Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Please.........



Άμα επικρατήσει η Επανάστασις, φυλάξτε μου το Υπουργείο Πολιτισμού!

Γειά σας σύντροφοι!

Μάθετέ Το!!!!!!

Οι πολιτικά σκεπτόμενοι δεν θυματοποιούν τον θύτη. Μια σοβαρή τρομοκρατική οργάνωση θα έβρισκε τον πιο προκλητικό μπάτσο, θα το έψαχνε, θα του την έστηνε και θα τον καθάριζε. Οχι έτσι στα τυφλά, σ’ ένα παιδάκι, ενέργεια που οδηγεί σε συναισθηματισμό!!!!!

"Δύσκολες" ώρες για την εκπομπή της Βάσιας Λόη;



"Προβληματισμος και ανησυχια εχει κυριευσει τις τελευταιες μερες τους υψηλα ισταμενους του ALTER.
Η εκπομπη της Βασιας Λοη το προηγουμενο σαββατοκυριακο εκανε θεαματικο αλμα προς τα κατω και συγκεκριμενα στις μικροτερες ηλικιες.
Ηχησε η σειρηνα του συναγερμου για τους επιτελεις του καναλιου του Μπουρναζιου οι οποιοι ηδη καταστρωνουν σχεδια για την επομενη μερα του... TV WEEKEND.
Φημες των διαδρομων του σταθμου, θελουν πιθανη αντικαταστατρια της Βασιας Λοη την πολλα υποσχομενη και''μαγνητη''του νεανικου κοινου, Σταματινα Τσιμτσιλη.
Η ανερχομενη παρουσιαστρια που προερχεται απο ενα καθαρα νεανικο καναλι,το MAD TV,κρινεται το καταλληλοτερο προσωπο για να κερδισει την μαχη της τηλεθεασης."
Ο ΤΗΛΕ-ΓΡΑΦΟΣ

troktiko

σχόλιο oichalia blog : To φταίξιμο στα θεμέλια του Alter και όχι στην Βάσια μας. Αλλά το συνηθίζετε άλλωστε να περνάτε στις οθόνες μας όλες τις ''κουβαρίστρες''.

Διαβάστε τι υποχρεώνουν οι αλήτες, να κάνουν οι Γερμανοί μαθητές, για να δηλώσουν υποταγή στους Εβραίους…


Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης θα επισκέπτονται οι μαθητές της Γερμανίας, ως μέρος του προγράμματος των σχολικών εκδρομών τους. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στον πολύ σοβαρό τραυματισμό ανώτερου αστυνομικού από νεο-ναζί.

«Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό το τέρας με τα πολλά πλοκάμια» δήλωσε ο Χοστ Ζέεχοφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας, στην οποία θα εφαρμοστεί αρχικά το μέτρο, το οποίο θα επεκταθεί κατά πάσα πιθανότητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Χ.Ζέεχοφερ ζήτησε από όλους τους υπουργούς του να προτείνουν μέτρα για την καταπολέμηση του νεο-ναζισμού στη νότια Γερμανία. Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση ενός σχεδίου δράσης που θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα που θα αποτελέσει σημείο επαφής για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με ακροδεξιούς εξτρεμιστές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι και η υποχρεωτική επίσκεψη των Γερμανών μαθητών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης -πιθανότατα στο Νταχάου- ή σε παρακλάδια στρατοπέδων συγκέντρωσης, καθώς και σε χώρους όπου καταγράφονται τα εγκλήματα πολέμου των ναζί.

pontikopagida

Δεν χρειάζονται υπερβολές από καμία πλευρά

Ο διάλογος είναι θετικός γύρω από το ερώτημα "τι αστυνομία θέλουμε"; Δεν χρειάζονται υπερβολές από καμία πλευρά. Δεν χρειαζόμαστε "ελληνάρες" αστυνομικούς, αλλά ούτε και μολότωφ και λεηλατήσεις. Όλοι μας λίγο εώς πολύ έχουμε βγει στο εξωτερικό και ξέρουμε και πως φέρονται οι αστυνομικοί, αλλά και πως φερόμαστε κι εμείς σ' αυτούς.
jimaras1965

Καταβολή επιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες

Καταβολή απιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες Πανελλήνια πρωτοπορία για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Πύλης η στήριξη στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή επιδόματος. Ανήμερα των Φώτων με τον Αγιασμό των Υδάτων, την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου και την κλήρωση των δωροεπιταγών του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.
Τρεις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης. Η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία και αγιασμό των υδάτων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου πρωτοστατούντος του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λάζαρου Σταυραντώνη. Αμέσως μετά μετέβησαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όπου έγινε η τελετή καταβολής επιδόματος στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Η συμβολική οικονομική συμπαράσταση στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή 1000€ και 2000€ αντίστοιχα στα πλαίσια της άσκησης κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, είναι αλήθεια ότι δε λύνει το πρόβλημα, είναι όμως μια πράξη ευθύνης και ένα λιθαράκι στην υποχρέωση όλων μας απέναντι στην πολύτεκνη μητέρα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου….


Καταβολή απιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες Οι οικογένειες για το 2008 ήταν δώδεκα (12), οκτώ (8) τρίτεκνες και τέσσερις (4) πολύτεκνες, αύξηση 30%.
Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης ευλόγησε την πίτα, η οποία μοιράστηκε στους δημότες. Το τυχερό κομμάτι της πίτας πήρε η Εβίτα Μπαλά και το φλουρί αντιστοιχούσε σε 100€.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Χάιδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Κωστάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Πατέρας και Στ. Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ι. Σουφλιάς, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑΔΗΠ κ. Α. Μπατσικώστας, ο Διευθυντής του ΚΥ Πύλης κ. Μ. Βενιζέλος, ο καθηγητής κ. Σπ. Μπονώτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Δ. Τριχιάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου από το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

trikaland

oichalia blog: Δήμαρχε και εμείς έχουμε πολύτεκνες οικογένειες θα πέσει τίποτε ;

Άρχισε το γλύψιμο...





Από την πρώτη κιόλας μέρα (δεν είχε προλάβει καλά-καλά να παραλάβει) άρχισε το γλύψιμο από τον μετρ του είδους.

Άρχισε με ένα soft γλύψιμο και σιγά σιγά θα δείτε πως θα το χοντρύνει, αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι Γιωργάκη...





apneagr

Ελπίζω ο κύριος Σαμαράς να μην προλάβει να κάνει την Ακρόπολη MALL...

Πάγκαλος, απρόβλεπτος σκληρός χιουμορίστας.
Για το νέο υπουργό Πολιτισμού: "Δεν ξέρει να λέει όχι", και " φοβάμαι μη τυχόν κάνει την Ακρόπολη Mall, αν και κατά την γνώμη μου δεν θα προλάβει".
Ο Πάγκαλος χαρακτήρισε ακραίους χειροκροτητές τους νέους υπουργούς του Καραμανλή. Είπε κι άλλα καλαμπούρια , προκαλώντας την θυμηδία στο τηλεοπτικό ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο ήταν και ο Πρετεντέρης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι, την πρώτη φορά που τον φώναξαν να αναλάβει υφυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες, και...

ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρούδας του είπε , έλα να ορκιστείς υφυπουργός Παιδείας. Όταν ήρθε στην Αθήνα, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είπε "πως σου φαίνεται το Υπουργείο Εμπορίου"?...
Ο Πάγκαλος θα ήταν καλός να γράφει και σενάρια για κωμωδίες...

nonews-news.blogspot.com

Windows 7 Beta ..

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ανακοίνωσε στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων του Λας Βέγκας, ότι από την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη για το κοινό η δοκιμαστική έκδοση (beta) της νέας γενιάς του λειτουργικού της συστήματος, των Windows 7. Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους την έκδοση, αν και η εταιρεία αναμένεται να βάλει όριο στον αριθμό των αντιγράφων που συνολικά θα γίνουν διαθέσιμα.
Το νέο λειτουργικό σύστημα, στην τελική του μορφή, αναμένεται να διατίθεται προς πώληση στην αγορά σε περίπου ένα χρόνο. Η έκδοση, εξάλλου, η οποία θα διαδεχθεί τα «Windows Vista», βρίσκεται ήδη στα χέρια των εταιριών ανάπτυξης λογισμικού.
Φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα παρουσίασε η προηγούμενη έκδοση, π.χ. να κάνει ευκολότερη την εγκατάσταση περιφερειακών συσκευών και να περιοριστούν τα προειδοποιητικά μηνύματα λογισμικού. Τα νέα Windows αναμένεται επίσης να ξεκινούν (boot) ταχύτερα και να... εξαντλούν βραδύτερα τις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών.
Τα Windows 7, αν και δοκιμαστική έκδοση προς το παρόν, ουσιαστικά είναι ολοκληρωμένα από πλευράς χαρακτηριστικών. Υπόσχονται να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των χρηστών, ενώ διέπονται από μια νέα φιλοσοφία: αντί να είναι απλώς ένα λειτουργικό σύστημα, συνδεδεμένο με έναν υπολογιστή, γίνονται «μια πλατφόρμα διασύνδεσης και μια εμπειρία», όπως είπε ο Μπάλμερ.
Οι ελάχιστες απαιτήσεις για να «τρέξουν» τα νέα Windows σε έναν υπολογιστή είναι επεξεργαστής 1 Ghz, μνήμη RAM 1 GB, σκληρός δίσκος 16 GB και υποστήριξη γραφικών DX9.
Ο Μπάλμερ, που διαδέχτηκε πέρυσι το καλοκαίρι τον Μπιλ Γκέιτς στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού στον κόσμο, την οποία ίδρυσε ο τελευταίος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει αρνητικά το βηματισμό της τεχνολογικής εξέλιξης.
Όπως είπε, συνεχώς πέφτουν τα διαχωριστικά φράγματα ανάμεσα στους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι το τελευταίο είναι το «νέφος», που συνδέει και τα τρία. Προέβλεψε ακόμα ότι ο υπολογιστής, το τηλέφωνο και η τηλεόραση θα γίνουν στενά διασυνδεμένες συσκευές, που θα λειτουργούν ως το ενιαίο «ψηφιακό οικοσύστημα» ενός ατόμου.
Ο Μπάλμερ ακόμα αποκάλυψε ότι η Microsoft συνάπτει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες (Dell, Verizon κ.α.), με στόχο να μετατρέψει το πρόγραμμα Live Search στη βασική μηχανή αναζήτησης στους περισσότερους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα (προς το παρόν πάντως έπεται σε αριθμό «οπαδών» τόσο της Google όσο και της Yahoo).

Video παρουσίασης Windows 7



Aδικία για Αλογοσκούφη η απόλυση του γράφει το Reuter!!!

Athens Reuters :Ανταπόκριση της Dina Kyriakidou

Ύμνοι για Αλοσκούφη όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται σαν εκείνο που έσωσε την Συντηρητική παράταξη απο την ήττα το 2007 με τον χειρισμό του στις πυρκαιές!
Το αστέρι του συνεχίζει όταν έφτασε να γίνει και πιθανός διάδοχος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!Και συνεχίζει : Την Τετάρτη, ο άνθρωπος που ανεγνωρίστει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη προσπάθεια του της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της ώθησης των μεταρρυθμίσεωναπολύθηκε απο τον πρωθυπουργό αδικαιολόγητα!!!!

diaporon-bl.blogspot.com

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρωτοβουλία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό λαό, αποφάσισε να στείλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο από τον αντινομάρχη κ. Νίκο Σακκά.
Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε σε πρώτη φάση η Νομαρχία ανοίγοντας λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου 25085336, θα συγκεντρώσει μόνο χρήματα. Σε δεύτερη φάση η Νομαρχία με την αρωγή και της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών θα συγκεντρώσει τρόφιμα, ρουχισμό και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σακκάς τόνισε:
«Αναλάβαμε σήμερα μία πρωτοβουλία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό λαό, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της η Νομαρχία σε έναν λαό που δοκιμάζεται και έχει ανάγκη άμεσης βοήθειας και μέσα από αυτή την κίνηση καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να ανταποκριθούνε».

grizaniotis

Λέει η δασκάλα....



Σήμερα παιδιά στο μάθημά μας, θα μιλήσουμε για τον αυνανισμό, .
Και ο Τοτός πετάγεται:
- Εμείς που γ@μάμε, κυρία, να περάσουμε για διάλειμμα;

"Δεν λειτουργεί το ΑΤΜ στα Τρίκαλα... τον Δία μου μέσα"


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Τέταρτη φορά μέσα σε μια βδομάδα αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, για ανάληψη μετρητών, λόγω ΜΗ λειτουργίας των ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου στα Τρίκαλα.
Σήμερα το πρωί θα ζητήσω να μου επιστραφούν τα χρήματα της προμήθειας (4 x 1,95 ) καθώς σε επικοινωνία με το τμήμα "εξυπηρέτησης" (???) άκουγα τις προσφορές των καρτών και ήμουν σε "γραμμή προτεραιότητας"."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko

σύντροφοι .....





Σύντροφε, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, τουλάχιστον δεν αλλάζουμε σώβρακο; Eδώ και μια βδομάδα φοράμε το ίδιο.
-Σύντροφε, μην είσαι ηττοπαθής. Άλλωστε αν αλλάξουμε σώβρακο θα αλλάξει και ο κόσμος, γιατί "κόσμος είναι όλα όσα συμβαίνουν", που θά 'λεγε κι ο Wittgenstein.
-Σύντροφε, θες να πεις ότι ο Wittgenstein δεν άλλαζε σώβρακο;
-Σύντροφε, θέλω να πω ότι το σώβρακο είναι ο κόσμος. Κάτι σαν τον κόκκο άμμου του Blake: "να δεις όλο τον κόσμο σε έναν κόκκο άμμου".
-Σύντροφε, θες να πεις ότι το σώβρακό μου έχει άμμο;
-Σύντροφε, θέλω να πω ότι ο κόσμος είναι άμμος, και μάλιστα κινούμενη: μας ρουφάει όλους.
-Σύντροφε, τελικά θα αλλάξουμε σώβρακο;
-Σύντροφε, δεν ήρθαμε στον κόσμο για να αλλάξουμε σώβρακο, αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο.
-Σύντροφε, πριν από λίγο δεν είπες ότι αν αλλάξουμε σώβρακο θα αλλάξει και ο κόσμος;
-Σύντροφε ναι, αλλά εγώ φοράω κυλότα.


.....γιά σας
.....τις κυλότες
......που δήθεν μας κυβερνάτε

Το άλλοθι



Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να φθάσουμε με την ΕΛ.ΑΣ. από το ένα άκρο στο άλλο είναι ορατός: από τη μια έχουμε σήμερα μια Αστυνομία διαλυμένη από κομματικές διώξεις, αποψιλωμένη από πολλά έμπειρα στελέχη, αποκαρδιωμένη από την έλλειψη επαγγελματισμού και αξιοκρατίας, αναποτελεσματική από απουσία στόχων και επιχειρησιακού σχεδιασμού και ερμαφρόδιτη μεταξύ «ρουσφετολογικού μηχανισμού» και οραμάτων για... στρατιωτικοποίησή τηςβλέπε εκπαίδευση των νέων αστυφυλάκων σε στρατόπεδο... τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς!


Από την άλλη, χθες και προχθές επιχειρήθηκε να εμφανισθεί η ΕΛ.ΑΣ. με νέο «καπέλο» κάνοντας επίδειξη δήθεν σοβαρότητας, αποφασιστικότητας, ισχύος κ.ο.κ.

Καθώς όμως όλα αυτά είναι, όπως... προκύπτει από το ρεπορτάζ, απόρροια περισσότερο ενός πολιτικάντικου τακτικισμού προκειμένου να συγκινηθούν οι... νοικοκυραίοι, παρά αποτέλεσμα πολιτικής κατεύθυνσης, επαγγελματικού σχεδιασμού, εκπαίδευσης και συστηματικής δουλειάς, μπορεί εύκολα να εμφανιστούν ακόμα περισσότερα φαινόμενα αυθαιρεσίας, τσαμπουκά, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νέες «ζαρντινιέρες», κατασταλτικές και αντεργατικές πρακτικές κ.ο.κ. Με «άλλοθι», τώρα, την αντιμετώπιση πραγματικών ή και κατασκευασμένων απειλών.

Είναι βεβαίως ηλίου φαεινότερον ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αστυνομία. Ακριβώς γι΄ αυτό οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., είναι σήμερα διπλές: Γιατί κάποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον υπεύθυνο πολιτικό σχεδιασμό και επαγγελματισμό με ψυχολογική «ντόπα»... Κι όποιον πάρει ο χάρος...
Του Λουκά Δημάκα

apneagr


Χάρηκα πολύ όταν είδα άλλο ένα Θεσσαλικό ιστότοπο

Καλή χρονιά με υγεία και ανοιχτο μυαλό!
Χάρηκα πολύ όταν είδα άλλο ένα Θεσσαλικό ιστότοπο.
Μπράβο για την προσπάθεια!
Δε μένω στην Πηνειάδα αλλά κατάγομαι από εκεί και προσπαθώ να αναδείξω την τοπική ιστορία που τόσο μαεστρικά κι έντεχνα κάποιοι μας στέρησαν.Θεσσαλία ο τόπος με την πλουσιότερη μυθολογία!Η αρχή της γέννησης των πάντων ξεκινά από εδώ!Ας σεβαστούμε κι ας αναδείξουμε την κρυμμένη κληρονομιά μας!
Ευχές Ειρήνης και Αγάπης σε όλο τον κόσμο!!!

από το κοντόφιλικό μας
piniada.blogspot.com

To "τιμόνι" του ΟΤΕ αναλαμβάνει επισήμως σήμερα η Deutsche Telekom...



Στη διαχείριση της Deutsche Telekom περνά και επισήμως από σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο ΟΤΕ.


Σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση δύο ακόμα στελεχών της Deutsche Telekom στο ΔΣ του Οργανισμού.
Έτσι, τα μέλη της γερμανικής εταιρείας στο ΔΣ θα αυξηθούν σε πέντε, όπως προβλέπει και η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο.
Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο θα μειωθεί κατά μία θέση και το Δημόσιο με την DT θα έχουν από πέντε μέλη έκαστος.
Ο πρόεδρος θα ορίζεται από το Δημόσιο και ο διευθύνων σύμβουλος από την DT.
Επίσης, θα συσταθεί τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος με διπλή ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας.
Τα σενάρια για το μέλλον του Π.Βουρλούμη στον ΟΤΕ είναι αντιφατικά.
Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι ο κ. Βουρλούμης θα παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς.
Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, το Δημόσιο θα τοποθετήσει δικό του εκπρόσωπο στη θέση του προέδρου.
Μία από τις πρώτες αποφάσεις της DT θα είναι η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα και θα συγκεντρωθούν έξω από το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης (13:30).
Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ διαμαρτύρονται και για την απόφαση να κλείσουν περίπου 120 καταστήματα του Οργανισμού.

gianniotis

Ξεκίνησε η μεταρρύθμιση στην Παιδεία.


Νοοτροπίες.......



Είναι πολύ εύκολο να χορεύεις όταν δεν είσαι χωμένος στη λάσπη.

Ειδικά όταν κάποιος άλλος είναι...
για να μπορείς εσύ να είσαι έξω...




Ο χρόνος αλλάζει...
Ο καιρός αλλάζει...

Εμείς αλλάζουμε...
Τα θέλω μας, τα πρέπει μας, όλα...

Μένουν μόνο αυτά που έχουν ριζωθεί βαθιά...
Ηθική?
Αρχές?

Ίσως αυτά μας κάνουν αυτό που είμαστε...

...τελικά

Υ.Γ.
αφιερωμένο.......(και όσοι καταλάβατε......)

Λευτεριά μέσα από τις πέτρες


Χώμα μου, πέτρες μου σας παρακαλώ αγκαλιάστε τον όσο πιο απαλά, σφίξτε τον όσο πιο τρυφερά, χαϊδέψτε τον, κομμάτι σας είναι, εσείς τον γεννήσατε.

Ετσι όπως πάνω σας κρατιέται με τα σφιγμένα απ' τον θάνατο δάχτυλα, στηρίξτε τον. Και νιώστε τα χείλη, που βυθισμένα στην πούδρα σας σφραγίζουν σαν πόρτες τον απόηχο απ' αυτό που ήταν η πνοή της ψυχής του: την κραυγή του. Και ακούστε τον.

Την κραυγή, που ανέβηκε μέσα απ' τα σπλάχνα του, όχι μία, αλλά χίλιες και μύριες φορές: «Λευτεριά».

Χώμα μου και... πέτρες και σκόνη κοιτάχτε τον έτσι, καθώς με απλωμένα τα χέρια προσεύχεται. Και στηρίξτε τον.

Να ορθωθεί η φωνή, να γκρεμίσει. Την πλάκα, που από πάνω του απλώνεται σαν φυλακή. «Λευτεριά» φωνάζει. Ακούστε τον. Λευτεριά από μπότα αφέντη όποιου είδους. Λευτεριά για πατρίδες και από πατρίδες. Λευτεριά από κάθε αλυσίδα, που δένει τα χέρια, τη γλώσσα, τα πόδια, το πνεύμα.

Λευτεριά απ' τους φόβους, που είναι οι πιο βαριές αλυσίδες. Οχι οι έξω. Οι φόβοι οι μέσα, που έχει καθένας στο στήθος του. Αυτοί είναι οι πιο σκληρές αλυσίδες.

Δεν έρχεται νέα χρονιά, πέτρες και χώμα. Η ίδια χρονιά διαρκεί στων ανθρώπων το γένος. Η σφεντόνα έγινε βέλος και το δόρυ έγινε όπλο φωτιάς.

Για ένα λάκκο νερό γίνονται οι φόνοι, για μία πέτρα που λάμπει, για μια μαύρη λάσπη, για ό,τι η κάθε εποχή νομίζει πολύτιμο.

Για μία κοτρώνα, που πάνω της κάποιος διατάζει και που παίρνει το σχήμα καρέκλας και θρόνου.

Προσευχή ανεβαίνει απ' αυτό το χώμα, που έχει το σχήμα ανθρώπου. Αγκαλιά ζητάει, της γυναίκας του, να χαϊδεύει κεφάλια παιδιών, των παιδιών του, τους καρπούς της τροφής του να γεύεται, ζεστασιά και δροσιά να του δίνουν τα λίγα φορέματα. Και φωνή! Η δική του φωνή να μπορεί να ακούγεται ελεύθερα. Και να γίνεται πράξη.

Δρασκελιά! Το κάθε του βήμα να είναι ανεμπόδιστο. Να διαλέγει και τόπους και ανθρώπους. Να διαλέγει πατρίδα. Πατρίδα χωρίς συρμάτινα σύνορα και αίμα. Πατρίδα κοινής γλώσσας και ονείρων. Πατρίδα σαν αυτή, που κάποτε θά 'ρθει: Όλη η Γη μια πατρίδα.

Μέχρι τότε αυτός, που ματωμένος τώρα προσεύχεται, θα κρατιέται σφιχτά από τις πέτρες, είτε ρέει ψυχή είτε όχι στα σπλάχνα του.

Και μ' αυτές θα παλεύει ν' ανοίξει το δρόμο ανάμεσα από μίσος τυφλό και πλούτο κι αγριάδα ανθρώπινη.

Ώσπου όλοι μαζί να χαθούμε ή όλοι μαζί να σωθούμε. Γιατί όλοι μαζί στη μοίρα της ίδιας πατρίδας ανήκουμε. Αυτής, που αγκαλιάζει το άψυχο σώμα. Στο χώμα, που μας κάνει αδέρφια.
Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

apneagr

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan