Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ξεκάθαρη η πρωτιά του κ. Κώστα Οικονόμου ο οποίος εξασφάλισε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Φαρκαδόνας

Μεγάλη συμμετοχή και καθαρή πρωτιά ήθελε το τοπικό ΠΑΣΟΚ από τις προκριματικές στο δήμο Φαρκαδόνας.

Αμφότεροι οι δύο στόχοι επετεύχθησαν, γεγονός που υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα από το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αχιλλέα Μανούρα.
Ως προς τα αποτελέσματα. Το εύρος την νίκης του κ. Κώστα Οικονόμου δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.
Στην κάλπη που στήθηκε στο κατάστημα «Παπαστάμος» στους Γεωργανάδες, προσήλθαν 1.026 δημότες από τους δήμους Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων που συγκροτούν τον νέο Καλλικράτειο δήμο Φαρκαδόνας. Τα άκυρα και τα λευκά ήταν 13. με τον Κώστα Οικονόμου να συγκεντρώνει 745 ψήφους.
Οι υποψήφιοι έλαβαν κατά σειρά:...

1ος. Κώστας Οικονόμου 745 ψήφους
2ος. Γιάννης Ρίζος 206 ψήφους
3ος. Ιωάννης Γεωργολόπουλος 194 ψήφους
4ος. Δημήτρης Καϊμάς 130 ψήφους
5ος. Ξάνθος Νάτσινας 121 ψήφους
Ομαλή διαδικασία
Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, παρουσία της κυρίας Λιλίκας Βασιλάκη, μέλους της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, του Εθνικού Συμβουλίου και αντινομάρχη Αθηνών, του μέλους του τομέα οργανωτικού, κ. Ηλία Τσιτλακίδη, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη να επιλύουν όποιο ζήτημα προέκυπτε αλλά και διασφαλίζοντας με την παρουσία τους την αξιοπιστία της διαδικασίας. Παρών ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αχιλλέας Μανούρας, όπως και άλλα μέλη του οργάνου. Κατά διαστήματα παρουσία έδωσαν τοπικά στελέχη και όχι μόνο, όπως ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας.
Η διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών έγινε από 9μελή εφορευτική επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τρία μέλη της νομαρχιακής επιτροπής και δύο μέλη από κάθε δημοτική οργάνωση (Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων). Υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα και των πέντε ενδιαφερομένων, ενώ οι εκλογείς είχαν δικαίωμα δύο επιλογών (σταυρών).
Ενωτικός ο κ. Οικονόμου
Στις πρώτες του, δηλώσεις ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός. Ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του, αλλά και όλους τους δημότες που συμμετείχαν στη δημοκρατική, όπως τη χαρακτήρισε διαδικασία.
Τόνισε, δε, ότι το αποτέλεσμα απόψε, είναι ένα σημαντικό βήμα για ις κρίσιμες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Θα εργαστούμε ενωτικά, συλλογικά και με σχεδιασμό, για να πετύχει η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στον νέο Δήμο Φαρκαδόνας, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών και την ανταπόκριση στις προσδοκίες τους.
Στη μεγάλη συμμετοχή αναφέρθηκε και ο κ. Μανούρας, οποίος μίλησε για «ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αγκάλιασμα της προκριματικής διαδικασίας. Μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία όπου κάθε δημότης συναποφάσισε με τη συμμετοχή του για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».
Ιδιαίτερα θερμή και ενωτική ήταν και η δήλωση του πρώην δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Στάμου ο οποίος εκτίμησε ότι ο νικητής της διαδικασία θα είναι σίγουρα και ο νικητής των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Του Λάζαρου Μάμαλη
e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan