Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Προσοχή: Επικίνδυνος Ιός κάνει νέες επιθέσεις στο Facebook. Τι να προσέξετε.


Σύμφωνα με τo επίσημο Blog της Mcafee, μια νέα μετάλλαξη του ιού (worm συγκεκριμένα) Koobface ο οποίος εκμεταλλεύεται τα social networks εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Koobface υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες και είχε εμφανιστεί με μεγάλη ένταση στο MySpace από τον οποίο κατάφερε η Mcafee να τον βγάλει. Αυτό που είναι νέο είναι η επίθεση του στο Facebook. Το Facebook είναι ενήμερο του προβλήματος και αφαιρεί προβληματικό υλικό όσο πιο γρήγορα μπορεί αν και με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του Ιού είναι πιθανό να υπάρξουν κενά απέναντι στα οποία καλό είναι να προσέχουν οι χρήστες.

Περισσότερα καθώς και τι να προσέξετε μετά το άλμα.

Ο Koobface εμφανίζεται μέσα από υπολογιστές και χρήστες τους οποίους έχει ήδη μολύνει. Έτσι, εσείς λαμβάνετε ένα μήνυμα από γνωστό σας ο οποίος σας... παραπέμπει σε κάποια διεύθυνση εκτός facebook για να κάνετε κάτι. Αυτό το κάτι αλλάζει οπότε δεν υπάρχει κάτι δεδομένο απέναντι στο οποίο να προσέξετε. Μπορεί να είναι να δείτε μια φωτογραφία να παρακολουθήσετε ένα βίντεο, οτιδήποτε. Το σημαντικό είναι ότι η δραστηριότητα φαίνεται αθώα.

Πηγαίνοντας τώρα στην διεύθυνση θα βρεθείτε απέναντι σε ένα αρχείο το οποίο είτε θα σας ζητήσει να εκτελέσετε ένα executable (προφανώς ο Ιός) , είτε (πιο ύπουλα) να δείτε ένα βίντεο. Αν κλικάρετε να δείτε το βίντεο σας ενημερώνει ότι (υποτίθεται πως) δεν έχετε την κατάλληλη έκδοση λογισμικού του π.χ. Flash και σας καλεί να το κατεβάσετε από δικό του link.

Αν το κάνετε την πατήσατε.

Οπότε: Σύμφωνα με την McAfee ισχύουν οι βασικοί κανόνες που πάντα πρέπει να ακολουθείτε:

Α) Ακόμα και αν σας έχει σταλεί από λογαριασμό που ξέρετε κάτι, πάντα να το επιβεβαιώνετε με αυτόν που σας το έστειλε αν όντως αυτός ή αυτή είναι πίσω από την αποστολή.

Β) Αν ένα site ας ζητήσει να ανανεώσετε την έκδοση ενός προγράμματος, τότε πηγαίνουμε κατευθείαν στο κατασκευαστή (ψάξτε τον στο google αν δεν ξέρετε ποιος είναι) και κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση. Δεν χρησιμοποιούμε το link που μας δόθηκε.

Και πλένουμε τα χέρια μας όπως μας μάθανε μικροί.

Τα μέτρα διχάζουν και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων

Προβληματισμός για τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι φοβούνται δραστική μείωση των εσόδων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΕΤ του προέδρου της Ενωσης Εστιατορίων Ελλάδος και Συναφών Επαγγελμάτων, Ιωάννη Τσάκου, «παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν φόβοι ότι τα βαριά πρόστιμα, ύψους μέχρι και 3.000 ευρώ, θα οδηγήσουν πολλούς εστιάτορες να βάλουν “λουκέτο” στα μαγαζιά τους με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης». Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσάκος ανέφερε περιπτώσεις κλεισίματος 3.500 μπαρ στο Λονδίνο και περίπου άλλων τόσων στο Παρίσι όπου ήδη εφαρμόζεται ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος.
«Τα μέτρα θα είναι δύσκολο να επιβληθούν στους πελάτες», εκτιμά ο ιδιοκτήτης του «Μπαϊρακτάρη», Σπύρος Μπαϊρακτάρης, αλλά θεωρεί «καλό το μέτρο αφού προστατεύει τη δημόσια υγεία». Σχολιάζοντας τη νέα αντικαπνιστική πραγματικότητα με την οποία καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι περίπου 121.654 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «17», κ. Mιχάλης Κρικζώνης, δηλώνει ...προθυμία να τηρήσει στο ακέραιο τα αντικαπνιστικά μέτρα με την προϋπόθεση το νομοσχέδιο να μην αφήνει «παράθυρα» μη εφαρμογής του. «Θα εφαρμόσω την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του εστιατορίου μου, εφόσον ορίζεται από τον νέο νόμο», δηλώνει και ο κ. Δημήτριος Τσουκνίδας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «La Strada».

500 εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν στο ΕΣΥ οι καπνιστές

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει στο υγειονομικό σύστημα της χώρας μας η νοσηλεία ασθενών με παθήσεις οι οποίες σχετίζονται με το κάπνισμα. Το κόστος αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν υπολογιστεί και η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ασθενών αυτών καθώς και οι παραγωγικές μέρες που χάνουν λόγω της κατάστασής τους. Σε όλη την Ευρώπη υπολογίζεται ότι η απουσία των καπνιστών από τη δουλειά κοστίζει στις ευρωπαϊκές οικονομίες πάνω από 48 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Το άμεσο και έμμεσο κόστος του τσιγάρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση φτάνει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο 1,4 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ευρώπης. Το κατά κεφαλήν υγειονομικό κόστος του καπνίσματος στην Ευρώπη ανέρχεται σε 230 με 280 ευρώ ετησίως. Περισσότερους από 560 Ελληνες σκοτώνει κάθε χρόνο το παθητικό κάπνισμα! Ο αριθμός αυτός μάλιστα φέρνει τη χώρα μας στην 9η χειρότερη θέση ανάμεσα σε 24 χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον έτσι κάθε χρόνο καταγράφονται 51 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού από ισχαιμία του μυοκαρδίου, εγκεφαλικά, καρκίνο του πνεύμονα και χρόνιες πνευμονοπάθειες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.

Αλέξιος Β' - Ο Ρώσος Πατριάρχης που είδε το τέλος του κομμουνισμού

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσίων Αλέξιος Β' καθοδήγησε την αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας έπειτα από δεκαετίες σοβιετικού αθεϊσμού και αντιστάθηκε μέχρι τέλους στις ιεραποστολικές δραστηριότητες της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Γεννηθείς στο Ταλίν της Εσθνονίας, ανήλθε στην κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας το 1990, ένα χρόνο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και κάλυψε το θρησκευτικό κενό της Ρωσίας, της υπερδύναμης, πληθυσμιακά τουλάχιστον, του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου.

Οι σχέσεις του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά τις δηλώσεις περί αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο Πατριαρχείων, σημαδεύτηκαν έντονα από έντονες συγκρούσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά στη δικαιοδοσία της Μόσχας αρχικά στη γενέτειρα του Αλεξίου Εσθονία και πιο πρόσφατα στην Ουρκανία.

Σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του, ο Πατριάρχης υπέγραψε το Μάιο του 2007 την ένωση με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς, τερματίζοντας σχίσμα 80 ετών που ξεκίνησε όταν οι Λευκορώσοι εγκατέλειψαν τη Ρωσία λίγο μετά και κατά τη διάρκεια της επανάστασης των μπολσεβίκων.

Ωστόσο, επικρίθηκε έντονα για υποστήριξη μέτρων που είχαν στόχο να... περιορίσουν την ελευθερία άλλων ομολογιών στη Ρωσία, περιλαμβανομένης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εξαιτίας της Ουνίας, της δράσης του Βατικανού στα εδάφη που βρίσκονταν στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Αντιστάθηκε σε επίσκεψη του πολωνικής καταγωγής πρώην προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', στη Ρωσία. Και μολονότι ο Αλέξιος Β' εξέφραζε ταυτόσημες απόψεις για την ευθανασία, την άμβλωση και τις ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου με τον νυν προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ', δεν έγινε πραγματικότητα μία ιστορική μεταξύ τους συνάντηση.

Απευθυνόμενος πέρυσι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Αλέξιος Β' καταδίκασε την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία, ασθένεια και «διαστρέβλωση της προσωπικότητας του ανθρώπου όπως η κλεπτομανία». Δήλωσε, επίσης, ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός απειλείται από ένα διαζύγιο μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ηθικών αξιών του χριστιανισμού.

Ο συντηρητικός Αλέξιος μετακίνησε την Ορθόδοξη Εκκλησία πιο κοντά στην κεντρική πολιτική εξουσία, παρόλο που είχε κατ' επανάληψη εκφράσει την υποστήριξή του στο συνταγματικό διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Ήταν τακτικός επισκέπτης του Κρεμλίνου, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως πρόεδρος παρίστατο συχνά σε εκκλησιαστικές λειτουργίες προεξάρχοντος του Αλέξιου Β'.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο διάδοχος του Πούτιν στην προεδρία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πολλοί από τους ορθόδοξους θρησκευτικούς ηγέτες που γλίτωσαν τη σύλληψη και το βασανισμό στις διαρκείς επιχειρήσεις καταστολής της σοβιετικής περιόδου προέκυψε αργότερα ότι εργάζονταν ως πράκτορες για την KGB. Ερευνητές που είχαν πρόσβαση στα αρχεία της KGB έχουν δηλώσει ότι και ο Αλέξιος ήταν πράκτορας, γεγονός το οποίο ουδέποτε επιβεβαίωσε το Πατριαρχείο.

Ο Αλέξιος είχε ενεργό ανάμειξη στην πολιτική στην κρίση του Σεπτεμβρίου του 1993 όταν επιχείρησε να διαπραγματευθεί συμφωνία μεταξύ του τότε προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και των αντιπάλων του. Η αποστολή κατέρρευσε όταν ο Γέλτσιν συνέθλιψε την αντιπολίτευση.

Αργότερα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσίων ύψωσε τη φωνή του κατά του πολέμου στην Τσετσενία, όταν ο Μπόρις Γέλτσιν έστειλε στρατεύματα το 1994 για να αποκρούσει τις κινήσεις ανεξαρτησίας. Στη δεύτερη επέμβαση, της οποίας ηγήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αλέξιος έμεινε σιωπηλός.

Ο Αλέξιος κινήθηκε με ευκολία στους καπιταλιστικούς κύκλους και δεν πήρε αποστάσεις από τις αξίες της νέας Ρωσίας. Στα τέλη του 2001 εμφανίστηκε σε τηλεοπτική διαφήμιση της LUKOIL, ευχαριστώντας την πετρελαϊκή εταιρεία για την οικονομική της βοήθεια.

* Ο Αλέξιος Β', κατά κόσμον Αλεξέι Μιχάλοβιτς Ρίντιγκερ, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1929 στο Ταλίν της Εσθονίας και είχε πατέρα ιερέα. Υπήρξε μητροπολίτης της Μητρόπολης του Ταλίν, της περιφέρειας του Λένινγκραντ και Νόβγκοροτ και από τον Ιούνιο του 1990 ήταν Πατριάρχης Μόσχας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 3 'Η 4 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...

Το θράσος ορισμένων κρετίνων,
έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής,
καθώς η συνενοχή τους στο προβοκατόρικο παιχνίδι
που ακούει στο όνομα οικονομική κρίση,
δίνει και παίρνει καθημερινά,
με τον καθένα να πετάει
τη δική του μαλακία, ως λύση
στο Παγκόσμιο -τεχνητό- πρόβλημα
της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν,
εργασία τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα,
αντί για πέντε, σε συνεννόηση
πάντα με τους εργαζόμενους,
πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος
σε συνάντησή του με τον διοικητή
του ΙΚΑ Γ. Μέργο.

Μάλιστα, οπως υποστηρίζει ο ίδιος,
θα ήταν καλύτερο να απασχολούνται οι εργαζόμενοι
τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα...
Θα είναι πολύ καλύτερη από τις απολύσεις
η ελαστικοποίηση, πρόσθεσε,
σημειώνοντας πως τέτοιες ρυθμίσεις
έχουν ήδη υιοθετηθεί από μερίδα επιχειρήσεων.

Καλέ μου άνθρωπε,
ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις
που έχουν υιοθετήσει το παραπάνω εργασιακό μοντέλο
με τους υπαλλήλους τους;;;
Τι θα γίνει μετά
με τα δικαιώματα και τις αποδοχές των εργαζομένων,
εάν εφαρμοστεί και στη πράξη
η παραπάνω μπαρούφα;;;
Ποιος οικογενειάρχης
θα μπορεί να συντηρεί πρώτα τον εαυτό του
με τα χρήματα που θα παίρνει...
και έπειτα και την οικογένεια του;;;

prezatv

Γιορτάζει σήμερα ο πολιούχος της Οιχαλίας Άγιος Νικόλαος

Καλήμερα σε όλους και χρόνια πολλά στον Νικόλαο και στην Νικολέττα. Του Αγίου Νικολάου σήμερα γιορτάζει ο Ιερός Ναός της Οιχαλίας μας και το ναυτικό της χώρας μας . Ας πούμε δύο λόγια για τον Βίο του μεγάλου μας Αγίου:


Ο 'Αγιος Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός, είναι από τους πλέον αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας γύρω στα 250 μ.Χ. από ευσεβείς και πλούσιους γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου".

Βρέφος ακόμη απέδειξε ότι είχε τη χάρη του Θεού. Με θαυμαστό τρόπο στάθηκε όρθιος την ώρα του λουτρού χωρίς καμία βοήθεια. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θήλαζε μόνο μια φορά την ημέρα και μάλιστα μετά τη δύση του ηλίου.

Πολύ νωρίς ο Κύριος κάλεσε κοντά του τους δύο γονείς του και ο ίδιος, έχοντας πάντοτε οδηγό τη ρήση του Ευαγγελίου "δότε Ελεημοσύνην", μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και αφωσιώθηκε ολοκληρωτικά στη Λατρεία του Υψίστου.

Είναι γνωστή και αξιοθαύμαστη η ενέργεια του αυτή να βοηθήσει νύχτα και κρυφά τις τρεις αδελφές με αξιόλογο χρηματικό ποσό, για να μην αναγκαστούν, λόγω της φτώχιας τους, να παρασυρθούν στην ατίμωση.

Κινούμενος ο Νικόλαος από Ιερό πόθο, αποφάσισε να ταξιδέψει για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους. Καθώς έπλεε το πλοίο, άρχισαν να πνέουν σφοδρότατοι άνεμοι και ξέσπασε μεγάλη τρικυμία. Επιβάτες και πλήρωμα έχασαν την ψυχραιμία τους και περίμεναν να καταποντισθούν.

Ο Νικόλαος όμως... γονατιστός προσευχήθηκε με θέρμη προς τον Κύριο και το θαύμα έγινε. Οι άνεμοι έπαυσαν και η θάλασσα αμέσως γαλήνεψε. Όμως κάποιος ναύτης, που ήταν στο κατάρτι..., γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα νεκρός. Όλοι στενοχωρήθηκαν, που χάθηκε ένας άνθρωπος. Χάρη όμως στις θερμές προσευχές του Αγίου ο ναύτης αναστήθηκε, σαν να ξύπνησε από βαθύ ύπνο.

Μετά το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους επέστρεψε στα Πάταρα, όπου ζούσε με οσιότητα και δικαιοσύνη. Ο Θεός τον αξίωσε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος και μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος.

Έτρεφε μεγάλη αγάπη για τους φτωχούς και τους αδυνάτους. Ίδρυσε στην αρχιεπισκοπή του φτωχοκομείο, ξενώνα, νοσοκομείο και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στις δύσκολες στιγμές των διωγμών του Διοκλητιανού εμψύχωνε το ποίμνιο του και ιδιαίτερα τους νέους. Γι' αυτό συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται. Υπομένει όμως όλες τις διώξεις και τις ταλαιπωρίες προς δόξαν Κυρίου.

Μετά την κατάπαυση των διωγμών από τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο αναλαμβάνει και πάλι το ποιμαντικό του έργο στα Μύρα.

Το 325 μ.Χ. λαμβάνει μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας, και καταπολεμεί με θάρρος και τόλμη τις κακοδοξίες του Αρείου. Υπερασπίζεται με σθένος την Ορθοδοξία και αναδεικνύεται "κανών πίστεως" και διδάσκαλος του Ευαγγελίου. Για την ενίσχυση του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός και του έδωσε ευαγγέλιο και η Μητέρα Παναγία, που του χάρισε ωμοφόριο.

Όταν επέστρεψε απο τη Σύνοδο, συνέχισε το ποιμαντικό του έργο μέχρι τα βαθιά γεράματα, οπότε και παρέδωσε το πνεύμα του στον Πανάγαθο Θεό το 330 μ.Χ.

Ο Κύριος τον τίμησε ιδιαίτερα για την ενάρετη χριστιανική ζωή του, που τη διέκρινε η βαθιά πίστη στον Παντοδύναμο Θεό και η ανεκτίμητη αγάπη του για τον άνθρωπο. Τον ανέδειξε ποταμό ιαμάτων και πηγή θαυμάτων. Θαυματουργούσε όταν ζούσε αλλά και μετά την κοίμηση του τα θαύματα του είναι αναρίθμητα.

Το έτος 1087, λόγω ταραχών, έγινε η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του από τα Μυρά στο Μπάρι της Ιταλίας. Κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας έτρεχε τόσο πολύ μύρο από τα ιερά λείψανα, που οι πιστοί το μάζευαν σε δοχεία για θεραπεία από διάφορες αρρωστιές, αρκετοί μάλιστα λιποθυμούσαν απο την ευωδία του.

Με τα ωραιότερα εγκώμια τον τιμά η Εκκλησία. "Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον" τον ονομάζει ο υμνωδώς και "ποιμένα μέγαν" τον αποκαλεί. Ανατολή και Δύση του αναγνωρίζουν ξεχωριστή θέση μεταξύ των Αγίων. Με εξαιρετική λαμπρότητα και δόξα τιμάται από τους Ρώσσους.


Προστάτης των ναυτικών

Ο Άγιος Νικόλαος , θεωρείται ο κατ' εξοχήν προστάτης των Ναυτικών καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος, γιατί στον βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και όλα τα εμπορικά, φέρουν την εικόνα του. Επίσης θεωρείται και προστάτης της πόλης του Αγίου Νικολάου Κρήτης όπου τιμάται με την ημέρα που εορτάζεται (9 Δεκεμβρίου) ωε επίσημη αργία σε όλη την πόλη. Παρεκκλήσια που φέρονται επί πλοίων είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νικόλαο, όπως και εκείνο στο ιστορικό Θ/Κ Γ.Αβέρωφ. Επίσης πολλά πλεούμενα παίρνουν το όνομά του και ως προστάτης των ναυτικών αναφέρεται και σε πολλά νησιώτικα τραγούδια.

Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan