Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί κάνουμε σεξ



Σε όλους

αρέσει και όλοι ψάχνουν ευκαιρία για να το κάνουν! Κανένας όμως δεν έχει αναρωτηθεί: γιατί άραγε κάνουμε σεξ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε! Υπάρχουν λόγοι που ούτε καν τους φαντάζεστε…Κάποιοι το κάνουν για να ζεσταθούν ένα κρύο βράδυ – θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε ότι τους αρέσει ο Χειμώνας γιατί μπορούν να χουχουλιάζουν...

....
στον καναπέ με τον/την αγαπημένο/η τους! Ε, το σεξ εννοούν! Υπάρχουν βέβαια και οι πιο κυνικοί που το κάνουν για να κάψουν θερμίδες μετά από ένα άκρως χορταστικό δείπνο. Για να μη μιλήσουμε για τους θρησκόληπτους που ισχυρίζονται ότι κάνουν σεξ γιατί έτσι αισθάνονται ότι έρχονται πιο κοντά στο θεό! Πάντως, γενικά, ο κύριος λόγος, για τον οποίο κάνουμε σεξ, σπάνια θεωρείται ότι είναι απλά και μόνο το πάθος.

237 λόγοι για να κάνετε σεξ

Ενώ για κάποιους η αγάπη και η έλξη είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας που οδηγεί στη σεξουαλική επαφή, οι ψυχολόγοι έχουν προσδιορίσει άλλους 235 λόγους, για τους οποίους οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί όσον αφορά τα κίνητρα που μας οδηγούν στη σεξουαλική επαφή, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονταν και τα εξής: ότι το σεξ «είναι ένας λογικά αποτελεσματικός τρόπος για να υπερνικήσουμε την πλήξη», μας βοηθά να κοιμηθούμε ή να ξεφορτωθούμε το πονοκέφαλο από το άγχος.

Για άλλους, η επιθυμία για εκδίκηση ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, ενώ κάποιοι εραστές υποκινούνταν από μια αγνή ανιδιοτελή επιθυμία να ευχαριστήσουν τον/την σύντροφό τους.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν επίσης το προφανές, ότι δηλαδή οι άντρες και οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά για το σεξ. Ανακάλυψαν ότι για τους άντρες είχε περισσότερο να κάνει με τη φυσική εμπειρία, ενώ οι επιθυμίες των γυναικών βασίζονταν κυρίως στη συναισθηματική ανάγκη. Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανόν να πουν: «Κατάλαβα ότι ήμουν ερωτευμένη». Ενώ οι άντρες πιθανότατα να έλεγαν: «Ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έκανα σεξ. Περισσότερο για την εμπειρία».

Η ερευνήτρια Σίντυ Μέστον ανέφερε: «Προσδιορίσαμε 237 ξεχωριστούς λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ. Οι λόγοι αυτοί ποικίλουν, από τους εγκόσμιους – «Με κάνει να αισθάνομαι όμορφα» -- μέχρι τους θρησκευτικούς – «Ήθελα να αισθανθώ πιο κοντά στο θεό» -- και από τους αλτρουιστικούς – «Ήθελα να ευχαριστήσω τον/την σύντροφό μου» -- μέχρι τους συμφεροντολογικούς – «Ήθελα να πάρω προαγωγή».

Για τις ανάγκες της μελέτη, που δημοσιεύθηκε στα Αρχεία για την Σεξουαλική Συμπεριφορά, οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Τέξας ρώτησαν πάνω από 2,000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 52 ετών.

Η αναφορά τους λέει: «Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο λόγος που οι άνθρωποι κάνουν σεξ δεν έχει μελετηθεί αρκετά. Ένας λόγος για την σχετική αυτή αμέλεια είναι ότι οι επιστήμονες μπορεί απλά να υπέθεσαν ότι οι απαντήσεις είναι προφανείς».

Κάθε ένας από τους 237 λόγους μπήκε στην πρώτη θέση από έναν τουλάχιστον από τους συμμετέχοντες. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι: «Οι λόγοι που αναφέρονται συχνά ότι οδηγούν στη σεξουαλική επαφή αντανακλούν αυτό που παρακινεί τους περισσότερους ανθρώπους τις περισσότερες φορές: η έλξη, η ευχαρίστηση, η στοργή, η αγάπη, ο ρομαντισμός, το ότι μας φέρνει συναισθηματικά κοντά, η διέγερση, η επιθυμία να ευχαριστήσουμε κάποιον, η περιπέτεια, η έξαψη και η ευκαιρία. Από την άλλη βέβαια, οι λόγοι που δεν αναφέρονται τόσο συχνά, δε σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου σημαντικοί. Ένας λόγος που για κάποιον είναι ασήμαντος, μπορεί για κάποιον άλλον να αποτελεί την απόλυτη εμμονή».

Οι 20 πιο παράξενες απαντήσεις!

-Ήθελα να ζεσταθώ
-Ήθελα να αισθανθώ πιο κοντά στο θεό
-Ήθελα να απελευθερώσω ενέργεια
-Βαριόμουν
-Ήθελα να συγκεντρωθώ περισσότερο στη δουλειά μου. Η σκέψη του σεξ με αποσπούσε
-Ήθελα να χαλάσω τη σχέση ενός ανταγωνιστή κάνοντας σεξ με τον/την σύντροφό του/της
-Ήταν μια καλή άσκηση
-Ήταν εξαίσιος χορευτής
-Σκέφτηκα ότι θα με βοηθούσε να κοιμηθώ
-Σκέφτηκα ότι θα αισθανθώ όμορφα
-Σκέφτηκα ότι θα με έκανε να αισθανθώ υγιής
-Ήθελα να δω γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτό
-Ήθελα να βρω δουλειά
-Ήθελα να πατσίσω τον/την σύντροφό μου που με κεράτωσε
-Ήθελα να κάψω θερμίδες
-Ήθελα να επικοινωνήσω σε ένα «βαθύτερο» επίπεδο
-Ήθελα να ευχαριστήσω τον άλλον
-Κατάλαβα ότι ήμουν ερωτευμένη
-Ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των γυναικών, με τις οποίες έκανα σεξ
-Ήθελα να πάρω προαγωγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan