Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Group στο Facebook για τον δολοφονημένο 15χρονο ..


" Ένα group αφιερωμένο στην μνήμη του ήρωα Αλέξανδρου Ανδρέα Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις 06/12/2008.
Ήταν μόνο 16 ετών. "

Για να γίνετε κι εσείς μέλη στο group κάντε κλικ εδώ.

07-12-2008 : Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των Εξαρχείων ..


Πηγή : Ελληνική Αστυνομία
Το Αρχηγείο εκφράζει την βαθιά οδύνη για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, από το οποίο επήλθε ο θάνατος ανήλικου ημεδαπού και για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πλημ/κών Αθηνών η διενέργεια προανάκρισης από τρεις (3) Εισαγγελείς.
Κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών – οι οποίοι βεβαίως θα ερευνηθούν αρμοδίως ως προς την ακρίβειά τους - το περιστατικό συνέβη ως εξής:
Περί την 21.00 ώρα της 6/12/2008 περιπολικό αυτοκίνητο του Αστυν. Τμήματος Εξαρχείων στο οποίο επέβαιναν δύο (2) Ειδικοί Φρουροί... δέχθηκε επίθεση στη συμβολή Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, με ρίψη αντικειμένων από τριάντα (30) άτομα περίπου.
Μετά την αρχική επίθεση, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της οδού Χ. Τρικούπη (πλησίον αστυνομικής δύναμης) και κατευθύνθηκαν πεζή προς τους επιτιθέμενους για την σύλληψή τους.
Οι συγκεντρωθέντες, πάντα κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών, επιτέθηκαν εκ νέου στους δύο Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι αντέδρασαν: ο μεν ένας δια ρίψεως χειροβομβίδας κρότου – λάμψεως, ο δε άλλος με χρήση του υπηρεσιακού του όπλου πυροβολώντας τρεις φορές, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Με παραγγελία του Υφυπουργού Eσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Εξαρχείων και οι δύο (2) Ειδικοί Φρουροί.

Προς αυτούς που σπιλώνουν την μνήμη του Αλέξανδρου ..

Συγκλονισμένος παρακολούθησα τα νέα χθες καθώς και τις αντιδράσεις των συνανθρώπων μας στο διαδύκτιο. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η σπίλωση του ονόματος ενός νεκρού συνανθρώπου μας.
Ο Αλέξανδρος ήταν 16 χρονών. Δεν ξέρουμε αν είχε πετάξει ποτέ μολότωφ στη ζωή του ή αν είχε σπάσει ποτέ καμμιά βιτρίνα. Φανταζόμαστε χωρίς να είμαστε και σίγουροι, όσοι μπορούμε να σκεφτούμε ακόμα, ότι ήταν ένας οργισμένος νέος ο οποίος μοιάζει σε πολλά με τον νέο που όλοι μας είμασταν κάποτε και που το αίμα του "έβραζε". Ξέρουμε ότι σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού.
Και ξεκινάει η σπίλωση του ονόματος του από:
1. "Φιλήσυχους, νομοταγείς πολίτες" οι οποίοι τον βρίζουν λες και δεν πέθανε ο ίδιος αλλά αντίθετα σκότωσε κάποιον! Αν υποθέσουμε ότι... ήταν ένας αλήτης έχει τα ελαφρυντικά της ηλικίας του. Αυτοί που δεν έχουν ελαφρυντικά είναι όλοι αυτοί οι "φαρισαίοι" "ώριμοι" πολίτες που το παίζουν αναμάρτητοι. Για το ότι πιθανόν ήταν οργισμένος ο Αλέξανδρος ξέρουμε τώρα ποιός φταίει. Μια κοινωνία που έχει ξεχάσει να συγχωρεί το λάθος ακόμα και σε παιδιά (!) και έχει μάθει εύκολα να καταδικάζει χωρίς να έχει στοιχεία, χωρίς να βλέπει τα γεγονότα αλλά επιλέγοντας να δει τα λάθη μόνο των άλλων, απλώς για να μπορεί να συνεχίζει να ζει ξεχνώντας τα δικά της αμαρτήματα.
2. Τις δήθεν αναρχικές ομάδες που σπιλώνουν το θάνατο του συναθρώπου τους για να απαντήσουν στη βία με βία διατηρώντάς την και δίνοντας "πατήματα" για περαιτέρω καταπάτηση των ελευθεριών μας.
3. την πολιτεία που με το αίμα ζεστό ακόμα στους δρόμους της Αθήνας δεν αναγνωρίζει ευθύνες και προσπαθεί να λύσει ένα κοινωνικό πρόβλημα για πολλοστή φορά με υποσχέσεις.
4. τα ΜΜΕ που ασχολούνται όχι με το πρόβλημα και τις λύσεις του αλλά με τα επακόλουθα του προς χάριν της ακροαματικότητας, θάβοντας έτσι το πρόβλημα.
5. εμένα τον ίδιο που εκμεταλλεύομαι τον θάνατό του για να βγάλω μία ανάρτηση όπου το συμπέρασμα της είναι ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Αλέξανδρε ήσουν παιδί και σαν παιδί σίγουρα ήσουν τις περισσότερες φορές ένα γελαστό παιδί. Ας γίνει ο θάνατος σου η αιτία για περισυλλογή στο καθένα μας και ας μας συγχωρέσεις για την εκμετάλλευση του ονόματός Σου! Υιέ του Ανθρώπου σε σταυρώνουν ακόμα με κάθε ευκαιρία.
Γράφοντας αυτές τις γραμμές μου ήρθε στο νου ένα τραγούδι των Buffalo Springfield το οποίο αναφέρεται στο δολοφονία από την αστυνομία νεαρών σπουδαστών στις ΗΠΑ, που διαμαρτύρονταν ενάντια στην επέμβαση στην Καμπότζη. Είναι το Kent state shootings . Ψάχνοντας στο διαδύκτιο βρήκα ότι τελικά αναφερόταν σε άλλες ταραχές μεταξύ νεαρών και αστυνομίας. Σημασία έχει να σκεφτούμε λίγο πάνω στους στίχους του τραγουδιού.

Πηγή : sobaresapopseis.blogspot.com

Πεδίο μάχης οι δρόμοι της Αθήνας..

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Αθήνας. Ένας νεαρός 15,5 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα στα Εξάρχεια, από σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα περιπολικό, που είναι του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, την ώρα που περνούσε απο τη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου δέχτηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα από μία ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών. Αρχικά οι αστυνομικοί, οι οποίοι όπως τονίζουν είχαν εγκλωβιστεί στο περιπολικό απάντησαν με μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Έπειτα ένας από αυτούς πυροβόλησε..., όπως είπε, μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε μία μαρκίζα και βρήκε το νεαρό στο στομάχι. Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το νεαρό στον Ευαγγελισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το νοσηλευτικό προσωπικό που μετέβαινε στο ασθενοφόρο, να κάνει στο νεαρό μαλάξεις στο στήθος. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Υγείας, ο νεαρός διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια ομάδες νεαρών αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν να μεταβαίνουν προς την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο και τον Ευαγγελισμό. Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη ένταση, ενώ έχει κληθεί εισαγγελέας ο οποίος θα προίσταται στην έρευνα.Οι κύριοι δρόμοι των Εξαρχείων έχουν κλείσει, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιά σε πολλούς κάδους στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : ΣΚΑΪ.gr
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan