Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τουρκική πρόκληση κατά τη διάρκεια του "Ηγεμόνα"



Έφαγαν τα μούτρα τους

Μπροστά στα "μάτια" των συμμάχων


αναχαιτίσθηκαν 8 Τουρκικά αεροσκάφη


Από το DefenceNet
«Φόνος παρουσία μαρτύρων» έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα στους ουρανούς του Αιγαίου. Τουρκικά μαχητικά, υπό τα όμματα των συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίες ας σημειωθεί κρατούν την ενδεδειγμένη στάση όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται στο Αιγαίο, προχώρησαν σε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους.
Πιο συγκεκριμένα στις 14:58 τουρκικός σχηματισμός 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4) εισήλθε εντός του FIR Αθηνών νοτίως της νήσου Σάμου. Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε υπέρπτηση 2 εκ των F-4 άνωθεν της νήσου των Φούρνων σε ύψος 2.000 ποδών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά νοτίως των Φούρνων και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:21 από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου.

Είναι σαφές πως η τουρκική προβοκατόρικη συμπεριφορά έχει ως στόχο να «ρυμουλκήσει» τις συμμαχικές δυνάμεις σε ενέργειες οι οποίες θα «νομιμοποιούσαν» την τουρκική επιθετικότητα και θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία. Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι ξένες δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρακτικές και σίγουρα, ανεξαρτήτως του ποια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, γίνονται μάρτυρες για την απειλή που αντιμετωπίζει καθημερινά η χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε προκλητική ενέργεια της Άγκυρας η οποία «αισθάνεται δυσφορία» επειδή δεν φαίνεται να έχει πετύχει τον σκοπό της με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην άσκηση την οποία διοργανώνει.
Σε κάθε περίπτωση, ο «εκνευρισμός» της Τουρκίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να την οδηγήσει σε «σπασμωδικές» ενέργειες.
kostasxan

Μήνυμα 25ης Μαρτίου


Φίλοι και φίλες,
Ας υψώσουμε την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας και στις αυλές μας.
Ας τιμήσουμε τα παλικάρια που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.
Ας κρατήσουμε αναμένη την φλόγα της Ελλάδας στην ψυχή μας.



ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Αυτοί οι ένοικοι!


Τρέξτε!


Προσοχή σε όσους κατεβάζουν δωρεάν Antivirus..


225% αύξηση σε επικίνδυνα,
δήθεν προγράμματα "αντιμετώπισης ιών"!

Οι κατασκευαστές ψεύτικων προγραμμάτων anti-virus εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στις μηχανές αναζήτησης για να διαδώσουν το λογισμικό τους και να μολύνουν προσωπικούς υπολογιστές.
Χρησιμοποιώντας τις πιο γνωστές λέξεις αναζήτησης, οι επιτήδειοι επιδιώκουν να κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες ιστοσελίδες, με ψεύτικες προειδοποιήσεις μόλυνσης από κάποιον ιό, προτρέποντας τους να..
κατευθυνθούν σε συγκεκριμένη υπηρεσία ώστε να απαλλαγούν από το πρόβλημα. «Παραπλανούν τους χρήστες ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί, προτρέποντας τους να αγοράσουν κάποιο λογισμικό προστασίας το οποίο δεν κάνει τίποτα», εξηγεί ο Γιούβαλ Μπέν-Ιτζάκ, επικεφαλής της εταιρείας προστασίας Finjan.
Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, εντόπισε 9.287 τέτοια προγράμματα τον Δεκέμβριο του 2008, αριθμός αυξημένος κατά 225% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Μάλιστα, τα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες φτάνουν τα 10.000 δολάρια την ημέρα. «Ο λόγος που είναι τόσο επικερδής οφείλεται στην πολύ καλή εκμετάλλευση των μηχανών αναζήτησης», εξηγεί ο Μπεν-Ιτζάκ.
Όταν ένας χρήστης επιλέξει μια τέτοια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, βομβαρδίζεται από παράθυρα που τον ενημερώνουν ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κάποιον ιό. Για να απαλλαγούν από το πρόβλημα, καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό, συνήθως 50 δολάρια, προκειμένου να κατεβάσουν το σχετικό anti-virus από κάποια εταιρεία προστασίας.
Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια χρήστες είχαν καταλήξει σε κάποια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, ενώ 7-12% από αυτούς επέλεξαν να αγοράσουν το δήθεν λογισμικό anti-virus.

greece-salonika

Κουτάλι, φλυτζάνι ή κουβάς;

Ο επισκέπτης ενός ψυχιατρείου ρωτά τον αρχίατρο, ποιές δυνατότητες υπάρχουν για να ανακαλύψει κανείς αν κάποιος χρειάζεται εισαγωγή στο ψυχιατρείο.

Είναι πολύ απλό. Γεμίζουμε μια μπανιέρα με νερό. Μετά δίνουμε στον ασθενή ένα κουτάλι, ένα φλυτζάνι κι έναν κουβά και του λέμε να αδειάσει τη μπανιέρα.

«Ααα, κατάλαβα» λέει ο επισκέπτης «Ένα κανονικό άτομο θα έπαιρνε τον κουβά επειδή είναι μεγαλύτερος σε χωρητικότητα από το κουτάλι και το φλυτζάνι».

«Λάθος» απαντά ο αρχίατρος «Ένα κανονικό άτομο θα τραβούσε την αλυσίδα και θα έβγαζε το βούλωμα τής αποχέτευσης».
«Θέλετε δωμάτιο με θέα;».

Γνώριζες την απάντηση ή χρειάζεσαι κι εσύ δωμάτιο; :-)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

O Κώστας και η Αννα ήταν κι οι δυο ασθενείς σε ψυχιατρική κλινική. Μια μέρα κι ενώ περπατούσαν δίπλα στην πισίνα της κλινικής, ο Κώστας χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πηδάει στα άπατα.

Βυθίζεται στον πυθμένα της πισίνας και μένει εκεί. Αμέσως η Αννα πηδάει για να τον σώσει...

Κολυμπάει μέχρι τον πυθμένα, σέρνει τον Κώστα

έξω

από την πισίνα και τον πηγαίνει στο δωμάτιό του. Όταν

ο διευθυντής της κλινικής μαθαίνει γιατην ηρωική πράξη της Αννας, δίνει αμέσως εντολή να της δοθεί εξιτήριο

κρίνοντας πως έχει επανακτήσει την ψυχική της ισορροπία.

Πάει λοιπόν στην Αννα και της λέει:

"Έχω καλά κι άσχημα νέα... Τα καλά νέα είναι ότι φεύγεις από

εδώ,

γιατί αντέδρασες πολύ λογικά σε μια κρίση. Με το να πηδήξεις μέσα στην πισίνα και να σώσεις τη ζωή ενός

άλλου ασθενή, απέδειξες ότι είσαι ένα
ψυχικά υγιές άτομο.

Τα άσχημα νέα είναι ότι ο Κώστας,

που έσωσες, κρεμάστηκε στο μπάνιο με τη ζώνη της ρόμπας του,

αμέσως μετά από τη διάσωσή του. Λυπάμαι, αλλά είναι νεκρός...."

Και η Αννα απαντά: "Δεν κρεμάστηκε μόνος του. Τον έβαλα εκεί για να στεγνώσει.
Πότε φεύγω;"

Μας τα πρήξανε με την κρίση.


atsarantos

Στο βωμό της ...AGB οι "καναλάρχες" θυσιάζουν τα ιερά και τα όσια.!


Της Δήμητρας Παπαδοπούλου
Έτσι αντιλαμβάνονται οι ..."καναλάρχες"
τα "νούμερα" της AGB.

[1a.jpg]

Η τραγωδία της Γερμανίας δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη

Ένα θέμα, όπως εκείνο της βίας στα σχολεία παρουσιάζει σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως σε μία εποχή, όπου η βία, πάσης φύσεως και μορφής μοιάζει να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα εκδήλωσης βίας σε σχολεία μοιάζει σαν να αυξάνονται. Τα επιβαλλόμενα πρότυπα, κυρίως μέσω της τηλεόρασης και παράλληλα τα πρότυπα για την επιβολή του ισχυρότερου συντελούν στην ανάπτυξη του φαινομένου.
Υπ’ αυτή την έννοια η πρόληψή της προφανώς αφορά κυρίως στην εκπαίδευση.
Στην εκπαίδευση γενικά αφορά η διαμόρφωση ανθρώπων, που θα ζουν σε μία κοινωνία αλληλεγγύης, ελευθερίας, ισότητας.
Εν ολίγοις, στις μέρες μας υπάρχει η ανάγκη να αναδειχθεί η αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην διαμόρφωση του ανθρώπου και της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι τελευταία είναι κοινή η παραδοχή της αξίας της συνεχούς εκπαίδευσης και της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα.
Έτσι, στις μέρες μας είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα αξίωμα. Στο γεγονός ότι, η παιδεία πρέπει να εμπνέεται από τα προοδευτικά ιδανικά. Και προοδευτικά ιδανικά είναι εκείνα που κάθε φορά υψώνουν όσο το δυνατό περισσότερο τα άτομα.
Το θέμα, ωστόσο, μοιάζει να εμφανίζει μία εμπλοκή στην πράξη. Η εκπαιδευτική διαδικασία, έτσι όπως σήμερα εφαρμόζεται και ασκείται έχε δεχθεί αμφισβητήσεις ακριβώς διότι δείχνει να παραμελεί τα προοδευτικά ιδανικά. Μοιάζει να παραγνωρίζει ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο, μετακινώντας τους στόχους της στην εξειδίκευση, ή εν πάση περιπτώσει στην παραγωγή ανθρώπων που το μόνο τους μέλημα θα είναι η μεγίστη παραγωγή και, επακόλουθα η μεγίστη κατανάλωση.
Η εκπαιδευτική διαδικασία, κυρίαρχα δεν προωθεί την συλλογικότητα. Δεν προωθεί καν την ατομικότητα, υπό την έννοια ότι, ο πρακτικός στόχος μοιάζει να μην έχει αναφορές στις ιδιαίτερες κλίσεις του κάθε παιδιού ή στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναπτυχθεί η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.
Για όλους αυτούς τους λόγους η ανάληψη μίας πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα, να αναζητηθούν τα αίτια του φαινομένου και τρόποι λύσης του προβλήματος είναι αναγκαία. Η τραγωδία σε σχολείο στη Γερμανία δεν πρέπει να λήξει με μία μόνο ανάγνωση της είδησης. Και βέβαια για να λυθεί το ζήτημα θα πρέπει να αλλάξει η ίδια η δομή της εκπαίδευσης.

Της Ελπίδας Κουτσογιάννη
e-erevna

Παρουσιάστηκε στην αγορά το φτηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου- το "nano"




Το αυτοκίνητο "nano" της ινδικής εταιρίας Tata, που είναι το φτηνότερο στον κόσμο και αναμένεται να επανακαθορίσει τις προσωπικές μετακινήσεις στη σύγχρονη Ινδία, έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας- τη Μουμπάι.
Το εμπορικό μοντέλο "nano", που κοστίζει 100.000 ρουπίες (περίπου 1984 δολάρια), έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην αγορά 14 μήνες αφότου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο μοντέλο σε σαλόνι αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, τον Ιανουάριο του 2008.
Τρία αυτοκίνητα "nano", με τα φώτα αναμένα παρουσιάστηκαν σε ειδική σκηνή στη Μουμπάι, ως το "αυτοκίνητο που θα αλλάξει τον κόσμο".
"Το προϊόν είναι μπροστά σας και ανταποκρίνεται σε όλα αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Tata, προσθέτοντας ότι οι ινδικές οικογένειες θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν εύκολα ένα όχημα για μετακινήσεις με όλες τις καιρικές συνθήκες.
"Αισθάνομαι ικανοποιημένος που τηρήσαμε την υπόσχεση για την τιμή", πρόσθεσε ο 71χρονος πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρίας στην Ινδία.



ventetta

Αν δεν μπορείς να νοικοκυρέψεις το σπίτι σου, μπορείς να δώσεις λύσεις για τα σπίτια των άλλων;

Το ερώτημα απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα που αλληλοκατηγορούνται για το δημόσιο χρέος, αλλά τα ίδια έχουν «φαλιρίσει»: Το 300% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης πλησιάζει το χρέος της Ν.Δ., ενώ το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 200%.


*Ρηγίλλης και Ιπποκράτους (πρώην Χαρ. Τρικούπη) έχουν εκχωρήσει, από καιρό τώρα, στην Αγροτική Τράπεζα τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών, προκειμένου να λάβουν δάνειο 88 εκατ. ευρώ (έκαστο). Ετσι, λοιπόν, το χρέος της Ν.Δ. ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ (η ετήσια κρατική επιχορήγησή της είναι περίπου 24 εκατ. ευρώ), ενώ το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 58 εκατομμύρια ευρώ (με κρατική επιχορήγηση 22.639.480 ευρώ).

*Ο διευθυντής της Ν.Δ., Μ. Δασκαλάκης, δηλώνει ότι η μείωση του χρέους είναι ένα από τα προσωπικά του στοιχήματα: «Ηδη, εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει προσλήψεις, μειώσαμε το κόστος των τηλεπικοινωνιών, των μετακινήσεων και τα ταξίδια των στελεχών. Ακόμα και στα αναλώσιμα έχουμε περικόψει τις δαπάνες».

*Ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Σπυρόπουλος, έχει διαφορετική φιλοσοφία για τη μείωση του χρέους. Πιστεύει ότι θα έρθει κυρίως από την αύξηση των εσόδων.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο χρωστούσαμε περίπου 88 εκατ. ευρώ, καθώς είχαμε πολλά έξοδα και για τα καινούρια γραφεία. Δώσαμε τα 22 εκατ. από την επιχορήγηση και τώρα το δάνειό μας είναι περίπου 57 εκατ. ευρώ», αναφέρει. «Είχαμε πάρει κι ένα δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ από την Eurobank, στη διάρκεια της μετακόμισης, αλλά το εξοφλήσαμε αμέσως. Ο στόχος είναι στα επόμενα 5-8 χρόνια να έχουμε μηδενίσει το άνοιγμα».

Οσο για τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ, ο διευθυντής του υποστηρίζει ότι η εξοικονόμηση πόρων στον επόμενο ισολογισμό θα είναι εμφανής: «Ενα εκατ. ευρώ έχουμε εξοικονομήσει ήδη από τη συγκέντρωση των 12 κτιρίων του ΠΑΣΟΚ στα νέα μας γραφεία. Κάναμε επίσης μία πολύ συμφέρουσα τηλεπικοινωνιακή συμφωνία, κάτι που σημαίνει οικονομία 360.000 ευρώ το χρόνο».

*Το ΚΚΕ αρνείται να δώσει στοιχεία τόσο για τη διαχείριση του κομματικού ταμείου, όσο και για τα αποτελέσματα των κομματικών του επιχειρήσεων: «Ακόμα και τώρα -εν μέσω κρίσης- οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης καλύφθηκε κατά 117%», είναι η λιτή απάντηση του Περισσού, δίχως να ανακαλύπτει το ποσό που συγκεντρώθηκε.

*Ο Συνασπισμός την περασμένη χρονιά είχε πάρει δάνειο 2.200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο ξεχρέωσε με τη φετινή επιχορήγηση (5 εκατομμύρια ευρώ), όπως δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο αρμόδιος για τα οικονομικά, Μ. Δαριώτης.

*Στον ΛΑΟΣ δηλώνουν ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, σταμάτησαν τη διακίνηση κουπονιών σε ψηφορόρους: «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά», λέει ο Γ. Καρατζαφέρης «αν και εμείς δεν χρωστάμε σε καμία τράπεζα κι έχουμε στα ταμεία μας ένα περίσσευμα από 2.600.000 ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μας πληροφορεί, πάντως, ότι καμία κομματική οργάνωση δεν μισθώνει γραφεία με ενοίκια πάνω από 300-400 ευρώ και ότι τα έξοδα των τοπικών οργανώσεων «αυτοχρηματοδοτούνται διά χοροεσπερίδων».

*«Τα κόμματα με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε κρατικοδίαιτους μηχανισμούς», σχολιάζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Χρ. Βερναρδάκης, επισημαίνοντας τη δραστική μείωση της οικονομικής συμμετοχής των μελών. Η κρατική επιχορήγηση καλύπτει σήμερα το 81,6% των εσόδων του ΠΑΣΟΚ, το 74,7 % της Ν.Δ., το 81,3% του ΣΥΝ και το 55% του ΚΚΕ.

http://www.enet.gr

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΣΝΕΣ , ΑΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Ή ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ .

ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 81,3% ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΩΣ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ? ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ? ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ" ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ (ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΑΒΑΝΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ?) ..... ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΙ 15ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ?

iwnasdragoumis

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για τη Super League.



atsarantos

Εγκληματικότητα: Ένα άλλο δηλητηριώδες νεοταξικό βέλος


Είναι γνωστό, σε όσους έχουν θητεύσει στοιχειωδώς στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο παράγει την αθλιότητα και το έγκλημα, αλλά στηρίζεται και σε αυτά.
Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα η βαρβαρότητα που δεν χωνεύεται από το σύστημα.. οργανώνεται από τους μηχανισμούς εξουσίας και χρησιμοποιείται εναντίον των κοινωνιών και των λαϊκών κινημάτων.
Σήμερα, σε μια εποχή πλανητικής καπιταλιστικής παρακμής και σήψης, η κοινωνική και ψυχική αθλιότητα, καθώς και η εγκληματικότητα έχουν πάρει γιγάντιες διαστάσεις και αποκρουστικές μορφές. Το πλανητικό κράτος και τα κατασταλτικά εξαρτήματά του ανά τον κόσμο οργανώνουν την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα που δημιουργούν, την στρέφουν εναντίον των κοινωνιών για την προώθηση των συμφερόντων του συστήματος. Μέσα από την καταστροφή και την εξαθλίωση, συνακόλουθα και από την εγκληματικότητα που γεννάει το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του, συγκροτούν τις στρατιές των μαφιών τους, τα παρακρατικά τάγματα εφόδου κατά των κοινωνιών και των λαών.
Τα γεγονότα που ζούμε καθημερινά πλέον, ιδιαίτερα μετά την «εξέγερση» των κουκουλοφόρων το Δεκέμβρη, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο αυτή την εφιαλτική συνιστώσα του ιμπεριαλισμού.

Στην Ελλάδα αποκτάει αυτή η σχεδιασμένη νεοταξική στρατηγική ακόμα πιο μοχθηρή διάσταση. Η κατευθυνόμενη και ανεξέλεγκτη αλλοδαπή εισβολή έχει εκτινάξει σε δραματικά ύψη τόσο την εξαθλίωση, όσο και την εγκληματικότητα. Οι αλλοδαπές μαφίες οργιάζουν και οι συμμορίες πληθαίνουν καθημερινά. Οι μεγαλουπόλεις και ιδιαίτερα η Αθήνα θυμίζουν εποχές της γκανγκστερικής υστερίας του Σικάγου. Ζούνε ένα καθημερινό τρομοκρατικό εφιάλτη.
Τα «ανοικτά σύνορα» που τόσο εξυμνούν όλοι οι καθεστωτικοί υπάλληλοι και τα «αριστερά» δεκανίκια τους είναι πρώτα απ’ όλα ανοικτά σε κάθε διεθνή και αλλοδαπή μαφία, σε κάθε τυχοδιώκτη και εγκληματία: Στους οργανωμένους μηχανισμούς του πλανητικού, ιμπεριαλιστικού, εγκληματικού κυκλώματος και καθοδηγούμενους από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.
Η οργανωμένη εισαγωγή των αλλοδαπών δεν αποτελεί απλώς διόγκωση της αθλιότητας και της εγκληματικότητας, δεν αποτελεί απλώς το παχνί που θρέφει τις συμμορίες και τις μαφίες, αλλά και οργανωμένη εισαγωγή των μαφιών του πλανητικού κράτους και των Αμερικανών υπηρεσιών ιδιαίτερα.
Η ανεξέλεγκτη και κατακλυσμιαία εισαγωγή ξένων αποτελεί, συνεπώς, ένα επιπλέον προνομιακό και θανατηφόρο νεοταξικό όπλο κατά της Ελληνικής κοινωνίας και του λαού της. Ένα από τα πιο δηλητηριώδη βέλη της αυτοκρατορίας εναντίον της Ελλάδας.
Απώτερος στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας από συνθετικό σύνολο σε σύνολο ανταγωνιστικών αθροισμάτων. Σε πολυπολιτισμικό καθεστώς γκέτο αλληλοσπαραγμού: δηλαδή στην διάλυση των συνεκτικών ιστών, στη σπορά του μίσους και σε αιματηρούς διχασμούς.
Αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος του πλανητικού κεφαλαίου και των ποικίλων «νταβάδων». Και αυτή τη μακάβρια και κτηνώδη καπιταλιστική βαρβαρότητα την καθαγιάζουν ιδεολογικά και πολιτικά οι δήθεν «αριστεροί», Κάποιοι μάλιστα από αυτούς την έχουν κάνει και σημαία τους…

resaltomag

Ανέκδοτο της ημέρας

Ταξίδευαν μαζί σε πτήση εσωτερικού ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος
Αλογοσκούφης και ο Γιώργος Σουφλιάς. Εκεί που καθόταν ο Αλογοσκούφης
κάνει έτσι και βλέπει κάτω από το κάθισμα του ένα χαρτονόμισμα.
Το σηκώνει και βλέπει ότι είναι ένα χαρτονόμισμα των 200 euro. Χαρούμενος
γυρίζει στους άλλους δύο και τους λέει:
- Ωραίο χαρτονόμισμα! Αν μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο του αεροπλάνου και
να το πέταγα, θα το εύρισκε ένας Έλληνας και θα ήταν πολύ ευτυχισμένος!...
Πετάγεται ο Σουφλιάς και λέει:
- Ανοησίες, εγώ θα πέταγα από το παράθυρο 4 χαρτονομίσματα των 50 euro και
θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!
Έρχεται και ο Κωστάκης και τους βγαίνει από τα αριστερά λέγοντας:
- Κεφαλαιοκράτες του κερατά! Εγώ θα πέταγα από το παράθυρο 40 χαρτονομίσματα
των 5 euro και θα έκανα 40 Έλληνες ευτυχισμένους!!!
Τα άκουσαν όλ' αυτά οι πιλότοι, οπότε γυρίζει ο ένας στον άλλον και
λέει:
- Να καρφώσω τώρα το αεροπλάνο στο βουνό που περνάμε και να κάνω 11
εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους;;;;

Οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες καταγγέλλουν ότι πληρώνουν αδικαιολόγητα ποσά σε ΑΕΠΙ, ΕΡΑΤΩ και Grammo για τα πνευματικά δικαιώματα

«Χαράτσι» καταγγέλλουν ότι καλούνται να πληρώσουν οι καταστηματάρχες των Τρικάλων για τα πνευματικά δικαιώματα στις ιδιωτικές εταιρείες ΑΕΠΙ, ΕΡΑΤΩ και Grammo.
Πέρα όμως από τα υψηλά ποσά, οι καταστηματάρχες υγειονομικού κυρίως ενδιαφέροντος, κάνουν λόγο για μη διαφανή διαδικασία τιμολόγησης ενώ τονίζουν ότι δεν γίνονται ούτε καν οι απαραίτητες διακρίσεις ανάμεσα στα μαγαζιά πόλεων και χωριών.
Το θέμα αναδείχθηκε από καταγγελίες πολλών συμπολιτών μας που βρέθηκαν να πληρώνουν τρεις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς να τους εξηγεί κανείς το γιατί και μάλιστα σε μία περίοδο όπου οι καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το ζήτημα άρχισε να απασχολεί έντονα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, όταν πριν μερικά χρόνια οι εταιρείες είσπραξης φόρων για πνευματικά δικαιώματα αναπαραγωγής μουσικής, αυξήθηκαν από μία σε τρεις. Έτσι λοιπόν σήμερα, καλούνται να πληρώσουν διπλάσια, μη τιμολογημένα όπως καταγγέλουν ποσά, ακόμη και τα μαγαζιά που δεν έχουν μουσική ή έχουν συνδρομητική τηλεόραση.
Ζητούν ρύθμιση οι εστιάτορες
Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, αυτό που απαιτείται άμεσα είναι νομοθετική ρύθμιση που θα κρίνει και θα περιορίζει σε κάποιο πλαίσιο τη δράση των ιδιωτικών αυτών οργανισμών ώστε να κινείται το κόστος τους σε λογικά επίπεδα. Αυτό τονίζει και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών εστιατόρων και ταχυφαγείων νομού Τρικάλων κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του στην «ΕΡΕΥΝΑ» τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να περάσει σχετική τροπολογία.. «Θα πρέπει να κάποια στιγμή όχι μόνο να ενοποιηθούν οι εταιρείες για πνευματικά δικαιώματα, σε τραγουδιστές, δισκογραφικές, συνθέτες κτλ αλλά και να κοστολογηθούν ανάλογα με το είδος του καταστήματος. Τώρα πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως χωρίς να λαμβάνουν υπόψη οι εταιρείες εάν έχουμε μουσική ή όχι στα μαγαζιά μας. Οι εταιρείες αυτές κρίνουν ότι το κάθε μαγαζί μπορεί να βάλει μουσική».
Να δίνονται άδειες ανεξάρτητα από ΑΕΠΙ
«Θα πρέπει κάποια στιγμή να μπορούμε να παίρνουμε άδεια μουσικών οργάνων χωρίς πρώτα να χρειάζεται να έχουμε πληρώσει την ΑΕΠΙ, κάτι που μπορεί να γίνει με απόφαση της δημοτικής αρχής σε τοπικό επίπεδο. Η άδεια μουσικών οργάνων εκδίδεται για την ηχορύπανση και όχι για πνευματικά δικαιώματα οπότε θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητα», τονίζει ο κ. Θανάσης Πλαβός, πρόεδρος σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών και κέντρων διασκέδασης. Αυτή τη στιγμή στην Ασκληπιού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν υπάρχει κατάστημα που να μην πληρώνει 1.000 ευρώ το λιγότερο ανά έρος στην ΑΕΠΙ. Γεγονός που σημαίνει ότι το ποσό αυξάνει αν υπολογίσει κανείς και τις άλλες δύο εταιρείες. Παλαιότερα, όπως υπενθυμίζει ο κ. Πλαβός, οι επιχειρηματίες είχαν χτυπήσει την πόρτα της δικαιοσύνης αφού τους είχαν ζητηθεί 5.000 ευρώ ανά έτος από το κάθε μαγαζί. Τότε οι καταστηματάρχες επιβεβαιώθηκαν και πλέον συζητούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να στραφούν σε ομαδικές προσφυγές.

e-erevna

Φως Φανάρι!











Είναι προφανές ότι ο Κώστας Σημίτης επισκέφτηκε τώρα τον Οικουμενικό Πατριάρχη γιατί σε λίγες μέρες θα επισκεφτεί το Φανάρι ο Σάκης Ρουβάς, για να πάρει την ευχή του κ. Βαρθολομαίου ενόψει της εθνικής εκστρατείας για τη νίκη στη μάχη της Γιουροβίζιον.

Αν η επίσκεψη του Κώστα Σημίτη συνέπιπτε με την επίσκεψη του Σάκη Ρουβά, θα περνούσε εντελώς απαρατήρητη γιατί -όπως είναι λογικό- όλα τα φώτα θα έπεφταν πάνω στο Σάκη.

Ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο "BILGI" για να μιλήσει για την «Διαφορετικότητα και Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης θα χρειαστεί να αναφερθεί μόνο στη δημοκρατία - την διαφορετικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Τούρκοι θα την καταλάβουν μόλις δουν τον κ. Σημίτη.

Ακούει κανείς;

Περί τους 540 νέους φοιτητές αναμένει η πόλη των Τρικάλων και οι σχολές της από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο ΤΕΦΑΑ των Τρικάλων θα φοιτήσουν 140 σπουδαστές το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οι υπόλοιπες θέσεις έχουν προγραμματιστεί για τα δύο τμήματα ΤΕΙ, το υπάρχον, δηλαδή της αποκατάστασης και συντήρησης κτιρίων και το νέο τμήμα των δομικών έργων, που θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά. Αυτός, βέβαια είναι ο προγραμματισμός για τα τμήματα ΤΕΙ. Το θέμα είναι πόσοι από τους σπουδαστές θα φοιτήσουν τελικώς. Διότι μπορεί να προβλέπονται 400 θέσεις για τα δύο τμήματα ΤΕΙ, εντούτοις δεν είναι διόλου σίγουρο ότι αυτός θα είναι και ο τελικός αριθμός των σπουδαστών. Εξάλλου, πριν λίγα χρόνια είχαν προβλεφθεί πάνω από 100 θέσεις και φοιτούσαν μόλις 25 σπουδαστές στο τμήμα του ΤΕΙ.
Το ότι δεν καταλαμβάνονται οι θέσεις βέβαια ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει το υπουργείο. Όχι ειδικώς για τα τμήματα ΤΕΙ των Τρικάλων, αλλά γενικώς για όλα τα ΤΕΙ ανά τη χώρα.
Ε.Κ.

e-erevna

Και τα Τρίκαλα στηv Ώρα της Γης

Και ο Δήμος Τρικκαίων μπήκε στη μεγάλη περιπέτεια της Ώρας της Γης δεσμευόμενος μάλιστα ότι στις 28 Μαρτίου, ημέρα που αντιδρούμε στις κλιματικές αλλαγές, από τις 20:30 και για μία ώρα ο δήμος θα συσκοτίσει χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης, και κτίρια των οποίων η διαχείρισή του αποτελεί αρμοδιότητά του. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών ώστε να συμμετέχουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο: κλείνοντας τους διακόπτες ρεύματος.

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (25η Μαρτίου).


Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε επίσης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,δηλαδή την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία,ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού."Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην",της είπε ο Αρχάγγελος.
Όταν όμως η Παναγία ρώτησε πώς είναι δυνατόν να τεκνοποιήσει χωρίς άνδρα,ο Αρχάγγελος της είπε ότι το 'Αγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και με τη δύναμη του Υψίστου θα συντελεστεί η ενσάρκωση του Υιού του.
Έτσι λοιπόν,η Παναγία συνέλαβε τον Υιό και λόγο του Θεού,τον Ιησού Χριστό,ο οποίος με την εκούσια θυσια και τον μαρτυρικό του "θάνατο",έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο,στον οποίο οδηγήθηκε μετά από την εκδίωξη των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο.
Το απολυτίκιο της γιορτής λέει:
"Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και τού απ΄ αιώνος μυστηρίου ή φανέρωσις ο Υιός τού Θεού Υιός τής Παρθένου γίνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν,Χαίρε,Κεχαριτωμένη,ο Κύριος μετά σου".
Δηλαδή:
"Σήμερα είναι η κυριότερη μέρα της σωτηρίας μας και η φανέρωση του Μυστηρίου,που ήταν από πολλά χρόνια κρυμμένο:Ο Υιός του Θεού θα γίνει άνθρωπος,Υιός τής Παρθένου Μαρίας και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα φέρνει.Γι΄αυτό και εμείς μαζί με αυτόν ας πούμε ζωηρά στην Παναγία:Χαίρε,Κεχαριτωμένη,ο Κύριος είναι μαζί σου".

Εθνική Εορτή η 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου είναι η μία από τις δύο Εθνικές Εορτές μας.Αυτήν την ημέρα τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να είναι η πατρίδα μας μια ελεύθερη χώρα σήμερα. Τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.
Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαϊου 1453,και για τέσσερις αιώνες οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τούρκικη κατοχή.Πολλοί όμως από τους Έλληνες της εποχής δεν άντεχαν τον τούρκικο ζυγό και κατέφυγαν στα βουνά.Αυτοί ήταν και οι πρωτεργάτες της Επανάστασης.
Στις 25 Μαρτίου 1821 στη μονή της Μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα,ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός,σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης.Ουσιαστικά,τότε άρχισε και επίσημα η ελληνική Επανάσταση που μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες,οδήγησε στην ελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830 με τη Συνθήκη του Λονδίνου.Αυτήν τη Συνθήκη υπέγραψαν η Αγγλία,η Γαλλία και η Ρωσία στις 22 Ιανουαρίου 1830.
Στις 14 Αυγούστου 1832,δηλαδή 2 χρόνια αργότερα,ορίστηκαν και τα σύνορα της Ελλάδας να φτάνουν μέχρι τη νοητή γραμμή που έχει άκρα τον Παγασητικό και τον Αμβρακικό κόλπο.Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδέχτηκε αυτήν την απόφαση και από τότε ξεκινά η πορεία του Νέου Ελληνικού Κράτους.
Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980,στις 15 Μαρτίου 1838.Το ίδιο έτος τελέστηκε και ο πρώτος επίσημος εορτασμός.
Τελέστηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Ειρήνης,στην οδό Αιόλου.Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε και ανάμεσά τους ήταν και οι αγωνιστές της Επανάστασης,οι οποίοι και αποθεώθηκαν.Μετά τη δοξολογία,οργανώθηκε γλέντι στην πλατεία Κλαυθμώνος.Επίσης,στον Λυκαβηττό,στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός που έφερε τη φράση "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ".
Από τότε,η 25η Μαρτίου,γιορτάζεται κάθε χρόνο,σαν μέρα τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Lost dream..........?


My ghost is out again....

dreaming of you......


Into shadows it rides....

Lost..............


χαμένο στις φαντασιώσεις.....

χαμένο στη αχλύ του παρελθόντος...

χαμένο στις λέξεις.....

χαμένο στις αναμνήσεις....

χαμένο σε συναισθήματα....

χαμένο ανάμεσα σε ψυχές....

χαμένο ανάμεσα στην αγάπη μου για σένα...που πονά

χαμένο ανάμεσα στη ματαιοδοξία μου.....

χαμένο ανάμεσα σε καταιγισμό αναρτήσεων......

χαμένο.......


Yes baby Lost...


Lost just enough to be re-found.....


Αννα μου.....

Εσύ όταν κοιμάσαι πού πας?


Η μεγάλη απάτη με τις τροφές που τρώμε...


Τα τελευταία πενήντα χρόνια το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση.
Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 20%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 20%. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Μήπως γνωρίζετε ότι:
Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά;
Πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων;
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ;

Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες στην υγεία σας;
Περισσότερα από 3.000 συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στις τροφές χωρίς να έχουν ελεγχθεί για την διαδραστικότητα και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό;
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται ως φυσικά, είναι συνθετικές χημικές ουσίες;
Περισσότερες από 25000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 4%;
Εννέα από τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης;
Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος;
Πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν,όμως, την ίδια του την επιβίωση!

Ας δούμε, όμως, τα πράγματα από πιο κοντά....
Αποφασίζετε να παραθέσετε δείπνο στο σπίτι σας και να μαγειρέψετε για μισή ντουζίνα φίλους, γείτονες ή συγγενείς. Ας πούμε ότι επιλέγετε ένα κλασικό μενού: ψητό κρέας, τηγανητές πατάτες, πιπεριές γεμισμένες με τυρί, σπανάκι σαλάτα, ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη, και τάρτα φρούτων για επιδόρπιο. Όσο για τα ποτά, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παγωμένο τσάι και σόδα.

Επιφανειακά, το γεύμα που ετοιμάζετε θα έχει υπέροχη εμφάνιση και μυρωδιά και γεύση και θα δείχνει εξαιρετικά θρεπτικό. Αλλά ας πούμε ότι είστε κι εσείς ξένοι σε μια ξένη χώρα και θέλετε να δείτε τι υπάρχει πίσω από αυτήν την πανδαισία, φτάνοντας μέχρι το επίπεδο των μορίων. Δεν θέλετε να γίνετε νευρωσικοί. Απλά θέλετε να ξέρετε. Έτσι αρχίζετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις, να ερευνάτε το θέμα, και να τι βρίσκετε:

Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.

Φτιάχνετε τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες. Οι καλεσμένοι σας προσθέτουν στο τσάι τους ένα τεχνητό γλυκαντικό, που περιέχει ασπαρτάμη. Η χημική αυτή ουσία εμφανίζεται και σε όλα τα άλλα αεριούχα ποτά.

Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων. Όσο για κείνες τις πιπεριές που σερβίρετε, περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων. Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.

Το κρέας που όλοι απολαμβάνουν, προέρχεται από ένα ζώο που μεγάλωσε σε ένα γιγαντιαίο εκτροφείο, όπου χιλιάδες αγελάδες συνωστίζονται και τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, διεγερτικά της όρεξης, αντιβιοτικά και ηρεμιστικά, χημικές ουσίες που το ζώο κουβαλάει στο σώμα του. Η τροφή τους έχει εμπλουτιστεί εκούσια και με άλλες χημικές ουσίες, και έχει μολυνθεί ακούσια με κατάλοιπα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έτσι το ζώο που τρώτε περνάει άθελά του - ένα μέρος του χημικού του φορτίου σε σας.

Το ψωμί που σερβίρετε περιέχει αλεύρι που ο παρασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, για να το κάνει να σιτέψει. Το χλώριο ρίχτηκε στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και κάποια μόρια χλωρίου επέζησαν της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία είναι μία από αυτές, έχουν απαγορεύσει εδώ και μισό αιώνα τη χρήση του χλωρίου ως οξειδωτικού παράγοντα στο ψωμί, φοβούμενες τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η μαργαρίνη που απλώνουν οι καλεσμένοι σας στο παραπάνω ψωμί περιέχει trans λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη και συντελούν στις καρδιοπάθειες. Ένα παραπροϊόν της διαδικασίας υδρογόνωσης της μαργαρίνης είναι τα υπολείμματα τοξικών μετάλλων, όπως νίκελ και αλουμίνιο, που μένουν στο έτοιμο προϊόν. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας την επίδραση της μαργαρίνης στο σώμα σας, απλά αφήνοντας ένα κομμάτι στον πάγκο της κουζίνας για κάμποσους μήνες δεν θα μουχλιάσει, ούτε θα την αγγίξουν έντομα ή τρωκτικά. Εάν χρησιμοποιείτε στο ψωμί σας βούτυρο, αντί για μαργαρίνη, τρώτε μια από τις πιο μολυσμένες τροφές, γιατί οι αγελάδες ξεφορτώνονται ένα μέρος των τοξινών που κουβαλάνε στο σώμα τους διοχετεύοντάς τις μέσα στο γάλα τους.

Βγάζετε την τάρτα φρούτων από το ψυγείο και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Η τάρτα είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και όσο το γλυκό ζεσταίνεται, το σκεύος απελευθερώνει τη χημική ουσία DEHA, η οποία εισχωρεί στην τάρτα. Το DEHA είναι ένας πλαστικοποιητής, που η ΕΡΑ θεωρεί ότι μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείτε φρούτα εποχής μολυσμένα από υπολείμματα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων, που έχουν διεισδύσει στο φλοιό. Κανένας δεν ξέρει τι συνέργιες δημιουργούνται όταν η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου ενώσει τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων με τα μεταναστεύοντα μόρια των πλαστικών. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια κουταλιά βανίλια στην τάρτα, πιθανόν να εισάγετε στον οργανισμό σας διοξίνη, μια βιοσυσσωρευτική τοξική ουσία, που βρίσκεται μερικές φορές στα παγωτά σε επίπεδα έως και 200 φορές υψηλότερα από εκείνα που η ΕΡΑ θεωρεί ασφαλή.

Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε μοσχαρίσιο κρέας αντί για βοδινό, το ζώο θα έχει μεγαλώσει με τροφές σχεδιασμένες για να το κρατούν αναιμικό αλλά ζωντανό και γεμάτες αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, δυο από τα οποία είναι το nitrofurazone (γνωστό καρκινογόνο) και το chloramphenicol (που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο αίμα ορισμένων ανθρώπων). Κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τις συνεργικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος φορτωμένου με τόσες χημικές ουσίες.

Εάν σερβίρατε κοτόπουλο, δεν θα περιορίζατε και πολύ τους κινδύνους. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1976 στο Scientific American σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό.

Εάν είχατε επιλέξει ψάρι για το γεύμα, θα είχε χρειαστεί να αποφύγετε τον γαλέο, τον ξιφία και το σκουμπρί επειδή έχει βρεθεί ότι αυτά τα είδη ψαριών κουβαλάνε το μεγαλύτερο φορτίο τοξικών μετάλλων. Κι αν επιλέγατε χοιρινό; Ο Τζον Ρόμπινς, αυθεντία σε θέματα διατροφής, γράφει στο βιβλίο του Δίαιτα για μια Νέα Αμερική πόσο η εκτροφή γουρουνιών βασίζεται σε μια σειρά από συνθετικές χημικές ουσίες, όπως η XLP-30, ένα πρόσθετο για τη γονιμότητα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία πετρελαίων Shell Oil και δίνεται στα θηλυκά γουρούνια για να γεννάνε περισσότερο. Ένα στέλεχος της Shell παραδέχτηκε το βάθος της συλλογικής μας άγνοιας, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, λέγοντας, «Δεν ξέρουμε γιατί φέρνει αυτό το αποτέλεσμα».

Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σοβαρές ασθένειες εκδηλώνονταν την ίδια χρονική περίοδο, που αρχίζαμε να διαπιστώνουμε απότομη πτώση στη θρεπτική αξία των τροφών μας. Επίσης, δεν είναι σύμπτωση το ότι η περίοδος αυτή συνέπιπτε με τη έκθεσή μας σε μια μεγάλη γκάμα επεξεργασμένων τροφών.
Αυτού του είδους οι συμπτώσεις είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψέματος του Αιώνα, και καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ καχύποπτοι και επιθετικοί κατά όλων αυτών που μας αφήνουν εκτεθειμένους στο θάνατο, ενώ με ελέγχους θα μπορούσαν να μας προστατεύουν αποτελεσματικά. Ή μήπως τους συμφέρει να μην είμαστε σε θέση να χαρούμε, οι περισσότεροι από εμάς, τη σύνταξη την οποία τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία, ούτως ή άλλως αδυνατούν να μας παρέχουν;

Από τον Θοδωρή Γιάνναρο:μοριακός-πυρηνικός βιολόγος



Πηγή:zougla
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan