Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ...



Και ενω εχουμε φτασει στο σημειο,
στην εκσυγχρονισμενη Ελλαδαρα του 2009
να ακουμε για περιστατικα δολοφονιων
μεταξυ αστεγων για ενα παγκακι...
παμε να δουμε,
ποια ειναι τα εισοδηματα
των μεγαλων κεφαλιων στον ΟΤΕ...Εσυ αναγνωστακο μου...
ποσα βγαζεις καθε μηνα;;;

Βρείτε τις 9 διαφορές και κερδίστε...


...απαλλαγή ΦΠΑ για ένα έτος, ένα επίδομα θέρμανσης, αύξηση μισθού, σύνταξη στα 65 καθώς και ένα ταξίδι για 7 μέρες για δύο άτομα στη ...Γάζα. Προσφορά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Θρησκευμάτων. (Το "Θρησκευμάτων" μπήκε γιατί μόνο με θαύμα θα υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2009).

ΟΙ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ


Η WIND ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΑΠΗΡΗΣ.



Αυτή είναι η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου της εταιρείας ΤΙΜ - ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ, δηλαδή της WIND για την ανάπηρη γυναίκα μάνα και γιαγιά, η οποία χρωστούσε στην εταιρεία 654,82 ευρώ από λογαριασμούς στο κινητό τηλέφωνο που είχε στην συγκεκριμένη εταιρεία! Γνωρίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο να παίξει στα ΜΜΕ λόγω της διαφήμισης που δίνει σε όλες τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις η πολυεθνική εταιρεία. Το θέμα είναι τεράστιο, όμως και όλοι όταν υπογράφουμε θα πρέπει να ξέρουμε ότι στο συμβόλαιο υπάρχουν τα λεγόμενα "ψιλά γράμματα" τα οποία θα πρέπει να διαβάζουμε γιατί μας δεσμεύουν απόλυτα στις υποχρεώσεις μας...

paratolmo

Κορυφαίες διαφημίσεις

atsarantos

Ανοίγει τις πύλες η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας-Από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2009 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και Τρικαλινές επιχειρήσεις ανοίγει τις πύλες της. Συγκεκριμένα, από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2009 θα ανοίξει και πάλι φέτος τις πύλες της η BioFach 2009, η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, γιορτάζοντας τα εικοστά της γενέθλια, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η επετειακή αυτή διοργάνωση θα επικεντρωθεί σε επιτυχημένες πρακτικές, τάσεις και νέα προϊόντα, για βιολογικά τρόφιμα πιστοποιημένης ποιότητας, φυσικά προϊόντα περιποίησης και ποικίλων χρήσεων. Για το 2009, χώρα της χρονιάς θα είναι η Δανία, η οποία αναμένεται να καταπλήξει με τα μοναδικά της εδέσματα.
Ρεκόρ συμμετοχής
Κατά την διεξαγωγή της το 2008, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής, εφόσον 46.500 επισκέπτες από 124 χώρες κατέφτασαν στην έκθεση για να δουν τα μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τις καινοτομίες και τις τάσεις που 2.764 έκθετες - 66% εκ των οποίων από χώρες εκτός Γερμανίας - είχαν να παρουσιάσουν σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 44.587 τ.μ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι 9.000 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα συνέδρια που διεξήχθησαν στα πλαίσια, της έκθεσης κι ενημερώθηκαν για όλα τα νέα και τις εξελίξεις του κλάδου, ενώ στιγμιότυπα από την έκθεση κατέγραψαν 1.100 δημοσιογράφοι.
Θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στην BioFach αφορούν τα βιολογικά τρόφιμα, κυρίως για εισαγωγή/εξαγωγή, εθνικά περίπτερα, τα βιολογικά τρόφιμα, κυρίως για την γερμανική αγορά, αγροτικοί συνεταιρισμοί. Στα βιολογικά τρόφιμα συμπεριλαμβάνονται πρώτες ύλες τροφίμων, φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά προϊόντα υγιεινής διατροφής, κρέατα και λουκάνικα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά, κατεψυγμένα, είδη αρτοποιείου και γλυκό, ποτά. Επίσης γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες, και υπηρεσίες marketing φυσικά προϊόντα, αρωματοθερσπείες, συμπληρώματα διατροφής, φυτικά φάρμακα, αποστάγματα, αιθέρια έλαια, θεραπευτικά προϊόντα, παιχνίδια, οικολογικά υφάσματα, παπούτσια και δερμάτινα είδη, αξεσουάρ μόδας.
Η BioFach υπό την αιγίδα του I FOAM, θέτει αυστηρά κριτήρια πιστοποίησης των προϊόντων ως Βιολογικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων που εκτίθενται. Έτσι, όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην BioFach είναι πιστοποιημένα βιολογικά.

e-erevna.gr

Η ψηφιακή πλαστική κάρτα διπλώματος ξεκινά και στα Τρίκαλα

Η εφαρμογή του νέου συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης (ψηφιακή πλαστική κάρτα), ξεκινά και στο νομό μας, όπως ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Τρικάλων. Πιο αναλυτικά γίνεται γνωστό ότι από 19 Ιανουαρίου 2009 αρχίζει η εφαρμογή του νέου συστήματος ενώ όσοι οδηγοί επιθυμούν να ανανεώσουν την άδειά τους η οποία έχει ήδη λήξει, πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Πέμπτη 15-1-2009 και ώρα 10 το πρωί. Μετά την ημερομηνία αυτή για την ανανέωση αδειών οδήγησης θα καταβάλλεται επιπλέον παράβολο 30 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, ενώ απαιτείται και η προσκόμιση τριών φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.
Η νέου τύπου άδεια οδήγησης είναι απολύτως σύμφωνη με το νέο ...κοινοτικό υπόδειγμα, και πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας, που καθορίζει η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τις εκτυπωμένες άδειες υπάρχουν προδιαγραφές ασφαλείας που είναι απόρρητες και άλλες που είναι απαραίτητες για τον οπτικό μακροσκοπικό έλεγχο της γνησιότητάς τους και δημοσιοποιούνται.
Θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό. Ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας (δύο εικόνες μαζί). Ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.
Η εκτύπωση και αποστολή στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των αδειών οδήγησης γίνεται το αργότερο εντός επτά (7) ημερών, των Σαββατοκύριακων και αργιών συμπεριλαμβανομένων, από την παραλαβή των αιτήσεων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων.
Η αρμοδιότητα
Οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας διατηρούν την αρμοδιότητα έκδοσης των ως άνω αδειών οδήγησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί, όπως προαναφέρουμε από τις 19-01-2009 για τις νέες άδειες οδήγησης που θα εκδοθούν από αυτή την ημερομηνία για οποιοδήποτε λόγο (έκδοση νέων αδειών οδήγησης, αναθεώρηση αδειών, αντικατάσταση λόγω φθοράς ή απώλειας). Η τιμή εκτύπωσης θα είναι ίδια με τη σημερινή.
Πάντως όπως διευκρινίζεται, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να σπεύσουν να αντικαταστήσουν τις άδειες οδήγησης με τις νέου τύπου, διότι η περίοδος υποχρεωτικής αντικατάστασης είναι πολύ μεγάλη (μέχρι το έτος 2032). Βεβαίως, σημειώνεται, το Κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα κάποιου, που επιθυμεί την αντικατάσταση της παλαιάς άδειας οδήγησης με νέου τύπου.

e-erevna.gr

Τσάντες από sexshop στη Βιέννη της Αυστρίας





Σε κανένα... Στους νεκρούς... Στο πεπρωμένο...


Αν ο Αρτεμίδωρος που έφερνε το γράμμα στον Καίσαρα ήθελε να είναι αποτελεσματικός, θα απευθυνόταν στον απελεύθερο και θα του έδινε το γράμμα. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε στους γραμματείς και φαρισαίους. Απλά θεωρούμε ότι είναι εξ ίσου προδοτικό να παραδεχθούμε σαν αναπόφευκτη τη συνέχιση της προδοσίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να την καταγγείλουμε. Πιστεύουμε ότι μόνο μία σωτηρία υπάρχει. Η καταστροφή, πάση θυσία αυτού του καθεστώτος της απάτης, της αλλοτρίωσης και του θανάτου.

Δεν υπάρχει λόγος να καταρτισθούν προγράμματα και σχέδια, ότι αυτό που θα αντικαταστήσει την σημερινή σαπίλα λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει, επιβάλλεται να αντικατασταθεί. Δεν θέλουμε την καταστροφή του κράτους, αλλά αντίθετα, είναι εξ ονόματος της θέλησης του λαού που απαιτούμε την εξαφάνιση αυτου του ιδεολογήματος που λέγεται "δημοκρατία", η οποία δεν είνα παρά δημοκρατία προνομίων, νοθείας, διαφθοράς, μίζας και λαμόγιας. Θέλουμε να απαλλαγούμε απο τις καταχρήσεις της κλίκας που στο όνομα της Δημοκρατίας έχει κατασπαράξει την Ελλάδα. Ζητάμε μία, ένα, έναν ικανό να απελευθερώσει την θέληση του έθνους και να κυβερνήσει κατά τρόπον αποτελεσματικό και συνεπή.

Γιατί να παριστάνουμε τους αναθεωρητές των θεσμών; Αυτό που έχει σημασία είναι ένα νέο πνεύμα και όχι ένα χαρτί επιπλέον. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί... μία "Τρίτη Δύναμη", ανεξάρτητη από τα σημερινά συνονθυλεύματα που μαγαρίζουν την χώρα. Δεν είναι αρκετό να τονισθούν τα πλεονεκτήματα που θα μας παρείχε αυτή η "Τρίτη Δύναμη", καθώς και οι λύσεις που θα έφερνε. Είναι απαραίτητο ένα νέο πνεύμα, ένα νέο μήνυμα. Μέσα από τα αποκαΐδια και τις στάχτες του Δεκέμβρη 2008 θα ξεπηδήσει η απόρριψη των μύθων της αριστεράς και η απάτη του νεοφιλελευθερισμού.

Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στην ιστορική της πραγματικότητα, δηλαδή να ξαναβρεί τον εαυτόν της. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να καταγγείλουμε, να καταπολεμήσουμε τις αρχές στο όνομα των οποίων μας αποστέρησαν απο την εξουσία μας, τους μηχανισμούς που μας εξαπάτησαν και μας παρέλυσαν.
Αλλά τελικά, πρέπει να φθείρομαι το βασικό εκείνο τμήμα που θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το έθνος, προστατεύει την κίβδηλη ελευθερία κσι παραλύει την αληθινή, αυτό που καλλιεργεί την κίβδηλη δημοκρατία και καταργεί την πραγματική, δηλαδή το καθεστώς της κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, όπως λειτουργεί σήμερα στους θεσμούς μας.

Η Βουλή είναι το κέντρο της κομματοκρατίας από όπου διέρχονται όλες οι αιτίες της παρακμής και της παραλυσίας που συνθλίβουν την πατρίδα μας. Είναι η αντανάκλαση και το κέντρο ισχύος του χρήματος, είναι το σημείο εφαρμογής όπου εξασκούνται οι δυνάμεις παραμόρφωσης της Ελλάδας. Είναι το νευρικό κέντρο ενός ασθενούς έθνους και η παραλυσία του αντιπροσωπεύει την ανικανότητα στην οποία βρίσκεται η άρχουσα ελίτ να ταξινομήσει την έκφραση της εθνικής θέλησης. Αλλά ακριβώς αυτή η Βουλή, που θα έπρεπε να είναι ενσαρκωτής της θέλησης του λαού, για καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, εθνική υπερηφάνεια και δικαίωμα στην ευτυχία είναι καταδικασμένη να είναι ένα ασθματικό, εξασθενημένο και άχρηστο όργανο. Κάθε θέληση, αν υπάρχει ακόμη, καταποντίζεται μέσα σε αυτή την "συσκευή" και χάνεται χωρίς ελπίδα. Κάθε πρωτοβουλία πέφτει μέσα σ' αυτό το χωνευτήρι, απ' όπου δεν βγαίνει ποτέ, ασβεστοποιήται και γίνεται σκόνη, Είναι ένας τεράστιος φράκτης μεταξύ της δύναμης που απομένει ακόμα στο έθνος και της δράσης. Ένας φράκτης που καμία ακτίνα φωτός δεν κατορθώνει ποτέ να υπερκεράσει!

Το κακό είναι πολύ βαθύτερο και η Βουλή δεν είναι παρά μία αντανάκλαση του. Η Βουλή είναι αθεράπευτη. Αλλά δεν είναι αυτή που πρέπει να θεραπευθεί. Είναι η χώρα ολόκληρη, είναι όλος ο οργανισμός που πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, σύμφωνα με άλλες προοπτικές. Πρέπει πρώτα να καταστραφούν, η παραποίηση της λαϊκής θέλησης, η βασιλεία του χρήματος, η βασιλεία των κομμάτων. Εδώ βρίσκεται η αρχή κάθε πολιτικής εθνικής ανόρθωσης και, κυρίως κάθε αποτελεσματικής πολιτικής.

Ένας λαός παύει να έχει ψυχή όταν δεν τοποθετεί πλέον υπεράνω του χρήματος και των κομμάτων, ενστικτωδώς και ασυζητητί ένα σύνολο ιδανικών που θεωρεί θεμελιώδη. Ένας λαός που τοποθετεί το χρήμα και το κόμμα υπεράνω όλων, παύει να υπάρχει σαν λαός, γίνεται όργανο του ξένου που έχει το χρήμα, και εγκαταλείπει την ζωή και το πεπρωμένο του στα θεληματικά χέρια της κομματικής νομενκλατούρας που, αντί να φροντίζει για την πατρίδα, κάνει δώρα στον εαυτό της, φροντίζει το μέλλον των παιδιών και τρώει με χρυσά κουτάλια. Εδώ σ' αυτό το σημείο φθάσαμε!

Αγαπάμε την ψευτοδημοκρατία μας. Την έχουμε ενστερνισθεί πια. Είναι πολύ πιο άνετη από τα ενεργητικά καθεστώτα. Αγαπάμε τον τρόπο που ταλαιπωρούμαστε. Τον έχουμε συνηθίσει πια. Το μικρόβιο βρίσκεται μέσα στο αίμα μας και μας καταστρέφει σαν σύφιλης. Πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Τα παιδιά φτύνουν κυριολεκτικά αίμα για μία θέση στο Πανεπιστήμιο. Όταν την αποκτήσουν, παθητικά υποτάσσονται στις ορέξεις των τραμπούκων αντί να αγωνιστούν. Οι 175 τραμπούκοι καταλαμβάνουν τα σχολειά και τα Πανεπιστήμια οι υπόλοιποι 3500 αντί να καταλάβουν την Βουλή και να απαιτήσουν από του 300 μασκαράδες την Παιδεία για την οποία αγωνίστηκαν οι πατεράδες τους στο Πολυτεχνείο περιμένουν μοιρολογώντας και κλαίγοντας.
Αλλά τι να κάνουμε; Το να τους υποδείξουμε ένα μέλλον, το να πολεμήσουμε, έχοντας για λάβαρο ένα όραμα, δεν είναι σαν να βάζουμε ένα σπαθί μεταξύ αυτών και της αυτοκρατορίας των νεκρών;
Για ποιο λόγο; Σε ποιόν απευθύνεται ο μονόλογος της Κασσάνδρας.

Σε κανένα... Στους νεκρούς... Στο πεπρωμένο...
tabouri.blogspot.com

1009-2009 Χίλια χρόνια μεσανατολικές περιπέτειες



Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του 2009.
Στην επικαιρότητα κυριαρχεί η σύγκρουση στη λωρίδα της Γάζας.
Αν γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού χίλια χρόνια πίσω, στο έτος 1009 μ.Χ., πάλι θα δούμε ότι τα βλέμματα του Δυτικού – Χριστιανικού κόσμου είχαν στραφεί στην ίδια περιοχή.
Ο Αιγύπτιος χαλίφης Αλ Χακίμ Μπι Αμρ Ιλλάχ (996-1021), διέταξε εκείνο το έτος να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο Ναός του Παναγίου Τάφου.
Ο Αλ Χακίμ ήταν γιος χριστιανής αλλά η θρησκεία της μητέρας του, του προκαλούσε αλλεργία.
Αλλεργία του προκαλούσε και το θαύμα του Αγίου Φωτός το οποίο αποτελούσε πόλο έλξης βυζαντινών και δυτικών αξιωματούχων στην περιοχή καθώς και πηγή άντλησης μεγάλων πόρων που άφηνε εν είδη προσκυνήματος η χριστιανική αριστοκρατία στο ναό του Παναγίου Τάφου.
Ο ίδιος αποκαλούσε το θαύμα του Αγίου Φωτός «απάτη» και στα πλαίσια του γεωπολιτικού και θρησκευτικού ανταγωνισμού διέταξε την καταστροφή του Παναγίου Τάφου.
Η πυρπόληση των πρώτων κτισμάτων προκάλεσε τόσο μεγάλη αγανάκτηση στην Ευρώπη ώστε οδηγηθήκαμε στην Πρώτη Σταυροφορία.
Ο Αλ Χακίμ δεν ήθελε το ναό ενός ανταστηθέντος Θεανθρώπου στα πόδια του επειδή επιδίωκε να αναλάβει το ρόλο του!
Είκοσι χρόνια έπειτα από την διαταγή καταστροφής του ναού, ο Αλ Χακίμ υποστήριξε δημόσια, στο Κάιρο, ότι ήταν ο απεσταλμένος του Θεού στη γη, ο «Εκλεκτός».
Επίσης προειδοποίησε όλους τους μουσουλμάνους ότι αποτελούσε την τελευταία εμφάνιση και μετενσάρκωση του Θεού!
Δύο από τους αρωγούς του στην προσπάθειά του να πείσει τους υπόλοιπους μουσουλμάνους για τον ειδικό ρόλο του ήταν ο Χάμζα Ίμπν Άλι και ο Νταράζι.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η σέκτα του Δρούζων μουσουλμάνων (Δρούζος = παραφθορά του Νταράζι), οι οποίοι υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Σήμερα στο Ισραήλ κατοικούν περί τους 118.000, στον Λίβανο υπολογίζονται σε 300.000 και στη Συρία βρίσκεται μια ακμαία κοινότητα που αριθμεί 850.000 ψυχές.
Η ιστορία της περιοχής είναι εξαιρετικά περίπλοκη…

adiavroxoi

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΓΑΝΕ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ!


Στην εποχή μας που τόσοι και τόσοι αγώνες γίνονται για τα δικαιώματα, όλα τα δικαιώματα μας καταπατούνται.

Το δικαίωμα του να έχεις άσυλο στο σπίτι σου. Καθημερινά, τα άσυλά μας προσβάλλονται. Πανέξυπνοι έλληνες και αλλοδαποί, βρίσκουν πιο εύκολο να διαρρήξουν μια πόρτα, να σκαρφαλώσουν σε μπαλκόνια να αιωρηθούν στο κενό για να παραβιάσουν το σπίτι μας, παρά να εργαστούν.

Το δικαίωμα της εργασίας. Ξεκινάς να πας στη δουλειά σου και είναι αδύνατο να φτάσεις. Πορείες, απεργίες μεταφορικών μέσων, καταλήψεις, φτάνεις στη δουλειά σου με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διαφημιστές, περιοδικά, παπάδες μας επιβάλλουν το πως θα σκεπτόμαστε «ορθώς».

Το δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου. Αν τολμήσεις και εκφράσεις διαφορετική άποψη από της κοινής γνώμης, είσαι αντιδραστικός, φασίστας, εκτός τόπου, γραφικός.

Το δικαίωμα να κυκλοφορείς ελεύθερος. Απαγωγές (καινούργιο φρούτο αυτό στον τόπο μας), ληστείες μέρα μεσημέρι, ψεύτικα ατυχήματα στην καρδιά της Αθήνας, σε κάνουν να κλειστείς στο σπίτι σου και να μην ξεμυτάς ούτε για τσιγάρα.

Το δικαίωμα του να επιλέξεις το επάγγελμα της αρεσκείας σου. Γίνεσαι αστυνομικός, στρατιωτικός, παπάς, δικηγόρος? Σε κυνηγάνε ένα σωρό αφορισμοί. (Παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί που λοιδορούσαν την αστυνομία πριν ένα μήνα, μερικούς μήνες πριν της έδιναν συγχαρητήρια που είχε εξιχνιάσει την απαγωγή του μακεδόνα επιχειρηματία, χθες κρέμονταν από τα χείλη της για τις λεπτομέρειες της απαγωγής και σήμερα της κόβουν τα πόδια. Παρά την απαίτησή της να διεξαχθούν οι έρευνες για τον απαχθέντα εφοπλιστή με μυστικότητα, οι δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας, ενημερώνουν τους απαγωγείς για το πως να φυλάσσονται!)

Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, αντρειεύει ο χειρότερος φασισμός. Η χούντα των δημοσιογράφων. Στο βωμό της τηλεθέασης, θυσιάζονται αξίες, πατρίδα, ανθρωπιά, λογική και αξιοπρέπεια...

Λυπάμαι.

wwwskepseis.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΝΙΚΗΣΕΣ! ΕΣΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ, ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!»


... Μπράβο φίλε κουκουλοφόρε, αντιεξουσιαστή, αναρχικέ, νεαρέ, ή όπως αλλιώς αρέσκεσαι να σε αποκαλούν, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ. Βρήκες τον στόχο σου.Τελικά εγώ ήμουνα ο στόχος αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι το κουτορνίθι τόσο καιρό. Εσύ όμως μάλλον το ήξερες. Εγώ που βρήκα μια δουλειά και τα κουτσοβόλευα με 850 € συν κάποια παραπάνω που μου έδινε το "αφεντικό" όταν υπήρχε τζίρος.
...
Το "αφεντικό" που σχεδόν έκλαιγε, όταν μου είπε πως δεν βγαίνει να πληρώνει υπάλληλο, και θα κατεβάσει στο μαγαζί την γυναίκα του 59 ΧΡΟΝΏΝ για να τα βγάλουν πέρα.
...
Ο "Δυνάστης" αφεντικό που κάθε πρωί, πρώτα έφτιαχνε "γαλλικό" για μένα και μετά τον "Ελληνικό" για κείνον και κατά τις 12, κάθε μέρα, έπαιρνε 2 τυρόπιτες από τον Κρίνο, μία για μένα και μία για κείνον.
..
Κατάφερες να απολυθώ από το μαγαζί στο εμπορικό κέντρο που εργαζόμουνα 7 χρόνια.
...
ΕΣΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ.
...
ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
...
Θα περάσω κι απ' το MALL που δεν έχει κεσάτια μπας και βρω νέο αφεντικό κι ας είναι Πολυεθνικό. Αυτό ήθελες. Ήθελες να γίνω κομμάτι της στατιστικής των 700€ (για την ακρίβεια 630€). Της στατιστικής που λατρεύεις να υπάρχει και να την αναλύεις, γιατί σου δίνει το άλλοθι της μολότωφ και της φωτιάς.Να 'σαι καλά κι ας σέρνομαι.

Κουτσουράδης Ευστάθιος, Ετών 33, Άνεργος
Την επιστολή την πήρα από εδώ

Μάχη Τίγρη με Μαιμού

Box Office: 8-11 Ιανουαρίου

Είπαμε «ναι σε όλα» και το βάλαμε στην κορυφή

Yes Man

Ο λόγος για τη νέα ταινία του Τζιμ Κάρεϊ που βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού box office με 38.600 εισιτήρια. Στη δεύτερη θέση έριξε την παγκόσμια εμμονή με τον τίτλο «Λυκόφως » (twilight) που απ' όσα ακούμε θα συνεχιστεί να παίζεται για πολύ καιρό ακόμη. Στην 3η θέση βρίσκονται «Τα σφραγισμένα χείλη » με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ. Για το ρόλο της σ' αυτή την ταινία η Γουίνσλετ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Β' γυναικείου ρόλου. Τις δύο τελευταίες θέσεις του Top 5 ολοκληρώνουν το «Bank Bang» και η «Μαδαγασκάρη 2».

Η ταινία «Grand Torino» του Κλίντ Ίστγουντ έκανε άνοιγμα στην Αμερική με 29 εκατ. δολάρια και ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή. Πίσω του το «Bride Wars» και στην τρίτη θέση το «The Unicorn» με μόλις 400 χιλιάρικα διαφορά. Η Τζένιφερ Άνιστον με το «Marley & Me» έπεσε στην τέταρτη θέση αλλά και πάλι είναι πιο ψηλά από τον πρώην της, Μπράντ Πιτ. Ο Μπράντ έχασε την ευκαιρία να κερδίσει κάποια Χρυσή Σφαίρα ενώ έχει αρχίσει να χάνει έδαφος και στο επίσημο αμερικάνικο box office.

ΑΘΗΝΑ (Τετραήμερο 8-11 Ιανουαρίου)

Νο 1. Yes man. 38.600 εισιτήρια.

Νο 2. Λυκόφως. 25.468 εισιτήρια.

Νο 3. Σφραγισμένα χείλη. 20.986 εισιτήρια.

Νο 4. Bank bang. 14.600 εισιτήρια.

Νο 5. Madagascar 2. 11.740 εισιτήρια.

ΑΜΕΡΙΚΗ (Τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου)

Νο 1. Grand Torino. 29 εκατ. δολάρια.

Νο 2. Bride wars. 21,5 εκατ. δολάρια.

Νο 3. The unicorn. 21,1 εκατ. δολάρια.

Νο 4. Marley & me. 11,3 εκατ. δολάρια.

Νο 5. The curious case of Benjamin Button. 9,4 εκατ. δολάρια.

yupi

«Γονάτισαν» οι servers της Microsoft

Η πρώτη διάθεση μιας beta έκδοσης για νέο λειτουργικό σύστημα, είναι λογικό να επιφέρει αρκετά μεγάλη πίεση στους servers της εταιρίας που τη διαθέτει. Όπως ήταν λογικό λοιπόν, η διάθεση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης για το νέο λειτουργικό της Microsoft απέφερε και αρκετά προβλήματα στους servers του κολοσσού του Redmond.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε υπερφόρτωση και ως εκ τούτου η διαδικασία του download άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα ταχύτητας, σε όσους επισκέπτονταν την ειδική σελίδα που είχε αποκαλύψει η εταιρία. Υπενθυμίζουμε ότι η 32-bit έκδοση διατίθεται για download από τη διεύθυνση εδώ και η 64-bit έκδοση από τη διεύθυνση εδώ.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι η beta έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε από τα δύο παραπάνω links, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 1η Αυγούστου της χρονιάς που διανύουμε.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

Γράφει ο Αρχ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης Ηγούμενος Ι.Μ.Τρικόρφου

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας και στα Βαλκάνια, δημιουργούν σε κάθε λογικό άνθρωπο προβληματισμό.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που αναφέρονται στο βιβλίο του Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, καθώς και τις προφητείες του οσίου Γέροντος Παϊσίου.

Πριν εξετάσουμε τις προφητείες, θα ήθελα να δούμε πρώτα τα πολιτικά και εθνικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στα Βαλκάνια.
Έχοντας τις προφητείες των δυο ανωτέρω Αγίων μας, ελεύθερα μετά μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις.

Πολιτικά και Εθνικά Γεγονότα


Η Αμερική τεμαχίζει την πρώην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία σε μικρά κρατίδια, στηρίζοντας Καθολικούς και Μουσουλμάνους. Τοποθετεί δε μετά, πάντοτε κατόπιν εθνικών εκλογών, κυβερνήσεις της αρεσκείας της.
Ένα παρόμοιο σχέδιο έχει η Αμερική, ισχυρίζονται αρκετοί ειδήμονες και για την Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό η Αμερική το έχει βαφτίσει «Σχέδιο Κίσινγκερ», το οποίο προβλέπει φυσικά το διαμελισμό της Ελλάδος.
Το νέο κρατίδιο ξεκινά από την Άρτα και πάνω, με την ονομασία Μεγάλη Αλβανία.

Το δεύτερο κρατίδιο έχει να κάνει με τα Σκόπια, όπου δημιουργείται το κράτος της Μακεδονίας που φθάνει έως τη Λάρισα. Το τρίτο κρατίδιο είναι η Θράκη.
Σας θυμίζουμε τι είχε πει η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στις 12/3/2005 προς τον ορκιζόμενο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης...».


Το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής ήταν και είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνώστης φυσικά του σχεδίου αυτού, φρόντισε να ανατρέψει τα σχέδια της Αμερικής.

Πώς; Μα φυσικά κάνοντας συμφωνίες μετά της Ρωσίας. Η πιο ισχυρή συμφωνία μετά της Ρωσίας, εκτός της αδείας που έδωσε η χώρα μας να περάσει ο αγωγός «Μπουργκάς» μέσα από όλη την βόρειο Ελλάδα, είναι η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδος – Ρωσίας, η οποία προβλέπει ότι εάν κινδυνεύσει ο ρωσικός αγωγός Μπουργκάς, από Αλεξανδρούπολη έως Ηγουμενίτσα, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επέμβει με τις δυνάμεις του στρατού της, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της εντός του ελληνικού εδάφους.

Αυτό ανατίναξε στον αέρα, το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής. Πώς θα δημιουργηθεί τώρα η Μεγάλη Αλβανία, το κράτος της Μακεδονίας μέχρι τη Λάρισα και το κράτος της Θράκης; Αν τολμήσει κάτι τέτοιο η Αμερική, θα αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό.

Πανέξυπνη η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έχοντας τις πλάτες πλέον των Ρώσων τολμά και λέει και ένα ισχυρό ΟΧΙ στα Σκόπια.

Ο Καραμανλής γίνεται ενοχλητικός πλέον για την Αμερική. Πρέπει να πέσει. Έτσι αρχίζουν τα «παρατράγουδα». Οι φωτιές που κατέκαψαν όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, που ανάγκασαν τον Υπουργό της Κυβέρνησης κ. Βύρωνα Πολύδωρα να πει στις 26/8/2007 ότι: «δεχόμεθα ασύμμετρη απειλή», που για εμάς σημαίνει ότι δεχόμεθα απειλή από μια χώρα, που δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί της.

Όλα αυτά γίνονται προεκλογικά.

Η Αμερική πιστεύει ότι ο Καραμανλής δεν θα μπορέσει να πάρει τις εκλογές στις 2/10/2007, τα εκδοτικά λόμπυ της χώρας μας, μιλούν συνέχεια για ανίκανη Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακόμα και τις φωτιές.

Τελικά ο Καραμανλής παίρνει τις εκλογές έστω και με 2 παραπάνω βουλευτές, κάτι που με τίποτα δεν το περίμενε η Αμερική.

Ακολουθεί τον Μάρτιο, το ΟΧΙ στα Σκόπια και ξεκινά αμέσως από τα «αμερικάνικα συμφέροντα» ο πόλεμος κατά του Καραμανλή.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του άρθρου μας, ότι όταν η Ελληνική Κυβέρνηση το 1974 είχε πει ΟΧΙ στην Αμερική, για την προσγείωση πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο, που πήγαιναν προς ενίσχυση του Ισραήλ, μετά από 6 μήνες περίπου χάσαμε την μισή Κύπρο.

Μετά το ΟΧΙ στα Σκόπια για την ένταξή τους στο Νάτο, οι Τούρκοι απειλούν σήμερα το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Τυχαίο;

Όλους τους προηγούμενους μήνες, έχουμε συνεχείς «αποκαλύψεις» με υπαρκτά ή και εντελώς ανύπαρκτα σκάνδαλα εις βάρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, όπως Ζαχόπουλος, Ομόλογα, Καρτέλ, Siemens, Βατοπαίδι, Κάψιμο Αθήνας, Κοινωνικές αναταραχές κτλ. Στόχος και πάλι ένας: Να φανεί ανίκανη η Κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των Ελλήνων, (κάτι που συνεχώς επαναλαμβάνουν σχεδόν όλα τα Μ.Μ.Ε.), ώστε η Αμερική να μπορέσει να ρίξει τον Καραμανλή οδηγώντας τον σε εκλογές ή να τον κάνει να προσκυνήσει…

Εάν βλέπατε ότι η οικογένειά σας, δεχόταν ξαφνικά την μια ημέρα επίθεση της εφορίας, μετά από λίγες μέρες της Νομαρχίας, μετά από λίγες μέρες πάλι της Πολεοδομίας κ.ο.κ., θα πιστεύατε ότι οι «επισκέψεις» όλων αυτών των υπηρεσιών στο σπίτι σας, θα ήταν τυχαίες; Ή ότι κάποιος θέλει να εξοντώσει την οικογένειά σας;

Το αυτό συμβαίνει με την ελληνική Κυβέρνηση. Μόνο χαζοί ή κομματικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να το δουν, ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και γιατί κάνει πόλεμο κατά της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης.

Όσα προαναφέραμε, είναι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιτική και εθνική σκηνή μας.

Για να δούμε τώρα τι λέγουν οι προφητείες των Αγίων μας και να τις συγκρίνουμε με τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.

Προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου


«Αν ο πόλεμος πιάσει από πάνω, θα πάθετε πολλά δεινά. Αν πιάσει από κάτω θα πάθετε λίγα». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Κοσμάς, βρίσκεται στην Ήπειρο όταν προφητεύει, άρα η Αλβανία και τα Σκόπια είναι από πάνω του. Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι γεωγραφικά από κάτω.

Κατά δύναμην ερμηνεία:

Αν η Αμερική επιτύχει τελικά να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ», που θέλει την Ελλάδα να φτάνει στη Λάρισα, τότε θα χυθεί πολύ αίμα για να το πετύχουν αυτό οι Αμερικανοί.

Αν ο πόλεμος ξεκινήσει από κάτω, τότε θα πάθουμε λίγα δεινά.

Από κάτω βρίσκεται όμως και το Ισραήλ, που ήδη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

2ον «Όταν δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θα έλθει το ποθούμενο». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)


Κατά δύναμην ερμηνεία:

Το ποθούμενο όλοι γνωρίζουμε, για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, είναι η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης.

Τι είναι όμως το χιλιάρμενο; Αρμενίζω σημαίνει ταξιδεύω, είναι καράβι που έχει κάνει χίλια ταξίδια; Άρμενα όμως λέγονται και τα κατάρτια των καραβιών. Την εποχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υπήρχαν καράβια ακόμη με κατάρτια.

Θα πρέπει να προσέξουμε ότι, ο Άγιος δεν λέγει τα χιλιάρμενα, οπότε να εννοήσουμε ότι θα είναι καράβια πολλά, που στο σύνολό τους θα έχουν χίλια κατάρτια, αλλά λέγει το χιλιάρμενο.

Ένα δηλαδή καράβι μεγάλο, το οποίο θα έχει δύναμη και ισχύ όσο θα είχαν, όλα μαζί τα καράβια με τα χίλια κατάρτια. Αυτό είναι το χιλιάρμενο.

Ξαφνικά βλέπουμε, με την άδεια της ελληνικής Κυβερνήσεως, να παρουσιάζεται στα ελληνικά νερά για ασκήσεις, -εντελώς τυχαία;- ένα τεράστιο ρωσικό πολεμικό καράβι, μήκους 991 πόδια, με 2646 άτομα πλήρωμα, 12 μαχητικά αεροπλάνα, 24 ελικόπτερα και 12 εκτοξευτές πυραύλων με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων κ.α.

Όσοι είδαν αυτό το καράβι από τηλεοράσεως είπαν, αυτό είναι το χιλιάρμενο!

Πώς όμως ξαφνικά ήρθε ρωσικός στόλος να κάνει ασκήσεις κοντά στο Ελληνικό νησί Αγαθονήσι και πηγαινοέρχεται το χιλιάρμενο μέχρι Κρήτη;
Έχει μιλήσει άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, δια τα όσα μας κάνει η Αμερική και ότι υπάρχει περίπτωση πολέμου εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους της Τουρκίας με τις πλάτες των Η.Π.Α.;

Ας μη ξεχνούμε ότι η Αμερική, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της και να πάρει τα πετρέλαια από το Ιράκ και να τοποθετήσει στη χώρα αυτή αμερικάνικη Κυβέρνηση, έπεισε τα περισσότερα Κράτη, ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν έχει πυρηνικά όπλα και κινδυνεύει ο πλανήτης από ένα τρομοκράτη!
Το αποτέλεσμα γνωστό, έκανε πόλεμο, σκότωσε τον Σαντάμ, τοποθέτησε δική της Κυβέρνηση, πήρε τα πετρέλαια και φυσικά τα πυρηνικά όπλα δεν βρέθηκαν!

Το ίδιο προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό της, τον Καραμανλή;

Εδώ τα πράγματα όμως είναι σήμερα πιο δύσκολα. Διότι έχει ανακατευθεί η Ρωσία. Θα τολμήσει η Αμερική να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ»; Για να δούμε τι έχει πει και ο όσιος Γέροντας Παΐσιος.

3ον «Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια…». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους.

Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:

Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα… Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:

- Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι… Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.

- Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…

- Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε. Είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Γράψας…

Υπάρχουν άραγε προφητείες; Και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι, μιας και διανύουμε ήδη την εποχή για τα σπανάκια…

4ον «Οι Ρώσοι θα έχουν συμφέροντα από την Ελλάδα και μετά τον πόλεμο θα χαρίσουν στους Έλληνες την Πόλη». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

Κατά δύναμιν ερμηνεία:

Όταν ο όσιος Γέροντας Παΐσιος, έλεγε τα ανωτέρω λόγια, ουδεμία συμφωνία είχε υπάρξει μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για τον αγωγό «Μπουργκάς».

Η Ελλάδα όμως σήμερα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και η Ρωσία έχει κάθε λόγο, να προστατεύσει την Ελλάδα απ' όπου διέρχεται ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Αν τολμήσει η Αμερική και βάλει τους Τούρκους να μας χτυπήσουν, τότε η Ρωσία να είστε σίγουροι ότι θα επέμβει υπέρ της Ελλάδος, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Έτσι θα εκπληρωθεί και η προφητεία του Γέροντος Παϊσίου.

Η Ρωσία θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και τα στενά των Δαρδανελίων, για να ανακόψει τον τουρκικό ανεφοδιασμό εις βάρος της Ελλάδος και μετά μη συνορεύοντας η Ρωσία μετά της Κωνσταντινουπόλεως, θα χαρίσει την Πόλη στους Έλληνες.

5ον «Η Ελλάδα δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά θα έλθει μεγάλη πείνα για μερικούς μήνες. Να είστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσετε». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

Κατά δύναμην ερμηνεία:

Εάν ξεσπάσει πόλεμος και ανακατευθεί η Ρωσία, σίγουρα θα υπάρξει ανάμιξη της Αμερικής και άλλων δυνάμεων. Η Ελλάδα κατά τον όσιο Γέροντα Παΐσιο δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά, ίσως από την διεθνή απομόνωση που θα δεχθεί, να διέλθει μεγάλη πείνα. Αν υπολογίσουμε και την διεθνή οικονομική κρίση, τότε η πείνα θα είναι ισχυρή.

Αυτά αναφέρουν μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου.

Αν συγκρίνουμε τώρα τις εξελίξεις στα πολιτικά και εθνικά μας θέματα, μαζί με τις προφητείες των Αγίων, τότε βλέπουμε ότι είμαστε ίσως ενώπιον μεγάλων εξελίξεων.

Όλα όμως τα ανωτέρω γεγονότα μαρτυρούν και βοούν ένα γεγονός. Ότι η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι πίστη αληθινή. Αναδεικνύει αγίους, που πριν εκατοντάδες ή δεκάδες χρόνια μας μετέφεραν, όσα ο Θεός τους είπε στο δικό τους αυτί. Ξεκάθαρα βλέπουμε, πως το χέρι του Θεού κρύβεται πίσω από την ανθρώπινη ιστορία.

Ξεκάθαρα οι πιστοί, ως νέος Ισραήλ βλέπουν το χέρι του Θεού να κατευθύνει το ανθρώπινο γένος. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι στόχος και σχέδιο του Θεού είναι ένα, η σωτηρία του ανθρώπου.

Οι άγιοι υπηρέτησαν με ταπείνωση αυτό το σχέδιο, έχοντας σκοπό την μετάνοια και τη σωτηρία αυτού του λαού. Η μόνη οδός σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση και η μετάνοια, που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει όλα τα δεινά και να τα μεταφέρει σε άλλη εποχή, που οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να μετανοήσουν.

Είθε αυτή η εποχή της αμετανοησίας να μην είναι η δική μας γενεά

Βρείτε τις ομοιότητες

Όχι στην εγκατάσταση "ωρολογιακής βόμβας" στα Τρίκαλα


Αναδημοσιεύουμε την επιστολή που μας στάλθηκε απο τους κατοίκους των περιοχών όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο αγωγός υψηλής πίεσης φυσικού αερίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα στην εξέλιξη αυτή.


Το παρόν κείμενο αποτελεί και το μέσο για να αναρτήσετε τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα καθώς τα σχόλια θα καταμετρηθούν και θα αποσταλούν στους υπεύθυνους της κίνησης ενάντια στην εγκατάσταση του αγωγού.

Τα σχόλια έχουν την θέση ψηφιακών υπογραφών και για τον λόγο αυτό μπορεί να είναι είτε επώνυμα ή ανώνυμα. Όλα θα δωθούν στους υπέυθυνους προκειμένου να καταγραφεί η κοινή γνώμη για αυτό το θέμα. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας..................

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ» ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΣΑΡΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Όπως έντρομοι διαπιστώνουμε, η ΕΠΑ Θεσσαλίας με την αποδοχή του Δημάρχου κ.Ταμήλου, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκαθιστά ένα σταθμό πτώσης πίεσης φυσικού αερίου (από τους δύο που εγκαθίστανται συνολικά στα Τρίκαλα) στη Συνοικία μας, στη μικρή πλατεία δίπλα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη εγκατάσταση στον αύλειο χώρο του σχολείου, έπειτα από παράσταση του συλλόγου γονέων και διδασκόντων, ο κίνδυνος δεν μειώνεται. Και τούτο διότι το αέριο θα διέρχεται με υψηλή πίεση κατά μήκος της αυλής του σχολείου και δίπλα από το Νοσοκομείο και εντός κατοικημένης περιοχής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό και ότι έχουν συμβεί ανά τον κόσμο αρκετά ατυχήματα με ολέθριες συνέπειες. Δεν δεχόμαστε την καθημερινή συμβίωση, κυρίως των παιδιών μας, με μια «ωρολογιακή βόμβα». Ζητούμε την εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού μακρυά από τη Συνοικία μας και σε θέση που δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης μας. ( το αέριο να διέρχεται με χαμηλή πίεση).
Σημειώνουμε ότι η εγκατάσταση δύο ανάλογων σταθμών στην Καρδίτσα, έγινε εκτός πόλεως.

Τέλος ζητούμε να μας δοθεί η μελέτη για την μεταφορά του φυσικού αερίου στην πόλη μας και να πληροφορηθούμε εάν είναι εν γνώσει!! και εγκεκριμένη!!! από το ΥΠΕΧΩΔΕ η εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού δίπλα στο σχολείο και, η με υψηλή πίεση διέλευση του αερίου κατά μήκος της αυλής του.

Οι κάτοικοι της συνοικίας Σαραγίων και της γύρω περιοχής

Την παραπάνω απόφαση-διαμαρτυρία την κοινοποιούμε
στους παρακάτω θεσμικούς φορείς του Νομού μας και
ζητάμε την παρέμβασή τους:
- Βουλευτές του Νομού κ..κ. Νικόλαο Λέγκα, Σωτήριο Χατζηγάκη, Χρήστο Χάιδο, Αθανασία Μερεντίτη και Αχιλλέα Κανταρτζή
-Νομάρχη Τρικάλων κο Ηλία Βλαχογιάννη και Νομαρχιακό Συμβούλιο
-ΥΠΕΧΩΔΕ
Επίσης κοινοποιούμε και ζητάμε τη συμπαράστασή τους:
-Στους συλλόγους γονέων, διδασκόντων και μαθητών όλων των σχολείων
του Νομού Τρικάλων.
Τέλος δημοσιοποιούμε την απόφαση-διαμαρτυρία μας στα ΜΜΕ τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.



www.trikaland.gr

Η κάλπικη (Τούρκικη) λίρα

Μαθαίνω ότι πολύ είναι αυτοί που την έχουν πατήσει παίρνοντας ρέστα αντί το 2ευρω την τούρκικη λίρα που έχει περίπου 0,4ευρώ.
Προφανώς είναι πολύ εύκολο να εξαπατήσουν τους καταναλωτές (δίνοντας τα ρέστα) ή να το χρησιμοποιούν στα μηχανήματα αυτόματης διανομής.















Στο εξής να είστε πολύ προσεκτικοί με τα νομίσματα των 2 ευρώ και τα ρέστα που παίρνετε!

κάντε κλικ στην φωτό για την δείτε καλύτερα.

apneagr


Τρεις νεκροί κύκνοι στο Νεοχωρίτη Ποταμό

Οι αρρωστημένες προθέσεις κάποιων, οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται “άνθρωποι” που ασχολούνται με το κυνήγι, εκδηλώθηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο χθες το απόγευμα στην κοίτη του Νεοχωρίτη Ποταμού. Εκεί τρεις πανέμορφοι κύκνοι επέπλεαν νεκροί μέσα στο ποτάμι, από τα σκάγια ασυνείδητων, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τίποτα και μπροστά στο πάθος τους γέμισαν τα κυνηγετικά τους όπλα και τα άδειαζαν πάνω στα υπέροχα αυτά πουλιά.

Το θέαμα ήταν φρικτό και γέμισε με οργή και αγανάκτηση τόσο τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής, όσο και τους κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή, μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν, όπως επίσης και άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι επιλήφθηκαν του συμβάντος.

“Πρέπει επιτέλους κάποιοι να σταματήσουν να συμπεριφέρονται τόσο άδικα σε αυτό το όμορφο χόμπι” δήλωσε με έμφαση στον «Π.Λ.» ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Αθάνατος, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι για το δράστη της θανάτωσης των τριών όμορφων πτηνών θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες. Σημειωτέον εδώ είναι και τα γεγονός ότι μέρος του δύσκολου έργου της ανέλκυσης των νεκρών ζώων είχε αναλάβει και ο κοσμήτορας του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε ότι θα κινηθούν διαδικασίες υποβολής μήνυσης κατ’ αγνώστων άμεσα.

Πηγή : "Πρωινός Λόγος"

oichalia blog: Ίσως τα πέρασε για περιστέρια ο κύριος! Ντροπή και πάλι ντροπή

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan