Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ματιά..


Μια μέρα, θα σε κάνω να δεις..
Σ' ένα απρόσμενο ξύπνημα, στη δροσιά του γλυκοχαράματος, εκεί που τα θαλασσοπούλια λούζονται στην πρωινή αύρα και λικνίζονται στο καθρέφτισμα της πρώτης ηλιαχτίδας..
Εκεί, στο ανατρίχιασμα που φέρνει το άγουρο ξύπνημα των αισθήσεων ..
Τότε που δεν θα διακρίνεις αν είναι τ'ονειρό σου που 'γινε αληθινό ή η στιγμή που ζεις αν είναι του ονείρου..
Εύχομαι τότε ψυχή μου να δεις..


matomenespyles

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Κωφών και Βαρυκόων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα μέλη του Συλλόγου Κωφών και Βαρυκόων νομού Τρικάλων «Η δύναμη της έκφρασης».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Λόφος», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, δίνοντας το παρόν πλήθος μελών του Συλλόγου και εκπροσώπων
φορέων της περιοχής.

Τις ευχές της για την νέα χρονιά έδωσε στα μελή του Συλλόγου κ.
Ευαγγελία Σιάφη πρόεδρος ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους σκοπούς του νεοσύστατου Συλλόγου.
Σημειωτέον ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 και μεταξύ των
στόχων του συγκαταλέγονται:
Η ανάπτυξη και διάδοση πνεύματος συναδέλφωσης, συνεργασίας και
αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, η εκπαίδευση και επιμόρφωση, η
προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η αποτελεσματική παρέμβαση
για την επαγγελματική αποκατάσταση, η προβολή, η υποστήριξη και
κατοχύρωση των διεκδικήσεων, η διαρκής προσπάθεια για την κοινωνική
ένταξη των μελών και της αποδοχής τους από την κοινωνία, η θετική
παρέμβαση για την αναγνώριση και τη θέσπιση από την πολιτεία μέτρων
κοινωνικών για την προστασία, η έκφραση γνώμης σε γενικότερου
ενδιαφέροντος θέματα και η συμμετοχή σε προσπάθειες και εκδηλώσεις για
την κατοχύρωση των δημοκρατικών θεσμών, της εθνικής ανεξαρτησίας, της
ειρήνης, της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, της προστασίας του
περιβάλλοντος και της διάδοσης των ανθρωπίνων ιδεωδών, η ανάπτυξη, η
έρευνα και η διάδοση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας(Ε. Ν. Γ).

Σύλλογος Κωφών - Βαρήκοων Ν. Τρικάλων '' Η Δύναμη της Έκφρασης ''

Μαλλί λιγδωτό like μπιργιαντίνικο

Θα αναγκαστούν οι Δήμοι να καταβάλλουν στην ΔΕΗ χρήματα για τα έξοδα του φωτισμού στο οδικό περιφερειακό δίκτυο, ευθύνη που μέχρι πρότινος βάρυνε την ΔΕΣΕ λένε τα news σήμερα.
Προέκυψε θέμα, μέγα θέμα, πάλι τον κοσμάκη θα ξυρίσουνε. Αλλά πόσο ; από που ο χρόνια ταλαίπωρος αιμοδότης να κόψει για να δώσει,
από αυτά που δεν έχει; λίγο πριν το χορό του Ζαλόγγου βρίσκόμαστε, μόνο δίνουμε , 3 παίρνουμε 5 τσοντάρουμε για τα πάγια , για τα της οικογενείας, για να βγάλουμε αυτόν τον κρισάτο χειμώνα. Γιατί λογικά θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, το νερό, τα πεζοδρόμια... συν το πετρέλαιο, συν το ρεύμα, συν τα τηλέφωνα συν, συν, συν αυτά που πληρώνουμε, πάπαλα, μας βλέπω με μαλλί λιγδωτό like μπιργιαντίνικο μέχρι το κότσι style 70's, γένια ασπίδα αλλά Άνθιμο Θεσσ/κης και μπάνιο μια φορά την εβδομάδα για οικονόμα στο ύδωρ και στο σαμπού.
Τι θα φάμε σκεφτήκατε Ύπατοι; Να στα.........θα μου πειτε! Το χρέος της Ελλάδος να μειώνεται και όχι του πολίτη.
Κι εγώ κι εσύ έλλην πολίτη όλο την κατηφόρα ηρωικά και χαμογελαστα.



"Η Νέα Τάξη στα Ελληνικά πανεπιστήμια!!! Τραγική κατάσταση..."

"Αγαπητοί Συντελεστές του HELLENIC NEXUS καταρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Είμαι στο 3ο έτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις νεοταξικές απόψεις που κυριαρχούν στους καθηγητές μας καθώς και στις ανθελληνικές ιδέες που γίνονται αποδεκτές από τις πολιτικές παρατάξεις.
Η μεγαλύτερη πληγή σήμερα της παιδείας δεν είναι η έλλειψη κονδυλίων, αλλά η
κυριαρχία μιας ανθελληνικής ιδεολογίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ήθους στους περισσότερους καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας. Οι απόψεις που εκφέρουν μέσα στα αμφιθέατρα οι καθηγητές είναι οι πλέον ανθελληνικές σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι σε ελληνικό πανεπιστήμιο ή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα γειτονικής χώρας το οποίο χρηματοδοτείται από ΜΚΟ του γνωστού επιχειρηματία των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης.
Έτσι απόψεις όπως η... μη συνέχεια του ελληνικού έθνος ανά τους αιώνες, το δίκαιο των Σκοπίων να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία, η εξύμνηση του σχεδίου Ανάν, τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, η υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η πεποίθηση ότι η ΕΕ και ο ΟΗΕ μας έχουν εξασφαλίσει την σταθερότητα των συνόρων μας, η πίστη στην αγνότητα του αμερικανού πολιτικού συστήματος, το δίκαιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη που πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί από τους κακούς Άραβες τρομοκράτες έχουν γίνει δόγμα μέσα στις αίθουσες. Βέβαια το κακό δεν σταματάει εκεί καθώς όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την απόκρυψη κάθε προσφοράς του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Ένας καθηγητής μας, σε μάθημα για την ΕΕ, μας έχει πει ότι τα Σκόπια έχουν δίκιο στο όνομα και οι Τούρκοι στην υφαλοκρηπίδα. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι κακώς ένα κρατίδιο σαν την Κύπρο έχει το δικαίωμα να θέτει βέτο στην ένταξη μίας xώρας σαν την Τουρκία στην ΕΕ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Κύπριων συμφοιτητών μας.
Στα μαθήματα της Ιστορίας, ένας άλλος καθηγητής δίνει ρεσιτάλ προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι Σλάβων και ότι δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους. Επιπλέον σε μάθημα Ιστορίας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μας έδωσε ως αξιόπιστη πηγή για το ολοκαύτωμα την ταινία η λίστα του Σίντλερ.
Φέτος, ένας άλλος στο μάθημα των Διεθνών Σχέσεων μας ανέλυε το πως το ελληνικό κράτος αφομοίωσε τους αλβανογενείς Αρβανίτες και τους ρουμανογενείς Βλάχους! Τέτοια πράγματα ακούγονται καθημερινά σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι από το ελληνικό δημόσιο.
Σε όλα τα μαθήματα, ακόμα και σε αυτά που δεν σχετίζονται με την Ιστορία, γίνονται αναφορές στο ολοκαύτωμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι καθηγητές ανεβαίνουν ψηλά χάρη σε μελέτες τους πάνω στην γενοκτονία των Εβραίων. Γιατί όμως να αποσιωπούν και να μην αναφέρουν καθόλου στα αμφιθέατρα τα μαρτύρια και του ελληνικού λαού, όπως την γενοκτονία των Ποντίων ή την σφαγή της Σμύρνης;
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω έχουν επίδραση και πάνω στους φοιτητές. Πλέον ελάχιστες διαφορές θα βρεις στις απόψεις που εκφράζουν τα παιδιά των πολιτικών παρατάξεων για τον ελληνισμό, καθώς ασπάζονται χωρίς σκέψη τη γνώμη των καθηγητών τους... Έτσι οι παρατάξεις νοιάζονται μόνο για την αύξηση των ποσοστών τους. Η δράση τους περιορίζεται σε διοργάνωση χορών, καμία ημερίδα για την επαγγελματική αποκατάσταση ή καμία ενημέρωση για το Aids. Επιτρέπεται τμήμα πολιτικής επιστήμης να μην διοργανώνει συζητήσεις και ομιλίες για τα εθνικά μας θέματα; Είναι σωστό τα θέματα κοινωνικού προβληματισμού που πρωθούν να μένουν στα δικαιώματα των λαθρομεταναστών που έρχονται στην χώρα μας και να μην τους νοιάζει το ξεζούμισμα των ελληνικών νοικοκυριών από τις τράπεζες;
Ακόμα αρκετοί συμφοιτητές μου έχουν γονείς διπλωμάτες ή πολιτικούς παράγοντες και αύριο θα πάρουν την θέση τους κληρονομικά. Αυτοί δέχονται αυτές τις ανθελληνικές θέσεις και λένε ότι είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί η θέση τους να μείνει εξασφαλισμένη. Πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει κερδισμένη στη διεθνή σκακιέρα στο μέλλον, όταν οι αυριανοί εκπρόσωποί της από τώρα δηλώνουν ότι θα δράσουν εναντίον της;
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, ιδιαίτερα τον κύριο Αποσκίτη, που με τα εύστοχα άρθρα του στο ΝEXUS μας διαφωτίζει για το τι πραγματικά συμβαίνει και το πως πραγματικά λειτουργεί η διεθνής σκηνή (αλλά και κυρίως το παρασκήνιο...)"
Επιστολή του Α.Η. στο περιοδικό HELLENIC NEXUS

troktiko

Νέος βραχνάς για τους Δήμους

Ένα νέο οικονομικό βάρος πρόκειται να προστεθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Τρικάλων αλλά και ευρύτερα όλης της χώρας για την κάλυψη των εξόδων του δημόσιου φωτισμού στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο.
Μέχρι πρότινος τα χρήματα στην ΔΕΗ καταβάλλονταν από την ΔΕΣΕ που είναι υπεύθυνη για το οδικό δίκτυο. Από εδώ και στο εξής τα χρήματα καλούνται να καταβάλλουν οι Δήμοι με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μάλιστα από τα κεντρικά της ΔΕΗ ξεκίνησε η ενημέρωση των ΟΤΑ όλης της χώρας σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος την χρονιά που διανύουμε.
Η γνωστοποίηση του νέου μέτρου προκάλεσε τον προβληματισμό πολλών υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Τρικκαίων.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος οικονομικών θεμάτων κ. Παναγιώτα Βράντζα, σχολιάζοντας το μέτρο δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της για το νέο οικονομικό βάρος που πέφτει στις «πλάτες» των Δήμων όλης της χώρας και ιδιαίτερα των μικρών.
«Βιαστήκαμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε τα τέλη αλλά δυστυχώς έρχονται νέα έξοδα στους Δήμους», ήταν τα πρώτα λόγια της κ. Βράντζα.
Στην δικαιοδοσία του Δήμου Τρικκαίων να σημειωθεί ότι υπάρχουν 36 κόμβοι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλης κατανάλωσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κ. Βράντζα το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος Τρικκαίων για ένα ολόκληρο χρόνο θα ανέλθει στις 150.000 ευρώ.
Βέβαια το νέο μέτρο θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στους περιφερειακούς Δήμους και συγκεκριμένα σε εκείνους της Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, Πελινναίων, Εστιαιώτιδας, Γόμφων, Βασιλικής κτλ, όπου ο φωτισμός με κολόνες αλλά και κόμβους με φανάρια είναι μεγάλος.
Μάλιστα στις περιπτώσεις των Δήμων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πελινναίων και Εστιαιώτιδας με την δημιουργία του νέου οδικού άξονα Τρικάλων – Λάρισας, τα ποσά θα είναι αρκετά σημαντικά καθώς θα υπάρξει επέκταση του φωτισμού σε κομβικά σημεία.
Η κ. Βράντζα συνεχίζοντας ήρθε να προσθέσει ότι η εφαρμογή του μέτρου θα δημιουργήσει τα παράπονα των αιρετών μικρών Δήμων που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σήμερα στις υποχρεώσεις τους.
Σημείωσε βέβαια, ότι το θέμα δεν μπορεί να μην τεθεί από τους δημάρχους στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση και να ασκηθεί κάθε πίεση, ώστε τα χρήματα να καταβάλλονται από την Πολιτεία για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

e-erevna.gr

Να βρεθούν οι εξισώσεις των παραβολών που έχουν την κορυφή τους στο σημείο Ghost (1,-2) και άξονα παράλληλο προς την ευθεία Οιχαλία y=x.

Strawberry, να χαρακτηρίσεις τις κωνικές τομές και να δώσεις την γραφική παράσταση, βοήθα λίγο ρε παλικάρι μου, δεν μπορώ να με λύσω, κάπου συγκρούεται η λύση με το λάθος ...
Δες το παράδειγμα από τους μαστόρους της Οιχαλίας, δες πως επικρατεί η λύση:






Οι περιγραφόμενες παραβολές δίνονται από την εξίσωση x*=a (y*)2 , όπου το a είναι πραγματικός αριθμός , ως σύστημα συντεταγμένων έχουμε το y*O*x* , όπου O*x* είναι ο άξονας των παραβολών και O*y* είναι η ευθεία που διέρχεται από την κορυφή (1,-2) των παραβολών και είναι κάθετος στον O*x*. Ο άξονας O*x* έχει εξίσωση y=x-3 ως προς το σύστημα yOx και για να γίνει παράλληλος προς τον άξονα Ox θα πρέπει να στραφεί κατά γωνία -π/4 . Βάσει των σχέσεων (5.5) έχουμε μετά την περιστροφή την εξίσωση (X+Y)/Riza2.gif (911 bytes)=a/2(-X+Y)2 ως προς το σύστημα συντεταγμένων YOX που είναι παράλληλο προς το yOx και η αρχή Ο ταυτίζεται με την Ο*. Με παράλληλη μεταφορά του YOX (X=x-1,Y=y+2) στο O έχουμε την εξίσωση (1+x+y)/Riza2.gif (911 bytes)=a/2(3-x+y)2 που είναι και η ζητούμενη.


Απλά πράγματα , δώσε λίγο φως στο σκότος!
Αλλά στάσου...στάσου κάποιος λαλεί οτι το βρήκε....δέστε παρακάτω....









Πάλι ο Αρχιμήδης το βρήκε!

all the money.....





Μια φήμη για το αληθινό όνομα του Ghost αρχίζει να διαδίδεται. Ο αριθμός των κατοίκων που την έχει ήδη μάθει είναι f(t)=M(t*3-2t+3)/t*3+3.
όπου μ ο συνολικός αριθμός των κατοίκων της οιχαλίας. Να αποδείξετε ότι σε απειρο χρόνο όλοι οι κάτοικοι του χωριού θα μάθουν τα νέα.

ΥΓ.
all the money.....
όσοι ή όσες το αποδείξουν .....
...θα τους κεράσω....ληγμένα......
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan