Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Φωτογραφίες από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας.







































troktiko

Διάσημα ονόματα συγκροτημάτων


Πόσοι ξέρουν πως σκέφτηκαν οι Pink Floyd ή οι Led Zeppilinτο όνομά τους; Όλα αυτά που θα διαβάσεται σε αυτή την ανάρτηση είναι είτε δηλώσεις των μελών των συγκροτημάτων, είτε δηλώσεις μελετητών τους.
Ας αρχίσουμε με τους Pink Floyd. Γι' αυτούς υπάρχουν δύο εναλλακτικές για την επιλογή του ονόματός τους.
1η: Στο στούντιο που είχαν αγοράσει για να παίζουν και να συνθέτουν τα πρώτα τους κομμάτια, πριν ακόμη γίνουν διάσημοι και μαγεύσουν χιλιάδες ανθρώπους ανά τω κόσμο, υπήρχε ένα ροζ ψυγείο. Έτσι από το χρώμα του ψυγείου, Pink, και από την δουλεία που έκανε, Floyd, δηλαδή κάτι πανομοιότυπο της ψύξης.
2η: Όλοι όσοι ήταν στο συγκρότημα αυτό, Bob Klose, Nick Mason, Roger Waters, Richard Wright,David Glimour και Syd Barrett, αγαπούσαν, ή καλύτερα λάτρευαν τη μουσική Blues. Οι δύο αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, αυτού του είδους μουσικής ήταν ο Pink, και ο Floyd.
Οι Led Zeppelin, όπου αποτελούνταν από τους Jimmy Page, John Paul Jones, Robert Plant και John Bonham βρήκαν το όνομά τους από το εξής γεγονός: Όταν ο Jimmy Page, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των The Yardbirds σχεδίαζαν μία συναυλία του πρότειναν να κατέβει από τον ουρανό με ένα αερόστατο από Μόλυβο. Έτσι του ήρθε η ιδέα, μαζί με την μέθη που είχε επικρατήσει στον εαυτό του, λόγο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και φυσικά με μία βοήθεια από αυτές, για το όνομα των Led Zeppelin. Led=Μόλυβος και το Zeppelin που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.
Οι Guns N' Roses, στα μέσα της δεκαετίας του 80, προσπαθούσαν να μιμηθούν τους L.A. Guns, εκείνη την εποχή μάστιζαν στη μουσική σκηνή, με το στυλ της Hair Metal μουσικής. Πολλοί λένε ότι το όνομά τους ξεκίνησε από εκεί, καθώς ο Axl ήταν παλιότερα μέλος των L.A Guns, όπως αργότερα και ο Slash με τον Duff. Το Roses προήλθε από την ειρωνικότητα που έχει το όνομα, Όπλα και Τριαντάφυλλα. Αυτό που δεν ήξεραν οι Gn'R είναι ότι μέσω της αποτυχίας της μιμήσεως τους, θα δημιουργούσαν κάποια από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.


mathitikoi-palmoi

Πολυχάπι - θαύμα θωρακίζει από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια για να επιτραπεί η χρήση του

Ενα νέο πολυχάπι που θωρακίζει τον οργανισμό από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα των επιστημόνων για την καταπολέμηση των δύο πιο θανατηφόρων ασθενειών στον δυτικό κόσμο.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία και να επιτραπεί η χρήση του Polycap (πολυχαπιού), διατείνονται οι δημιουργοί του.
Από την πλευρά τους οι φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης του έχουν γυρίσει την... πλάτη, καθώς η ιδιαίτερα προσιτή τιμή του (η ημερήσια δόση κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ) δεν τους επιτρέπει μεγάλα κέρδη. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές που έγιναν στην Ινδία έδειξαν ότι η «μαγική κάψουλα» της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας Cadila, σχεδιασμένη να λαμβάνεται μία φορά την ημέρα, μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων για άτομα άνω των 55 ετών και είναι ασφαλής για τους λήπτες. Οι παρενέργειες ήταν περίπου οι ίδιες για το πολυχάπι και τα μεμονωμένα δραστικά συστατικά του.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη σε... δείγμα 2.053 υγιών εθελοντών, οι οποίοι όμως παρουσίασαν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου - υψηλή πίεση ή χοληστερόλη, διαβήτη, παχυσαρκία ή κάπνισμα, το πολυχάπι μπορεί να συνδυάζει τις φαρμακευτικές ιδιότητες των πέντε χαπιών από τα οποία αποτελείται.

Μεταξύ αυτών των φαρμάκων είναι το λευκό χάπι της Bayer, η ασπιρίνη, καθώς και δραστικές ουσίες για την αρτηριακή πίεση (ατενολόλη, ραμιπρίλη και το διουρητικό θειαζίδη) και τη χοληστερόλη (σιμβαστατίνη).

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Σαλίμ Γιουσούφ του Πανεπιστημίου Μακμάστερ του Οντάριο στον Καναδά, η δημιουργία της πολυκάψουλας ήταν πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία από την απλή ανάμειξη των συστατικών. Οι κάψουλες έχουν ειδικές επικαλύψεις και άλλα συστατικά που ρυθμίζουν τον ρυθμό απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας στο αίμα.

Εκτός από την προληπτική δράση του, το πολυχάπι συμβάλλει και στην ψυχική ανάταση των ασθενών.

«Οποιος παίρνει φάρμακα γνωρίζει ότι κάθε χάπι που βλέπει στο χέρι του τον κάνει να νιώθει πέντε χρόνια πιο γέρος», σχολίασε ο Τζέιμς Στάιν του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν.

πηγη:ethnos.gr

Έκπτωση 50% στα τέλη και...δώρο η μεταβίβαση.

«Ο κύβος ερρίφθη» μετά και το «πράσινο φως» που άναψαν οι Βρυξέλλες στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης κατά 50% σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως κυβισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το σχέδιο για τη σωτηρία του κλάδου των αυτοκινήτων οριστικοποιήθηκε και προβλέπει κίνητρα όχι μόνο για τα καινούργια αλλά και για όλα τα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Συγκεκριμένα, για τους επόμενους 4 μήνες –έως και τον Αύγουστο- όσοι αγοράσουν καινούργιο ή εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πληρώσουν 50% λιγότερα σε τέλη ταξινόμησης.

Επιπλέον, και προκειμένου για τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί, καταργείται για το ίδιο διάστημα η είσπραξη του παραβόλου μεταβίβασης. Μέχρι τον Αύγουστο, όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη ή από έκθεση, θα δηλώνει τη μεταβίβαση στην εφορία χωρίς κανένα κόστος.

Όφελος από 60 έως 5000 ευρώ

Με τα δεδομένα αυτά, για τις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων Ι.Χ, είτε αυτές γίνονται μεταξύ ιδιωτών, είτε από έμπορο, δεν θα καταβάλλεται το... παράβολο μεταβίβασης που ανέρχεται σε 60 ευρώ για 801-1300 κυβικά, 90 ευρώ για 1301-1600 κυβικά, 120 ευρώ για 1601-1900 κυβικά το όφελος είναι 120 ευρώ, 145 ευρώ για τα 1901-2500 κυβικά και 205 ευρώ για τα πάνω από 2500 κυβικά.

Το τέλος ταξινόμησης οχημάτων υπολογίζεται επί της εργοστασιακής αξίας και οι συντελεστές διαμορφώνονται ανάλογα με τον κυλινδρισμό του κινητήρα.

Έτσι, για ένα όχημα με κινητήρα 901- 1400 κυβικά, το τέλος ταξινόμησης είναι 12%.

Έτσι, αν το μέσο εργοστασιακό κόστος για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι 8.000 ευρώ, τότε το τέλος ταξινόμησης ανέρχεται σε 960 όφελος και το όφελος για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή είναι 480 ευρώ.

Περίπου 900 ευρώ θα κερδίσουν όσοι προχωρήσουν τους επόμενους μήνες στην απόκτηση οχημάτων με κινητήρα από 1.401 ως 1.600 κυβικά εκατοστά, ενώ 1.500 ευρώ θα γλιτώσουν για αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα από 1.601 ως 1.800 κυβικά εκατοστά. Ακόμα υψηλότερο θα είναι το όφελος για εκείνους που θα προχωρήσουν σε αγορά αυτοκινήτων μεγαλύτερου κυβισμού, που μπορεί να φτάσει τα 5.000 και πλέον ευρώ.

Από το Σεπτέμβριο και μετά, όλες οι μεταβιβάσεις θα γίνονται και πάλι με πλήρη την φορολογική επιβάρυνση.



Υ.Γ.:είναι λοιπόν ευκαιρία για μία νέα επένδυση...ένα αυτοκίνητο.Γιατί όπως λέγεται,οι καλύτερες επενδύσεις γίνονται σε περιόδους κρίσης(με μια προϋπόθεση:να διαθέτουμε χρήματα για επενδύσεις...).

Πηγή:Πρώτο ΘΕΜΑ online

Εστιατόριο 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.



Το εικονιζόμενο υπερπολυτελές εστιατόριο έχει χτιστεί 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας , ανήκει στην αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton και βρίσκεται στις Μαλδίβες. Το αρχιπέλαγος των... Μαλδίβων απλώνεται σε μια έκταση 90.000 τ.χλμ στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελείται από περίπου 1.200 νησάκια που περιβάλλονται από κοραλλιογενείς υφάλους.


Πηγή:troktiko.blogspot.com
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan