Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο Ολυμπιακός αργεί, το πρωτάθλημα… τρέχει

Το ό,τι έχασε ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, είναι το… λιγότερο που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Όλα κυλούσαν προς την ισοπαλία, και απλά, αν κάποιος σημείωνε γκολ, αυτός θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς. Ειδικά μετά το πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Βραζιλιάνος Ντουντού, φαινόταν περισσότερο πως το παιχνίδι δεν θα.....

είχε νικητή. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε, χάρη στην εμπειρία και το πάθος του Σενεγαλέζου χαφ της, Ντιόπ, να μπει στην αντίπαλη εστία λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, και με μια πάσα «πάρε-βάλε» στον Αργεντινό φορ Μπλάνκο, απέσπασε μια σπουδαία νίκη με 1-0.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η επιτυχία της Ένωσης, ή η ήττα του Ολυμπιακού. Γεγονός είναι ότι ο Ισπανός Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει δει ακόμη ότι η ομάδα του άλλαξε νοοτροπία, και παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γιατί, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η μπάλα φεύγει από τον έναν παίκτη και… πηγαίνει γρήγορα στον άλλο, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Ο Αργεντινός Αριέλ Ιμπαγάσα, όσο έχει δυνάμεις, την κουβαλάει και τη δίνει στους συμπαίκτες του. Βέβαια, στο ντέρμπι λίγοι ήταν εκείνοι που έβλεπαν ότι ο Δανός Ντένις Ρόμενταλ έμενε αφύλακτος, κανείς όμως δεν του έδινε τη μπάκα, ή και αν το έκανε, συνέβη ελάχιστες φορές. Μόνο ο Βέλγος Μιραλάς και ο Σέρβος Μάρκο Πάντελιτς του έδιναν ορισμένες πάσες.

Η μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων» δείχνει να ταλαιπωρείται ακόμη από παιδικές ασθένειες, και σίγουρα την ευθύνη τη φέρει ο προπονητής τους. Δεν έχει δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι πέρασε πλέον η εποχή που τη μπάλα… την κουβαλάς. Τώρα, η μπάλα πρέπει να φεύγει με τη μία. Με γρήγορες εναλλαγές, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει ο αντίπαλος.

Για ακόμη μια φορά σε ένα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε ομάδα με πρόγραμμα, και γι’ αυτό έχασε. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν το απλό: Άλλαζαν τη μπάλα όσο πιο γρήγορα γινόταν, και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, άρπαξαν και τη νίκη.

Ο κ. Βαλβέρδε θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί… το πρωτάθλημα τρέχει.



Ο Μάνος Σταραμόπουλος είναι δημοσιογράφος.
http://www.statesmen.gr/

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan