Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τζέρι Σπρίνγκερ: Πόσο ένοχος είναι για την αμερικάνικη trash τηλεόραση;


Διόλου δεν τον νοιάζει που ο τίτλος που τον ακολουθεί είναι αυτός του «παππού της trash τηλεόρασης». Όχι ότι δεν το δέχεται, ίσα-ίσα που περηφανεύεται πως ο χαρακτηρισμός είναι ακριβής και γιορτάζει χαρούμενος τα 20 χρόνια του μπροστά από τις κάμερες.

«Δεν ξέρω αν αξίζω βραβείο γι’ αυτό αλλά όντως στις εκπομπές μου έχουν παρουσιαστεί μερικά από τα πιο αισχρά πράγματα που έχει δει ποτέ το κοινό» λέει ο 66χρονος παρουσιαστής. Και η –πικρή;- αλήθεια είναι ότι το «Jerry Springer Show» καταλαμβάνει ένα μέρος από τη σφαίρα της ποπ κουλτούρας που έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τη ρίψη καρεκλών αλληλοκατηγορούμενων συζύγων, πεθερικών κλπ.

Τι και αν έχει κατηγορηθεί πως οι καβγάδες και τα μπουνίδια που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις εκπομπές του είναι στημένα και κάποιες φορές μισθώνονται επαγγελματίες ηθοποιοί για να υποδυθούν τους προβληματικούς καλεσμένους του; Το κοινό του, υποψιασμένο ή όχι, χειροκροτά, αηδιάζει, αποθεώνει, και δυστυχώς για τους επικριτές του Σπρίνγκερ, τοποθετεί τις εκπομπές του στην κορυφή της τηλεθέασης εδώ και μία εικοσαετία.

Ο Σπρίνγκερ, που το πρώτο συμβόλαιο που του εμπιστεύτηκαν σε κανάλι, ήταν μόλις για 6 βδομάδες, είναι εικονική φιγούρα για τους Αμερικάνους και η καταξίωσή του τον έχει φτάσει μέχρι και στο εξώφυλλο του «Rolling Stone».

«Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της τηλεόρασης δεν απευθύνεται σε διάνοιες» δηλώνει χωρίς ενοχικά σύνδρομα. «Άλλωστε, μία σοβαρή εκπομπή που είχα κάνει για το Ολοκαύτωμα, δεν την είδε απολύτως κανένας. Δεν υπάρχει τίποτα στις εκπομπές μου που δεν υπάρχει καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων».


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan