Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Σε μπλόκα προχωρούν οι αγρότες ..

Την απόφασή τους να αποκλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης, διατύπωσαν εκ νέου οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών, που συνεδριάζουν στην Αλαμάνα κοντά στη Λαμία.
Αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Αργολίδα εκτιμούν ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν αύριο το μεσημέρι, θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, την ώρα που εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών συζητούν τους τρόπους διασφάλισης της ενότητας.
Όπως αποφασίστηκε, από αύριο το μεσημέρι οι αγροτες που έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους σε αρκετά κομβικά σημεία των νομών, θα... κινηθούν με κατεύθυνση την εθνική οδό.
Συγκεκριμένα, αγρότες από τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό, με 400 αγροτικά μηχανήματα θα αποκλείσουν το δρόμο στον κόμβο του Κάστρου της Βοιωτίας, στο ύψος του 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους από τα χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό ανάμεσα στη Δαύλεια και την Ελάτεια.
Ένα δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό θα στήσουν οι αγρότες από τη Φθιώτιδα και το Δομοκό, στο ύψος της Αλαμάνας, στο 208 χλμ της Αθηνών-Λαμίας.
Σε αποκλεισμό της εθνικής θα προχωρήσουν και αγρότες από την περιοχή των Λιβανάτων και της Αταλάντης, στο ύψος των Λιβανάτων, στο 146 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Μέχρι στιγμής ωστόσο, η απόφαση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της επιτροπής, οι αγρότες από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από το νομό Μαγνησίας για να φτάσουν στις Μικροθήβες και να αποκλείσουν τον κόμβο.
Εξάλλου, αγρότες από τη Λάρισα θα κινηθούν προς τα Τέμπη για να αποκλείσουν και εκεί την εθνική οδό, ενώ συνάδελφοί τους από την Καρδίτσα και τη Λάρισα έχουν συγκεντρωθεί ήδη στον κόμβο της Νίκαιας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών στην εκπροσώπηση όλων των σημείων όπου θα στηθούν μπλόκα με αγροτικά μηχανήματα, σε μια ενιαία συντονιστική επιτροπή με πανελλαδικό χαρακτήρα, η οποία θα συντονίζει το σύνολο των ενεργειών και θα αποτελεί το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης των κινητοποιήσεων.

Νέα σύννεφα στο χώρο της Παιδείας ..

Πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση όχι μόνο των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο..

Δείτε την είδηση όπως μεταδόθηκε από το κανάλι του ΣΚΑΪ ..

Προβλέπω μεγάλες αναταραχές και κοινητοποιήσεις από τους φοιτητές και μαθητές..

" Όχι για μένα, για την καημένη τη θεία μου που περιμένει να πάρει η Αφροδιτούλα της πτυχίο.. "

Ήμουν κι εγώ εκεί ..

Επιτέλους, ο μαλάκας έφυγε και όλοι χαιρόμαστε, αλλά ...
... αλλά αυτός που ήρθε (Barack Obama) πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα κάνει τα ίδια και χειρότερα και ότι θα παράγει έργο;!;!;
Γιατί, όπως γράφει και η Πηνελόπη Τ., " Τεράστιες οι προσδοκίες που γεννά η εκλογή του, αλλά δεν είναι Θεός! Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τα μεγάλα συμφέροντα ή θα αποδειχτεί άνθρακας ο χρυσός;! "

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan