1. ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Πρώτο στην λίστα και όχι αδίκως είναι το καρπούζι. Το καρπούζι θεωρείται από τα πιο δροσιστικά φρούτα. Ξεδιψά, αναζωογονεί και αποτοξινώνει τον οργανισμό και αυτό επειδή αποτελείται κατά 95% από νερό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως η C, B1 , B6 και Α. Ακόμη είναι μια καλή πηγή λυκοπένιου, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου. Το ποτάσιο, επίσης, που περιέχει βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της εφίδρωσης. Όμως, το μεγαλύτερο προσόν του καρπουζιού είναι ότι καθαρίζει τα νεφρά από τις πέτρες...