Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κλείνει η AMD ???

Σοβαρότατες εξελίξεις στον χώρο των επεξεργαστών και κατ’επέκταση σε όλο το κλάδο των υπολογιστών μετά την ανακοίνωση της Intel ότι σκοπεύει να άρει την άδεια χρήσης παραγωγής x86 επεξεργαστών απο την AMD.
Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελία της Intel, η ΑMD παραβιάζει συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο εταιρείες το 2001. Η συμφωνία αυτή ήταν σχετική με τα δικαιώματα παραγωγής και χρήσης του Intel x86 συνόλου εντολών για την κατασκευή επεξεργαστών, απο την AMD.
Πρόσφατα η AMD προχώρησε σε συμφωνία με τις εταιρείες Advanced Technology Investment Company (ATIC) και Mubadala Development. Η συμμαχία αυτή έφερε το απαραίτητο για την επιβίωση της AMD μετρητό στα ταμεία της ενώ σε επιχειρησιακό επίπεδο, οδήγησε στην διάσπαση του τμήματος κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της AMD και στη δημιουργία ενός spin-off (http://en.wikipedia.org/wiki/Spin-off) με την ονομασία GlobalFoundries, το οποίο θα κατασκευάζει φυσικά κυκλώματα αποκλειστικά για την μαμά εταιρεία, την AMD
Το πρόβλημα για την AMD προέκυψε όταν η Intel θεώρησε πως η GlobalFoundries δεν είναι θυγατρική της AMD με αποτέλεσμα να μη δικαιούται να χρησιμοποιεί το δικό της set εντολών και να κατασκευάζει κυκλώματα για επεξεργαστές της AMD.
Αν η GlobalFoundries δεν αναγνωριστεί ως θυγατρική της AMD θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την Intel προκειμένου να συνεχίζει να φτιάχνει επεξεργαστές για την AΜD στα εργαστήρια της στην Δρέσδη. Μέχρι να γίνει όμως αυτό η Intel έχει το δικαίωμα να απαιτήσει την διακοπή της παραγωγής της GlobalFoundries, κάτι που σημαίνει πως αυτό μπορεί να αφήσει χωρίς x86 επεξεργαστές την AMD για κάποιους μήνες, αν όχι και χρόνια!

Κύπελλο Ελλάδος Hellas On Line ..

Oι δύο πρώτες μάχες των ημιτελικών του Κυπέλλου Hellas Οn Line διεξάγονται την Τετάρτη. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα (21:15 - ALPHA TV) ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ (19:00 - ALPHA TV). Κάθε ένας από τους τέσσερις μονομάχους έχει το δικό του μεγάλο κίνητρο για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να φτάσει σε έναν ακόμη τελικό και να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για το νταμπλ με το οποίο θα δώσει απάντηση στους επικριτές του. Ο Αστέρας από την πλευρά του επιθυμεί να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο και να γράψει ιστορία παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Στην αποστολή του Αστέρα επέστρεψε μετά από 7 μήνες ο Μιλάνο ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό. Για λογαριασμό των ερυθρόλευκων επιστρέφει ο Ντουντού.
Στο ΟΑΚΑ ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανσερραϊκού δείχνει να έχει ξεκάθαρο φαβορί που δεν είναι άλλο από την Ενωση. Για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί ένα από τους μεγάλους στόχους της σεζόν μαζί με την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι θα επιχειρήσουν να κάνουν την υπέρβαση ξέροντας παράλληλα ότι οι ελπίδες σωτηρίας τους στο πρωτάθλημα είναι λίγες.
Η ΑΕΚ θα παραταχθεί πλήρης στο γήπεδο αφού δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανσερραϊκό ο οποίος δίνει το «παρών» στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πηγή : Contra

iPhone και από την Cosmote

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να ξεκινήσει ο όμιλος Cosmote τη διάθεση του iPhone, της γνωστής συσκευής κινητής τηλεφωνίας της αμερικανικής Apple.
Ήδη, η Globul, θυγατρική της Cosmote στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε και επισήμως ότι ξεκινά τη διάθεση του iPhone στις 20 Μαρτίου, όντας, μάλιστα, η πρώτη εταιρεία της γειτονικής χώρας που θα πουλά τη συγκεκριμένη συσκευή.
Παράλληλα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι την ίδια ημέρα -ή την προηγούμενη- η Cosmote θα αρχίσει να διανέμει και στην Ελλάδα το iPhone, σπάζοντας έτσι την «αποκλειστικότητα» που είχε μέχρι τώρα η Vodafone. Άγνωστο παραμένει αν και η Cosmote Romania θα προβεί σε αντίστοιχη κίνηση την ίδια ημέρα ή αργότερα.
Σημειωτέον πως το iPhone διανέμεται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες από την T-Mobile, τη θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom που έχει εξελιχθεί σε βασικό συνεργάτη της Apple όσον αφορά στο iPhone.
Πιθανό είναι ακόμη στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας -ή μέσα στον επόμενο μήνα- να είναι διαθέσιμη -μέσω της επίσημης διαδικασίας αναβάθμισης της Apple- η δυνατότητα για εισαγωγή στο iPhone και ελληνικών χαρακτήρων.
Μέχρι τώρα στο iPhone ήταν μεν δυνατή η ανάγνωση ελληνικών χαρακτήρων, ο χρήστης, όμως, δεν μπορούσε να γράψει ελληνικά, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα π.χ. στην αναζήτηση ονομάτων σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο με εκατοντάδες επαφές.
Στις πρώτες συσκευές που θα διανείμει η Cosmote μάλλον δεν θα υπάρχει προεγκατεστημένη η δυνατότητα για εισαγωγή ελληνικών χαρακτήρων, αλλά οι αγοραστές, θα μπορούν να το «κατεβάσουν» μέσω της υπάρχουσας διαδικασίας αναβάθμισης.

Lost Stories.....



Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.......

Δεν μπορώ να σταματήσω να ονειρεύομαι.........

Σε ονειρεύομαι.......

Είναι η ζωή μικρές στιγμές και τίποτα άλλο........

ΥΓ

Μπορείς να αφήσεις κατά μέρος τον εγωισμό σου και να πεις σ'αγαπώ εκεί που το νιώθεις;

How you feel....

Let's talk....

Τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Αυστραλίας

Μήνες θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας που προκλήθηκε με τη διαρροή 200.000 λίτρων πετρελαίου από το φορτηγό πλοίο «Πασίφικ Αντβεντουρ», το οποίο επλήγη από τον κυκλώνα Χαμίς.
Δεκάδες χιλιόμετρα της κοσμοπολίτικης «Χρυσής Ακτής» στο Κουίνσλαντ και περίπου 40 χιλιόμετρα των ακτών του κοντινού νησιού Μόρετον έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Η καταστροφή ξεκίνησε όταν την περασμένη Πέμπτη τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο «Πασίφικ Αντβεντουρ» χτυπήθηκε από τον κυκλώνα Χαμίς, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα περίπου 60 εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν νιτρικό αμμώνιο. Ενα από αυτά τα κοντέινερ τρύπησε τη δεξαμενή καυσίμων του φορτηγού πλοίου, επιτρέποντας τη διαρροή τους στη θάλασσα.

Το νιτρικό αμμώνιο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία λιπασμάτων, αλλά και εκρηκτικών, και οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν φόβους ότι ενδεχόμενη διαρροή των κοντέινερ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη θαλάσσια ζωή του κόλπου του Μόρετον.

Η τεράστια οικολογική καταστροφή δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις και στο αποτέλεσμα των πολιτειακών εκλογών που θα γίνουν το προσεχές Σάββατο στο Κουίνσλαντ, καθώς η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για καθυστερημένη αντίδραση.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας του Κουίνσλαντ, Αννα Μπλάι, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι αντέδρασε καθυστερημένα. «Η πλοιοκτήτρια εταιρεία μάς παραπλάνησε. Ποτέ δεν μας είπε για το μέγεθος της ρύπανσης. Μας είπαν ότι διέρρευσαν 20.000 λίτρα μαζούτ ενώ στην πραγματικότητα ήταν 200.000 λίτρα», είπε η κ. Μπλάι.

Σύμφωνα με τις τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, πουλιά έχουν καλυφθεί με πετρέλαιο, ενώ γίνονται προσπάθειες για τη μεταφορά αβγών χελωνών που βρίσκονται κοντά στις ακτές.

Ο Στίβεν Σκαλ, υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Θεμάτων του Δήμου Sunshine Coast, προειδοποιεί ότι η τεράστια κηλίδα αναμένεται να πλήξει την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το Κουίνσλαντ και ιδίως οι ακτές του προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες όχι μόνο από την Αυστραλία, αλλά και από το εξωτερικό.
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan