Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Σεξ ή Διαδίκτυο; Πόσο εξαρτημένος είσαι;

Σχεδόν οι μισές γυναίκες που ερωτήθηκαν για λογαριασμό της εταιρείας Intel απάντησαν ότι είναι διατεθειμένες να απέχουν από το σεξ για δύο εβδομάδες παρά να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ενώ το 46% των γυναικών επέλεξαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, μόνον το 30% των ανδρών που ερωτήθηκαν επέλεξαν την εγκράτεια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας, στην οποία πήραν μέρος 2,119 ενήλικες, φαίνεται ότι μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, ηλικίας από 18 έως και 34 χρόνων. Για τις γυναίκες, το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν την αποχή υπέρ του Διαδικτύου ανέβηκε στο 49%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 39%. Για τις γυναίκες ηλικίας 35 έως και 44 ετών, το νούμερο ανεβαίνει στο 52%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε διαδικτυακά, δείχνουν ότι ένα 30,5% των συμμετεχόντων θα απείχε από τη σεξουαλική δράση για ένα χρόνο, ενώ μόλις το 26,1% επέλεξε να απέχει από το διαδίκτυο για ένα χρόνο. Το 40% περίπου απάντησε ότι δεν ήθελε να θυσιάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τα παραπάνω νούμερα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της ευρύτερης έρευνας της εταιρείας Intel για να διαπιστωθεί η εξάρτηση των αμερικανών από το Διαδίκτυο. Αν και όχι τόσο σέξι αλλά εξίσου ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι το 87% των ερωτηθέντων απάντησε πως με το Διαδίκτυο εξοικονομεί χρήματα.
Συγκεκριμένα, το 84% δήλωσε ότι εξοικονομεί χρήματα με το να συγκρίνει τιμές online και να ψάχνει τις καλύτερες προσφορές, ενώ το 65% είπε ότι τους βοηθάει να βρουν εκπτωτικά κουπόνια και άλλες ειδικές προσφορές.
Αναφορικά με την τηλεόραση, η οποία εδώ και καιρό χάνει σε ποσοστά τηλεθέασης έναντι του διαδικτύου, η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων είναι διατεθειμένοι να απέχουν δύο εβδομάδες από την τηλεόραση έναντι μίας εβδομάδας αποχής από το διαδίκτυο.

Ολυμπιακός - Χέρτα !!

Αρχίζει σε λίγη ώρα η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Χέρτα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου UEFA. Ως είθισται, αρκετός είναι ο κόσμος που έχει φτάσει ήδη στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζεται να πάρει θέση στις εξέδρες για το κρίσιμο ματς. Παρά την πρωινή βροχή ο αγωνιστικός χώρος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.
Στις 20:05 οι παίκτες της Χέρτα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη βόλτα και αποδοκιμάστηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που έχουν ήδη πάρει θέση στο γήπεδο.
Ως συνήθως, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο πρώτος ερυθρόλευκος που πάτησε το χόρτο του Καραϊσκάκην και καταχειροκροτήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν την αποθέωση κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι ..

Νέο σοκ στη μαθητική κοινότητα. Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή της B' Λυκείου που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα. Βλήμα από πυροβόλο όπλο δείχνει η ακτινογραφία, σύμφωνα με τον πατέρα του τραυματία, για βολίδα αεροβόλου όπλου κάνει λόγο η αστυνομία.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ξαφνικά μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό... ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Πρόκεται για 16χρονο μαθητή β' Λυκείου, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου και γιο συνδικαλιστή. Οι συμμαθητές του 16χρονου αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα άκουσαν έναν ακόμη πυροβολισμό.
Ο πατέρας του μαθητή δήλωσε ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο. Πληροφορίες από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται ο 16χρονος επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή. Για βλήμα από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο και ο διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Π.Ευσταθίου. Ωστόσο, ο κ. Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βολίδα να προέρχεται από αεροβόλο όπλο, σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στο νοσοκομείο, πριν μπει στο χειρουργείο.

Σαν σήμερα





18 Δεκεμβρίου






το 1737... πεθαίνει ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής βιολιών Αντόνιο Στραντιβάρι.
το 1779... γεννιέται στο Λονδίνο ο Τζόζεφ Γκριμάλντι, κωμικός ηθοποιός και ακροβάτης.
το 1787... το Νιου Τζέρσεϊ επικυρώνει το Σύνταγμα των ΗΠΑ
το 1829... ιδρύεται από τον Καποδίστρια η πρώτη εκκλησιαστική σχολή στην Ελλάδα.
το 1865... γεννιέται ο Αρχιδούκας της Αυστρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος, διάδοχος του θρόνου. Η δολοφονία του στο Σεράγεβο στις 28 Ιουνίου 1914, έδωσε την αφορμή, που πυροδότησε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
το 1865... καταργείται ο θεσμός της δουλείας στην Αμερική, με την επικύρωση της 13ης τροπολογίας του Συντάγματος.
το 1870... γεννιέται ο συγγραφέας Έκτορ Χιου Μουνρό, ο οποίος έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο "Σάκι".
το 1876... αδιαφορεί για τα ελληνικά δίκαια η πρεσβευτική διάσκεψη που συνέρχεται στην Κωνσταντινούπολη. Η αποτυχία της Διάσκεψης θα οδηγήσει στον ρωσοτουρκικό πόλεμο...
το 1879... γεννιέται ο Ελβετός ζωγράφος Πολ Κλε.
το 1886... γεννιέται ο Τάι Κόμπ, Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ.
το 1890... γεννιέται ο Αμερικανός εφευρέτης και μηχανικός Έντουιν Άρμστρονγκ.
το 1901... απονέμονται τα πρώτα Νόμπελ στη Σουηδία. Οι βραβευθέντες είναι μεταξύ άλλων, ο Γερμανός Βίλχελμ Ρέντγκεν για την ανακάλυψη των Ακτίνων Χ, ο Γάλλος Σιλί Προυντόν για την ποίησή του, καθώς και ο Ερρίκο Ντινάν για την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού και ο Φρεντερίκ Πασί για την ίδρυση της Γαλλικής Εταιρίας των Φίλων της Ειρήνης.
το 1907... οργανώνεται συλλαλητήριο στην Ηλεία για το σταφιδικό ζήτημα.
το 1911... γεννιέται η δημοσιογράφος Ελένη Βλάχου.
το 1911... γεννιέται στις ΗΠΑ ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζιλ Ντασέν, σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη.
το 1912... ανακαλύπτεται από τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο Τααρλς Ντόσον, ο άνθρωπος του σπηλαίου Πιλτντάουν.
το 1913... γεννιέται ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Βίλι Μπραντ. Αναγκάστηκε σε παραίτηση το 1974, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο γραμματέας του ήταν κατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας. Το 1971 του απενεμήθη το Νόμπελ Ειρήνης για την περίφημη "Οστ Πολιτίκ" του, που πρέσβευε την προσέγγιση ανατολής και δύσης.
το 1916... τερματίζεται η μάχη του Βερντέν, πόλης δυτικά του Παρισιού, ανάμεσα σε γερμανικά και γαλλικά στρατεύματα. Η μάχη αυτή είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αφού κράτησε 10 μήνες, ενώ είχε πολλές ανθρώπινες απώλειες: 543.000 Γάλλοι και 434.000 Γερμανοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, που ανέδειξαν ως ήρωα τον Γάλλο στρατάρχη Πετέν.
το 1917... η αμερικανική Γερουσία εγκρίνει την ποτοαπαγόρευση.
το 1919... η Γερμανία εθνικοποιεί τον ηλεκτρισμό.
το 1920... γεννιέται στο Barnaul της Γερμανίας η υψίφωνος Rita Streich.
το 1923... με στρατιωτική απόφαση, εξορίζεται ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Β΄.
το 1929... η Βρετανία θεσπίζει ημερήσιο ωράριο εργασίας 7,5 ωρών για τους ανθρακωρύχους.
το 1939... ο αξιωματούχος του Ράιχ, Ρόμπερτ Λέι, υποστηρίζει ότι, η Γερμανία στοχεύει στον αφανισμό της Βρετανίας.
το 1940... στο Βερολίνο, εκπονούνται τα μυστικά σχέδια της ναζιστικής "Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα", που αναφέρονται στην εισβολή στη Ρωσία.
το 1941... τα γερμανικά στρατεύματα αρχίζουν να υποχωρούν από τη Βόρεια Αφρική.
το 1942... στη Γερμανία, ο Χίτλερ συναντιέται με τον Μουσολίνι και τον Πιέρ Λαβάλ.
το 1943... γεννιέται το μέλος του θρυλικού ροκ γκρουπ Ρόλινγκ Στόουνς, Κιθ Ρίτσαρντς.
το 1946... γεννιέται ο δημοφιλής Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.
το 1952... ο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον ανακοινώνει την αποχώρησή του από τα ρινγκ.
το 1955... γεννιέται στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ο Αμερικανός ηθοποιός Ρέι Λιόττα.
το 1956... απονέμεται για πρώτη φορά η "Χρυσή Μπάλα", το βραβείο του γαλλικού περιοδικού "France Football". Ο Στάνλεϋ Μάθιους επιλέγεται από ένα πάνελ 49 Ευρωπαίων δημοσιογράφων ποδοσφαίρου ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.
το 1957... ανοίγει ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
το 1958... εκτοξεύεται ο Σκορ, πρώτος πειραματικός δορυφόρος επικοινωνιών.
το 1963... γεννιέται ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Μπραντ Πιτ.
το 1963... ο Ρον Κλαρκ καταρρίπτει το ρεκόρ των 10χλμ στην Μελβούρνη με 28:15.6 το οποίο θα επανανακαταρρίψει στις 14/7/1965 με 27:39.4 στο Όσλο. Ένα χρόνο αργότερα, στη Στοκχόλμη στις 5/7/1966, θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ με 13:16.6. Ο Κλαρκ, που τελικά θα μείνει στην ιστορία του στίβου σαν άνθρωπος των ρεκόρ και όχι των μεταλλίων, θα περάσει μια περίοδο, όπου θα κυριαρχήσει στους πίνακες των 5 και 10χλμ χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει ποτέ χρυσό σε μεγάλη διοργάνωση.
το 1965... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Μπράντ Πιτ.
το 1968... κατεδαφίζεται το "ρολόι" του Πειραιά.
το 1969... καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.
το 1970... στη Νεβάδα των ΗΠΑ, διαρροή ατομικής ενέργειας αναγκάζει εκατοντάδες ανθρώπους να σπεύσουν σε μέρος ασφαλές.
το 1971... αποτυγχάνει η επανάσταση στην Πολωνία.
το 1971... πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών ο Μπόμπι Τζόουνς, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του γκολφ και θεμελιωτής του τουρνουά Masters.
το 1972... στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι, οι βομβαρδισμοί θα ξαναρχίσουν στο Βόρειο Βιετνάμ μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.
το 1974... η Ελλάδα σπάει μια παράδοση 40 χρόνων κερδίζοντας τη Βουλγαρία με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη με γκολ των Σταύρου Σαράφη και Αντώνη Αντωνιάδη.
το 1980... 18 είναι οι τραυματίες από την έκρηξη του εργοστασίου ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.
το 1980... πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ωαπό καρδιακή προσβολή ο πρώην πρωθυπουργός της ΕΣΣΔ Αλεξέι Κοσίγκιν. Ήταν πρόεδρος από το 1964 έως το 1980.
το 1980... το Βιετνάμ υιοθετεί Σύνταγμα.
το 1982... ολοκληρώνονται οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την επανεκλογή του Χαρίλαου Φλωράκη στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος και την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.
το 1989... εγκαινιάζεται με τη δωρεά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ο ανοικοδομημένος Πατριαρχικός Οίκος στο Φανάρι.
το 1991... η Ελλάδα γίνεται δεκτή στη Συμφωνία του Σένγκεν με το καθεστώς του παρατηρητή.
το 1991... ο Πρόεδρος Μπους απορρίπτει τη διανομή από το κράτος προφυλακτικών και συριγγών για την καταπολέμηση του AIDS, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις αξίες τους.
το 1992... η Γερμανία επικυρώνει τη συνθήκη του Μάαστριχτ.
το 1992... το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τους μαζικούς βιασμούς μουσουλμάνων γυναικών στα στρατόπεδα αιχμαλώτων της Βοσνίας.
το 1993... επίσημη άδεια επαναλειτουργίας δίδεται στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Κοζλοντούι, στη Βουλγαρία.
το 1994... μεσολαβητική αποστολή σε Βοσνία και Κροατία για το βοσνιακό ξεκινά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.
το 1994... σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή", σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του χρόνου έως τα μέσα Οκτωβρίου, στις συγκρούσεις μεταξύ τουρκικού στρατού και Κούρδων.
το 1994... το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.
το 1995... τη δυσαρέσκειά τους για τα χαμηλά, προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό, κονδύλια για την Παιδεία, εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές του Πάντειου Πανεπιστημίου και του ΕΜΠ.
το 1995... τη μετατροπή του ΟΓΑ σε κύριο φορέα ασφάλισης των αγροτών, εξαγγέλλει ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.
το 1996... το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει την Κύπρια Τιτίκα Λοϊζίδου στην προσφυγή της κατά της Τουρκίας, η οποία της απαγορεύει την ελεύθερη πρόσβαση στην ιδιόκτητη γη της στην κατεχόμενη Κερύνεια.
το 1997... στην Τουρκία, σύμφωνα με φιλοκουρδική εφημερίδα, ο ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι έτοιμος να υποβάλλει πρόταση εκεχειρίας στην Τουρκία.
το 2000... σπάνια επίδειξη "ευ αγωνίζεσθε" από τον Ιταλό επιθετικό της Γουέστ Χαμ Paolo di Canio στον αγώνα εναντίον της Έβερτον (1-1), όταν αντί να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα σταματάει τον αγώνα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο ίδιος παίκτης είχε εξοργίσει την φίλαθλη κοινή γνώμη της Βρετανίας, όταν διαμαρτυρόμενος έσπρωξε βάναυσα τον διαιτητή Alcock, ενέργεια που του στοίχισε ποινή 11 αγωνιστικών.

Χτύπα τον Μπους με το παπούτσι σου!!!


Έγινε και παιχνίδι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!
Το Παιχνίδι λέγεται Σοκ και Δέος ..

Μπες στη σελίδα http://www.sockandawe.com και χτύπα κι εσύ τον Μπους με το παπούτσι σου ..

Υπολογιστής θα δείχνει τα όνειρα μας

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ομάδα ερευνητών στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα του τμήματος των Εργαστηρίων Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης ATR, κατόρθωσε να δημιουργήσει μια τεχνολογία, η οποία, για πρώτη φορά στον κόσμο, επιτρέπει την επεξεργασία και την άμεση εμφάνιση εικόνων του νου σε μια οθόνη υπολογιστή.

Η έρευνα, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό "Neuron" (Νευρώνας), μπορεί να οδηγήσει κάποτε στην εμφάνιση σε μια οθόνη αυτών που οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους - συμπεριλαμβανομένων των ονείρων τους! Προς το παρόν, ωστόσο, οι Ιάπωνες ερευνητές έχουν καταφέρει να αναπαράγουν μόνο απλές εικόνες από τον εγκέφαλο.

Όπως αναφέρεται... σε ανακοίνωση του Τμήματος ATR «είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που έγινε εφικτό να απεικονιστεί τι σκέφτονται οι άνθρωποι, με βάση αποκλειστικά την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.. Eφαρμόζοντας αυτή την τεχνολογία, μπορεί να γίνει δυνατή η καταγραφή και αναπαραγωγή των υποκειμενικών εικόνων που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως όνειρα..».

Πώς έφτασαν έως εδώ…

Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν ένα αντικείμενο, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού αναγνωρίζει μια εικόνα, την οποία μετατρέπει σε ηλεκτρικά σήματα που στη συνέχεια μεταφέρονται στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου. Η επιστημονική ομάδα, υπό τον Γιουκιάσου Καμιτάνι, κατόρθωσε να συλλάβει αυτά τα σήματα και έπειτα να ανακατασκευάσει το περιεχόμενό τους, δηλαδή την εικόνα που αυτά τα σήματα μετέφεραν "κωδικοποιημένη". Σε πρώτο στάδιο οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές του πειράματος πάνω από 400 διαφορετικές ακίνητες εικόνες, προκειμένου να καταγράψουν τα εξατομικευμένα πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας. Στη συνέχεια, τους έδειξαν τα γράμματα της λέξης "νευρώνας" και, όταν οι εθελοντές τα σκέφτηκαν, οι επιστήμονες μπόρεσαν να τα αναγνωρίσουν από την εγκεφαλική δραστηριότητα και να τα εμφανίσουν στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Λογική.......άντε γειά.....


Μόλις γύρισα από το Παρίσι.. (του μυαλού σου)....
πολλές φορές η φαντασία είναι φτωχή........
τα λόγια, οι περιγραφές και τα γραπτά.. είναι απλά ένα τίποτα....
στα συναισθήματα υπάρχουν όρια για να τα παραβιάζουμε.....
στις αισθήσεις ποτέ..
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan