Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

DCA ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ? (ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ» ΤΩΝ «ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ»)


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα θέμα στο διαδίκτυο (αναδημοσιεύτηκε μάλιστα και σε απογευματινή εφημερίδα), τύπου «Διαδώστε το», με σύνηθες τίτλο «DCA - Βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες». Το θέμα συνήθως συνοδεύεται και με ένα βίντεο που βρίσκεται στο YouTube.

αποτυπώνουμε το κείμενο:
«D.C.A. DiChloroAcetate

"Υπάρχουν θεραπείες για τον καρκίνο που το υπουργείο υγείας δεν θέλει να γνωρίζετε.
Παρακολουθήστε το βίντεο και σκεφτείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σωθούν ζωές!
Διαδώστε αυτό το βίντεο όπου μπορείτε.

Βγήκε το νέο επαναστατικό φάρμακο για τον καρκίνο από ερευνητική ομάδα του Καναδά με προϊστάμενο Έλληνα ερευνητή του εξωτερικού. Δραστική αντιμετώπιση των καρκίνων Πνεύμονα, Εγκεφάλου και Στήθους και δευτερευόντως άλλων μορφών, δίχως τις παρενέργειες της τυπικής χημειοθεραπείας. Εργαστηριακή επίτευξη συρρίκνωσης καρκινικών όγκων πάνω από 70%.

Εμποδίζεται να βγει στην αγορά και να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες επειδή το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.

Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες του εξωτερικού μεγαλουργούν και πρωτοστατούν στην μάχη εναντίον του καρκίνου".

==============================================================

Με αφορμή την λήψη e-mail από αναγνώστη της σελίδας μας ο οποίος μας παρότρινε να κάνουμε μια μικρή έρευνα για την "ανακάλυψη" του φαρμάκου DCA το οποίο "επιδρα ευεργετικά στους καρκινοπαθείς".....παραθέτουμε στην σελίδα μας μέρος της συνέντευξης του ιατρού Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγου στην Αλμπέρτα του Καναδά ο οποίος και φέρεται ως "ανακαλύπτον" το φάρμακο ενάντια στον ΚΑΡΚΙΝΟ.

Βρίσκομαι στην 24η ημέρα θεραπείας με DCA

tolimeri

Τα καλύτερα κινητά του 2009


Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του 2009. Τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Mobile World Congress. Μεγάλες οθόνες αφής, ισχυροί επεξεργαστές, πλούσια μενού με Widgets και GPS. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μοντέλα του 2009. Nokia N86, Sony Ericsson Idou, Samsung Omnia HD, HTC Magic, HTC Touch Diamond 2, HTC Touch Pro 2, LG Arena, Palm Pre, Toshiba TG01, Acer X960, Nokia N97. Απολαύστε τα!

Να σε ποιόν πήγε ο Παλαιοκώστας


Αυτός τον φιλοξένησε! Επιτέλους μάθαμε ποιός είναι ο ...επισκέπτης με το ελικόπτερο!



taxalia

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μία 52χρονη Τρικαλινή νοικοκυρά παρίστανε την υπάλληλο του ΣΔΟΕ, εισέπραττε μετρητά και δωράκια από επιχειρήσεις του Νομού, αλλά υπόσχονταν και διορισμούς στο δημόσιο, με το αζημίωτο, βέβαια...
Τυχαίο περιστατικό ή σημείο των καιρών; Ιδού το ερώτημα…
Η ζυγαριά κλίνει υπέρ της δεύτερης εκδοχής, γιατί δεν είναι η μόνη περίπτωση που μία Τρικαλινή ένας Τρικαλινός σε μία μικρή σχετικά πόλη, όπως είναι η δική μας, δεν δίστασε να εξαπατήσει συμπολίτες, φίλους, γείτονες, αλλά και συγγενείς, για να γεμίσει τις δικές της ή τις δικές του, τσέπες.
Είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που αποκαλύπτει την κρίση των αξιών. Η δική μας κοινωνία είναι μέρος της ευρύτερης που ζει μια κρίση βαθιά ηθική. Έχει καταρρεύσει η δημόσια ηθική. Ζούμε μια κρίση αξιών. Η Ελλάδα ζει μια κρίση νομιμότητας, κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή σύγχρονη πολιτεία. Υπάρχει μια καθολική ανομία. Οι κώδικες αξιών έχουν καταρρεύσει.
Η Ελλάδα ζει μια κρίση του κράτους δικαίου. Μια κρίση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Η Ελλάδα ζει μια κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης. Οι νέοι νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται και δεν εκφράζονται πολιτικά.
Είναι το ευρύτερο σύστημα εξουσίας που παράγει και αναπαράγει την κρίση των αξιών. Το χρήμα, το κέρδος, το «λάδωμα», το «βόλεμα», με κάθε μέσο, αναδείχθηκαν οι νέοι θεοί και της δικής μας καθημερινότητας. Αυτό τον «θεό» πιστεύουμε, με αυτόν πορευόμαστε…
Σε αυτό το δρόμο πορευόμαστε για πρόωρες εκλογές (οι αλλεπάλληλες επισκέψεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών και στα Τρίκαλα, δείχνουν ότι δύσκολα μπορούμε να τις αποφύγουμε). Με υποσχέσεις, προσδοκίες και αιτήματα. Όχι συλλογικά, αλλά αμιγώς ατομικά. Να βολευτούμε εμείς, που μπορούμε. Για τον τόπο, για τους άλλους, ούτε που μας καίει…
Οι ευθύνες βέβαια, επιμερίζονται... με τις μεγαλύτερες να βαρύνουν τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος που τις τροφοδοτούν και τις αναπαράγουν. Η αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να υιοθετήσει στάσεις και συμπεριφορές για μια αναγεννητική προσπάθεια υπέρβασης της μιζέριας του σήμερα, είναι εμφανής και διαπιστωμένη.
Με τη συνενοχή των πολιτών, το πολιτικό σύστημα διολισθαίνει σε ανυποληψία και η κοινωνία σε κρίση αξιών. Μια κρίση βαθύτερη και απ’ την οικονομική κρίση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του πολιτικού διαλόγου σήμερα. Την οικονομική κρίση, σε βάθος δύο – τριών ετών, ίσως την υπερβούμε. Όχι όμως και την κρίση των αξιών για τον εξής απλούστατο λόγο: Δεν υπάρχουν πολιτικές ηγεσίες που να εκφράζουν τις αγωνίες και τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Ικανές να αντιληφθούν τι γίνεται. Αν η πολιτική ηγεσία δεν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών και δεν εμπνεύσει δίνοντας και τον τόνο της ορθής συμπεριφοράς, δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.. Εκλογές ναι, ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα ίσως, ένα καλύτερο αύριο, όμως, όχι…
ΛΜ

e-erevna

Depeche Mode - Wrong

νέο.....

απλά θεσπέσιοι...........

και τί τίτλος!!!!!!!!

και οι στίχοι τους.....εξαιρετικοί θα'λεγα

φίλε παράγγειλέ μου ένα ............


Εδώ , είμαι ακόμη ρε ...
Ακούτε ρε.......
Ναι , το ξέρω πως χάθηκα .
Εξαφανίστηκα απ΄ όλους και απ΄ όλα .
Κρύφτηκα , από τον ίδιο μου τον εαυτό .
Μα , το ΄χα ανάγκη , καταλάβετέ με ...
Κοιτάχτε !
Είμαι , ακόμη εδώ σας λέω !
Κλαίω , γελάω , πονάω , φωνάζω , πέφτω , σηκώνομαι και συνεχίζω ...
Συνεχίζω , να υπάρχω και να προσπαθώ να μαζέψω κομμάτια .
Να συγκεντρώσω όση δύναμη μου έχει απομείνει και να βγω και πάλι στην επιφάνεια . Να αποφυλακιστώ απ΄ τα δεσμά της .
Να περάσω την πύλη , να σηκώσω ψηλά το βλέμμα , να πάρω μια βαθιά ανάσα , να κοιτάξω για μια τελευταία φορά στο πίσω και στο τότε μου και να απομακρυνθώ .
Να τρέξω με ταχύτητα φωτός , να φύγω , να χαθώ .
Να χάνομαι και να φωνάζω καθώς θα σβήνω την μορφή μου αφήνοντας τα χνάρια από τα βήματά μου πώς δεν πουλιέμαι ρε ...
Το ακούσατε;
Ναι , δεν πουλιέμαι !!!
Γιατί , εγώ , έχω ψυχή ρε και καρδιά ... τ΄ ακούτε ;

Τ'ακούς Αννα;

ΥΓ.
φίλε παράγγειλέ μου ένα Hacienda Esmeralda Special (The Geisha)

81η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου την φαντασμαγορική τελετή απονομής των Όσκαρ στο Κόντακ Θίατερ του Χόλιγουντ.

Στην ταινία Slumdog Millionaire, του βρετανού σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, που αποτελεί μία γλαφυρή απεικόνιση των παραγκουπόλεων στη Μουμπάι της Ινδίας, απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κατά την 81η τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Το αουτσάιντερ, ενός φτωχού νεαρού που συλλαμβάνεται για εξαπάτηση όταν κερδίζει σε τηλεπαιχνίδι, φαίνεται πως κέρδισε κριτικούς και κοινό. Όμως πίσω από κάθε ερώτηση που απαντά, αποκαλύπτεται με έναν ευρηματικό τρόπο η ιστορία της ζωής του

Η χαμηλού προϋπολογισμού ινδική ταινία ταινία εκτός από το σημαντικότερο από τα βραβεία Όσκαρ κατέκτησε κι άλλα επτά χρυσά αγαλματίδια στην τελετή απονομής: καλύτερης φωτογραφίας, ήχου, μοντάζ, πρωτότυπης μουσικής για τον συνθέτη Α. Ρ. Ραχμάν και τραγουδιού για το ‘Jai Ho’ για τον Ραχμάν και τον στιχουργό Γκουλζάρ.

Στον ηθοποιό Σον Πεν, για την ερμηνεία του στην ταινία Milk, που αναφέρεται στον ομώνυμο πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο πολιτικό στις ΗΠΑ, απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ο 48χρονος ηθοποιός είχε τιμηθεί με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και για την ταινία «Μυστικό Ποτάμι» το 2003.

Στην βρετανίδα ηθοποιό Κέιτ Γουΐνσλετ, για την ερμηνεία της στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη, όπου ενσαρκώνει την Χάνα Σμιτς, μία αναλφάβητη πρώην φύλακα σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η οποία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η 33χρονη ηθοποιός είχε προταθεί για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τιτανικός» πριν 12 χρόνια αλλά δεν είχε καταφέρει να το κερδίσει.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη για την ταινία Slumdog Millionaire, ενώ στην ιαπωνική ταινία «Αναχώρηση», που αποτελεί μία κατάδυση στον λιγότερο γνωστό κόσμο των επικήδειων τελετουργιών, απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Στον αυστραλό ηθοποιό Χιθ Λέτζερ απονεμήθηκε μετά θάνατον το Όσκαρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ταινία «Μπάτμαν, ο μαύρος ιππότης», 13 μήνες μετά τον θάνατο του 28χρονου ηθοποιού από υπερβολική δόση φαρμάκων.

Το βραβείο Όσκαρ για τον καλύτερο Β’ Γυναικείο Ρόλο απονεμήθηκε στην Ισπανίδα ηθοποιό Πενέλοπε Κρουθ για την ερμηνεία της στην ταινία «Βίκι, Κριστίνα, Μπαρσελόνα» του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν. Η Πενέλοπε Κρουθ είναι η πρώτη ηθοποιός από την Ισπανία που βραβεύεται με τη φημισμένη αυτή διάκριση του κινηματογραφικού χώρου.

Στον σεναριογράφο Σάιμον Μποφρουά για την ταινία «Slumdog Millionaire», απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ το Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο απονεμήθηκε στον Ντάστιν Λανς Μπλακ για την ταινία «Milk».

Τέλος, στην ταινία Wall-E των κινηματογραφικών στούντιο Disney-Pixar απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων . Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Pixar κατακτά το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων έπειτα από το περσινό βραβείο για την ταινία Ρατατούιγ, κι η τέταρτη από τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας το 2002.


Οι δηλώσεις που ξεχώρισαν στην τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Τα βραβεία Όσκαρ, της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών, η μεγαλύτερη κινηματογραφική διάκριση για έναν ηθοποιό, απονεμήθηκαν την Κυριακή στο Kodak Theatre, στο Χόλιγουντ. Ακολουθούν κάποιες από τις δηλώσεις παρευρισκομένων που ξεχώρισαν:

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ:

"Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά για να το θυμούνται, αλλά είχα ορκιστεί ότι αν συνέβαινε ποτέ αυτό, θα το παραλάμβανα στο πνεύμα του Τίγρη από τον "Γουίνι το Αρκουδάκι", οπότε περί αυτού πρόκειται".

-- Ο Ντάνι Μπόιλ εξηγώντας γιατί πετάχτηκε από το πόντιουμ όταν παρέλαβε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία "Slumdog Millionaire".

"Θα έλεγα ψέμματα αν έλεγα ότι δεν είχα σχεδιάσει στο παρελθόν αυτή την ομιλία. Νομίζω ότι πρέπει να ήμουν οκτώ ετών και κοιταζόμουν στον καθρέφτη του μπάνιου. Αυτό (κρατώντας το αγαλματίδιο) θα ήταν το μπουκάλι με το σαμπουάν. Λοιπόν τώρα δεν είναι μπουκάλι με σαμπουάν".

- Η Κέιτ Ουίνσλετ, παραλαμβάνοντας το Οσκαρ 'Α Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Σφραγισμένα Χείλη"

"Ολοι εσείς οι συμπαθούντες των ομοφυλοφίλων... . Δεν το περίμενα αυτό".

- Ο Σον Πεν παραλαμβάνοντας το Οσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Milk".

"Είσαι ένα απίστευτο πρότυπο για κάθε νεαρή ηθοποιό σε αυτό το χώρο, γιατί δεν φοβάσαι να δείξεις και τη σκοτεινή και τη φωτεινή πλευρά σου. Αυτή είναι η πρώτη υποψηφιότητά σου. Διαισθάνομαι ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα στο μέλλον. Και παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι έχεις εξαιρετική φωνή. Οπότε συνέχισε και να τραγουδάς".

-Η Σίρλεϊ Μακλέιν για την Αν Χάθαγουει. Στη διάρκεια της τελετής, η Χάθαγουει τραγούδησε μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Χιού Τζάκμαν διακωμωδώντας την ταινία "Frost/Nixon."

"Το όνομά της από μόνο του έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο ενός ολόκληρου κόσμου απίστευτων διακρίσεων. Επομένως είναι ίσως καλύτερα να ξεκινήσουμε από εκεί. Μέριλ Στριπ. Γιατί στην καριέρα σου έχεις ρεκόρ υποψηφιοτήτων - 15- και σε κοιτάζουμε με δέος: η εκπληκτική, εκπληκτική Μέριλ Στριπ".

- Η Σοφία Λόρεν για την υποψήφια για Οσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου, Μέριλ Στριπ.

"Οταν κάποιος κάνει τέτοια νούμερα, δεν μπορώ να μη σκεφτώ: στεροειδή".

-Ο Χιού Τζάκμαν για την Μέριλ Στριπ και την 15η υποψηφιότητά της, αυτή τη φορά για Οσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου στην ταινία "Αμφιβολία"

"Εχει κανένας λιποθυμήσει ποτέ εδώ; Γιατί νομίζω ότι θα είμαι η πρώτη".

-Η Πενέλοπε Κρουζ αποδεχόμενη το Οσκαρ 'Β Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Vicky Cristina Barcelona".

"Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορεί να βρεθείς. Για μένα είναι ο Νότιος Πόλος, το πόντιουμ στα καλλιστεία της Μις Κόσμος και εδώ. Είναι μια τεράστια τιμή, οπότε ένα ευχαριστώ στην Ακαδημία".

- Ο Σάιμον Μποφόι, που βραβεύτηκε με το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για το "Slumdog Millionaire".

"Αυτό το βραβείο απόψε θα επικύρωνε ταπεινά τη σεμνή αποφασιστικότητα του Χιθ να γίνει πραγματικά αποδεκτός από όλους εσάς εδώ, τους συναδέλφους του, σε έναν χώρο που τόσο αγαπούσε".

-Ο Κιθ Λέτζερ, πατέρας του Χιθ Λέτζερ, ο οποίος βραβεύτηκε μετά θάνατον με το Όσκαρ ΄Β Ανδρικού Ρόλου για τον "Σκοτεινό Ιππότη".


"Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου νόμιζα ότι το να κάνεις καλό για κάποιον δεν σημαίνει ότι θα λάβεις έπαινο για αυτή την καλοσύνη σου μέχρι σήμερα. Αυτό το βραβείο αγγίζει την καρδιά μου και τα βάθη της ψυχής μου".

- Ο κωμικός Τζέρι Λούις, 82 ετών, παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του κινηματογράφου


ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ:

"Είναι σχεδόν απίστευτο. Ισως όταν δω τη μητέρα μου σε λίγα λεπτά να το πιστέψω. Ο Χάρβει (Milk) μου έδωσε την ιστορία του και μου έσωσε τη ζωή".

- Ο Ντάστιν Λανς Μπλακ, νικητής του βραβείου πρωτότυπου σεναρίου για το "Milk".

"Είναι μια γυναίκα με καρδιά χρυσού. Οχι! Μια γυναίκα με χρυσή καρδιά".

--Η Πενέλοπε Κρουζ, νικήτρια του Οσκαρ ΄Β Γυναικείου Ρόλου για την Σοφία Λόρεν, συμπρωταγωνίστριά της στη νέα της ταινία

"Ολοι μέσα σε αυτή την αίθουσα πρέπει να κάνουμε από μια επάνοδο κάθε μέρα. Η ζωή είναι δύσκολη".

- Ο Σον Πεν, ο οποίος βραβεύτηκε με το Οσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου όταν ρωτήθηκε για τον Μίκι Ρουρκ και τις επανόδους ηθοποιών στο Χόλιγουντ

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ:

"Είμαι διαθέσιμος."

- Ο Φρανκ Λανγκέλα, υποψήφιος για Ά Ανδρικού Ρόλου για το "Frost/Nixon", όταν ρωτήθηκε τι έχει προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον.

"Οταν ξεκίνησα, ο Μίκι Ρουρκ και ο Σον Πεν ήταν τα ινδάλματά μου".

- Ο Μπραντ Πιτ, αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του για Ά Ανδρικού Ρόλου φθάνοντας με τη σύντροφό του και ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί.


"Αντεξε μέχρι πριν από έξι μέρες. Με άφησε σε κάποια φάση που, μετά από 18 χρόνια, θεώρησε ότι θα είμαι καλά. Πήγε σε καλό μέρος".

- Ο Μίκι Ρουκ, υποψήφιος για Ά Ανδρικού Ρόλου για τον "Παλαιστή" αναφερόμενος στο θάνατο της σκυλίτσας του, Λόκι.

"Είμαι 100% ενθουσιασμένη. Ο τρόμος δεν με έχει κυριεύσει ακόμα".

- Η Αν Χάθαγουεϊ, υποψήφια για Ά Γυναικείου για την ταινία "Η Ρέιτσελ παντρεύεται".

"Μόλις έφθασε το πρωί. Ηταν μια από αυτές τις μέρες".

- Η Μαρίσα Τομέι, υποψήφια για 'Β Γυναικείου για την ταινία "Ο Παλαιστής" αναφερόμενη στο φόρεμά της.

Η Βαϊόλα Ντέϊβις, υποψήφια για 'Β Γυναικείου Ρόλου για την "Αμφιβολία" δήλωσε ότι είχε τέτοιον εκνευρισμό επειδή θα εμφανιζόταν δίπλα στη Μέριλ Στριπ στην ταινία, ώστε πριν από τα γυρίσματα έπαιρνε αγχολυτικά ομοιοπαθητικά φάρμακα. "Μέσα σε μισή ώρα έπινα όλα τα αναβράζοντα από το μπουκάλι", είπε η Ντέϊβις προσθέτοντας ότι δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο για τα Οσκαρ.



Παρηγοριά στη φτώχια τους τα βραβεία της ταινία Slumdog Millionaire

Η μητέρα ενός εκ των παιδιών πρωταγωνιστών της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ Slumdog Millionaire πανηγύρισε το θρίαμβο της ταινίας που απέσπασε 8 βραβεία Οσκαρ από το σπίτι της στην παραγκούπολη της Μουμπάι, όπου φίλοι, συγγενείς και γείτονες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι για να παρακολουθήσουν την τελετή από τη μοναδική τηλεόραση της γειτονιάς.

" Είμαι τόσο ευτυχισμένη που η ταινία που παίζει η κόρη μου πήρε τόσα βραβείο και θα μπορέσω να την δω στην τηλεόραση", δήλωσε η Μούνι Κουρέσι, μητέρα της 8χρονης Ρουμπίνα Αλι, η οποία στην ταινία ερμηνεύει τη μικρή Λατίκα.

Η Αλι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά πρωταγωνιστές της ταινίας, μετέβησαν στο Λος Άντζελες για την τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ και εμφανίστηκε στη σκηνή του Κόντακ Θήατερ κατά την παραλαβή του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Η Κουρέσι ζει με την κόρη της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι, παράγκα, χωρίς υδραυλική εγκατάσταση στην παραγκούπολη Γκαρίμπ Ναγάρ της Μουμπάι.

"Ξέρω ότι αυτή η ταινία επικρίθηκε γιατί παρουσιάζει ως θέαμα τη φτώχια. Ωστόσο δείχνει ότι ένα κορίτσι μέσα από τις παράγκες της Μουμπάι, που ούτε στο όνειρο του δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μετείχε στη λαμπερή τελετή των Οσκαρ βρέθηκε πραγματικά εκεί. Είναι κακό αυτό;" αναρωτιέται η ευτυχισμένη μητέρα.


Βραδιά του ινδικού κινηματογράφου η 81η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Οι θαυμαστές του ινδικού κινηματογράφου έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, λίγες ώρες μετά την απονομή των βραβείων Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στην ταινία που γυρίστηκε στην παραγκούπολη της Μουμπάι και θριάμβευσε στην 81η απονομή των βραβείων το Slumdog Millionaire, δύο Ινδοί απέσπασαν βραβεία για τη δουλειά τους. Ο συνθέτης Αρ Ραχμάν και ο μηχανικός ήχου Ρεσούλ Πουκούτι.

Το κερασάκι στην τούρτα του ινδικού θριάμβου ήλθε να βάλει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Smile Pinki, που περιγράφει τις προσπάθειες ανακούφισης και τη θεραπεία παιδιών στην Ινδία που γέννιουνται με λαγωχειλία, που τιμήθηκε με το Οσκαρ της κατηγορίας του.

"Ο Ραχμάν απέσπασε τη διεθνή αναγνώριση με τη δουλειά του στην ταινία αυτή. Πάντα ξέραμε ότι ήταν εύστροφος, ταλαντούχος και με λαμπρή προσωπικότητα", δήλωσε ο ηθοποιός του Μπόλιγουντ Αμιρ Χαν.

Ο Χαν μιλώντας για τον Πουκούτι είπε ότι πρόκειται επίσης για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και πολύ έμπειρο τεχνικό του ινδικού κινηματογράφου.

Ο πρόεδρος της Ινδίας Πρατίμπα Πατέλ έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στον Ραχμάν και οι φίλοι και τα μέλη της οικογενείας του στην πόλη Τσενάι, τη γενέτειρα του, δεν έχουν σταματήσει τους πανηγυρισμούς.

Η λίστα με τους νικητές των βραβείων Όσκαρ


Τα βραβεία Οσκαρ αναλυτικά:

1. Καλύτερης ταινίας: Slumdog Millionaire.

2. Α' Ανδρικού Ρόλου: Σον Πεν (Milk)

3. Α΄Γυναικείου Ρόλου: Kέιτ Ουίνσλετ για το Σφραγισμένα Χείλη (The Reader).

4. Β΄Ανδρικού Ρόλου: Χιθ Λέτζερ (Σκοτεινός Ιππότης)

5. Β' Γυναικείου Ρόλου: Πενέλοπε Κρουζ (Vicky Cristina Barcelona)

6. Σκηνοθεσίας: Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire)

7. Ξένης Ταινίας: Departures (Ιαπωνία)

8. Διασκευασμένου Σεναρίου: Σάιμον Μποφόι (Slumdog Millionaire)

9. Πρωτότυπου Σεναρίου: Ντάστιν Λανς Μπλακ (Milk)

10. Κινουμένων Σχεδίων: WALL-E

11. Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον

12. Φωτογραφίας: Slumdog Millionaire

13. Ηχητικού Μοντάζ: Slumdog Millionaire

14. Ηχου: Σκοτεινός Ιππότης

15. Καλύτερης Μουσικής: Slumdog Millionaire, A.Ρ Ράχμαν

16. Καλύτερου Τραγουδιού: "Jai Ho" από το Slumdog Millionaire, A.Ρ Ράχμαν και Γκουλζάρ

17. Κοστουμιών: Η Δούκισσα

18. Ντοκιμαντέρ: Man on Wire

19. Ντοκιμαντέρ (μικρού μήκους): Smile Pinki

20. Μοντάζ: Slumdog Millionaire

21. Mακιγιάζ: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον

22. Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: La Maison en Petits Cubes

23. Ταινία Μικρού Μήκους: Spielzeugland (Toyland).

24. Οπτικά Εφέ: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον


culture.ana-mpa

Αυτή είναι η σελίδα της Interjet στο Internet,το λένε καθαρά οι άνθρωποι!













Πατήστε πάνω στη φώτο για zoom

hakis-hakis
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan