Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ !


Στις μέρες μας, όπου η νέα τάξη πραγμάτων έχει ως στόχο την κατάργηση των συνόρων, των παραδόσεων και των εθίμων με σκοπό να γίνουμε όλοι πιόνια και πρόβατα της παγκοσμιοποίησης, υπάρχουν ορισμένες προσωπικότητες που καταβάλλουν -δυστυχώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- μεγάλη προσπάθεια για να μην χάσουμε την επαφή με τις ρίζες και την ιστορία μας.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Καβαρνός καταφέρνει να ψάλλει με την αγγελικά πλασμένη και ευλογημένη φωνή του μέσα στην Αγιά Σοφιά, να μας ταξιδέψει μέχρι την Κωνσταντινούπολη και το Βυζάντιο και να μας ξυπνήσει μνήμες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας. Απολαύστε τον:




axion-esti

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: 14-16 Μάιου στην Αθήνα


Επειτα από 16 χρόνια η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ επιστρέφει τον Μάιο στην Αθήνα, ενώ αναβιώνουν και οι φήμες για την «κατάρα της Λέσχης»...Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: η «Σύνοδος της Αθήνας» προβλέπεται να προκαλέσει πάταγο. Αυτό, γιατί όλοι νομίζουν ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν λαμβάνουν ένα αόρατο δαχτυλίδι διαδοχής στα ποικίλα συστήματα εξουσίας. Συγκεκριμένα, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποκαλείται η «Λέσχη των Ισχυρών» διότι μετέχουν στις συνόδους που συγκαλούνται κάθε χρόνο τον Μάιο ορισμένες από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στον κόσμο για να συζητήσουν ελεύθερα, χωρίς πρακτικά, χωρίς την κάλυψη των ΜΜΕ και χωρίς αδιάκριτα μάτια και αφτιά. Μη νομίζετε ότι λένε τίποτα συγκλονιστικό για εξωγήινους στον Λευκό Οίκο. Κυρίως κάνουν δημόσιες σχέσεις μεταξύ τους, αλλά το κάνουν σε συνθήκες μυστικότητας για να εξάπτουν το ενδιαφέρον.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Η «Λέσχη των Ισχυρών» συνεδρίασε, πρώτη φορά, τον Μάιο του 1954 με τη συμμετοχή ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών στο Οοστερμπικ της Ολλανδίας, και πήρε το όνομα «Μπίλντερμπεργκ», από το ομώνυμο ξενοδοχείο που τη φιλοξένησε. Από τότε συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Κάποιοι όμως εκτιμούν ότι υπάρχει κάποια «κατάρα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ» η οποία χτυπάει κυρίως τους έλληνες πολιτικούς. Θυμίζω ότι το 1993 η Λέσχη είχε συνέλθει στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, των τότε ισχυρών υπουργών κκ. Στ. Μάνου και Αντ. Σαμαρά και του φερέλπιδος- τότε- διαδόχου του Ανδρέα και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Πάγκαλου. Επειτα από λίγο καιρό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε και η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην κυβέρνηση έπειτα από 11 χρόνια. Ο κ. Σαμαράς είδε ξανά υπουργικό γραφείο μόλις πριν από ενάμιση μήνα. Οσο για τους κκ. Πάγκαλο και Μάνο κατέκτησαν το πολιτικό προνόμιο να εμφανίζονται μαζί σε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή.

Επειτα από 16 χρόνια, λοιπόν, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ θα συνεδριάσει και πάλι στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης από τις 14 ως τις 16 Μαΐου, καλώντας σημαντικές προσωπικότητες απ΄ όλον τον κόσμο. Πέρυσι είχε συνεδριάσει στην Κωνσταντινούπολη και για λόγους ισορροπιών εφέτος επελέγη η Αθήνα. Ποιοι θα λάβουν μέρος; Τα τελευταία χρόνια έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Λογικά, θα είναι και πάλι εφέτος παρόντες. Επειδή όμως η «κατάρα» χτύπησε ήδη τον κ. Αλογοσκούφη προειδοποιώ την Αννα να λάβει τα μέτρα της. Τα μέτρα τους επίσης πρέπει να λάβουν και άλλοι Ελληνες, «εποχικά ισχυροί». Καθώς η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, έχουν ήδη λάβει προσκλήσεις ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε συνεδριάσεις.

Παρών θα είναι επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αλί Μπαμπατζάν , ο οποίος διοργάνωσε τη σύνοδο του 2008 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη - συμμετοχή που δίνει στην εφετινή σύνοδο αυξημένο διπλωματικό ενδιαφέρον. Εχουν επίσης επιβεβαιώσει ήδη την παρουσία τους στην Αθήνα ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Τζόουνς, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας κ. Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνο, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, ενώ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την παρουσία τους κάποια μόνιμα μέλη της Λέσχης που απέκτησαν πρόσφατα υψηλά αξιώματα, όπως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ κκ. Χένρι Κίσινγκερ και Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Για να πάρετε μια ακόμη γεύση τι σημαίνει «Λέσχη των Ισχυρών», αναφέρω επίσης ορισμένα ονόματα από τη λίστα των προσκεκλημένων που όπως αντιλαμβάνεστε έχω εξασφαλίσει: βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, Μισέλ Μπαρνιέ και Κρις Πάτεν , πρώην επίτροποι της ΕΕ, Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Χοσέ Λουίς Θεμπριάν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΡRΙSΑ, ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα «Εl Ρais», Ντομένικο Σινισκάλκο, πρόεδρος της Μόργκαν Στάνλεϊ, και Λόρενς Σάμερς, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου. Από ελληνικής πλευράς θα είναι όπως πάντα παρών ο επικεφαλής του ομίλου της Coca-Cola στην Ελλάδα κ. Γ.Δαυίδ και ο επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ. Λ.Τσούκαλης , αλλά και δύο ακόμη έλληνες μάνατζερ που έχουν αναλάβει τη χορηγία της συνόδου: ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ.Αράπογλου και ο διοικητής του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμης.

my-greek.blogspot

Μίζες σε Ελληνες γιατρούς από δύο αμερικανικές εταιρίες.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο εκατομμυρίων με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, αναλώσιμων και υλικών χειρουργείου, μετά την ομολογία πολυεθνικών εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ότι «λαδώνουν» έλληνες αξιωματούχους και γιατρούς.

Δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και παράγουν ιατροτεχνολογικό υλικό ανακοίνωσαν στην επιτροπή ελέγχου του αμερικανικού χρηματιστηρίου ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις ..........για "αντικανονικές" (παράνομες) πληρωμές σε έλληνες γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων.

Πρόκειται για τις εταιρείες Smith & Nephew και Johnson & Johnson (που ελέγχεται για τη θυγατρική της ΝΤΕΠΟΥΪ ΕΛΛΑΣ), που παράγουν ορθοπεδικό υλικό.

Τα υλικά που δόθηκαν από τις παραπάνω εταιρίες το διάστημα 2005 – 2006 περιλαμβάνονται στην πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου για τις προμήθειες των νοσοκομείων, ενώ μετά το 2006 οι τρεις εταιρίες μείωσαν τον όγκο των προμηθειών τους προς τα δημόσια νοσοκομεία, εφαρμόζοντας τον αμερικανικό νόμο που απαγορεύει τις προμήθειες για γιατρούς.

SKAI

Τρεις μόλις δήμοι από το νομό συμμετέχουν στην ''ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ''

Στο νομό Τρικάλων έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις τρεις δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Πινδέων, Πύλης και Φαρκαδόνας. Από το κίνημα της Ώρας της Γης λείπει ωστόσο μέχρι στιγμής η συμμετοχή της πρωτεύουσας του νομού, του Δήμου Τρικκαίων τη στιγμή που οι άλλες τρεις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών, Λάρισα, Βόλος και Καρδίτσα ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και προετοιμάζονται να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Από την άλλοι οι τρεις περιφερειακοί δήμοι που θα «συντονιστούν» με την Ώρα της Γης, έχουν ήδη σχεδιάσει δράσεις για τη μέρα εκείνη καθώς και έχουν αρχίσει να ενημερώνουν τους δημότες τους παρακινώντας τους παράλληλα, να πούνε ένα μεγάλο «όχι» στις μέχρι τώρα αντιπεριβαλλοντικές συνήθειες και πολιτικές κλείνοντας για μία ώρα τα φώτα.

Τα παιδιά της Φαρκαδόνας πρωτοπορούν

Στο Δήμο Φαρκαδόνας, εκτός από τη συμμετοχή του Δήμου που θα προχωρήσει σε συσκότιση μιας ώρας στις 28 Μαρτίου, οι μαθητές των σχολείων διοργανώνουν δρώμενα και εκδηλώσεις σε τρεις πλατείες και συγκεκριμένα στο Γριζάνο, τη Φαρκαδόνα και το Ζάρκο. Ήδη τα 15μελή είχαν συνάντηση με το δήμαρχο κ. Χρήστο Τόλιο, με σκοπό το συντονισμό των εκδηλώσεων, ωστόσο, όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος, «Τα παιδιά είναι αυτά που θα πρωτοστατήσουν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα με ευφάνταστους συμβολισμούς. Οι μαθητές είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι και θα πρέπει όλοι κάποια στιγμή να δράσουμε ενεργά για την προστασία του πλανήτη. Πόσο μάλλον στην περιοχή μας που καθημερινά βιώνουμε τα προβλήματα του Πηνειού. Το θέμα είναι να μη μείνουμε στα «πανηγύρια» να δούμε τι θα πράξουμε την επόμενη μέρα. Θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση να συμμετέχει σε αυτή την ωραία περιπέτεια». Η επόμενη μέρα είναι και αυτή που τελικά θα κρίνει αν θα μείνουμε απολογητές για την αδιαφορία μας ή αν θα «φωτίσουμε» τις ελπίδες για ένα καλύτερο περιβάλλον γυρίζοντας απλά ένα διακόπτη.
Η συμμετοχή το ζητούμενο στην Πύλη
«Ενημερώσαμε τον κόσμο και ήδη έχουμε τυπώσει αφίσες, έτσι προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του δήμου. Το βράδυ του επόμενου Σαββάτου, για μία ώρα θα συσκοτιστεί ο δήμος, τα δημοτικά κτίρια αλλά και τα αξιοθέατα. Βέβαια είναι μια συμβολική κίνηση, το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνουμε αργότερα για την εξοικονόμηση ενέργειας», τονίζει ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος. Ο Δήμος Πύλης είναι από τους λίγους δήμους που έχει αλλάξει τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο δημαρχείο με φιλικές προς το περιβάλλον. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι πλέον καταναλώνει κατά 18.000 Watt λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.
Στο Δ. Πινδέων ελπίζουν σε ενεργειακή πολιτική
«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι να ενεργούμε με βάση το περιβαλλοντικό όφελος. Όσο μπορούμε προσπαθούμε και η Ώρα της Γης, είναι ένα τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε και τους πολίτες, να συμμετέχουν και αυτοί με το δικό τους τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Πινδέων κ. Απόστολος Παντέρας. Για να περάσει το μήνυμα στον κόσμο, ο δήμος συμμετέχει στην Ώρα της Γης ελπίζοντας ότι θα αλλάξει κάτι και σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό και όπως επισημαίνει ο δήμαρχος τα υπάρχει ακόμη περιθώριο για να συμμετέχουν κι άλλοι δήμοι ώστε να υπάρχει μια συλλογική προσπάθεια σε όλο το νομό.
Απενεργοποιημένο το Ενεργειακό Κέντρο
Και οι τρεις δήμαρχοι των δήμων που συμμετέχουν στην προσπάθεια επισημαίνουν την ανάγκη για ενεργοποίηση του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Θεσσαλίας που λειτουργεί στην ΤΕΔΚ. Το 1994 που συστάθηκε είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή στρατηγική του νομού. Δυστυχώς όμως μένει αδρανοποιημένο λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης και της έλλειψης σε προσωπικό. «Είμαστε σε εμβρυική κατάσταση σε ότι αφορά τη διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων», τονίζει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Τόλιος, «Πέρα από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ δεν υπάρχει κάποια άλλη παρέμβαση. Το Ενεργειακό Κέντρο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί, να αναλάβει μετρήσεις στους δήμους, να δώσει λύσεις και τελικά να απορροφήσει κονδύλια για να εφαρμόσει ενεργειακή πολιτική. Όμως δεν έχει γίνει τίποτα». Τα ίδια αναφέρει και ο δήμαρχος Πινδέων κ. Παντέρας λέγοντας ότι ήδη οι ιδιώτες είναι πολύ πιο μπροστά από τους ΟΤΑ τους νομού. «Πέντε εταιρείες ιδιωτών αυτή τη στογμή ολοκληρώνουν τις μετρήσεις στο Δήμο μας για αιολική ενέργεια. Σκεφτείτε αν το ενεργειακό κέντρο που μένει στην ουσία αδρανές, έκανε αυτές τις μελέτες για λογαριασμό των δήμων τις ενεργειακό όφελος θα είχαμε στην περιοχή», μας είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Οι ανάγκες λοιπόν ξεπερνούν τη μία Ώρα της Γης, ωστόσο μπορεί με ένα «κλικ» στην ιστοσελίδα http://www.earthhour.org/signup/gr:el να γίνει μια καλή αρχή.

e-erevna

ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

4 Ρουμανοι βιαστες ρεμαλια και αληταραδες στην Αρτα, συγκλονισαν το πανελληνιο με την πιο κτηνωδη πραξη τον τελευταιο καιρο.Βιασανε γυναικα με διανοητικα προβληματα.Και ενω βιαζανε την κοπελα που ειχε διανοητικα προβληματα δειρανε και εξαναγκασαν τον πατερα της 87 ετων να βλεπει.Μετα κανανε και ληστεια πηρανε 70 ευρω που ειχε ο γερακος να περασει τον μηνα.Μπορει να μην ηταν κορη του και να την υιοθετησει,αλλα αυτο τον κανει 2 φορες πατερα της.Φανταζεστε τι πονο ψυχης θα εχει αυτος ο ανθρωπος που δεν μπορεσε να αμυνθει μες στο ιδιο του το σπιτι και να προσφερει ασφαλεια στην θετη του κορη?Εχω να κανω μια προταση στην αστυνομια της Αρτας και τον νεο Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας Στέργιο Αποστολίδη,οταν με το καλο τους πιασουνε, που θα τους πιασουνε δεν υπαρχει περιπτωση,να τους πανε μια βολτα απο την πλατεια Αγιου Δημητριου στο κεντρο της Αρτας και να τους αφησουν για λιγο στα χερια των κατοικων.

I can see your Soul





i see your soul
In the dead of night
As you creep inside
fear grips me tight
i see things at night
Things that creep inside


Things that creep inside
Creep inside my head
do you hear me cry
...................

Watching my moves
Baby at my side
I am called to you
You tear inside
Then you moving through

towards me Anna?

What then?






I'm coming back to play
But I don't know the rules
And I don't know the name of this game
So should I stay, or should I walk away?


..............

What if I got it wrong?
And no poem or song..
Could put right what I got wrong,
Or make you feel I belong
What if you should decide

...............

What then?

ΥΓ.

I'm coming back to play
But there are still things to learn
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan