Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

"Απόδειξη ότι υπάρχει θεός"



"Η μεγαλυτερη αποδειξη οτι υπαρχει θεος και οτι αγαπαει την ελλαδα ειναι οτι παρα τις επανειλημενες προσπαθειες τοσων ετων απο τις κυβερνησεις να την καταστρεψουν, δεν τα καταφερνουν."


ANAΓΝΩΣΤΗΣ


troktiko

Μας ξεφτιλίζουν οι ξένοι και εμείς καθόμαστε…


Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ομοσπονδίες δεινοπαθούν για την προετοιμασία μιας διοργάνωσης στην Ελλάδα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνας μας έκαναν… γνωστούς σε όλους. Οι καθυστερήσεις στα έργα, αλλά και την οργάνωση εξάντλησε πολλές φορές την υπομονή όχι μόνο της ΔΟΕ και των Διεθνών Ομοσπονδιών, αλλά και των ΜΜΕ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνη την περίοδο που έφτασαν αν μας δείξουν μέχρι και «κίτρινη κάρτα».
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν μάθαμε και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε με δύο διοργανώσεις ή αν θέλετε δύο υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα. Η πρώτη είναι ο τελικός του γκραν πρι στίβου που θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη οι Μεσογειακοί Αγώνες το 2013 στο Βόλο.
Και οι δύο είναι σε οριακό σημείο.

Η εμπλοκή της Πολιτείας σε θέματα που δεν γνωρίζει (στίβος) έχει οδηγήσει τη Παγκόσμια Ομοσπονδία τους αθλήματος (IAAF) να εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να πάρει τη διοργάνωση και να την αναθέσει σε μία άλλη πόλη. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ποτέ στα χρονικά του στίβου βρισκόμαστε πολύ κοντά, αφού ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει τίποτε…
Το συμβούλιο της IAAF συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο και αποφάσισε να μας δώσει 15 ημέρες προθεσμία, μέχρι την επίσκεψη του κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη και μετά βλέπουμε…
Για να δείτε όμως πόσο μας ξεφτίλισε ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίνε Ντιακ μετά την παρουσίαση της Ελληνική πλευράς από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δουβή ζήτησε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη με το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες) και το 2006 (Παγκόσμιο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ).
Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την ανάληψη, έχει οριστεί μόνο η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για τα υπόλοιπα, είτε αφορά τελική χωροθέτηση εγκαταστάσεων είτε οργάνωση.
Στασιμότητα και στις δύο διοργανώσεις, όμως μόνο κινδυνολογία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα γράφονται ότι θα μας πάρουν τις διοργανώσεις.
Μπορεί να συμφωνούμε ότι μας ξεφτιλίζουν όμως η αλλαγή πόλης δεν είναι μόνο πλήγμα για την Ελλάδα, αλλά και για τους ίδιους, αφού έπρεπε να… προσέξουν πριν την αρχική τους επιλογή.

greek-olympics

"Το Facebook αποκαλυπτε πρoσωπικα στοιχεια!"


Την Παρασκευή το πρωί παρουσιάστηκε ένα bug στο Facebook το οποίο επέτρεπε στους χρήστες του να βλέπουν προσωπικές φωτογραφίες φίλων του στις οποίες δεν είχαν την δικαιοδοσία. Όπως θα γνωρίζετε, το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μπορούν να επιλέξουν ποιοι “φίλοι” τους θα μπορούν να δουν τις φωτογραφίες τους, τα βίντεο τους και το wall του, μέσω της δημιουργίας των “Friends Lists.Ωστόσο οποιοσδήποτε friend μας, μέσω μίας απλής διαδικασίας απενεργοποίησης και ενεργοποίησης του account του θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε σημεία του προφίλ μας στα οποία δε θέλαμε. Ευτυχώς η ομάδα του Facebook έδρασε άμεσα και το πρωί του Σαββάτου το πρόβλημα είχε λυθεί.

my-greek

Ετήσεις αποδοχές στελεχών της Εθνικής Τράπεζας... γιά να μη λέτε πως δεν υπάρχουν χρήματα


Οι παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι «μάγοι» της αγοράς, αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.



ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες αμοιβές καθώς και η προνομιακή απόκτηση μετοχών της Εθνικής αξίας εκατομμυρίων €

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των 5 πιο ευνοημένων από τα 70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 € υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών):


κλικ στην εικόνα γιά μεγέθυνση
http://indy.gr

Άντε γανωθείτε



Όλοι σας, κύριοι, των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάτε να γανωθείτε. Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε όλα τα ανθρωποειδή που γέννησε αυτή η έρμη η χώρα και που θέλει να κάνει παρελάσεις γιορτάζοντας μία επανάσταση που έγινε μακριά από αυτούς, κοντά 200 χρόνια μακριά. Λοιπόν κύριοι, της πολιτικής σκηνής και όλοι εσείς που μαγαρίζετε στις έδρες του Κοινοβουλίου να πάτε να γανωθείτε.
Ένας άνθρωπος που φορολογήθηκε σαν Έλληνας ραγιάς επί Τουρκοκρατίας, που έδωσε δουλειά σε 250 οικογένειες, πεθαίνει φωνάζοντας την Αλήθεια. Κυνηγήσατε και κυνηγάτε όποιον Ανώνυμο σας «τα ρίχνει» και τώρα που έχετε απέναντι έναν Επώνυμο με το όνομα Θεόδωρος Τενέζος, ξεσκονίζεστε λες και δεν συμβαίνει τίποτε. Για σας σίγουρα δεν συμβαίνει τίποτε, αφού τις κολιγιές σας με τους μεγαλοκαρχαρίες μια χαρά τις κανονίζατε και τις κανονίζετε ακόμη. Βλέπετε, η επιχείρηση του Τενέζου, όπως και κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα δεν σας καλύπτει με χορηγίες τις προεκλογικές περιόδους ούτε με ακριβοπληρωμένες ομιλίες περί οικονομίας που τρώτε τους αστακούς και κοιμάστε στις σουίτες των ακριβών ξενοδοχείων.
Και καλά αυτοί της Δεξιάς, στα παπάρια τους. Μπούληδες γεννήθηκαν, Μπουμπούκοι θα πεθάνουν. Εσείς όμως του Κέντρου και της Αριστεράς, να πάτε να γανωθείτε δύο φορές. Μία γιατί αποδεικνύεται ότι χρόνια τώρα πατάτε στα κόκαλα πολιτικά κυνηγημένων ηρώων και μία που έχετε το θράσος να αυτοαποκαλείστε «Αριστεροί». Εσείς είστε οι χειρότεροι όλων. «Τ’ ακούς πατέρα», φώναζε Γιωργάκης. Τ’ ακούς Γιωργάκη ή να σου το γράψω στην μητρική σου γλώσσα: «Fuck off». Τώρα το κατάλαβες;
Όσο για σας, θεωρητικοί του κώλου, που κρύβεστε πίσω από το ΚΚΕ και από τον ΣΥΝ, εσείς και να σας πω να πάτε να γανωθείτε, θα μου αρχίσετε τις θεωρίες περί καπιταλιστικού συστήματος, που για σας, πιθανόν να υπηρέτησε ο Θεόδωρος Τενέζος. Γιατί ακόμη δεν έχετε ξεχωρίσει ότι άλλο η τσουτσού και άλλο η βούρτσα. Γι’ αυτό κάντε την δουλειάς σας τουλάχιστον με την βούρτσα και αφήστε τον Λένιν να κοιμηθεί εν ειρήνη. Του τα πρήξατε του μακαρίτη!
Και εσείς πουλάκια μου του Αντιεξουσιαστικού αγώνα, που καιτε τράπεζες εις το όνομα του Βούτση (μη χέσω επαναστάτη), έχετε καταντήσει πιο γραφικοί και από τον «Αδωνις Γεωργιάδης». Άντε αγορίνες μου, βάλτε φωτιά εκεί που πρέπει. Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι ότι για να γίνεις επαναστάτης πρέπει να ξέρεις για ποιον κάνεις την Επανάσταση. Πέρα από τον εαυτούλη σας υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται Σύνολο.
Αφού έφθασα μέχρι εδώ, χρωστάω και ένα «Άντε γανωθείτε» σε όλους τους δημοσιογράφους όλων των Μέσων. Από τους πανελίστες μέχρι αυτούς που γράφουν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Πόσες αναλύσεις στα Δελτία Τύπου Κομμάτων θα κάνετε ακόμα κοκότες του Συστήματος; Τουλάχιστον θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί οι περισσότεροι για το «πνίξιμο» του θέματος «Θεόδωρος Τενέζος». Επειδή δεν έχετε καρύδια ούτε το όνομά του να γράψετε, άντε γανωθείτε κι εσείς και τα αφεντικά σας.
Να πάω να γανωθώ κι εγώ. Που συγκινούμε με τον Θεόδωρο Τενέζο, που παρακολουθώ on line τον θάνατό του και όταν βαριέμαι να τον βλέπω να κάθεται ακούνητος για ώρες σε εκείνη την καρέκλα, αλλάζω σελίδα για να βρω κάτι πιο ενδιαφέρον, γνωρίζοντας ότι τα άντερα να κάνω αυτό που αυτός έκανε, δυστυχώς δεν τα έχω.
Άντε γανώσου Εαυτούλη μου.

simplemanposts

Επεισόδια στην Λάρισα

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Βαγγέλη Πάλλη που έγινε νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, η αστυνομία επιτέθηκε χρησιμοποιώντας χημικά και ρίχνοντας ξύλο. Οι συγκεντρωμένοι έφυγαν από το σημείο και ορισμένοι από αυτούς βρήκαν καταφύγιο στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής. Αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένοι... μέσα, με τα ΜΑΤ απέξω. Έχουν γίνει 8-9 προσαγωγές από τη συγκέντρωση και τους γύρω δρόμους. 2 κοπέλες είναι στο νοσοκομείο. Δικηγόροι είν! αι στο σημείο, ενώ εισαγγελέας πηγαίνει εκεί για να κρίνει για ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ. Ο Βαγγέλης Πάλλης δικαζόταν σήμερα για "στάση" στις φυλακές Τρικάλων πριν αρκετό καιρό."

troktiko

Η μηχανή αναζήτησης Truveo ξεχωρίζει γιατί «Ψαρεύει» βίντεο από όλο το Διαδίκτυο


«Ψαρεύει» βίντεο από όλο το Διαδίκτυο

Καθώς τα βίντεο πέφτουν βροχή στον Ιστό (κατά εκατοντάδες χιλιάδες ημερησίως), πλημμυρίζοντας τις ψηφιακές δεξαμενές (YouTube, Vimeo κ.ά.) με δισεκατομμύρια κλιπ, εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης (όπως οι Blinkx.com, CastTV.com, Mefeedia.com κ.ά.), έρχονται να βάλουν τα πράγματα σε τάξη «σαρώνοντας» από άκρη σε άκρη το οπτικοακουστικό τοπίο και καθιστώντας τα περιεχόμενά του εύκολα αναζητήσιμα.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των εν λόγω υπηρεσιών κατέχει η Truveo (www.truveo. com), η «αναλυτικότερη, εγκυρότερη και πλέον ενημερωμένη μηχανή αναζήτησης βίντεο στον Παγκόσμιο Ιστό», κατά τα λεγόμενα των δημιουργών της.

Με περισσότερα από 351 εκατ. κλιπ «αλιευμένα» από χιλιάδες διαφορετικές ιντερνετικές πηγές (μεταξύ αυτών λαοφιλείς διαδικτυακοί προορισμοί όπως οι YouTube, MySpace κ.ά.) να φιγουράρουν κατηγοριοποιημένα στους καταλόγους της, η Truveo έχει δικαιωματικά κάθε λόγο να καυχιέται.

To ντεμπούτο
Συνδυασμός των λέξεων trouver («βρίσκω/ανακαλύπτω» στα γαλλικά) και video («βλέπω» στα λατινικά), η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες του Διαδικτύου να εντοπίζουν (στις αχανείς ψηφιακές εκτάσεις) και εν συνεχεία να βλέπουν τα streaming βίντεο της αρεσκείας τους.

Συστάθηκε το 2004, έκανε το ντεμπούτο της στον Ιστό το 2005 και εξαγοράστηκε από την AOL τον Ιανουάριο του 2006 για να φτάσει εν έτει 2009 να δέχεται περισσότερους από 75 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.

Επί του παρόντος, η Truveo (η οποία «ομιλεί» 16 γλώσσες και «κυκλοφορεί» σε 18 «εθνικές» εκδόσεις) αντλεί υλικό από ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα πηγών (ευρύτερο από κάθε άλλη μηχανή βιντεο-αναζητήσεων).

Τα κλιπ εντάσσονται σε συνολικά 19 κατηγορίες (αθλητικά, ειδήσεις, μουσική, κινηματογράφος κ.ά.) και καθίστανται αναζητήσιμα βάσει ποικίλων κριτηρίων (κατηγορία, πηγή, λέξεις-κλειδιά, ημερομηνία, δημοφιλία σε Truveo και Twitter).

Αναφορικά με την ιεράρχηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, η Truveo φέρεται να δίνει προτεραιότητα σε όσα βίντεο είναι νόμιμα, επαγγελματικά και άρτι δημοσιευθέντα.

ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣΕΦΑΡΜΟΓΗΓΙΑ iPHONE

H Truveo δε σταματά να εμπλουτίζεται. Εχει λανσάρει τη δική της εφαρμογή για iPhone (www.truveo.com/iphone), καθώς και ποικίλα «εργαλεία» (http://developer.truveo.com ) ικανά να ελευθερώσουν τα χέρια όσων επιθυμούν να διανθίσουν τις ιστοσελίδες ή τα blogs τους με οπτικοακουστικό υλικό και να προωθήσουν τις δικές τους βιντεο-δημιουργίες. Παράλληλα, η Truveo εκτελεί βιντεο-αναζητήσεις για λογαριασμό εκατοντάδων άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών.

Με ευρετήριο 300 εκατομμυρίων βιντεοκλίπ

Υπακούοντας στις επιταγές της Web 2.0 εποχής, επιτρέπει στους κυβερνοναύτες να εξατομικεύουν τις βιντεο-περιπλανήσεις τους, βαθμολογώντας τα κλιπ, συντάσσοντας λίστες με αγαπημένα και αποκτώντας τα δικά τους προφίλ στον χώρο της. Ως μηχανή αναζήτησης που είναι, η Truveo δεν έχει δικά της «περιουσιακά στοιχεία» αλλά παραπέμπει, μέσω υπερσυνδέσμων, στα οπτικοακουστικά «υπάρχοντα» άλλων, τρίτων μερών (third parties).

Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα εν λόγω τρίτα μέρη το επιτρέπουν, η υπηρεσία ενσωματώνει τα κλιπ στον χώρο της επιτρέποντας στους χρήστες να τα απολαμβάνουν εκεί, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να επισκεφθούν την ίδια την πηγή.

Σε αντίθεση, λοιπόν με τη βιντεοθήκη YouTube η search engine της οποίας βλέπει μόνο ό,τι υπάρχει στα «ράφια» της, η Truveo στέλνει τους «ανιχνευτές» της (web crawlers) έξω στον κυβερνοχώρο, να «ψαρεύουν» βίντεο απ όλο το ψηφιακό βασίλειο. «Οι δικοί μας crawlers είναι οι καλύτεροι στην αγορά, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να συντάσσουμε ένα ευρετήριο 300 εκατ. και πλέον βίντεο, καθώς και να προλαβαίνουμε τα εκατοντάδες χιλιάδες νέα κλιπ που ανεβαίνουν καθημερινά στον Ιστό», τονίζει ο πρόεδρος της υπηρεσίας, Πίτερ Κοκς.

Επιλογές
Η υπηρεσία δεν περιμένει τον χρήστη να πληκτρολογήσει πλήρως ολόκληρο το αντικείμενο της αναζήτησής του για να του απαριθμήσει επιλογές. Αντιθέτως, το πράττει αυτόματα, καθώς αυτός γράφει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
ethnos

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ WIND ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...


Σε νέα απόλυση εργαζόμενου προχώρησε χτες η WIND στη Θεσσαλονίκη, με το πρόσχημα ότι είχε χαμηλή «αξιολόγηση». Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν μία βδομάδα είχε απολύσει και άλλη εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, που δούλευε δέκα χρόνια. Και πάλι το πρόσχημα για την απόλυση ήταν η «αξιολόγηση». Το επιχειρησιακό σωματείο έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας για την προηγούμενη απόλυση.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ...

prezatv

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

Αναζητείται δότης μυελού των οστών για άρρωστο 4χρονο κοριτσάκι



"Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πάσχει από λευχαιμία (η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη) και θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση τον Μάιο στο Αγίας Σοφίας... έως τότε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου" (alexiou_mrn@yahoo.com) .

«Αιώνιος» πρωταθλητής


Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια και 37η στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φετινής Σούπερ Λίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» «κλείδωσαν» και μαθηματικά έναν τίτλο που ουσιαστικά είχαν κατακτήσει από τον... Ιανουάριο! Το 3-2 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (έκτη σερί νίκη στην πλατεία) και η απώλεια βαθμού του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη (1-1 με τον Αστέρα) έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή.

Με 4-4-2 και οι δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να παίζει στην κορυφή με τους Ρεκόμπα και Άντερσον και τον Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά δύο επιθετικούς, Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου. Ντιόγο και Λέτο ήταν τιμωρημένοι και εκτός αποστολής, ενώ ο Ισπανός θέλησε να ξεκουράσει τον Γκαλέτι.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και εκατέρωθεν ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Όσκαρ στο 7΄. Για τον Πανιώνιο, Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ έκαναν όλη τη δουλειά, αλλά ο Νικοπολίδης δεν ανησύχησε στο πρώτο μισάωρο. Σε αυτό το διάστημα βέβαια, ο Ολυμπιακός βρήκε «τρύπα» στην άμυνα του Πανιωνίου και προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Ντάρμπισαϊρ. Ο Μπέλιτς, μετά το γκολ, ήταν σε σωστές θέσεις όποτε χρειάστηκε και ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι και μάλιστα, πριν το φινάλε του ημιχρόνου έφτασε στην ισοφάριση με τον Λουρένσο, που «χτύπησε» στην προβληματική και πάλι «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, κι ενώ από το 36΄ έχει αποχωρήσει τραυματίας ο Όσκαρ, ο Νικοπολίδης έμεινε στα αποδυτήρια (τράβηγμα στο δεξιό προσαγωγό) και τη θέση του πήρε ο Κόβατς. Μάλιστα, έμελε να δεχτεί γκολ στην πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου, όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σουτ του Ρεκόμπα και ο Άντερσον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Πανιώνιος λοιπόν, πήρε κεφάλι στο σκορ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στη συνέχεια έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, που το εκμεταλλεύτηκε, αυξάνοντας την πίεση του, με τον Βαλβέρδε να ρίχνει στο ματς και τον Μπελούτσι και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα τυ.

Το 2-2 έγινε στο 61΄ με τον Τζόρτζεβιτς να είναι τυχερός (αυτογκόλ Μανιάτη) και το ματς κυλούσε πλέον σε «ερυθρόλευκους» ρυθμούς. Λίγα λεπτά μετά, ο Αστέρας ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (1-1) και οι «ερυθρόλυεκοι» ήξεραν πως με νίκη στη Νέα Σμύρνη κατακτούσαν το πρωτάθλημα! Ο Πανιώνιος φαινόταν κουρασμένος, ο Ολυμπιακός ανεβασμένος και το 3-2 δεν άργησε να έρθει. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το γκολ του Ντουντού στο 72΄, που σφράγισε τον τίτλο. Μάλιστα, οι πρωταθλητές έφτασαν κοντά σε δύο ακόμα γκολ, ενώ ο Λάτκα, στο 88΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει... φρένο στους «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς. Αυτό όμως, δεν έγινε, και ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ελλάδας!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄:
Εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το δυνατό του σουτ κατέληξε άουτ
7΄: Λάθος του Μανιάτι, ο Όσκαρ κέρδισε την μπάλα και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε εντυπωσιακά
15΄: Ατομική ενέργεια του Εστογιανόφ που μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ
22΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Ντουντού μέσα από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε, ο Ντάρμπισαϊρ (από θέση οφσάιντ) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 1-0
26΄: Σουτ του Ντουντού λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς μπλόκαρε την μπάλα
27΄: Ξαφνικό σουτ του Ρεκόμπα αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη
30΄: Φαλτσαριστό σουτ του Ρεκόμπα, η μπάλα έφυγε άουτ
37΄: Μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς
42΄: Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Ντάρμπισαϊρ έπιασε την κέφαλιά, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ
45΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μανιάτη, ο Λουρένσο έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 1-1
51΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Ρεκόμπα, ο Κόβατς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Άντερσον με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, 2-1
54΄: Δυνατό σουτ του Γκαλέτι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
55΄: Σουτ του Γκαλέτι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς
61΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Τζόρτζεβιτς από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μανιάτη, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Πανιωνίου, 2-2
65΄: Σουτ του Εστογιανόφ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
66΄: Σουτ από τον Γκαλέτι, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλιτς
69΄: Ο Ρεκόμπα βγάζει τον Εστογιανόφ απέναντι από τον Κόβατς που πρόλαβε και απομάκρυνε
70΄: Σουτ του Ντουντού έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ
72΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά ο Ντουντού κατέβασε την μπάλα στη μικρή περιοχή και σούταρε για το 3-2
77΄: Εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς από δεξιά, κεφαλιά του Ντουντού πάνω από τα δοκάρια του Μπέλιτς
82΄: Σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, ο Ντάρμπισαϊρ την εξ΄επαφής κεφαλιά, εντυπωσιακή απόκρουση του Μπέλιτς
88: Κάθετη πάσα του Ρεκόμπα στον Λάτκα που στο τετ α τετ με τον Κόβατς σούταρε άουτ

ΣΚΟΡΕΡ: 45΄ Λουρένσο, 51΄ Άντερσον - 22΄ Ντάρμπισαϊρ, 61΄ αυτ. Μανιάτης, 72΄ Ντουντού
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33΄ Λουρένσο, 71΄ Μαϊστόροβιτς, 77΄ Τζαβέλλας - 14΄ Ντάρμπισαϊρ, 43΄ Τζόρτζεβιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Άντερσον, Μάκος, Εστογιανόφ, Κοντοές (83΄ Μπάρκογλου), Νικολάου (56΄ Μαϊστόροβιτς), Τζαβέλλας, Λουρένσο (66΄ Σκούφαλης)
ΟΛΥΜΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46΄ Κόβατς), Πατσατζόγλου (58΄ Μπελούτσι), Ντομί, Όσκαρ (36΄ Γκαλέτι), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοβ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισιρ, Μητρογλου, Τοροσίδης

Τα ευχαριστώ του Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγύρισε έξαλλα, ίσως για πρώτη φορά φέτος, τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη και δικαίως, αφού οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν πρωταθλητές. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός τεχνικός, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα, ευχαρίστησε τους πάντες.

«Είναι το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα μου, δεν το έχω σκεφτεί που θα το αφιερώσω, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες γι αυτό που κατάφεραν, το αξίζουν γι αυτή την προσπάθεια. Φαινόταν να είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν ήταν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, και γενικά όσους δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, προφανώς και τον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε, και φυσικά τον κόσμο του Ολυμπιακού, τους Πειραιώτες και τους μη Πειραιώτες», ανέφερε σχετικά.

Από την άλλη, ο Γιώτης Σταματόπουλος σχολίασε: «Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα αντικανονικό γκολ, παρόλα αυτά δεν χάσαμε τον προσανατολισμό μας και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε,. Μετά την ισοφάριση ήμασταν άτυχοι, αφού εκεί που είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Εστογιανόφ, έγινε το 3-2, κάτι που δεν το αξίζαμε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και ο Ολυμπιακός τιμωρεί με τον σκληρότερο τρόπο. Παρόλα αυτά είχαμε την ευκαιρία για το 3-3. Μπράβο στα παιδιά, και στον κόσμο για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα».

goalday

Αυτο θα πει τύχη

Tην περασμένη νύχτα είδα έναν εφιάλτη. Έναν τρομακτικό εφιάλτη. Σηκώθηκα λέει απ'το κρεβάτι κοιτάχτηκα στο καθρέφτη κι αντελήφθην ότι είχα γίνει μαύρος.

Για να είμαι πιο ακριβής, όχι μαύρος, αράπης που είναι πολύ χειρότερο.
Έβαλα το χέρι στην τσέπη αναζητώντας το διαβατήριό μου για να διαπιστώσω
αν και η φωτογραφία με δείχνει μαύρο και ανακαλύπτω ότι εκτός από μαύρος είμαι και
Εβραίος.
Δεν είναι δυνατό, μονολόγησα, και κάθησα
απαρηγόρητος σε μια καρέκλα. Θεέ μου,είναι μια καρέκλα με ροδάκια, μια
καρέκλα αναπηρική που σημαίνει ότι εκτός
από μαύρος και Εβραίος, είμαι και ανάπηρος. Τι κακοτυχία που με
βρήκε!
"Δεν είναι δυνατό", μονολόγησα,
"εγώ να είμαι μαύρος, Εβραίος και ανάπηρος".
"Κι όμως" ακούω να φωνάζει κάποιος πίσω μου με μια θηλυπρεπή ανδρική φωνή.

Είναι λέει το αγόρι μου. Χριστέ μου,
είμαι κι ομοφυλόφιλος;;;;;;;; Τέλος πάντων, μικρό το κακό εφ' όσον κάνουμε
σίγουρο σεξ, ξέρετε τα περί έιτζ κι έτσι.

"Εσύ χρυσό μου έχεις τη σύριγγα;"τον ακούω να μου λέει. Ω Θεέ μου εκτός από
μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος κι ομοφυλόφιλος είμαι και ναρκομανής! Κοιτάζω μπροστά
μου κάτι ιατρικές εξετάσεις. Είμαι λέει ορο-θετικός. Αν
είναι δυνατό!Ω Θεέ μου εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, και
ναρκομανής είμαι κι ορο-θετικός!
Απελπισμένος αρχίζω να ουρλιάζω να κλαίω, να τραβάω τα μαλλιά.
Όχι!!!!!!!! Είμαι φαλακρός! Δεν έχω τρίχα στο κεφάλι μου... Χτυπάει το τηλέφωνο.

Είναι ο αδελφός μου: "βρε αρχιρεμάλι,από τότε που τα τίναξαν ο μπαμπάς κι η μαμά στην εθνική δεν κάνεις τίποτα άλλο απ'το να παίρνεις ναρκωτικά και κάθεσαι και βαράς μύγες απ'το πρωί ως το βράδυ. Aντε βρες μια δουλειά γιατί από μένα δεν έχει φράγκο".

Ω Θεέ μου. Είμαι κι άνεργος. Εκτός από μαύρος,Εβραίος,ανάπηρος,ομοφυλόφιλος,ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός κι ορφανός είμαι κι άνεργος!

Πάω να του εξηγήσω πως είναι δύσκολο να βρει δουλειά ένας μαύρος, Εβραίος,ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής,οροθετικός, φαλακρός, ορφανός και άνεργος αλλά δεν τα καταφέρνω γιατί εκτός απ'όλα αυτά είμαι και μουγκός.

Απελπισμένος και κλαίγοντας με λυγμούς κλείνω το τηλέφωνο με το ένα και μοναδικό χέρι που διαθέτω. Πλησιάζω στο παραθυράκι του τροχόσπιτου μου και βλέπω μια αλάνα γεμάτη τσαντίρια. Νοιώθω μια γροθιά στο βηματοδότη μου: μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος,ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός,
φαλακρός, ορφανός, άνεργος, κουλός,
καρδιοπαθής μέχρι και γύφτος.

Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο τροχόσπιτο
το αγόρι μου. "Αγάπη μου, σου έχω μια ευχάριστη είδηση, πήρατε το
πρωτάθλημα!".

Όχι ρεεεε πούστη όχι και γαύρος !

fotis

Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου

Πηγή: egersis

Η επαίτιος του Εθνικού ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους κατακτητές πλησιάζει. Μέσα από κείμενα και βίντεο θα θυμηθούμε και πάλι τους ήρωες και τα γεγονότα της Επανάστασης. Για τους αγέννητους, τους νεκρούς αλλά και για τους Έλληνες που καλούμαστε να παραμείνουμε ζωντανοί στις επάλξεις διαφυλάσοντας τη κληρονομιά των προγόνων μας. Η Επανάσταση δεν τελείωσε το 1930. Συνεχίστηκε με το Μακεδονικό Αγωνα, τη Κρητική Επανάσταση, τους Βαλκανικούς του 1912-13, το Βορειοηπειρωτικό Αγώνα το 1914 , το Ποντιακό αλλά και το Θρακιώτικο αντάρτικο και το Μικρασιατικό Έπος το 1921 .Οι στρατιώτες το 1940 είχαν ως πρότυπα τους Ήρωες του 1821. Τελευταίοι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ στη Κύπρο άξιοι συνεχιστές των προγόνων τους έγραψαν νέες σελίδες δόξας.

Σήμερα είμαστε σε θέση όχι μόνο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά να παλέψουμε όπως οι παππούδες μας για τη λευτεριά στα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη; Όχι αν δεν πολλαπλασιαστούν οι Έλληνες που αντιστέκονται ενάντια σε όλλους αυτούς που τους θέλουν μέτριους, ψόφιους, κοιμισμένους, κακομοιριασμένους με το κεφάλι χαμηλά να προσκυνάνανε το θεό του χρήματος σκεφτόμενοι αποκλειστικά το άδειο εγώ τους.

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ. ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ο Βενεδικτος XVI ηταν Ναζιστης.


Joseph Ratzinger (Παπας Βενεδικτος XVI). Συμμετηχε σε όλα τα σεμιναρια στην Νεολαία του Χίτλερ. Το 1943, ηταν στο σεμινάριο για την εξυπηρέτηση της άμυνας, και για την προστασία του εργοστασίου της BMW στο Traunstein. Εδώ βλέπουμε τον φοράει το ενιαίο της στρατιωτικής μονάδας antiaérea.Το επόμενο έτος, 1944, προσλαμβάνετε για την πραγματοποίηση άμυνας στην αυστριακή Λεγεώνα.Την άνοιξη του 1945, επιστρέφει στην πόλη της Traunstein, όπου οι Αμερικανοί Rioja Rioja τον ειχαν σταματήσει και κρατήσει ως αιχμάλωτο πολέμου στην κατασκήνωση κοντά στο Ulm.Αυτα οσον αφορα τον αντιπροσωπο του θεου στη γη.

paratolmo

ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!!




Ενόψει της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου επιβάλλεται όλοι οι Έλληνες να υψώσουμε από σήμερα κιόλας τις σημαίες μας. Όλοι πρέπει να τοποθετήσουμε τις γαλανόλευκες στους εξώστες των σπιτιών μας, στα μπαλκόνια μας, στα καταστήματα μας και σ΄οποιονδήποτε χώρο έχουμε.
ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan