Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Στο σφυρί δεκάδες ακίνητα στα Τρίκαλα


Κατά 55% αυξημένες εμφανίζονται οι κατασχέσεις ακινήτων το 2008 σε σχέση με πέρυσι στο Δήμο Τρικκαίων και στην επαρχία Τρικάλων, καθώς αυξάνουν τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και οι τράπεζες προχωρούν σε εκπλειστηριασμούς των ακινήτων ή σε δέσμευσή τους. Μέχρι στιγμής και ενώ δεν έχει λήξει το 2008 έχουν κατασχεθεί 217 ακίνητα, τη στιγμή που το 2006 ο αριθμός των κατασχέσεων ήταν 98 και δύο χρόνια πριν 176. Το πρόβλημα δείχνει ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι.. ο αριθμός των δηλώσεων συνέχισης πλειστηριασμών φέτος έχει ανέλθει στις 61 από τις περσινές 21 και ενώ το 2006 ήταν 52. Την ίδια στιγμή οι αναγγελίες πλειστηριασμών αγγίζουν μέχρι σήμερα τις 91, έναντι των 43 που ήταν πέρυσι και των 52 του 2006. Η κρίση δεν φαίνεται λοιπόν να είναι ένα απλά μια ορολογία για τον προσδιορισμό της οικονομικής κατάστασης που διέπει τον τελευταίο καιρό τα νοικοκυριά, αλλά μια πραγματικότητα που σε πολλές περιπτώσεις κλείνει σπίτια.
Στον αέρα οι κόποι μιας ζωής
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή αντιπρόσωπο του συλλόγου δικαστικών επιμελητών πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Κόποι μιας ζωής χάνονται μπροστά στην αδυναμία να πληρωθούν τα δάνεια και οι οφειλές προς τραπεζικά κυρίως ιδρύματα. «Έχουμε δει ανθρώπους να καταστρέφονται. Κάποιοι κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους ξανά κάποιοι άλλοι όμως όχι. Πλέον ο κόσμος καλό θα είναι να είναι πιο συγκρατημένος. Μέχρι σήμερα η λύση του δανείου ήταν πιο εύκολη, πλέον όμως η κρίση δεν αφήνει περιθώρια» μας λέει ο κ. Αλεξανδρής ο οποίος καθημερινά έρχεται σε επαφή με δεκάδες συμπολίτες μας ανακοινώνοντάς τους ότι η περιουσία τους βγαίνει στο σφυρί. Πολλοί είναι και οι εγγυητές που πολλές φορές βλέπουν τα ακίνητά τους να κατάσχονται γιατί οι δανειολήπτες για τους οποίους εγγυήθηκαν τελικά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.
Πέρα από τα ακίνητα όμως αυξημένα αν και σε χαμηλά επίπεδα εμφανίζονται οι κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων όπως είναι τα αυτοκίνητα. Όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής «Μπορεί σαν επαρχιακή πόλη να έχουμε λιγότερες κατασχέσεις αυτοκινήτων αλλά σίγουρα είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Πλειστηριασμοί: Η σκληρή πλευρά της κρίσης
Βρεθήκαμε απόγευμα Τετάρτης στο ειρηνοδικείο όπου πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η αίθουσα άδεια μιας και κανένας πλειοδότης δεν βρέθηκε να «χτυπήσει» τους δύο πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί. Η εικόνα αυτή όπως μας είπαν οι δύο συμβολαιογράφοι που διεκπεραιώνουν τη διαδικασία επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό. Όπως μας είπε η συμβολαιογράφος κα Νίκη Τζεφρίου «Πλέον λόγω της έλλειψης ρευστού λίγοι είναι οι πλειοδότες που ανεβαίνουν τα σκαλιά του ειρηνοδικείου παρά το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί αυξήθηκαν. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον πλέον αφού η κρίση χτυπά τις τσέπες όλων». Το ευτυχές είναι ότι με το νέο κανονισμό η πρώτη στέγη κατοικίας δεν μπορεί να κατασχεθεί, όμως επισημαίνεται ότι εφόσον ο οφειλέτης πληροφορηθεί επίσημα ότι ο πιστωτής σκοπεύει να προχωρήσει σε κατάσχεση θα πρέπει να απευθυνθεί σε δικηγόρο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανακοπής της διαδικασίας αυτής. Από εκεί και πέρα όμως οι κανονισμοί που τέθηκαν για να προστατεύουν το δανειολήπτη είναι ελλιπείς σύμφωνα με τον έτερο συμβολαιογράφο κ. Δημήτρη Μπουρνάζο, «Κατά τη γνώμη μου έχουν γίνει λάθη. Μια και ο νέος κανονισμός μπορεί να προστατεύει τους δανειολήπτες εμφανίζει όμως πολλά κενά σε ότι αφορά στον ορισμό των αντικειμενικών αξιών. Πλέον η τιμή έναρξης του πλειστηριασμού είναι το ελάχιστο η αντικειμενική αξία του ακινήτου, όμως πάσχουμε στον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας μιας και αυτό γίνεται από τους δικαστικούς επιμελητές μέσω ενός προγράμματος πάνω στο οποίο δεν έχουν εκπαιδευτεί. Επιπροσθέτως οι συμβολαιογράφοι καλούμαστε να σφραγίσουμε ως έγκυρες τις αντικειμενικές αξίες ενώ δεν έχουμε σαφή εικόνα για τα ακίνητα και τη στιγμή που ενδεχομένως το δικαίωμα της επικύρωσης να το έχουν μόνο υπηρεσίες όπως η εφορία».
Ποιος έχει την ευθύνη;
Εν μέσω της κρίσης διαπιστώνουμε ότι οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να πείσουν για το αλληλέγγυο πρόσωπό τους τονίζοντας τα εχέγγυα στοιχεία τους. Από την άλλη όμως οι ίδιες οι τράπεζες πριν από την όξυνση της κρίσης έδιναν ανεξαιρέτως δάνεια ακόμη και σε αυτούς που η οικονομική τους κατάσταση δεν συνηγορούσε στην έγκυρη αποπληρωμή των οφειλών. Η επισήμανση του κ. Μπουρνάζου είναι χαρακτηριστική, «υπήρχε περίπτωση που ένα ακίνητο το διεκδικούσαν δέκα τράπεζες. Ο οφειλέτης είχε πήρα δέκα δάνεια από δέκα διαφορετικές τράπεζες και κανείς δεν του είπε όχι. Μετά ζητούσαν το σπίτι του».

www.e-erevna.gr

Τετρακόσιες δεκαπέντε (415) θέσεις τακτικού προσωπικού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10Κ/2008ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 10K/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων δεκαπέντε (415) θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.
Οι θέσεις ανά Νομαρχία, φορέα και κλάδο/ειδικότητα της ως άνω προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. 20/11/2008 18:05
Συνοδευτικό αρχείο
Πίνακας Θέσεων

www.grizaniotis.blogspot.com

Ο "Πρίγκιπας" επέστρεψε !!


Απανταχού ΑΕΚτζίδες που βρίζατε τον Δώνη, τί έχετε να πείτε τώρα που ανέλαβε ο Ντούσαν ;;

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως θα και πάλι επιστρέψει Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς ήρθε σε καταρχήν προφορική συμφωνία με στελέχη της ΠΑΕ και το μόνο που μένει είναι να "πέσουν" και οι υπογραφές, ενώ Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος είχε ακουστεί έντονα για το τεχνικό team της ΑΕΚ πριν αυτή κλείσει με το Ντούσκο, ήρθε σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδος...

Στις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης τέλειωσε η σύσκεψη που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία, με τους Δημήτρη Μπουρουτζίκα, Στέλιο Μανωλά, Χριστόφορο (Μπλένταρ) Κόλα, Αντώνη Κέζο και τον Λάκη Νικολάου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά την έξοδό του από το εστιατόριο δεν θέλησε να κάνει εκτενείς δηλώσεις πριν η συμφωνία σφραγιστεί με υπογραφές. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου απάντησε: "Τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα", ενώ στην ερώτηση αν είναι έτοιμος για την επιστροφή είπε: "Μη με ρωτάτε...". Μισή ώρα νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το εστιατόριο ο Στέλιος Μανωλάς ο οποίος υποστήριξε: "Την Πέμπτη (σήμερα) αναμένεται να τελειώσει το θέμα Μπάγεβιτς. Έγινε μια συνάντηση σε θετικό κλίμα. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για τις εγγυήσεις που με ρωτάτε", απάντησε σε ερώτηση σχετική με τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχει ζητήσει και λάβει ο Μπάγεβιτς. Υπογραφές, δουλειά και ενότητα. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για την μεγάλη επιστροφή. Στις 4 σήμερα το απόγευμα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ντυθεί ξανά στα "κιτρινόμαυρα" και το απόγευμα θα κάνει την πρώτη προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Πρώτα ο Θεός... "Να υπογράψουμε πρώτα ... Και μετά δουλειά και ενότητα" δήλωσε ο Στέλιος Μανωλάς.

Ο Ντούσκο θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και τα σενάρια που αναπτύχθηκαν ότι από πλευράς ΑΕΚ θα βάλει υπογραφή ο Νικολαίδης δεν έχουν καμία βάση και επί της ουσίας καμία σημασία. Δικαίωμα υπογραφής έχει και ο διευθύνων σύμβουλος και άρα αν δεν θέλει να... στεναχωρηθεί ο Ντέμης δεν υπογράφει. Ο Νικολαΐδης αναμένεται να παραιτηθεί (από την θέση του προέδρου) την προσεχή Δευτέρα και εκτός απροόπτου θα τον διαδεχτεί ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς που τελικώς φτάνει την Κυριακή στην Αθήνα.

Η αντίδραση της Original εξακολουθεί να είναι σφοδρή και εκδηλώνεται κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα της με κείμενα και φωτογραφίες. Κάποιοι από τους οργανωμένους το προχώρησαν περισσότερο, έκαναν μια βόλτα ως τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και έγραψαν συνθήματα για τον «προδότη» Μπάγεβιτς. Προβληματισμός υπάρχει και στην αρχική ομάδα των μετόχων Νικολαίδη, αλλά ουδείς μικρομέτοχος μπορεί να πάει κόντρα σε μια επιλογή που έγινε με τις ευλογίες Νοτιά. Μια επιλογή για την οποία έκαναν δυο ραντεβού οι Κανελλόπουλος, Κούλης, ενώ στο πρώτο ήταν παρών και ο Παππάς. Συν τοις άλλοις στη βασική ομάδα των μετόχων υπάρχουν και άλλοι ένθερμοι υποστηρικτές της λύσης Μπάγεβιτς (Γκούμας, Χατζηιωάννου, Αθήνης).

Αν οι μέτοχοι κάνουν πίσω και φοβηθούν να σφραγίσουν με υπογραφές την προφορική συμφωνία με τον Μπάγεβιτς τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί. Δεν μπορείς να τον καλείς σε διαπραγματεύσεις, να συμφωνείς μαζί του και μετά να κάνεις πίσω, τόνισε άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του Μπάγεβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δώνης είχε αφήσει έκθεση για την ομάδα στον Αντώνη Κέζο ο οποίος την παρέδωσε την Τετάρτη στον Μπάγεβιτς. Το μεγάλο πρόβλημα από τον Μπάγεβιτς και τους συνεργάτες του εντοπίζεται στην έλλειψη κορμού με προσωπικότητες. Όπως ήταν δηλαδή πέρσι δομημένη η ΑΕΚ με Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Ζήκο και Ριβάλντο.

Με την ομάδα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο το Σάββατο δεν θα ταξιδέψει ο Λάκης Νικολάου που θα βρίσκεται σε ιατρικό συνέδριο στην Ιταλία. Πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα αναλάβει και ο Στυλιανόπουλος.

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan