταφέρει και το συγχωνεύσει με το τμήμα Π.Δ.Ε.!!!

Και το καλύτερο όλων!

Η απάντηση του κ. Κόκκορα όταν εκπρόσωπος των Σπουδαστών πήγε στο γραφείο του να μάθει για τις εξελίξεις με το τρέχον θέμα, την 16/11/2010.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του:"Ήρθατε να μας πείτε πάλι το παραμυθάκι σας; Πάτε να πιείτε κανένα καφέ και μη χάνετε το χρόνο σας! Σας το κλείσαμε το μαγαζάκι."

Μετά από αυτές τις εξελίξεις εμείς αδυνατούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω! Το λόγο έχει πλέον η Τρικαλινή κοινωνία.

Κύριοι τοπικοί κυβερνητικοί και μη εκπρόσωποι πάρτε θέση τώρα!

Θα ακολουθήσετε την κυβερνητική πολιτική του «Καλλικράτη» στην εκπαίδευση ή θα υπερασπίσετε τα συμφέροντα της πόλης και του Νομού;

Το ΤΕΙ πρέπει να παραμείνει στα Τρίκαλα! 500 και πλέον σπουδαστές, πολλοί εξ` αυτών εν δυνάμει πτυχιούχοι, αυτή τη στιγμή μένουν μετέωροι!

Ξυπνήστε! Χανόμαστε».

Η εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΤΕΙ Παντελή Υψηλάντη αναφέρει






Προφανώς για αυτή την εισήγηση, καλούνται να απαντήσουν πρώτα οι Κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού, γιατί αυτοί πρώτοι θα κατηγορηθούν για ΚΛΟΠΗ της ψήφου των Τρικαλινών την προηγούμενη Κυριακή…

 Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan