Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ( ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;)

Αν προσπαθήσουμε να αριθμήσουμε τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη δυσλειτουργία και την κακοδιαχείριση των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική), την παρακμή των θεσμών (οικογένεια,σχολείο, εκκλησία) και για αρκετή ώρα να συγκεντρώνουμε σοβαρούς λόγους που ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Σίγουρα, όσον αφορά τον τελικό ενεργούντα, ο μέσος πολίτης δε φέρει ευθύνη για την κατάντια αυτή, καθώς είθισται να είναι πολιτικός ή κάποιο επώνυμο στέλεχος του όλου συστήματος.
Ως πότε όμως θα υποκρινόμαστε για το ποιος φέρει ευθύνη για τη χορήγηση δύναμης σε αυτά τα πρόσωπα, τόσο μεγάλης έτσι ώστε να επηρεάζουν το μέλλον του τόπου και των οικογενειών μας; Η συνήθης απάντηση του Έλληνα σε αυτή την ερώτηση ακούει στη φράση ΄΄γιατί, εγώ τους ψήφισα;΄΄ . Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούτε, αλλά ακόμα και αυτό εκμαιεύει μία μεγάλη αλήθεια…. Υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς. Ας αντιληφθεί ξεχωριστά ο καθένας από εμάς ότι υπάρχει τεράστια ατομική ευθύνη που επιλέγονται μη ικανά πρόσωπα να οδηγήσουν το κράτος και την κοινωνία στη στοιχειώδη πρόοδο.
Εύκολες είναι και οι ισοπεδωτικές απαντήσεις, όπως ΄΄όλοι άχρηστοι είναι΄΄, ΄΄δείξε μου έναν καλό πολιτικό΄΄ και άλλα παρόμοια. Άραγε, εσείς οι υπέροχοι οικογενειάρχες που μπορείτε να λάβετε υπεύθυνες αποφάσεις για την πρόοδο των παιδιών σας, δεν έχετε ούτε την ελάχιστη γνώση και προορατικότητα να καταλάβετε, τουλάχιστον, ποιοι δεν αξίζουν να σηκώσουν τόσο μεγάλο βάρος ευθυνών; Μόνο τα αγγελικά πλασμένα πρόσωπα της τηλεόρασης είναι εκείνα που σας καλύπτουν όλες τις επιδιώξεις της καθημερινότητας; Μήπως, έχετε ενστερνιστεί το ποδοσφαιρικό μοντέλο για την ψήφο σας; ΄΄ Ομάδα δεν αλλάζω, ούτε κόμμα αλλάζω΄΄ . Η μεταβίβαση γονιδίων από γενιά σε γενιά περιέχει και τη μέλλουσα επιλογή ιδανικού κόμματος ή μήπως θεωρείται ένα είδος οικογενειακής προδοσίας η επιλογή τελικά άλλου προσώπου για την ηγεσία της Ελλάδας από αυτό που προτιμούσε ο πατέρας και ο παππούς; Όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά;
Βεβαίως και δε θα προτείνω μέσω αρθρογραφίας τον ΄΄ Κύριο Τέλειο΄΄, αλλά μπορώ να παρουσιάσω τον αλάνθαστο Έλληνα που πεισμώνει για μια επιλογή που μεν του διαμορφώνει τη μέλλουσα ζωή, αλλά δε τα κριτήρια επιλογής του γελοιοποιούν τον ίδιο και τη νοημοσύνη του. Περάστε υγιή πρότυπα πολιτικών στις επόμενες γενιές και δώστε να καταλάβουν για ποιο λόγο είναι τόσο μεγάλο γεγονός οι εκλογικές διαδικασίες.
Για τη νέα γενιά θα περιοριστώ σε λιγότερα λόγια… ‘Ισως αν της δίνεται μία και μόνο ευκαιρία να ξεχωρίσει στην ιστορία είναι οι κάθε μορφής εκλογικές αναμετρήσεις. Οι επιλογές των μεγάλων ηλικιών είναι γνωστές και υπεύθυνες για το πού έχουμε βρεθεί ως σύνολο και ως χώρα. Η όποια επανάσταση λαμβάνει χώρα μέσω της εκλογικής διαδικασίας και αυτό είναι το μόνο σημείο που μπορεί να περάσει μηνύματα για το ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος. Αυτό τον καιρό γινόμαστε ως πολίτες θεατές επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα και ξένες πρεσβείες, χωρίς να γνωρίζουμε ότι ακριβώς το αντίθετο επιτυγχάνουν οι κατά φαντασία επαναστάτες. Με ανύπαρκτη διεθνή εικόνα και γενικευμένο φόβο θα έρθουν οι καλύτερες ημέρες; Μην τρέφετε αυταπάτες όσοι τους επικροτείτε…. Όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την επιδείνωση της κατάστασης του απλού πολίτη.
Όποιοι ονειρεύεστε αντίποινα των δυστυχιών που προκλήθηκαν από τα λάθη είτε της γενιάς σας είτε για αυτά της προκατόχου φουρνιάς, να η ώρα της γενναίας απάντησης….. σοβαρή και υπεύθυνη ψήφος στις εκλογές είτε αυτοδιοικητικού είτε βουλευτικού χαρακτήρα. Η αλήθεια είναι σκληρή και εγωιστικά δεν τη δεχόμαστε….
Οι όποιες γκρίνιες που έπονται του αποτελέσματος μας καταντούν απλά ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan