Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δύσκολες ώρες για τον Τόλη

Ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της ζωής του περνάει ο Τόλης Βοσκόπουλος μετά τις σημερινές πληροφορίες ότι απορριπτική θα είναι η εισήγηση στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αίτησή του να γίνει νέα διαπραγμάτευση για τα πρόστιμα που του έχει καταλογίσει η εφορία.

Ο Βοσκόπουλος είχε επενδύσει όλες του τις ελπίδες σε ένα διακανονισμό των προστίμων που πρέπει να πληρώσει στην εφορία για τη μη δήλωση των εισοδημάτων του κατά την περίοδο 1993-1997.

Ο διάσημος τραγουδιστής, όπως είναι γνωστό, έχει καταθέσει επτά αιτήσεις αναίρεσης, με τις οποίες ζητάει να ακυρωθούν ισάριθμες αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες υποχρεώνεται να πληρώσει στην εφορία το αστρονομικό ποσό των 5, 5 εκατ. ευρώ.....

Αποκαλύψεις για το μοναστήρι της Λιονάκη

Ερωτικά γράμματα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, λάπτοπ, φωτογραφικές μηχανές, αλλά και λίρες από τάματα πιστών είχαν στις αποσκευές τους οι νεαρές μοναχές που έφυγαν από το μοναστήρι, στο οποίο κάποτε ήταν και η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη. Η περιγραφή των γονιών των πρώην μοναχών για τη ζωή τους στο μοναστήρι φαίνεται να ξεδιπλώνει ένα αμαρτωλό κουβάρι που η αρχή του και το τέλος του βρίσκεται στα χέρια του ηγούμενου του μοναστηριού.

«Η κόρη μου ήρθε στο σπίτι μετά από δύο χρόνια παραμονής της σε αυτό το μοναστήρι. Παρόλο που προσπαθήσαμε πολύ να τη συνετίσουμε, γιατί είχαμε πληροφορίες για ύποπτο παρελθόν του συγκεκριμένου μοναχού. Είχε ορκιστεί μοναχή και όσο έμενε εκεί ήταν ένας αλλόκοτος άνθρωπος. Δεν είχε μέσα της αγάπη, δεν ήθελε να την αγγίζουμε όταν καμιά φορά την επισκεπτόμασταν, ήταν αγριεμένη και κουβαλούσε τη φωτογραφία του ηγούμενου μαζί της όπου κι να πήγαινε. Απ' ότι κουβεντιάσαμε και με άλλους γονείς το ίδιο έκαναν και τα δικά τους παιδιά. Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε, επισκεφθήκαμε τότε τον ακόλουθο του αρχιεπισκόπου Κρήτης και ζητήσαμε τη βοήθειά του. Εκείνος κούνησε το κεφάλι του και μας είπε : «πάλι τα ίδια κάνει αυτός;»...

΄΄ΣΙΩΠΗ΄΄ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

΄΄Θυμάμαι που γελούσες,
να μείνω μου ζητούσες.... παιδί!!!!΄΄

Νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε,έτσι απλά.... ταξιδεύοντας...


η νύχτα...καλή ακρόαση...

Είσοδος τους Αλαβάνου στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα παρέα με την αστυνομία, κρανοφόρους και καμεραμάν!!! (video)

Είσοδος τους Αλαβάνου στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα παρέα με την αστυνομία, κρανοφόρους και καμεραμάν!!!
Καραστημένο! πήγε εκεί ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να προκαλέσει τους κατοίκους και να δημιουργηθούν επεισόδια...σκοπός τους η φωτογράφιση και η πολιτική εκμετάλλευση!!
Οι πολιτικάντηδες παίζουν με τα προβλήματα του κόσμου μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τα καταρακωμένα ποσοστά τους!
Ψύχραιμη η αντίδραση των κατοίκων που αντέδρασαν στην στημένη πρόκληση μόνο με γιαούρτια!
Προανήγγειλε από τα κανάλια και άλλες επισκέψεις! Δεν τον ενδιαφέρει ακόμη και αν με τα πολιτικά τερτίπια του εκτραπούν καταστάσεις και έχουμε χειρότερα!



πηγή

Ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής άνοιξε στην Ευρώπη

Ο "Παράδεισος", που παρουσιάζεται ως ο πιο μεγάλος οίκος ανοχής στην Ευρώπη, άνοιξε χθες Πέμπτη βράδυ στην Λα Χονκέρε, μία μικρή πόλη της ισπανικής Καταλονίας, η οποία είναι ήδη διάσημη για τον σεξοτουρισμό της, ιδιαίτερα προς τους Γάλλους γείτονές της. Αρκετοί Γάλλοι, των οποίων τα σπίτια είναι σε περιοχές όπου οι οίκοι ανοχής είναι απαγορευμένοι, κάνουν ένα μικρό ταξίδι προς την Χονκέρα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την γαλλική πόλη Περπινιάν. Εκεί ανοίγουν τις πύλες του Παραδείσου, όπου εργάζονται περίπου εκατό πόρνες, κυρίως από την Ρουμανία.
Ο δήμαρχος της Λα Χονκέρα, Χορδί Τσαμπέθας, είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την δημιουργία του Παραδείσου. Όμως, το ισπανικό δικαστήριο αναγκάστηκε να εκδώσει την οικοδομική άδεια.
Στην Λα Χονκέρα, όπου κατοικούν 3.000 άτομα υπάρχουν ακόμη περίπου δώδεκα "puticlubs", όπως λέγονται στην Ισπανία, όπου εργάζονται εκατοντάδες κορίτσια.

Video: Η πρεμιέρα του Γιάννη Πλούταρχου

Την πιο ευτυχισμένη πρεμιέρα της ζωής του έκανε την Πέμπτη ο Γιάννης Πλούταρχος, που το πρωί έγινε για πέμπτη φορά μπαμπάς και το βράδυ γνώρισε την αποθέωση από τους θαυμαστές του! Ευτυχισμένος όσο ποτέ, ο τραγουδιστής έκανε πρεμιέρα στο Cosmos Stage, απ’ όπου φυσικά μοιράστηκε την ευτυχία του μαζί με τους θαμώνες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το μαγαζί και δεν σταμάτησαν λεπτό να του εύχονται, να τον χειροκροτούν και να τραγουδούν μαζί του. «Σήμερα είναι Πέμπτη, είναι το πέμπτο μου παιδί και το πέμπτο μου μαγαζί... τυχαίο; Δεν νομίζω!» δήλωσε ο ίδιος. Αν και -όπως παραδέχθηκε- είχε κοιμηθεί μόλις 3 ώρες, ο 40χρονος τραγουδιστής έδωσε στην σκηνή τον καλύτερό του εαυτό. Το πρόγραμμα άνοιξαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αμαρυλλίς, ενώ ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε με μία από τις τελευταίες επιτυχίες του, το «Απόψε Αιμορραγώ». Μεταξύ των επώνυμων που πήγαν στην πρεμιέρα είδαμε τον Γιάννη Ζουγανέλη με τον Σάκη Μπουλά, την Χριστίνα Κωλέτσα και την Χριστίνα Αλεξανιάν.....

Σάλος στο “Big Brother” με γιο μαφιόζου!

Η έναρξη του Ιταλικού reality “Big Brother” ή άλλως "Grande Fratello" έφερε αναστάτωση στο χώρο των media και όχι μόνον.

H συμμετοχή του γιου ενός καταδικασμένου μαφιόζου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, στο τηλεοπτικό κανάλι Canale 5 του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Από την άλλη πλευρά οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, για την τηλεθέαση που έφτασε στα ύψη, από το πρώτο επεισόδιο .
Η γνωστοποίηση της ταυτότητας συμμετοχής παίχτη, του Φερντινάντο Τζιορντάνο, που είναι γιός καταδικασμένου μαφιόζου, έφερε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων της Ιταλικής μαφίας χαρακτηρίζοντας επαίσχυντη την εκμετάλλευση της φήμης του διαβόητου γκάνγκστερ για την αύξηση της τηλεθέασης........

Πέταξαν πέτρες και γιαούρτια στον Αλαβάνο! Κινδύνεψε με λιντσάρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα !!!

Με πέτρες και γιαούρτια υποδέχτηκαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Αλέκο Αλαβάνο, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου περιόδευσε νωρίτερα.

Άγνωστοι μέλη ( ρατσιστικών ομάδων;) επιτέθηκαν στον κ. Αλαβάνο, πετώντας του πέτρες και γιαούρτια, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, η οποία όπως κατήγγειλε ο ίδιος είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι: «η Ελεύθερη Αττική δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού»......

Xray & Prohja-Τί ειρωνία

Δεν αποκαλύπτω την ηλικία μου


∆εν ρωτάνε μια γυναίκα την ηλικία της. Αυτό στην κοινωνία μας είναι κάτι σαν άγραφος νόμος. ∆υστυχώς δεν εκτιμάμε τον άνθρωπο βάσει της ποιότητάς του αλλά βάσει της εμφάνισης. Στις ανατολικές κοινωνίες, αντιθέτως, γηρατειά σημαίνει σοφία και πνευματικότητα, λένε οι ειδικοί. Η κοινωνία έχει εμμονή με τη νεότητα και φτάσαμε μια φυσική διαδικασία πια να αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα.
Γιατί οι γυναίκες κρύβουν την ηλικία τους;

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;

Θεμέλια της Συνθήκης ΕΟΚ ήταν η ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων και τα κείμενα προέβλεπαν σειρά κοινών πολιτικών, οι σπουδαιότερες από τις οποίες αφορούσαν την γεωργία (κοινή αγροτική πολιτική),
το δασμολόγιο, το εμπόριο, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την προσέγγιση των νομοθεσιών για την επίτευξη της Κοινής Αγοράς. Οι αρχές αυτές μεταβιβάστηκαν και στην αναδιοργάνωση της ΕΟΚ το 1992 και τη μετονομασία της σε Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε διευρυμένες αρμοδιότητες τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο για τα κράτη-μέλη της.
Σήμερα θα γίνει κριτική του μέτρου του ελεύθερου ανταγωνισμού. Το κράτος παύει να έχει μονοπωλιακό καθεστώς σε πολλούς τομείς, όπως ενέργεια, παιδεία, υγεία και εξαγωγές, οι οποίοι περνούν πλέον και σε χέρια ιδιωτών. Παράλληλα οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, γεγονός που δημιούργησε προσδοκία για συγκράτηση τους σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι πωλητές- με γνώμονα πάντα τον ανταγωνισμό- θεωρητικά θα τα διένεμαν με γενναίες προσφορές συγκριτικά με τους επαγγελματικούς τους αντιπάλους.

Pictures


ΠΑΣΟΚ και...εργασία!


tro-ma-ktiko.blogspot.com

ΠΑΣΟΚ και...εργασία!


tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σπατάλες χωρίς όρια και σήμερα...

Το παραμύθι με τις δήθεν προσπάθειες οικονομίας που κάνουν υπουργοί και κυβερνητικές υπηρεσίες για περιορισμό του δημοσίου ελλείμματος πάει σύννεφο.
Σε επίσημη απάντηση του υπουργείου Οικονομίας, με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2010 στο Γραφείο του Κοινοβουλευτικού Έλεγχου, αποκαλύπτεται ότι (το υπουργείο) για να στεγάσει τις υπηρεσίες της νοικιάζει δυο ακίνητα στην πλατεία Συντάγματος με συνολικό μίσθωμα για το 2010 το ποσό των 3,891,616 ευρώ κι ενώ βεβαιώνει ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα ελεύθερα κρατικά κτίρια για να πάνε οι υπηρεσίες του.

ΠΑΣΟΚ και...εργασία!




tro-ma-ktiko.blogspot.com

αλλαγή .........


Υποψήφιοι δήμαρχοι και Αιρετοί περιφερειάρχες, σας δείξαμε την αλήθεια, τη πραγματική κατάσταση της χώρας και συνεχίζεται να θέλετε να μας γαμήσετε! Τώρα αλλάζω τακτική, αρχίδια.....αυτό γιά όλους εσάς

100 θερμίδες !

Όπως όλες πολύ καλά γνωρίζουμε, η έννοια του «τρώω λίγο παραπάνω» μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε πολλά κιλά παραπάνω... 


Με απλά μαθηματικά, αν τρώτε 100 θερμίδες περισσότερες από αυτές που καίτε κάθε μήνα, μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε πάρει δέκα κιλά. Τρομαχτικό, έτσι;

Ακολουθήστε μερικά απλά trick, έτσι ώστε να έχετε για πάντα τη διατροφή σας υπό έλεγχο.

1. Προσπαθήστε να τρώτε πάντα με πιρούνι, μαχαίρι και πιάτο......

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη



Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες χωρίς να ανοίξει μύτη.
Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη .......
λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.

Οι λόγοι είναι πολλοί:

Η Αθήνα πάει Βανδή και η Θεσσαλονίκη Κοκκίνου!


Από την μία, η Δέσποινα Βανδή στο «Vox» της Ιεράς Οδού και από την άλλη, η Έλλη Κοκκίνου στο «Fix» της Θεσσαλονίκης!

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία, η Δέσποινα και η Έλλη συνεχίζουν …χωριστά όμως! Σε ένα άκρως διασκεδαστικό και κεφάτο πρόγραμμα μας υποδέχεται η Δέσποινα Βανδή, έχοντας στο πλευρό της τον Πάνο Καλλίδη, την Ελισάβετ Σπανού και την Νικόλ, που γνωρίσαμε από το «Greek Idol».

Η Έλλη Κοκκίνου πάει βόρεια ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Βασίλη Καρρά, τον οποίο μάλιστα συναντά για δεύτερη φορά στην πίστα. Οι δύο τους θα παρουσιάσουν live και το νέο ντουέτο του Φοίβου, «Δεν την Παλεύω», ενώ μαζί τους θα είναι οι Αλχημιστές και η Μαρία Ιακώβου.

Καλή μας διασκέδαση!

πρωτο θεμα

οσοι θαυμαστές προσέλθετε!
...λέμε τωρα..

Η Τρόικα ανέβαλε τα νέα μέτρα για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Ακούγαμε χθες στο Megaλο Δελτίο Τύπου της κυβέρνησης την καταπληκτική είδηση ότι «ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να μεθοδεύει πρόωρες εκλογές». Σιγά την ανακάλυψη θα μου πείτε, το antinews το φωνάζει …μήνες τώρα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα . Είναι στην αιτιολογία της "είδησης" και στην προσπάθεια του καναλιού να παρουσιάσει τον ΓΑΠ σαν …ηρωικά αμυνόμενο στις πιέσεις της Τρόικας. Ακούσαμε έτσι, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές «σε μια δημόσια ηρωική σύγκρουση με τους δανειστές … εξαιτίας της πίεσης που ασκεί η Τρόικα για τα μέτρα».

Τη σκότωσε το ασθενοφόρο που έσπευσε να τη σώσει

Συνέβη στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας. Ρώσος αστυνομικός που οδηγούσε μεθυσμένος έπεσε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του πάνω σε τρια κορίτσια που περπατούσαν τη νύχτα στην άκρη δρόμου και τις τραυμάτισε.

Όμως το ασθενοφόρο που έσπευσε για να τις παραλάβει πέρασε πάνω από το ένα κορίτσι και το σκότωσε. Όπως έγινε γνωστό, ο 49χρονος οδηγός του, δεν είδε τη μια από τις τρεις κοπέλες, που ήταν πεσμένες στο δρόμο...

Τα άλλα δυο κορίτσια νοσηλεύονται εκτός κινδύνου με τραύματα στο κρανίο.

Τα τροχαία που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί είναι συχνά στη Ρωσία. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τους 36.000 νεκρούς σε τροχαία το 2007 στη Ρωσία, το 35,9% ήταν πεζοί. Την ίδια χρονιά η Ρωσία αριθμούσε 38 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ως μέτρο σύγκρισης, η Γαλλία είχε την ίδια χρονιά 40 εκατομμύρια οχήματα και 4.620 νεκρούς στους δρόμους της χώρας, από τους οποίους το 12% ήταν πεζοί.

Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία φθάνοντας το 2009 τους 26.000 σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Τα ΝΕΑ online

Δέκα πράγματα που δύσκολα θα ακούσετε από έναν άντρα!


1. Ωραία μέρα σήμερα, θέλεις να πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά;
2. Νομίζω ότι έχασα το δρόμο, περίμενε να ρωτήσουμε!
3. Θέλεις βοήθεια με τις δουλειές;
4. Κυριακή βράδυ σήμερα, μόνο...

Αντιρρήσεις ΣΕΒ για μειώσεις τιμών

"Δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση, πώς όταν έχω 5% κέρδος μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απαντώντας έτσι έμμεσα στην προτροπή του υπουργού για μείωση των τιμών κατά 30%.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι πρέπει να εξετάζουμε το 100% των δαπανών του καταναλωτή και όχι ένα τμήμα τους και υποστήριξε πως οι περισσότερες από τις δαπάνες αυτές καθορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος με τους φόρους, τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, τα κλειστά επαγγέλματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές τιμών....

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τρικαλινού Συγγραφέα Κώστα Μαζαράκη «Αντίστροφη Μέτρηση Άνευ Ουσίας...»


«Αντίστροφη Μέτρηση Άνευ Ουσίας...» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Τρικαλινού Κώστα Μαζαράκη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Λογείον».

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μυθιστόρημα με κεντρικό θέμα τα ναρκωτικά, αυτή την μάστιγα που, σαν άλλη επιδημία, πλησιάζει όλο και πιο πολύ την πόρτα μας, αν δεν είναι ήδη από μέσα.

Το βιβλίο συνδυάζει περίτεχνα την περιπέτεια με καθημερινές καταστάσεις, παθογένειες της κοινωνίας, χρηστικά θέματα, τον εθελοντισμό, αγώνες και αγωνίες, χαμένες και κερδισμένες μάχες, τον πόνο και την ανακούφιση, την μικρότητα και το μεγαλείο των ανθρώπων. Ένα βιβλίο που δείχνει τον δρόμο, ένα ανάγνωσμα που κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο.

πηγη

Απλά πράγματα...

...που τελικά μας γεμίζουν...


...θα βρέξει επιτέλους??!!!!

ΠΑΣΟΚ και...εργασία!




tro-ma-ktiko.blogspot.com

το σπανακόρυζο της βροχής!


Όταν ο καιρός είναι στη βροχή, καταφεύγω πάντα σε συγκεκριμένα φαγητά. Φασολάδα, γίγαντες, φακές, ρεβιθάδα, σπανακόρυζο, άγρια χόρτα με σαρδέλες ψητές κλπ.
Για όλα «φταίνε» τα παιδικά βιώματα …
Είχα αγοράσει πρόσφατα σπανάκι για πίτα, αλλά ο καιρός με έσπρωξε και το ‘φτιαξα με ρύζι :)

Αρχίζει και επίσημα η σύγκρουση των bloggers με κυβέρνηση και ΜΜΕ

H κυβέρνηση του μνημονίου, επιδιώκει να ανοίξει έναν προσχηματικό δήθεν διάλογο στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/?p=895#comments όπου αναφέρει κατά λέξη:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η....

Δύο εκατομμύρια δολάρια στο μπούστο της Andriana Lima (vid)

Το ακριβότερο σουτιέν της Victoria Secret για τη φετινή χρονιά, το Bombshell Fantasy Bra, στόλισε το μπούστο του τοπ μόντελ από τη Βραζιλία Andriana Lima.

H εταιρεία, όπως κάθε χρόνο, κάνει επίδειξη του πιο ακριβού κομματιού της, μείωσε την τιμή του κατά ένα εκατομμύριο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα,...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Τριήμερη απεργία από την Παρασκευή κήρυξε ηΟμοσπονδία Περιπτερούχων. Ζητούν μείωση των φορολογικών συντελεστών από το κράτος και αύξηση στην τιμή των τσιγάρων από τις καπνοβιομηχανίες. Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα συμμετάσχει η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αττικής...
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιάννη Πλακόπουλο, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα το 6% των περιπτέρων έχει κλείσει ενώ παρουσιάστηκε μείωση στις πωλήσεις τσιγάρων κατά 20%.
fimotro.blogspot.com

Και η Google με offshore; - Πως γλυτώνει δισ. δολάρια σε φόρους

Ή έχουν κάποιον έλληνα λογιστή, ή δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο η φοροδιαφυγή.

Οι ειδικοί της Google έχουν καταφέρει να γλιτώσουν μόλις σε 3 χρόνια περισσότερα από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους!

Σύμφωνα με το Bloomberg- το οποίο επικαλείται πληροφορίες από πρώην στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών - οι «λογιστές» της πιο διάσημης μηχανής αναζήτησης εφαρμόζουν την τακτική που είναι γνωστή ως «Double Irish» ή «Duch Sandwich».

Μεταφέρουν δηλαδή τα κέρδη της από το ...
εξωτερικό στις Βερμούδες μέσω Ιρλανδίας και Ολλανδίας, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον φορολογικό συντελεστή.

Με τη μέθοδο αυτή ...

62.494.925 ευρώ αμοιβή σε «καρφί» του λιμενικού


Το Λιμενικό Σώμα χρωστάει 62.494.925€ σε Έλληνα «Τζέιμς Μποντ» της Δίωξης Ναρκωτικών.
Ποιος μίλησε λοιπόν για οικονομία και λιτότητα των δημοσίων Υπηρεσιών; Ο πληροφοριοδότης (κοινώς «καρφί», ή «κατάσκοπος», ή «σπιούνος», ή «ρουφιάνος», ή «πράκτορας», ή «Τζέιμς Μποντ») της Δίωξης Ναρκωτικών του υπουργείου Εμπορικού Ναυτικού κ Κ. Χουστουλάκης ζητάει μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης το ιλιγγιώδες ποσό των 62.494.925€ από το κράτος για τον έξης λόγο, όπως περιγράφει στην αίτησή του στα δικαστήρια:
«Κατά τα έτη 2001-2002 υπήρξα στενός συνεργάτης – πληροφοριοδότης της Διευθύνσεως Ασφάλειας –Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, συνεργάστηκα επίσης και με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε) και την αμερικάνικη υπηρεσία D.E.A.(Drug Enforcement Administration).

Cinema: Το τρέιλερ της ταινίας "Resident Evil"

Θα μαστιγωθεί επειδή έληξε η βίζα του!

Εποχές μεσαίωνα αναβιώνουν στη Σιγκαπούρη καθώς ένας Αμερικανός επιχειρηματίας κινδυνεύει να μαστιγωθεί επειδή παρέμεινε παράνομα στη χώρα ενώ είχε λήξει η βίζα του, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Εάν κριθεί ένοχος για παραβίαση του νόμου περί παράνομης διαμονής ο Καμάρι Κενιάντα Τσάρλτον, 37 ετών, μπορεί να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που μαστιγώνεται στην πόλη-κράτος της Σιγκαπούρης εδώ και 17 χρόνια.

Ο Τσάρλτον συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης την 1η Σεπτεμβρίου ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα. Κατηγορείται ότι "χωρίς βάσιμο λόγο" παρέμεινε στη χώρα επί 169 ημέρες αφότου είχε λήξει η βίζα του. Με βάση το νόμο η παράνομη διαμονή που ξεπερνά τις 90 ημέρες τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών το μέγιστο και τουλάχιστον τρία χτυπήματα στην πλάτη.

Ο Τσάρλτον παραμένει στη φυλακή αναμένοντας τη δίκη του ενώ η έκκληση του δικηγόρου του να μετατραπεί η ποινή του σε πρόστιμο έχει ήδη απορριφθεί.

Να επισημάνουμε πως ο τελευταίος Αμερικανός που μαστιγώθηκε στη Σιγκαπούρη ήταν ο Μάικλ Φέι, ένας έφηβος που είχε κατηγορηθεί για βανδαλισμό το 1994.


πηγη

Ναρκωτικά... μέσω διαδικτύου.

Ακόμα και μέσω διαδικτύου γίνεται πλέον η διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κέρτιν της Αυστραλίας.

Ο ψυχολόγος Στίβεν Μπράιτ, που έκανε σχετική μελέτη και θα την παρουσιάσει στο Αυστραλιανό Συνέδριο για τα Ναρκωτικά, υποστηρίζει ότι μέσω του internet διακινούνται «νόμιμα» ναρκωτικά που όμως περιέχουν ουσίες, όπως και τα παράνομα, και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο εν λόγω τρόπος διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών είναι εύκολος, καθώς οι διακινητές είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τις διωκτικές αρχές.


πηγη

Άνδρας: Λούσιμο συχνό ή σωστό;


Το λούσιμο δεν πρέπει να γίνεται μηχανικά, αλλά να συμβάλλει και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Για να είναι το λούσιμο ευεργετικό:
• Προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού: Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής και να εντείνει τη λιπαρότητα.
• Απλώστε το σαμπουάν με τις άκρες των δαχτύλων στις ρίζες και το τριχωτό, κάνοντας μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις ώστε να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος.
• Ξεπλύνετε καλά, αφήνοντας το νερό να τρέχει από την κορυφή του κεφαλιού. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας, γιατί τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στη φθορά.
• Στο τελευταίο ξέβγαλμα, περάστε απαλά τα δάχτυλα μέσα από τα μαλλιά σας, για να βεβαιωθείτε ότι το
σαμπουάν έχει ξεπλυθεί εντελώς. Ελέγξτε, επίσης, αν το νερό είναι εντελώς καθαρό, χωρίς σαπουνάδα.
• Τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να λούζεστε, ακόμη κι αν γυμνάζεστε καθημερινά. Για να απομακρύνετε τον ιδρώτα, ξεβγάλτε το κεφάλι σας μόνο με νερό.

Tip
Για να απομακρύνετε κατάλοιπα προϊό­ντων styling και ρύπους από το περι­βάλλον, λουστείτε με σαμπουάν για βαθύ καθα­ρι­σμό, ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, μία φορά το μήνα.

vita.gr

Θα αποθηκεύουν τον νου μας σε σκληρό δίσκο

Ακούγεται βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά να που ένας από τους πλέον αξιόπιστους «γκουρού» της μελλοντολογίας, ο Ρέι Κούρτσβαϊλ, βεβαιώνει ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα είμαστε σε θέση να κάνουμε «backup», δηλαδή να αποθηκεύσουμε σε ψηφιακή μορφή, ολόκληρο το περιεχόμενο του εγκεφάλου μας μαζί με τις αναμνήσεις!

Ο Κούρτσβαϊλ δεν είναι τυχαίος «προφήτης». Ο διάσημος αμερικανός μελλοντολόγος και εφευρέτης είναι ο άνθρωπος που....

Η αγάπη είναι παυσίπονο


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προκάλεσαν σε 15 εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες ήπιο πόνο στο χέρι και στη συνέχεια τους έδειξαν φωτογραφίες του ερωτικού συντρόφου τους. Διαπίστωσαν με μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου ότι όταν οι 15 έβλεπαν τους αγαπημένους τους, ένιωθαν λιγότερο πόνο.

Ποιος θα αποχωρήσει από το «Big Brother» και ποιος θα επιστρέψει;


Η Κυριακή πλησιάζει και από το «Big Brother» πρόκειται να αποχωρήσει ένας ακόμη παίκτης. Την εβδομάδα που διανύουμε υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι η Βαλεντίνα και ο Γιάννης Λεδάκης. Μόλις ανακοινώθηκε από την Ρούλα Κορομηλά πως το ζευγάρι είναι υποψήφιο προς αποχώρηση και βρίσκεται στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού, ο Γιάννης έσπευσε να ανακοινώσει πως όποιον επιλέξει το κοινό να φύγει από το σπίτι του «Big Brother», θα αποχωρήσουν και οι δύο μαζί. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, ποιον παίκτη θα επιλέξει η παραγωγή να βάλει στο παιχνίδι; Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα κανόνες του «Big Brother» η Ελίνα Μπεκάκου που αποχώρησε πρώτη, έχει το δικαίωμα να επιστρέψει εάν φυσικά το επιθυμεί και ίδια.
sarotiko.blogspot.com

Κροκόδειλος προκαλεί αεροπορικό δυστύχημα

Ο μοναδικός επιζών λύνει το μυστήριο

Στις 25 Αυγούστου ένα αεροπλάνο μικρής χωρητικότητας συνετρίβη κατά τη διάρκεια μίας πτήσης ρουτίνας στο Κονγκό. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα σπίτι και σκοτώθηκαν ο πιλότος και 19 επιβάτες ενώ επέζησε μόνο ένας.

Το παράξενο είναι ότι το αεροπλάνο δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα και λύση στο μυστήριο έδωσε ο μοναδικός επιζών.

Σύμφωνα με τη κατάθεση του, κάποιος από τους επιβάτες είχε βάλει κρυφά μέσα σε μία βαλίτσα έναν κροκόδειλο με σκοπό να τον πουλήσει. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο κροκόδειλος μπόρεσε να βγει από τη βαλίτσα και φυσικά προκάλεσε πανικό μέσα στο μικρό αεροσκάφος και οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν.

Μάταια ο πιλότος προσπάθησε να σώσει τη κατάσταση και να ισορροπήσει το αεροσκάφος. Έπεσαν στη σκεπή του σπιτιού οι κάτοικοι του οποίου ευτυχώς απουσίαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κροκόδειλος επέζησε με μόνο ένα μεγάλο τραύμα.

Συνέβη και αυτό...


πηγη

Αυστραλία- περιοριστικά μέτρα στο νερό


(Αν ο πόλεμος για το νερό φαντάζει μακρινό μέλλον για κάποιους... δείτε τι γίνεται στην Αυστραλία...Γιατί εδω στην Ελλάδα έχουμε συνήθεια να πλένουμε τα πεζοδρόμια με τρεχούμενο νερό...)
Η ελπίδα πολλών ότι οι συχνές και πλούσιες βροχές στη Βικτώρια, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, θα... 

Κριτής στο «Greek Idol 2» η Κοκκίνου!

Η Έλλη Κοκκίνου θα είναι φέτος ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Greek Idol 2». Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο πολλών συναδέλφων της και να ασχοληθεί με τον χώρο της τηλεόρασης.

Οι ιθύνοντες τον ALPHA ...

Adobe Flash CS5: Φτιάξτε μόνοι σας εφαρμογές για το iPhone!

Πριν λίγο καιρό όπως ξέρετε (ή και όχι) βγήκε η νέα έκδοση του Adobe Flash εν ονόματι CS5 (λογικό από cs4 πάμε στο cs5 ). Μια σημαντική διαφορά όμως σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του Adobe Flash είναι ότι… μπορείτε να φτιάξετε εφαρμογές για iPhone!

Ναι, καλά διαβάσατε! H Adobe πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε τη δικιά σας εφαρμογή για iPhone, να την κάνετε Compile σε αρχείο .ipa (αναγνωρίσιμο από Ιtunes) και να την ανεβάσετε στο Apple Store!

Αυτή η δυνατότητα είναι πρωτοποριακή, διότι ναι μεν υπάρχει δωρεάν η «Σουίτα» της Apple για σχεδιασμό εφαρμογών (SDK), αλλά λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές Mac.

Άρα, κάποιος που θα ήθελε να ασχοληθεί στο παρελθόν με σχεδιασμό εφαρμογών θα έπρεπε ή να έχει Mac ή να έχει κάνει dual boot στο PC του με Windows και Mac (το dual boot θα είναι ένα μελλοντικό μου άρθρο για όποιον ενδιαφέρεται).

Ωραία, αφού μάθαμε τη θεωρία ας πάμε στην πράξη! Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια παρά πολύ απλή εφαρμογή και να την μετατρέψετε σε αρχείο .ipa.

Ξεκινάμε, λοιπόν, το Adobe Flash cs5 και στην αρχική οθόνη θα παρατηρήσουμε…

Βασάνιζε τα παιδιά της επί 8 χρόνια

Για τους φίλους και τους γείτονες η Dr Jill Newcombe-Buley ήταν μία επιτυχημένη χημικός και μία στοργική μητέρα η οποία ζούσε μία ειδυλλιακή ζωή, στη Βρετανία, με τον σύζυγό της και τα τρία υιοθετημένα παιδιά της. Μετά όμως τα όσα αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο της Λίβερπουλ άλλαξαν γνώμη.


Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν στη δίκη ήταν σοκαριστικές. Η 45χρονη γυναίκα χτυπούσε και βασάνιζε επί χρόνια τα δύο της αγόρια και το ένα της κορίτσι, γιατί δεν άντεχε τη συμπεριφορά τους, όπως είπε! Τους μιλούσε πολύ άσχημα, πάταγε πάνω τους με γόβες-στιλέτο ενώ πολύ συχνά για να τα τιμωρήσει τους έβαζε το κεφάλι μέσα σε νερό με παγάκια στη μπανιέρα για να τους πνίξει!


Τα βασανιστήρια κράτησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια και αποκαλύφθηκαν φέτος τον Σεπτέμβρη, που το μεγαλύτερο αγόρι βρήκε το θάρρος και πήγε στην αστυνομία.


Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου η απάνθρωπη μητέρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τέσσερα χρόνια, αφού ομολόγησε την ενοχή της.


Όσον αφορά το σύζυγο της, αυτός αφέθηκε ελεύθερος επειδή, παρά το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν ενημέρωσε την αστυνομία, ουδέποτε συμμετείχε στα βασανιστήρια.


πηγη

Χιμένεθ: "Με ανησυχεί η φυσική κατάσταση"

Προβληματισμένος για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Βελγική Άντερλεχτ, τόνισε πως αυτό που τον ανησυχεί, ήταν η απώλεια τεσσάρων παικτών σε δύο αγώνες που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.


Παράλληλα, δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, καθώς υπάρχει κούραση και δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μανόλο Χιμενεθ:

Επιτηρητής σεξομανών η πιο παράλογη απαίτηση πελατών ξενοδοχείου!

Σίγουρα αν δουλεύεις σε ξενοδοχείο, θα πρέπει να είσαι οπλισμένος με υπομονή και κατανόηση, καθώς μερικοί πελάτες έχουν κάπως...περίεργες απαιτήσεις. Πόσο ήρεμος όμως πρέπει να είναι ένας άνθρωπος, για να αντιδράσει με ψυχραιμία στην απαίτηση σεξουαλικά εθισμένων να τους προσέχει για να μην παραστρατήσουν;
Η λίστα με τις πιο παράλογες απαιτήσεις, από θαμώνες ξενοδοχείων, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αλυσίδα ξενοδοχείων, Best Western, και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξεχωριστά κρεβάτια για σκύλους, reiki για ζώα καθώς και επιτηρητή για σεξουαλικά εθισμένους!

Ακόμα στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και...

Το ίντερνετ είναι ένα επικίνδυνο εργαλείο

Ένας νεαρός ευρωπαίος στους οκτώ δηλώνει ότι "ενοχλήθηκε ή διαταράχθηκε" από κάτι στο διαδίκτυο, κυρίως από θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ή μηνύματα μίσους, αποκαλύπτει σήμερα μια έρευνα που έγινε τον Αύγουστο από το ευρωπαϊκό Δίκτυο "EU Kids Online."

Περίπου 23.420 νέοι χρήστες του διαδικτύου...

Στη... σέντρα οι ομάδες για τη βία

Ευθεία βολή στις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα εξαπέλυσε χθες ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τίτλο «Οχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

«Το πρόβλημα της βίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ», υποστήριξε ο αρχηγός της Αστυνομίας και συνέχισε με τα εξής ρητορικά ερωτήματα: «Αναλαμβάνουν οι ανωτέρω την ευθύνη των οπαδών τους; Εχουν κάμερες στους αγωνιστικούς χώρους; Προσλαμβάνουν κατάλληλο προσωπικό ασφαλείας; Διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει ο νόμος; Υποδαυλίζουν ορισμένοι και ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους τις παράνομες συμπεριφορές;».
«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους και σχέσεις με τον χώρο των αντιεξουσιαστών» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στην αθλητική βία......

Σκέφτεται το «αντίο» ο Πηλαδάκης

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Κώστας Πηλαδάκης από το τιμόνι της Λάρισας αφήνει με σημερινό δημοσίευμά της αθλητική εφημερίδα, κάτι όμως που μοιάζει απίθανο αυτήν τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, η «The MATCH Θεσσαλίας» αναφέρει ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Λάρισα έχουν οδηγήσει τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου στην απόφαση να εγκαταλείψει τη θέση του.

Παρ' όλα αυτά, το σενάριο αυτό φαντάζει απίθανο, από τη στιγμή που σε λίγες μέρες θα πάρει σάρκα και οστά η επένδυση της ομάδας, η οποία δεν είναι άλλη από το νέο γήπεδο. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της ημέρας, όπου λογικά θα υπάρξουν και οι απαραίτητες τοποθετήσεις.

gazzetta

Ήταν καλός, αλλά...

Όποιοι υποστηρίζουν ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν το βίντεο του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τη Βιγιαρεάλ, για να δουν την άποψή τους να δικαιώνεται.

Στο «Μαδριγάλ», λοιπόν, ο Δικέφαλος του Βορρά σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότερος από τους Ισπανούς, πλην όμως γνώρισε την ήττα με 1-0 στο μοναδικό σουτ που έκαναν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο και ένα από τα ελάχιστα σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και έδειξε ικανός να φύγει με το αποτέλεσμα που θα τον βοηθούσε να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.......

Επίδομα - προστασία ανέργων

Το δίλημμα «προχωράμε μπροστά ή βουλιάζουμε» επιστράτευσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να καλέσει τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες και να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στο Περιστέρι, μία από τις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Αθήνας, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα που έρχονται και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων, ανεξαρτήτως του χρόνου παραμονής τους εκτός της αγοράς εργασίας.....

Νέα «φωτιά» στα τσιγάρα

Ερχονται αυξήσεις στα τσιγάρα κατά 10 με 20 λεπτά το πακέτο, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τα προϊόντα καπνού αλλά και να επανέλθουν τα ποσοστά κέρδους των λιανοπωλητών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις αυξήσεις φόρων. Και τη... νύφη θα την πληρώσουν οι καπνιστές.

Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων, κ. Γιάννης Πλακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η... φόρμουλα αυτή έχει συζητηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δημήτρη Κουσελά.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Kαπνοπωλών - Περιπτερούχων Αττικής, Γιάννης Πλακόπουλος
Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Kαπνοπωλών - Περιπτερούχων Αττικής, Γιάννης Πλακόπουλος.....

"Σακάτεψαν" γυναίκα για λίγα ευρώ

Μπήκαν μέσα στο σπίτι της και την χτύπησαν τόσο άσχημα που η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο με βαρύτατο τραύμα στο πόδι.

Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι στην Γ. Παπανδρέου στα Άνω Λιόσια στις πέντε το απόγευμα. Πριν προλάβει να αντιδράσει η γυναίκα την έσπρωξαν και άρχισαν να τη χτυπούν. Άρπαξαν ότι πολύτιμο είχε στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, οι ληστές λίγα λεπτά πριν είχαν εισβάλει σε ακόμη ένα σπίτι σε κοντινή απόσταση στην οδό Καλαβρύτων. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα ήταν γυναίκα, την οποία ευτυχώς δεν την πείραξαν.

Οι δράστες ευτυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Οι κραυγές πόνου της γυναίκας που τραυμάτισαν στην οδό Παπανδρέου ξεσήκωσαν τη γειτονιά. Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία που κατάφερε να συλλάβει τους δυο αδίστακτους ληστές την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν

newsit

28 Οκτωβρίου 1940: Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στρατιώτης

Βασίλειος Τσιαβαλιάρης

Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τον στόχο της: Ο στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών του Ελληνικού Έπους. Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στήν σκανδάλη οι φρουροί τών προκεχωρημένων φυλακίων προσπαθούσαν νά διαπεράσουν τό σκοτάδι. Απέναντι σέ απόστασι λίγων μέτρων, ο εχθρός μόλις είχε αρχίσει τήν επίθεσί του. Προτού ακόμη εκπνεύσει τό τελεσίγραφό τους, οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες τους καί οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν τήν νυκτερινή σιωπή πάνω στά βουνά τής Ηπείρου. Εκεί, στήν γραμμή τών συνόρων σέ ένα απομεμακρυσμένο φυλάκιο, έπεφτε νεκρός ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης, ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ένας φαντάρος πού έτυχε νά κάνη τήν πρωινή σκοπιά. Χωρίς ποτέ νά γίνει ήρωας, χωρίς ποτέ νά βγή από τήν ανωνυμία. Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, οι τελευταίες λέξεις τού Έλληνος φαντάρου ήταν «τί θ’ απογίνουν τά παιδιά μου;».

Σήμερα στήν πατρίδα του Πιάλεια Τρικάλων, κάθε χρόνο, γίνονται εκδηλώσεις μνήμης, καί βεβαίως τά παιδιά του δίδουν τό δικό τους «παρών»! Σέ ένα κεντρικό σημείο τής Πιαλείας δεσπόζει σήμερα, η προτομή τού Βασιλείου Τσιαβαλιάρη. Στήν σκιά τού ανδριάντα, γυρίζει τό ρολόϊ τού χρόνου γιά τόν ξεχασμένο στρατιώτη του μετώπου. «Ήταν ο πρώτος νεκρός τού πολέμου», λέγει ο στρατηγός Ιωάννης Κακουδάκης, ο επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού. «Υπηρετούσε στό 21ο φυλάκιο τής Πίνδου στό 51 Σύνταγμα τό οποίο είχε σχηματισθή από Θεσσαλούς. Τά ιταλικά στρατεύματα είχαν προχωρήσει σέ απόστασι αναπνοής από τά ελληνικά τμήματα προκαλύψεως. Στίς 5 τό πρωί ο Τσιαβαλιάρης είδε κάτι νά κινείται, φώναξε «άλτ, τίς εί» καί πυροβόλησε στόν αέρα».

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ελλάς

Ευρωπαϊκό μέτωπο για την ανάπτυξη

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΟΥΤΣΕΛΑ
Μέχρις εδώ! Όχι άλλες θυσίες…Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προς την τρόικα…Ένα μήνυμα απαραίτητο, απέναντι στην εντεινόμενη φημολογία ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος θα μας υποχρεώσει στη λήψη και νέων μέτρων άγριας λιτότητας. Και συνάμα αυτονόητο, δεδομένου ότι όπως η κυβέρνηση έτσι και εμείς ως πολίτες καταλαβαίνουμε ότι «ξεμείναμε» από «κουράγια»…Ότι ήταν να γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε…Άλλα περιθώρια για να την «πληρώσουν» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν συμβάλλει και με το παραπάνω στην προσπάθεια, δεν υπάρχουν…Είναι προφανές λοιπόν ότι η τρόικα, πρέπει να δείξει την μέγιστη «κατανόηση». Και κυρίως όσον αφορά την Κομισιόν, αυτή θα πρέπει να δώσει βαρύτητα σε ένα άλλο ζήτημα…Άλλη προτεραιότητα πρέπει να έχει τώρα. Η ύφεση ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέβαλε, έχει παγιωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Άλλες πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα, όπως η χώρα μας, και άλλες τώρα προσγειώνονται στην σκληρή πραγματικότητα. Όπως και να χει, για όλες τις χώρες της ΕΕ που παλεύουν να αντιμετωπίσουν ελλείμματα και χρέη, το στοίχημα είναι ενιαίο…Οι θυσίες να φέρουν αποτέλεσμα… Και αυτό το αποτέλεσμα να αποτελέσει το πέρασμα στην ανάπτυξη…Εδώ είναι λοιπόν που η Κομισιόν και γενικά όλα τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, αλλά και οι ηγέτες των χωρών-μελών, πρέπει να δράσουν άμεσα από κοινού…Δεν έδρασαν συντονισμένα όταν ξέσπασε η κρίση, τώρα όμως οφείλουν να συντονιστούν…Η κάθε κυβέρνηση, σαφώς και έχει τον πρώτο λόγο στην χάραξη και υλοποίηση πολιτικών ανάπτυξης, αλλά πρέπει να υπάρχει και μία συνεννόηση, μία συνεργασία, ένα στρατηγικό κέντρο, με στόχο την ανάληψη και διάφορων κοινών δράσεων, που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Περιμένουμε να δούμε…

e-erevna

Ο Μπιλ Κλίντον ξέχασε τους κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών

Ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε ότι οι κωδικοί που απαιτούνται για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων είχαν χαθεί από το Λευκό Οίκο την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον.

Ο απόστρατος στρατηγός Χιού Σέλτον γράφει στα απομνημονεύματά του, που τιτλοφορούνται "Χωρίς Δισταγμό: Η Οδύσσεια ενός Αμερικανού Πολεμιστή" ότι η κάρτα που περιείχε τους κωδικούς ήταν "εξαφανισμένη" για πολλούς μήνες, μέχρι που ένας σύμβουλος παραδέχτηκε τελικά πως είχε χαθεί.

Η κάρτα, που την αποκαλούν και "μπισκότο", αναγράφει τον κωδικό που χρειάζεται για να ανοιχτεί ο χαρτοφύλακας όπου φυλάσσονται άλλοι κωδικοί, απαραίτητοι για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Ο χαρτοφύλακας πρέπει να βρίσκεται πάντα κοντά στον πρόεδρο και να φρουρείται από έναν αξιωματικό του στρατού.

Ο Σέλτον υποστηρίζει ότι η κάρτα χάθηκε κάποια στιγμή το 2000.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι κωδικοί της κάρτας πρέπει να ανανεώνονται. Σε δύο περιστάσεις υπάλληλοι του Λευκού Οίκου είπαν στους στρατιωτικούς ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την κάρτα επειδή την είχε ο πρόεδρος ο οποίος βρισκόταν σε μια συνάντηση και δεν μπορούσαν να τον διακόψουν. Αργότερα όμως παραδέχτηκαν ότι η κάρτα είχε χαθεί.

newsit

Συνταξιούχος στρατιωτικός έδωσε χειροβομβίδες για να... ξεπληρώσει χρέος!

Όλα άρχισαν όταν αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 44χρονο στην περιοχή Μεγάλη Παναγιά γιατί είχε στην κατοχή του όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Στο σπίτι του βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών ενώ από έρευνα που έγινε μετά στο εξοχικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 29 χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου και ελληνικής κατασκευής, μια κυνηγητική καραμπίνα, τρεις ηλεκτρονικοί πυροκροτητές και μικρός αριθμών σφαιρών.



newsit
Όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί πού τα βρήκε, εκείνος τους απάντησε ότι τα προμηθεύτηκε από τον 48χρονο, συνταξιούχο στρατιωτικό, ως... εξόφληση χρέους!

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 48χρονου -φερόμενου ως προμηθευτή- στη Μ. Παναγιά, βρέθηκαν 154 φυσίγγια, καθώς και 50 νομίσματα, μαζί με άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία εξετάζεται αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή ενώ ο 48χρονος, που κρατείται, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα...
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan