Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κατασκόπευε τους δημοσιογράφους ο Σαρκοζί !

Γαλλικό περιοδικό κατηγορεί τον Γάλλο Πρόεδρο για κατασκοπεία.
Μετά από μια αρκετά δημοσιοποιημένη μηνυτική αναφορά της Le Monde που κατηγόρησε την Γαλλική κυβέρνηση οτι επιχειρεί να φιμώσει τους Γάλλους δημοσιογράφους "ψαχουλεύοντας" στα σπιτια και τα γραφεία τους, χτες το σατυρικό περιοδικό Le Canard Enchaîné, δημοσίευσε άρθρο όπου κατηγορεί την κυβέρνηση για κατασκοπεία.
Σύμφωνα με το κείμενο, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "διατάζει" τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας να θέτει υπό παρακολούθηση κάθε τόσο τους δημοσιογράφους που δημοσιεύουν κακές ειδήσεις για την κυβέρνηση του, ειδικά μετά το σκάνδαλο με την σιδηρά κυρία της L'oreal, Κα. Bettencourt.
Το κείμενο ακολουθεί μετά από μια σειρά διαρρήξεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογραφων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από όπου εκλάπηκαν υπολογιστές και σκληροί δίσκοι και τίποτε άλλο..Θύμα ήταν και ο Gerard Davet της Le Monde αλλά και άλλοι γνωστοί Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Η αντιπολίτευση απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Σαρκοζί "το πνευματικό παιδί του Ρίτσαρντ Νίξον" (για να θυμηθούμε το σκάνδαλο Γουότεργκειτ).
Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία από τον γαλλικό τύπο.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan