Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάρτες προπληρωμένου χρόνου Altec Telecoms ..

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού που είχε προμηθευτεί κάρτες προπληρωμένου χρόνου της εταιρείας ALTEC TELECOMS για φωνητικές κλήσεις ή και σύνδεση στο Internet εφιστά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν παρέχει πλέον τις εν λόγω τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι στην αγορά διατίθενται ακόμη προς πώληση κάρτες προπληρωμένου χρόνου της συγκεκριμένης εταιρείας,επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ακομη ενας εναλλακτικος παροχος ειναι πλεον παρελθον.. Για να δουμε,ποιος θα ειναι ο επομενος..

ΠΡΕΖΑ TV

Φουλ της απαγωγής ..


Dr. SeenG

Ο στόχος είναι ένας ..

"Μα τί ακριβώς επιδιώκουν οι Ισραηλινοί;" αναρωτιούνται πολλοί, καθώς βλέπουν τους Ισραηλινούς να μην πτοούνται και να συνεχίζουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις τους στη Γάζα ..
Η παραπάνω εικόνα μιλάει μόνη της..
Οι Ισραηλινοί φημίζονται για τα μακρόπνοα σχέδιά τους τα οποία μάλιστα ακολουθούν κατά γράμμα. Εάν παρατηρήσουμε τους παραπάνω χάρτες φανταζόμαστε πως η επόμενη εικόνα που ίσως προστεθεί στα επόμενα χρόνια στην σειρά, απλώς δεν θα εμπεριέχει καθόλου την Παλαιστίνη.
Είναι απλό.. Στόχος είναι η εξαφάνισή της.


Ισραηλινοί κάνουν πικ-νικ σε λόφο για να βλέπουν τους βομβαρδισμούς ..

Όπως εμείς που ζούμε στη Αθήνα, πηγαίνουμε με τα παιδιά μας στην Πάρνηθα ή στου λόφο του Στρέφη για βόλτα για να δούμε την θέα βρε αδερφέ, έτσι κάνουν και οι Εβραίοι, όταν έχει καλό καιρό παίρνουν τις οικογένειες του, με τις φωτογραφικές μηχανές,τα κιάλια και πετάγονται μέχρι εκεί δίπλα στον λόφο κοντά στην πόλη Σντερότ για πικ-νικ και για να χαζέψουν την θέα-θέαμα ..
Τα ελικόπτερα τους να βομβαρδίζουν τα γυναικόπαιδα στην Γάζα, μάλιστα βάζουν και στοιχήματα, όταν πλησιάζει κάποιο ελικόπτερο στοιχηματίζουν μπύρες που θα ρίξει, την νύχτα μάλιστα το θέαμα είναι πιο εντυπωσιακό.
Και όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά ..

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το video ..

apneagr

κόλαση εσώθερμη η εξώθερμη ??

Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.
Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:
1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.
Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει??
Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι ."Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί". και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε . ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει .... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: . "Θεέ μου, Θεέ μου" .

fotis

Μικρές αγγελίες.........

Πλησίαζει η εποχή του εικονικού σεξ

Η εποχή του εικονικού σεξ έφτασε. Την ώρα που διάσημοι σταρ της βιομηχανίας πορνό υπέγραφαν αυτόγραφα στην ετήσια έκθεση Προϊόντων για Ενηλίκους, εταιρεία παρουσίασε μια νέα, πρωτοποριακή συσκευή τεχνολογικού σεξ.

Η συσκευή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από πρώην μηχανικό της NASA, και προσομοιάζει τη σεξουαλική επαφή με τη χρήση διαφόρων εξαρτημάτων. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από το υλικό που χρησιμοποιείται στα μπιμπερό και συνδέεται μέσω USB με υπολογιστή. Μέσα από την ειδική υπηρεσία ερωτικών ταινιών, η συσκευή προσομοιάζει την κίνηση και τις πράξεις της εκάστοτε πρωταγωνίστριας, ώστε ο χρήστης να έχει την αίσθηση του πρωταγωνιστή.

«Βλέπεις τα όσα εκτυλίσσονται στην οθόνη και η συσκευή λαμβάνει σήμα των όσων διαδραματίζονται» εξήγησε ο Μπρετ Ντρίσντεϊλ, στέλεχος της εταιρείας ανάπτυξης της συσκευής προσομοίωσης. Το μηχάνημα θα είναι συμβατό στο διαδικτυακό θέατρο της RealTouch, με κόστος ένα δολάριο το λεπτό, ενώ η συσκευή θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια.

Τρόμος πάνω από τη χώρα!


Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη χώρα μας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου. Αν δεν σε ξεκάνουν οι μπάτσοι, θα σε ξεκάνουν οι τρομοκράτες νέας γενιάς που είναι αδίστακτοι· σε αντίθεση με τους τρομοκράτες παλιάς γενιάς που -πάνω απ' όλα- ήταν Άνθρωποι. Αν γλιτώσεις από τους τρομοκράτες νέας γενιάς, θα σου την πέσουν οι απαγωγείς. Αν καταφέρεις να ξεφύγεις από τους μπάτσους, τους τρομοκράτες νέας γενιάς και τους απαγωγείς, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα την βγάλεις καθαρή, γιατί στη γωνία σε περιμένουν οι Τούρκοι για να σε σουβλίσουν σαν τον Αθανάσιο Διάκο...

Κανονικά, όλες οι ξένες τηλεοράσεις θα έπρεπε να ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μετά σου λένε πως εδώ στην Ελλάδα δεν κάνουμε καλές ταινίες. Αφού ζούμε τόσο συναρπαστικά, τι να τις κάνουμε τις ταινίες; Οι άλλοι λαοί βαριούνται τη ζωή τους - γι’ αυτό κάνουν ταινίες με περιπέτειες. Η δική μας καθημερινότητα είναι σαν να παίζουμε στον Ιντιάνα Τζόουνς, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να την κάνουμε και ταινία.

pitsirikos

Σήμα κινδύνου από νέα έρευνα: Οι άνθρωποι μικραίνουν ζώα, ψάρια και φυτά, όταν τα κυνηγούν για να τα φάνε

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να επεμβαίνουν καθοριστικά στην εξέλιξη των άλλων ζωικών ειδών, αλλά και των φυτών ακόμα.Όσο πιο πολύ οι άνθρωποι κυνηγούν και συλλέγουν ένα είδος για να το φάνε, είτε για ερασιτεχνικούς είτε για εμπορικούς λόγους, τόσο η λεία τους (ζώο, ψάρι ή φυτό) διαχρονικά μικραίνει και μάλιστα με ταχύ ρυθμό, τριπλάσιο σε σχέση με το ρυθμό αλλαγών που φέρνει η ίδια η φύση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Οι αλλαγές αυτές εκτιμάται ότι είναι 50% μεγαλύτερες από τις άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπως η μόλυνση και η ανθρωπογενής εισαγωγή ξενικών ειδών στα οικοσυστήματα, ενώ σε συνδυασμό με αυτές, είναι συνολικά δραματικές και απειλούν την επιβίωση πολλών ειδών, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η νέα έρευνα, που έγινε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας -Σάντα Κρουζ, υπό τον εξελικτικό βιολόγο Κρις Ντάριμοντ και δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, μελέτησε δειγματοληπτικά την επίδραση της ανθρώπινης πίεσης σε 29 διαφορετικά είδη (από τον μπακαλιάρο μέχρι τα πρόβατα και το τζινσένγκ). Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε ότι... ο άνθρωπος έχει καθοριστική επίδραση στο ζωικό και το φυτικό βασίλειο γύρω του, επηρεάζοντας ο ίδιος την εξελικτική διαδικασία, καθώς οδηγεί τα άλλα είδη να γίνουν μικρότερα μέχρι και 20%, ενώ η ηλικία αναπαραγωγής τους μικραίνει μέχρι και 25%, δηλαδή γεννάνε πιο νωρίς.

Όμως ο συνδυασμός αυτός (μικρότερος μέγεθος και πρόωρη αναπαραγωγή) κάνει τα άλλα είδη πιο ευάλωτα, καθώς σταδιακά γεννάνε λιγότερους απογόνους και πιο αδύναμους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μερικές φορές η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει μόνο δύο δεκαετίες. Είμαστε το σούπερ-αρπακτικό ζώο του πλανήτη, που κάνει άνω-κάτω τα οικοσυστήματα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάριμοντ, επισημαίνοντας ότι οι λύκοι κυνηγάνε 20 άλλα ζώα, αλλά οι άνθρωποι πολλές χιλιάδες.

Έτσι, για παράδειγμα, το μέσο μέγεθος του μπακαλιάρου του Ατλαντικού έγινε πλέον μικρότερο κατά 20% μέσα στην τελευταία 30ετία, ενώ τα θηλυκά του γεννάνε ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι παλιότερα (στα πέντε πλέον αντί στα έξι τους χρόνια).

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η τάση των ανθρώπων να πιάνουν και να τρώνε μεγάλου μεγέθους είδη, επηρεάζει την εξέλιξη των τελευταίων ταχύτερα σε σχέση με το κυνήγι από τα αρπακτικά ζώα, που συνήθως προτιμούν τη λεία που είναι μικρή και αδύναμη. Για το λόγο αυτό, ο Ντάριμοντ και άλλοι βιολόγοι συστήνουν τη λήψη μέτρων και νέες πολιτικές από κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Μαζική επίθεση χάκερς σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

«Επίθεση» δέχτηκαν ελληνικές τράπεζες, από σπείρες ηλεκτρονικών απατεώνων οι οποίες προσπάθησαν να «ψαρέψουν» θύματα μέσω πλαστών e-mail, τα οποία προέρχονταν από Αίγυπτο και Ινδία.Η Εθνική Τράπεζα, που δέχτηκε επίθεση την περασμένη Δευτέρα, «μπλόκαρε» και κατέβασε αμέσως τις μαϊμού σελίδες, ενώ ανάλογη επίθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Citibank.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις γίνονται ή με την αποστολή «μαϊμού» e-mail, με τα οποία προσπαθούν να υποκλέψουν τους κωδικούς ασφαλείας για συναλλαγές στο διαδίκτυο (η μέθοδος ονομάζεται phising), ή με την «παγίδευση» των ΑΤΜ΄ς με στόχο πάλι την υποκλοπή των μυστικών κωδικών (μέθοδος skimming)

Κάθε φορά που «κτυπάει» μια σπείρα με τη μέθοδο του phising στέλνει όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι- τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να εξαπατηθεί ένα ποσοστό 0,1%, δηλ. περίπου 2.000 άτομα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2008, στην Ελλάδα το σύνολο της απάτης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και μέσω των ΑΤΜ σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη- προσέγγισε τα 10εκ. ευρώ, από 5 εκ. ευρώ το 2007 και 3εκ. ευρώ το 2006.

Με αφορμή τα νέα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, υπενθυμίζει και συνιστά... σε όλους τους χρήστες ηλεκτρονικής τραπεζικής:

Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Και σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζα σας.
Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες.
Οι τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζας σας.

Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζας σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της τράπεζας σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε σεο ασφαλές περιβάλλον.
Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.

Ημερησία

Είμαστε για γέλια

Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις ,τα τελευταία 10 χρόνια , υποστήριξαν την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση , αν βέβαια πληρούσε τα κριτίρια .
Είχαν το απατηλό όνειρο ότι αν μπουν οι Τούρκοι στην Ευρώπη θα γίνουν ... καλοί γείτονες !!!
Η Τουρκία είναι μια στρατιωτική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα . Το μόνο θέμα για το οποίο οι κοινοβουλευτικοί Τούρκοι τσακώνονται με τους στρατηγούς είναι το θέμα της ... μαντήλας !!!
Αυτή η μαλακισμένη κοινοβουλευτική στρατοκρατορία μας αναγκάζει να ξοδεύουμε τα μαλλιά της φτωχής κεφαλής μας σε εξοπλισμούς.

Παλικάρι από τα Σφακιά.

Ακούτε πράγματα που δεν υπάρχουν; Καφεΐνη και ψευδαισθήσεις!

Αν κάποια στιγμή αρχίσετε να βλέπετε και να ακούτε πράγματα που δεν βλέπουν και δεν ακούν οι γύρω σας, ίσως πρέπει να μειώσετε τον καφέ ή και τα άλλα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και τα «ενεργειακά» αναψυκτικά ή ακόμα και τη σοκολάτα.
Μια νέα επιστημονική μελέτη συνδέει την αυξημένη ποσότητα καφεΐνης με την πιθανή δημιουργία ψευδαισθήσεων, ακόμα και με τη βίωση εξωσωματικών εμπειριών!
Τρεις καφέδες (ή το ισοδύναμό τους σε καφεΐνη) ημερησίως τριπλασιάζουν την πιθανότητα εμφάνισης ψευδαισθήσεων σε σχέση με όσους πίνουν ένα καφέ τη μέρα, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Live Science και ScienceNOW.
Η σύνδεση της καφεΐνης με τις ψευδαισθήσεις εξηγείται, επειδή, όταν το σώμα στρεσάρεται... , αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν και να ακούνε ανύπαρκτα πράγματα.
Το επίπεδο της κορτιζόλης ρυθμίζεται όμως επίσης από την ποσότητα καφεΐνης,
Οι ψυχολόγοι Σίμον Τζόουνς και Τσαρλς Φέρνιχοου του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντέραμ, σε έρευνά τους μεταξύ των φοιτητών του πανεπιστημίου, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Personality and Individual Differences» (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), διαπίστωσαν ότι όντως όσο πιο πολύ καφεΐνη καταναλώνει κάποιος (πίνοντας καφέ, δυνατό τσάι κ.α.), τόσο πιο πιθανό είναι να έχει κάποιας μορφής ψευδαισθήσεις.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που πίνουν πολύ καφέ, δεν φαίνεται να έχουν ψευδαισθήσεις, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όταν τέτοιου είδους εμπειρίες ανακατεύονται με τις υπόλοιπες εμπειρίες της καθημερινότητας, ίσως εκλαμβάνονται ως ψυχωτικές, χωρίς να είναι.
«Οι ψευδαισθήσεις δεν αποτελούν κατ' ανάγκην σημάδι νοητικής ασθένειας», δήλωσε ο Τζόουνς, που πρόσθεσε πως περίπου 3% των ανθρώπων ακούνε τακτικά ανύπαρκτες φωνές (ενώ ένα 10% έχουν κάποια στιγμή ακούσει τέτοιες φωνές), χωρίς αυτό να τους εμποδίζει να ζούνε κανονικές ζωές, ενώ όσοι δεν μπορούν, καταφεύγουν σε γιατρό.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές στην καθημερινή δίαιτα ενός ατόμου με παθολογικές ψευδαισθήσεις, όπως στην περίπτωση της σχιζοφρένειας, με στόχο τη μείωση της καφεΐνης, μπορούν να μετριάσουν τα ψευδαισθητικά φαινόμενα.
Οι επιστήμονες πάντως διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους δεν αποδεικνύει ότι η καφεΐνη κατ' ανάγκην προκαλεί ψευδαισθήσεις.
Όπως είπαν, όσοι τείνουν να βλέπουν και να ακούνε ανύπαρκτα πράγματα, μπορεί απλώς να είναι από τη φύση τους πιο επιρρεπείς στο να πίνουν περισσότερο καφέ ή τσάι, ή ακόμα μπορεί οι ψευδαισθήσεις να οφείλονται σε άλλη αιτία, όπως το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, επτά φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ περιέχουν συνολικά 315 χιλιοστόγραμμα (μιλιγκράμ-mg) καφεϊνης, που ισοδυναμούν με περίπου τρία φλιτζάνια βραστού καφέ, έξι φλιτζάνια δυνατού τσαγιού και εννιά ποτά τύπου «κόλα».
Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και αποτελεί την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ουσία στον κόσμο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Απορροφάται πλήρως από το στομάχι και το λεπτό έντερο μέσα σε 45 λεπτά από την κατάποσή της.
Σε μέτριες ποσότητες αυξάνει την ικανότητα διανοητικής εγρήγορσης και σωματικής αντοχής, αλλά σε μεγάλες ποσότητες (πάνω από 250 mg τη μέρα) έχει τοξικές παρενέργειες, προκαλώντας νευρικότητα, ευερεθιστότητα, άγχος, αϋπνία, πονοκεφάλους, ταχυπαλμία κ.α.

καλή μας ημέρα!!!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Περισσότεροι θάνατοι Τρικαλινών σημειώθηκαν το 2008 σε σύγκριση με το 2007. Το 2008 οι θάνατοι στην πόλη των Τρικάλων, αυξήθηκαν, με κυριότερες αιτίες τα ατυχήματα, ναρκωτικά ή καρκίνο που «θερίζει» ακόμα περισσότερο, τα δε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια «συναγωνίζονται» την επάρατο νόσο.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των θανάτων, φθάνει τους 492 από 455 το 2007, από τους οποίους οι 261 ήταν άνδρες και οι 231 γυναίκες. Ως βασικότερη αιτία θανάτου είναι ο καρκίνος (159), τα καρδιακά επεισόδια (96), εγκεφαλικά (72), χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (20, ατυχήματα (14) από τα οποία 11 τροχαία, 1 από πτώση σε οικοδομή, ένας πνιγμός και ένα ατύχημα από συμπίεση θωρακικού τοιχώματος σε μηχανουργείο.
Ακολουθούν 12 θάνατοι από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης (9), οξύ πνευμονικό οίδημα (9), απροσδιόριστη αιτία (8), πάρκινσον (7), οργανικό σύνδρομο (6), Αλτσχάϊμερ (5), αναπνευστική ανεπάρκεια (4), δύο αυτοκτονίες και 44 λόγω γηρατειών, ενώ σημειώθηκαν πέντε θάνατοι λόγω της νόσου Hodgkin, σχιζοφρένειας, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ρήξη κύστης εχινόκκοκου στον πνεύμονα και γάγγραινας αντίστοιχα και από διάφορες άλλες σπανιότερες ή παράξενες αιτίες 19.
Σε ότι αφορά την ηλικία, οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν άτομα μεταξύ 81 – 90 (164), 71-80 (134), 61-70 (69), 91-104 (58), 51-60 (34), 41-50 (20), 31- 40 (8), 21-30 (2) και μέχρι 20 χρόνων (3), από τους οποίους ένα κοριτσάκι 18 ημερών και δύο αγόρια τριών και τεσσάρων ημερών.

Συνδέεται, ναι ή όχι η αύξηση των θανάτων από καρκίνο στα Τρίκαλα με τη ραδιενέργεια;Υπάρχει κάποιος να μας πει τι έγινε με το Τσερνομπίλ; Στις 26 Απριλίου κλείσαμε 22 χρόνια από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, οπότε ας μάθουμε, έστω και καθυστερημένα, όλη την αλήθεια.

grizaniotis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ 2008, ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ

Αυξημένος είναι ο αριθμός των γεννήσεων που καταχωρήθηκαν στο ληξιαρχείο του δήμου Τρικκαίων, ενώ λιγότεροι είναι οι γάμοι και τα διαζύγια την χρονιά που μας πέρασε.

Επίσης, τη χρονιά που μας πέρασε, στα Τρίκαλα έγιναν λιγότεροι γάμοι σε σύγκριση με το 2007, όπως λιγότερα ήταν και τα διαζύγια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπεύθυνη του Ληξιαρχείου Τρικάλων, Ρούλα Μητσιάδου - Σαργιώτη, το 2008 με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν 254 ζευγάρια, έναντι 289 το 2007, από τους οποίους 190 θρησκευτικοί και 64 πολιτικοί.

Στους θρησκευτικούς γάμους εντάσσονται και τρεις μαρτύρων του Ιεχωβά, δεν έγινε κανένας γάμος μεταξύ αλλοδαπών, αντίθετα με τους μικτούς με Έλληνα σύζυγο και το έτερον ήμισυ Αζερμπαϊτζανή, Μολδαβή, Αλβανίδα, Γεωργιανή, Ρουμάνα και Ιρακινή, ενώ γάμοι έγιναν μεταξύ Κύπριου – Βρετανού, Ιταλού και Αλβανού με Ελληνίδες συζύγους.

Λιγότερα, όμως, ήταν τα διαζύγια, αφού ο αριθμός τους για το 2008 είναι μόλις 41 από 54 το 2007, 54 το 2006 επίσης, 62 το 2005, 41 το 2004, 32 το 2003, 55 το 2002 και 45 το 2001, ενώ έξι πράξεις λύσης γάμων συντάχθηκαν στο βιβλίο εκθέσεων και στάλθηκαν σε άλλα ληξιαρχεία, για γάμους εκτός Τρικάλων που αφορούσαν στα έτη 1985, 1987 (2), 1988, 1989 και 2003.

Αυξημένος κατά 66 είναι ο αριθμός των γεννήσεων καθώς το 2008 ήρθαν στον κόσμο 1216 παιδιά (1150 το 2007), από τα οποία 642 αγόρια και 574 κορίτσια.

Από αυτά σε 25 περιπτώσεις γεννήθηκαν δίδυμα, 77 εξώγαμα από τα οποία 11 από μητέρες Ελληνίδες, 50 τσιγγάνες, 9 Αλβανίδες, 3 Ρουμάνες, 2 Βουλγάρες, 1 από Λετονή μητέρα και 1 από Ουκρανή, ενώ αναγνωρίστηκαν τα 19.

Επίσης, γεννήθηκαν 111 παιδιά αλλοδαπών (110 Αλβανών και 1 Λετονών), ενώ από μικτούς γάμους γεννήθηκαν 40 παιδιά και συγκεκριμένα από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αλβανίδα 9, Βουλγάρα 2, Αμερικανίδα 1, Γερμανίδα 4, Μολδαβή 5, Ουκρανή 3, Πολωνίδα 3, Ρουμάνα 6, Ρωσίδα 2, Τσέχα 1, Φιλιππινέζα 1 καθώς και 2 από μικτό γάμο Ελληνίδων με Αλβανό (2) και Γερμανό (1).

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων υπόσχονται οι έμποροι των Τρικάλων από σήμερα έως και τις 28 Φεβρουαρίου

Με γενναίες προσφορές που αναμένεται να αγγίξουν στα είδη ένδυσης και υπόδησης το 50% ξεκινούν σήμερα και επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Το καταναλωτικό κοινό αναμένεται να δείξει την εμπιστοσύνη του στην τοπική αγορά, την οποία και θα στηρίξει διότι θα έχει την ευκαιρία να βρει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων με πραγματικές εκπτώσεις σε τιμές χαμηλότερες από την περυσινή περίοδο.
Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας του ελληνικού νοικοκυριού, δίνεται η ευκαιρία με τις εκπτώσεις να ψωνίσει ο καταναλωτής καλής ποιότητας προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές για να μπορέσει να «ανασάνει» και να εξοικονομήσει χρήματα από τις αγορές του.
Η στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως τονίζουν οι έμποροι, είναι υπόθεση όλων μας, διότι οι παραγωγικές τάξεις δίνουν στην κοινωνία και την περιοχή μας δουλειά, η οποία αφενός μεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανεργίας, αφετέρου δε, συμβάλλει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην παραγωγή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ρευστό, εμπόριο.
Οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου τους στην χειμερινή εκπτωτική περίοδο, δεδομένου ότι ούτε με τις αγορές των εορτών, όπως υποστηρίζουν, αντισταθμίστηκε ο μειωμένος τζίρος των προηγούμενων μηνών.
Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικράτησε το περασμένο διάστημα στα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων και ευρύτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ηρακλής Μπλουγούρας.
Ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ αναφερόμενος στις εκπτώσεις εξήγησε πως φέτος θα αποτελέσουν το εμπορικό γεγονός της χρονιάς καθώς οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, κι αυτό γιατί τους περασμένους μήνες η αγοραστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.
«Οι τιμές στα εμπορικά καταστήματα θα είναι αρκετά χαμηλές καθώς μετά την καθίζηση που επικράτησε στην αγοραστική κίνηση τους προηγούμενες μήνες οι έμποροι θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού», τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Ηρακλής Μπλουγούρας.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να συστήσει στους καταναλωτές πριν από κάθε αγορά να συγκρίνουν τις τιμές στα καταστήματα και να μην παρασύρονται.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας σημείωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες των εμπόρων για την σημερινή έναρξη των εκπτώσεων.
«Αυτό που απομένει να δούμε είναι πως θα κινηθεί η αγορά, καθώς κυριαρχεί και η οικονομική κρίση. Ευελπιστούμε πως οι εκπτώσεις θα αναζωογονήσουν την αγορά αφού τα καταστήματα διαθέτουν πληθώρα εμπορευμάτων σε χαμηλές τιμές», ανέφερε ο κ. Καλλέας.

e-erevna.gr

Δημήτρης Ζερβουδάκης - Ό,τι με πληγώνει......



Έχω στόμα δύσκολο,
δε θέλω το φιλί.
Θέλω το μέλι να κρατά
στη μέση το κεντρί.

Ό,τι με κεντά,
ό,τι με πληγώνει,
αυτό με αγαπά,
αυτό με δυναμώνει!

Έχω στόμα δύσκολο,
βλέμμα απατηλό.
Το ρόδο με το αγκάθι
στα χείλη μου φορώ.

Μάτωσαν τα χείλη μου,
έπαψα να μιλώ...
Έσκυψα παραδόθηκα,
διπλά σε αγαπώ...

Άννα μου ....σε αγαπώ....

το ξέρω.....είμαι δύσκολος άνθρωπος....

....μα μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι δύσκολοι άνθρωποι
είναι πιο δύσκολοι από τους εύκολους....

Θελω Να Σε Δω

απορίες...........



- Μαμά, τι είναι ο έρωτας;

- Ο έρωτας είναι ένας ιός, αγάπη μου. Μια αρρώστια.

- Και από πού κολλάμε την αρρώστια του έρωτα, μαμά;

- Την έχουμε μέσα μας και πότε πότε μας θυμάται και εμφανίζεται, αγάπη μου. Όπως οι αλλεργίες.

- Και στον έρωτα τρέχουν δάκρια απ’ τα μάτια, μαμά; Όπως στις αλλεργίες;

- Πολλά δάκρια, αγάπη μου. Χαρούμενα δάκρια και λυπημένα δάκρια.

- Και μετά; Σηκώνει και πυρετό ο έρωτας, μαμά; Σαν το συνάχι που κολλάμε τον χειμώνα;

- Μεγάλο πυρετό, μωρό μου. Πολύ υψηλό. Τόσο, που το θερμόμετρο δεν μπορεί να τον μετρήσει.

- Και τι κάνουμε, μαμά; Πάμε στον γιατρό και μας δίνει σιρόπι για να μας περάσει;

- Όχι, καρδούλα μου. Για τον έρωτα δεν υπάρχει γιατρός. Ούτε φάρμακο υπάρχει.

- Δηλαδή άμα αρρωστήσουμε από έρωτα, είμαστε άρρωστοι για πάντα, μαμά;

- Μπορεί, αγάπη μου. Εκτός και αν ο οργανισμός μας τον νικήσει.

- Πώς, μαμά; Πώς νικάμε τον έρωτα;

- Φτιάχνουμε αντισώματα, ψυχή μου, και τον ξεπερνάμε. Μόνοι μας τον γιατρεύουμε τον έρωτα.

- Και δεν αρρωσταίνουμε από έρωτα ποτέ πια, μαμά; Σαν την ιλαρά;

- Αν είμαστε άτυχοι, δεν αρρωσταίνουμε ποτέ πια… Αν είμαστε αδύναμοι, υποτροπιάζουμε. Kαι αν είμαστε πραγματικά ρομαντικοί, παραμένουμε για πάντα άρρωστοι.

- Άτυχοι… αδύναμοι… υποτροπιάζουμε; ρομαντικοί… Δεν καταλαβαίνω τι λες, μαμά.

- Ξέρω τι λέω, μωρό μου. Μια μέρα, θα καταλάβεις κι εσύ…

- Μπερδεύτηκα, μαμά…

..το άκουσμα της βροχής με ταξιδεύει


η βροχη ειναι δακρυα..δακρυα του ουρανου..οταν βρεχει,ολες οι σταγονες ειναι ευλογημενες,ειναι μαγεια,παραξενια..οταν βρεχει γινομαι αλλος ανθρωπος..η σχεση μου με τη βροχη ειναι ερωτικη,τρυφερη,παθιασμενη
..το ακουσμα της βροχης με ταξιδευει,με κανει να νιωθω τυχερος που ζω τετοιες στιγμες,πελαγωνω οταν περπαταω κατω απο αυτη..θα μπορουσα να ζω καθε μερα μαζι της..η βροχη εχει ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που σου ανεφερα..η βροχη σου μοιαζει πολυ..

fotis

Η ομορφιά της γυναίκας.....


"Η ομορφιά της γυναίκας δεν βρίσκεται στα ρούχα που φοράει,

Τη σιλουέτα της ή στον τρόπο που χτενίζει τα μαλλιά της.

Η ομορφιά της γυναίκας οφείλει να ιδωθεί μέσα από τα μάτια της,

γιατί εκεί βρίσκεται η είσοδος για την καρδιά της,

το μέρος όπου κατοικεί η αγάπη.

Η ομορφιά της γυναίκας δεν βρίσκεται σε μια ελίτσα στο πρόσωπο,

αλλά η αληθινή της ομορφιά αντικατοπτρίζεται στη ψυχή της.

Είναι το νοιάξιμο που δείχνει με αγάπη,

το πάθος που εκπέμπει.

Η ομορφιά της γυναίκας, με το πέρασμα του χρόνου - μονάχα μεγαλώνει."

Όσο πιο θηλυκή, τόσο πιο άπιστη


Οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων (θηλυκών ορμονών) όχι απλώς αισθάνονται πιο γοητευτικές, αλλά αυτό είναι και το αντίκτυπο που έχουν στους άνδρες. Ωστόσο η επίδραση των αυξημένων ορμονών δεν σταματά εκεί…

Οι γυναίκες με αυξημένα οιστρογόνα νιώθουν λιγότερο δεσμευμένες στη σχέση τους και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε ερωτικές «περιπέτειες» και απιστία, παρά σε μία σταθερή σχέση.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Όστιν στο Τέξας που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters» της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας, οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές, όταν... έχουν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης (ενός εκ των οιστρογόνων).

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα της ερευνήτριας Δρ Ντουράντε, οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε σχέσεις με κάποιον άλλο πέρα -και κρυφά- από τον σύντροφό τους.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως τα οιστρογόνα επηρεάζουν τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται (όσο περισσότερα οιστρογόνα, τόσο πιο προκλητικά και τολμηρά).

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γυναίκες που παράγουν με φυσιολογικό τρόπο αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών, «εμπλέκονται σε μια ευκαιριακή σειριακή μονογαμία, όντας ανοιχτές σε περιπέτειες και μετακινούμενες από τη μια σχέση στην επόμενη, όταν τους προκύψει καλύτερος σύντροφος».

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες με υψηλή οιστραδιόλη θεωρούνται σημαντικά πιο ελκυστικές εξωτερικά από τις ίδιες και τους άλλους γύρω τους, γεγονός που τις βοηθά συχνά να πετυχαίνουν τους κοινωνικούς στόχους τους.

Τα επίπεδα οιστραδιόλης αυξομειώνονται στη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας, ανάλογα με το επίπεδο γονιμότητας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον, ενώ μειώνονται όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ασκούνται τακτικά και μεγαλώνουν.


Ίσως η καλύτερη στάση σε φωτογράφιση, ever - Το Σχήμα Της Αντριάνας Λίμα



Αντριάνα
Κοίταξέ την: Σαν κάποιος να ζωγράφισε το σήμα του Ζορό πάνω στα άσπρα ιδρωμένα σεντόνια. Κλειδωμένη σε μια στάση που σε άλλη θα προκαλούσε μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου. Απλωμένη στον κρεβάτι σαν τραχανάς, με ένα μέρος του κορμιού να πετάγεται απότομα και θεαματικά στα ουράνια, ένα μέρος μόνο: Το σημαντικότερο.

Πως αλλιώς να σχολιάσεις κάτι τέτοιο -με παραλήρημα:

Η Αντριάνα Λίμα (παρθένα, αρραβωνιασμένη με τον Γιάριτς, μην τα ξαναλέμε) είναι μοντέλο έμπειρο και πολυφωτογραφημένο, κι έχει συνηθίσει να στραπατσάρει το λεπτό κορμί της σε αλλόκοτες και ασουλούπωτες στάσεις, αλλά εδώ περνά σε άλλες σφαίρες ως γεννήτορας φαντασιώσεων, περνά σε άλλο επίπεδο. Κατορθώνοντας τη γεωμετρική τελειότητα (δες: μπούτι και στρώμα σε ορθή γωνία, μπούτι και κορμός σε γωνία μικρότερη των 45 μοιρών) κατορθώνει το απόλυτο: Σχεδόν εξαφανίζει τον εαυτό της (το είναι της, την Αντριάνα ως προσωπικότητα) στα σεντόνια, και μετατρέπεται σε ένα σάρκινο καμπυλωτό διπλό λοφάκι που αιωρείται στον αέρα, σε ύψος βολικό και προσβάσιμο, με σχήμα ορθάνοιχτο. Ποιος μπορεί να διανοηθεί ότι κανείς δεν έχει βυθιστεί σ' αυτό το λόφο; Πώς γίνεται; Πώς είναι δυνατόν;


Έχω πιει λίγο. Συγχωρέστε με. Πάω να ξαπλώσω τώρα.

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan