Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Με 1000 ευρώ θα σε ψηφίσω»

«Χίλια καλά μου τάξανε μια ψήφο να τους δώσω, μα προτιμώ και με τα δυο να τους εφασκελώσω», λέει η μαντινάδα και μάλλον αυτό το τελευταίο θέλουν να αποφύγουν οι υποψήφιοι.


Κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.


Κάνουν λοιπόν ότι μπορούν και όπως το μπορούν για να αλιεύσουν ψήφους.


Αν και τα αυγά δεν τα αλωνίζουμε, όπως λέει ο σοφός λαός, στην...


προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι μέχρι και αυτό μπορούν να κάνουν.


Λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών, φουσκάλες βγάζουν τα χέρια από τις χαιρετούρες. Όσο για τα χαμόγελα;


Τύφλα να έχει το μπότοξ!


Ότι μπορούν κάνουν οι υποψήφιοι για να πείσουν τους συντοπίτες τους, να τους ψηφίσουν.


Τα περίεργα περιστατικά δεν λείπουν ποτέ από την εκλογική μάχη και ειδικά στην επαρχία γράφει κανείς βιβλίο με τις τραγελαφικές καταστάσεις. Για να ξεκινήσουμε λοιπόν.


Σχεδόν στα χέρια πιάστηκαν υποψήφιοι στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Υποψήφια επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης για να χαιρετήσει τους υπαλλήλους στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα. Αυτό που αντίκρισε όμως την «έβγαλε» από τα ρούχα της.


Εργαζόμενοι του δήμου αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους και να δουλεύουν, ετοίμαζαν ψηφοδέλτια για το νυν δήμαρχο, ο οποίος θέτει ξανά υποψηφιότητα. Όσοι ήταν μάρτυρες του περιστατικού λένε ότι ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους.


Στη Θεσσαλία υποψήφιος, «ψαρεύοντας» ψηφοφόρους στο δρόμο, στάθηκε μπροστά από έναν κύριο και αφού τον χαιρέτησε του έδωσε την κάρτα του.


Έλα όμως που και ο ψηφοφόρος έκανε την ίδια κίνηση. Σαστισμένος ο υποψήφιος, αρχικά πίστεψε ότι πρόκειται για… συνάδελφο του. Όταν είδε όμως την κάρτα μαρμάρωσε. «Θέλω 1000 ευρώ για να σε ψηφίσω» έγραφε και από το ύφος που είχε ο ψηφοφόρος, μάλλον δεν έκανε καθόλου πλάκα.


Στα Τρίκαλα την ώρα που οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι τρέχουν από χωριό σε χωριό και μοιράζουν πόρτα - πόρτα τις κάρτες και τα ψηφοδέλτια τους, ένας εξ αυτών αποφάσισε να μοιράσεισουβλάκια και λουκούμια. Απ ‘ ότι φαίνεται οι ψηφοφόροι το εκτιμούν πολύ….


Υποψήφιος δήμαρχος άνοιξε το εκλογικό του κέντρο μόλις πριν από λίγες ημέρες καθώς όπως έλεγε δεν ήθελε να «καταστραφεί οικονομικά από τα ουίσκια των θαμώνων».


Ο ίδιος έχει ξαναθέσει υποψηφιότητα και όπως είπε «δεν έχω καμιά διάθεση να πληρώνω …πεντακοσάρικα καθημερινά για το… ουίσκι, όλων εκείνων που θα έρχονται».


Τώρα ή λίγο σπάγκος είναι ο υποψήφιος ή η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα….κεράσματα!!



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan