Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η σαβούρα του Τεν Κάτε απο τη χθεσινή συνέντευξη τύπου!




"Με το που έπεσε, σύσσωμος ο πάγκος και οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟ αναφώνησαν "ΠΕΝΑΛΤΥ, ΠΕΝΑΛΤΥ!"
Αναμένεται ανακοίνωση Νικόλα Πατέρα για τη παράγκα των επιπλουργών και σιωπηρή τιμωρία της καρέκλας!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko

Stayin' Alive



Well, you can tell by the way I use my walk,
Im a womans man: no time to talk.
Music loud and women warm, Ive been kicked around
Since I was born.
And now its all right. its ok.
And you may look the other way.
We can try to understand
The new york times effect on man.

Whether youre a brother or whether youre a mother,
Youre stayin alive, stayin alive.
Feel the city breakin and everybody shakin,
And were stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive.

Well now, I get low and I get high,
And if I cant get either, I really try.
Got the wings of heaven on my shoes.
Im a dancin man and I just cant lose.
You know its all right. its ok.
Ill live to see another day.
We can try to understand
The new york times effect on man.

Whether youre a brother or whether youre a mother,
Youre stayin alive, stayin alive.
Feel the city breakin and everybody shakin,
And were stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive.

Life goin nowhere. somebody help me.
Somebody help me, yeah.
Life goin nowhere. somebody help me.
Somebody help me, yeah. stayin alive.

Well, you can tell by the way I use my walk,
Im a womans man: no time to talk.
Music loud and women warm,
Ive been kicked around since I was born.
And now its all right. its ok.
And you may look the other way.
We can try to understand
The new york times effect on man.

Whether youre a brother or whether youre a mother,
Youre stayin alive, stayin alive.
Feel the city breakin and everybody shakin,
And were stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive, stayin alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin alive.

Life goin nowhere. somebody help me.
Somebody help me, yeah.
Life goin nowhere. somebody help me, yeah.
Im stayin alive.

Κορυφή με «Σάλπι»!

Η κορυφή του πρωταθλήματος παραμένει «πράσινη». Ο Παναθηναϊκός έκανε το 5 στα 5, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην πρώτη θέση, «επαναφέροντας» τον Ολυμπιακό στο -2 και αφήνοντας 8 βαθμούς πίσω του την «Ενωση». Οι «πράσινοι» είχαν την ουσία, παίρνοντας τη νίκη με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 48’ αξιοποιώντας μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Κακή εμφάνιση από την ΑΕΚ, που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της, αλλά δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι στο 44’ (Καντέ σε Καφέ) και για φάουλ (του «Σάλπι» στον Γιαχάγια) στην αρχή της φάσης του γκολ του Παναθηναϊκού....

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2 και τη μεσαία γραμμή σε ρόμβο, με τον Γιαχάγια αμυντικό μέσο, τους Καφέ (δεξιά) και Μαντούκα (αριστερά) στα άκρα και τον Γκερέιρο σε επιτελικό ρόλο, πίσω από τους Μπλάνκο και Σκόκο (που έβγαινε και προς τα αριστερά). Η άμυνα ήταν ίδια με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό (Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Γιάχιτς και Μαϊστόροβιτς).

Από την άλλη πλευρά ο Χενκ τεν Κάτε κράτησε στον πάγκο τον Σισέ, βάζοντας την Καραγκούνη στην 11άδα. Το 4-3-3 είχε τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης, με τους Λέτο και Καραγκούνη στα άκρα. Σιμάο και Ζιλμπέρτο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Κατσουράνη σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά του, με τον διεθνή μέσο να δέχεται σχεδόν συνέχεια αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Τέλος, στην άμυνα, μπροστά από τον Τζόρβα, ήταν οι Βύντρα (δεξιά), Καντέ (αριστερά), Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και από τις δύο πλευρές, με την ΑΕΚ να δείχνει πιο επιθετική, αλλά να έχει σαφή προβλήματα στην ανάπτυξη, καθώς ο Γκερέιρο δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Σκόκο δεν βοήθησε, ενώ Μαντούκα και Καφές δεν είχαν αποτελεσματικότητα. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά, δεν θέλησε να ρισκάρει και βάσισε τις όποιες επιθετικές βλέψεις του στα κέφια και τις εμπνεύσεις του Λέτο. Ενδεικτικό ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν ούτε μία τελική ενέργεια στο πρώτο 45λεπτο, ενώ, στον αντίποδα, η μεγάλη ευκαιρία της «Ενωσης» ήρθε με παραλίγο αυτογκόλ του Κατσουράνη (43’). Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με άστοχες κεφαλιές των Σκόκο (9’) και Γιάχιτς (14’).

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί σχεδόν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με γκολ του Σαλπιγγίδη (48’), το οποίο όμως ξεκίνησε από φάουλ του σκόρερ. Στη συνέχεια, έχοντας το προβάδισμα, έλεγξε το ρυθμό και αμύνθηκε αποτελεσματικά, έχοντας από το 61’ και τον Σισέ στην επίθεση (ο Καραγκούνης αποσύρθηκε και ο Σαλπιγγίδης πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης). Ο Γάλλος είχε ευκαιρία στο 69’ για το 0-2, αλλά οι «πράσινοι» είχαν σαφώς υποχωρήσει, δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ.

Ωστόσο, η «Ενωση» ήταν σε κακή μέρα. Με εξαίρεση την ευκαιρία του Καφέ στο 56’ από στημένη φάση (κόρνερ), δεν μπορούσε να επιτεθεί οργανωμένα. Οι οπαδοί της άρχισαν να δείχνουν τη δυσφορία τους στο 70’, καθώς η κατοχή μπάλας ήταν «φλύαρη». Ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να τονώσει την επιθετικότητα, βάζοντας Παυλή και Λεονάρντο αντί των Γιαχάγια και Γκερέιρο (στο 68’ και στο 71’ αντίστοιχα), δίνοντας πιο επιθετικό σχήμα, έβαλε στο 77’ και τον Ταχτσίδη αντί του Σκόκο (έδειξε απειθαρχία σε εκτέλεση φάουλ, την οποία ο Μπάγεβιτς ήθελε να κάνει ο Λεονάρντο) και είχε Μαντούκα και Καφέ στον άξονα, Ταχτσίδη και Λεονάρντο στα άκρα και Παυλή και Μπλάνκο μπροστά.

Ομως και πάλι μεγάλη ευκαιρία δε δημιούργησε, μιας και το σουτ του Μαντούκα (80’) ήταν ακίνδυνο ενώ αυτό του Λεονάρντο απέκρουσε ο Τζόρβας (87’). Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός παρέμενε στον «παθητικό» ρόλο του, με τον Τεν Κάτε να βάζει τον Νίνη αντί του Σαλπιγγίδη στο 79’ (στην ίδια θέση) και να αντιμετωπίζει τον τραυματισμό του Καντέ με την είσοδο του Γκάμπριελ ως αριστερό μπακ (84’). Ο Σισέ έχασε στο 88’ τη μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, ο Αραούχο «άγγιξε» την ισοφάριση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (ο Τζόρβας απέκρουσε), αλλά τελικά η νίκη των «πράσινων» διατηρήθηκε.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9’: Ο Μπλάνκο σεντράρει από δεξιά και ο Σκόκο πιάνει την κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
14’: Ο Γκερέιρο εκτελεί κόρνερ, ο Μαϊστόροβιτς παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ο Γιάχιτς τη δεύτερη, αλλά αστοχεί.
43’: Ο Σκόκο αποφεύγει τον Σιμάο και μπαίνει στην περιοχή, γυρίζει στο ύψος της μικρής περιοχής και εκεί ο Κατσουράνης, στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει την μπάλα προς την εστία αλλά ο Τζόρβας διώχνει ενστικτωδώς με το πόδι σε κόρνερ.
44’: Η ΑΕΚ ζητά δικαίως πέναλτι σε μαρκάρισμα (πάτημα) του Καντέ στον Καφέ μέσα στην περιοχή.
48’ ΓΚΟΛ: Στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, που ξεκινάει από φάουλ του Σαλπιγγίδη στον Γιαχάγια στο κέντρο, ο Λέτο δίνει στον Κατσουράνη, που κερδίζει την κόντρα από τον Γιάχιτς και κάνει την παράλληλη πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πετυχαίνει το 1-0 για τους «πράσινους».
56’: Μετά από κόρνερ του Γκερέιρο και πρώτη κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς, ο Καφές κάνει το γυριστό σουτ και ο Κατσουράνης διώχνει σε κόρνερ με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.
69’: Ο Σισέ δέχεται βαθιά μπαλιά και από το ύψος της περιοχής, υπό την πίεση του Μαϊστόροβιτς, κάνει το διαγώνιο πλασέ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
80’: Ο Μαντούκα αποφεύγει τον Νίνη, μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
87’: Μακρινό σουτ του Λεονάρντο, διώχνει ο Τζόρβας.
88’: Ο Σισέ δέχθηκε την μπαλιά στον κενό χώρο, έκανε την κούρσα αλλά μπαίνοντας στην περιοχή ανοίγει την μπάλα υπό την πίεση του Γιάχιτς και ο Σάχα μπλοκάρει.
90’+2’: Ο Αραούχο σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Τζόρβας διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
90’+3’: Ο Λεονάρντο εκτελεί φάουλ αλλά ο Τζόρβας πέφτει εύκολα στην αριστερή γωνία και μπλοκάρει.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 48’ Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Γιάχιτς - 12’ Λέτο, 60’ Σαλπιγγίδης
ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γιαχάγια (68’ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Γκερέιρο (71’ Λεονάρντο), Σκόκο (77’ Ταχτσίδης), Μπλάνκο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (84’ Γκάμπριελ), Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (61’ Σισέ), Λέτο, Σαλπιγγίδης (79’ Νίνης).

goalday
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan