Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Τρίκαλα


Αγρότες από περιοχές των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν σήμερα στην περιοχή της Φαρκαδόνας παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχάνημα κατά μήκος της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας στον κόμβο του Κεραμιδίου.

Η κινητοποίηση, την οποία οργάνωσε η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), αποτελεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι αγρότες στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ αναφέρθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σπύρος Τσιοτινός, μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», τονίζοντας:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της αναθεωρημένης ΚΑΠ και αυτό εκφράζεται στη δραματική μείωση του εισοδήματός τους και στο ξεκλήρισμά τους από τα χωριά και τα χωράφια τους».

"Οι αγρότες σήμερα πληρώνουν το βαρύ τίμημα της ΚΑΠ και των άλλων αποφάσεων της ΕΕ που φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα και των κυβερνήσεων της χώρας μας", ανέφερε σε δήλωσή του στα Τρίκαλα με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και πρόσθεσε:

"Η κυβέρνηση με την αλλαγή προσώπων επιδιώκει να ελιχθεί για να εκτονώσει τις αντιδράσεις. Εμφανίζεται πρόθυμη να διαπραγματευτεί κάποια αιτήματα που προβάλλουν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζονται και από τα κόμματα του ευρωμονόδρουμου όπως για παράδειγμα την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά θα είναι δώρο - άδωρο για την μεγάλη πλειοψηφία. Αυτοί που θα κερδίσουν θα είναι μεγαλοαγρότες, ενώ οι μικρομεσαίοι το πολύ να πάρουν λίγα ψίχουλα".

Ο κ. Κανταρτζής πρόσθεσε ότι χρειάζεται ρήξη με την ΚΑΠ και "ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ".

makelio

Κορυφαίες διαφημίσεις


atsarantos

Οι 10 "καλύτερες" στιγμές του J.W.Bush

Δυσκολες ωρες για το Ντάρκο Κοβάσεβιτς



Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα χάσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του και μάλιστα σύντομα. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναχώρησε για την Ισπανία όπου θα υποβληθεί σε καρδιολογικές εξετάσεις. Αυξημένη αρτηριακή πίεση, απόφραξη της στεφανιαίας αρτηρίας και πιθανόν άμεση επέμβαση για μπαλονάκι. Έτσι, αναγκαστικά, θα αποσυρθεί από τα γήπεδα για να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

Βελτιώνεται η υγεία του Διαμαντή



Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα για τον 21χρονο Διαμαντή για να μην τον ξεχνάμε. Έγινε του αφαιρέθηκε ο αναπνευστήρας και λειτουργεί με την αναπνοή του.
Άντε περαστικά και γρήγορα να αναρρώσει ο άνθρωπος. Τι έφταιγε και αυτός;





troktiko

Θέλεις και λόγια; Ε; Πες μου...



Πες μου!
Πες μου!
Πες μου, γαμώτο! Μίλα!

Θέλεις να βάλω και λέξεις;

Λέγε!



Λέγε...
Πόσες λέξεις;
Χίλιες;
Δύο χιλιάδες;
Τόμους ολόκληρους...

Μίλα γαμώ τα δάκρυά μου γαμώ...

Πόσες να γράψω;

Πόσες αναλύσεις θέλεις;



Τι θέλετε από τη ζωή μας ρε;

Τι σκατά θέλετε;

Ολα... Ολα... Ολα...

Δεν έχω...

Δεν μου έμεινε τίποτα...

Ούτε...

...μία


...λέξη!





ΔΕΝ αντέχεται αυτό!
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ!

ANemos

Σχόλιο αναγνώστη : Το Ισραήλ πειραματίζεται σε νέα δολοφονικά όπλα

όλοι μούγκα ρε τι πράμα είναι αυτό που γίνετε τόσο τους φοβούνται τελικά ?για να καταλάβει κανεις φανταστείτε η Ελλάδα να έμπαινε μέσα στα σκοπια και να έκανε αυτό που κάνουν οι Isdrailinoi και τα μεγάλα κανάλια όχι μονο της χώρας μας να το πνίγανε το νέο!!!
φανταστείτε δηλαδή τι πιέσεις θα δεχότανε ο πρωθυπουργός εσωτερικές και εξωτερικές και όχι μονο αυτός φανταστείτε ποσο κράξιμο θα έπεφτε από τους φίλους μας και από τους συμμαχους μας...!!
a kalaaaaaaaaaa να χαίρεστε την δημοκρατία σας free world(όπως λέει και ο mr prezident Bush)

Ευρέως γνωστοί



Αν και η επικαιρότητα και η επικαιρότητα είναι γένους θηλυκού, δεν θα την καταχωρήσω στα tags «γυναίκες» αλλά στο νέο tag «Σσσσσς…».
Ο λόγος είναι πως πρόκειται να μιλήσω για τους Εβραίους και από δω κι εμπρός, όπου χρειάζεται να τους αναφέρω στο κείμενο θα γράφω «Σσσσσς…».

Η μοναδική «Σσσσσς…» που έχω γνωρίσει στην Ελλάδα είναι μια γυναίκα με την οποία έτυχε να είμαι ανταγωνίστρια σε κάποια δουλειά. Περνούσαμε και οι δυο μαζί -το ας το πω- τεστ δεξιοτήτων και ο μάστερ θα αποφάσιζε με ποια θα συνεργαστεί μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων.
Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί του για τα τεστ.

Και εγώ και η «Σσσσσς…» δουλεύαμε σκληρά και πηγαίναμε άψογα προετοιμασμένες. Η «Σσσσσς…» όμως δούλευε ακόμη πιο σκληρά, αφού καθημερινά κουβαλούσε στον μάστερ ταπεράκια με φαγητό. Ελληνικό, «Σσσσσς-ικό» Κινέζικο, Κογκολέζικο, ό,τι μαλακία σκεφτόταν του την έφτιαχνε.
Ηλίθιος δεν ήταν ο... άλλος, ερχόταν νηστικός και τη έκανε ταράτσα. Μέχρι σόδα της ζητούσε μετά.
Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει μια από τις δυο, ο μάστερ τρώγοντας την τελευταία μπουκιά από το γιουβέτσι της, επέλεξε εμένα.
Της πουτάνας έγινε. Κι ας ήταν Σάββατο.
Κοκκίνισε πρώτα η "Σσσσσς..." σαν τη σάλτσα απ' το ωραίο της γιουβέτσι. Ούρλιαξε μετά σαν το μοσχαράκι που έσφαξαν και το ΄κανε γιουβέτσι. Ώσπου κατέρρευσε σε καμιά ώρα σαν να 'φαγε μονάχη της όλο το γιουβέτσι.
Έπεσε ξερή στην πολυθρόνα και ανέπνεε σαν απορροφητήρας, κοιτώντας αν τη βλέπουμε.

Έτσι, πήραμε μισή-μισή τη δουλειά.
Την άλλη μέρα κομμένα τα ταπεράκια, κομμένα όλα. Ούτε τσίχλα δεν του ‘δινε του μαλάκα.

Και σκέφτομαι τώρα, ότι τα μισά λεφτά που μου πήρε από τη δουλειά, έχουν γίνει σφαίρες κατά των Παλαιστινίων.
Που σφαίρες να πιάνουν οι «κωλο-Σσσσσς…» και γιουβέτσι να γίνονται.

Γιατί μη νομίζετε. Οι «Σσσσσς…» όπου και να ζούν το μυαλό τους στην πατρίδα το έχουν. Αγοράζουν εκεί κάτω σπίτια, φερ φορζέ, στέισον βάγκον και τα αφήνουν να υπάρχουν για όταν πάνε. Δεν πάνε όμως. Γιατί νιώθουν και Έλληνες.
Αν τους πεις όμως ότι βουτάνε το ψωμί τους στο αίμα των Παλαιστινίων χρόνια τώρα, ξεχνούν πως νιώθουν και Έλληνες.
Ξαφνικά μεγαλώνει η μύτη τους, φυτρώνει το καπελάκι στα μαλλιά των αντρών κι αρχίζουν το «Ναγκίλα χάβα- ο Θεός φτιάχνει τον άντρα, το γιαπί, το πολυβόλο, το Ισραήλ».
Έχουν πάντα τον Θεό με το μέρος τους, αυτό δεν το διαπραγματεύονται. Ε, κι αν δεν διαπραγματεύονται κάτι τέτοιο, σιγά μην το κάνουν για οτιδήποτε άλλο.
-Μιλάτε Γαλλικά;
-Όχι, δεν ήθελε ο Θεός να μάθω.
Τους έκατσε και το ολοκαύτωμα να΄ χουν να κλαίγονται όπως η άλλη με τα ταπεράκια, άντε πιάστους.
-Μπορείς να μη μου παίρνεις τη θέση στο πάρκινγκ;
-Καλά, ούτε το ολοκαύτωμα δεν σέβεσαι;
Πάνω σ΄ αυτό πάτησαν κι έφτιαξαν τα Κιμπούτς το ’49.
Και φερφορζέ στο φερφορζέ, στέισον βάγκον στο στέισον βάγκον, στήσανε το Ισραήλ μια χαρά.
Παν τα ταπεράκια, πάνε τα γιουβέτσια. Την πήραν τη δουλειά με το έτσι θέλω.
-Αγάπη μου συρρίκνωσα τους Παλαιστίνιους.
-Θα πιάσουν τίποτα;

Ενοχλούνται βέβαια οι «Σσσσσς…» που οι Παλαιστίνιοι ενίοτε τους πετούν κάνα ταψί.
Έστω, με το μάγειρα μαζί, έστω και με το φούρνο.
-Μας άρχισαν στις ταψιές πάλι.
-Κάτσε να πάρω τηλέφωνο το Θεό. Και τηλεφωνούν σπίτι τους.
Μη με παρεξηγήσετε.
Δεν έχω πρόβλημα με τους «Σσσσσς…»
Κατά βάθος είναι καλοί άνθρωποι. Ειδικά με τους Παλαιστίνιους.

Γιατί τους λέω «Σσσσσς…»;
Μα για να μην καταλάβει ο Θεός για ποιους μιλάω.
από tsaousa

«Ποντίκι» VS τηλεκοντρόλ

Μάχη στήθος με στήθος δίνει το Ιντερνετ με τα παραδοσιακά Μέσα που ανασυντάσσουν τις δυνάμεις σπεύδοντας να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους.

«Ποντίκι» VS τηλεκοντρόλ

Η έρευνα WEB ID που διενεργήθηκε πρόσφατα από τη Focus Bari αναφέρει ότι η διείσδυση του Ιντερνετ στην Ελλάδα ξεπερνά το 40% και εξακολουθεί να αυξάνεται σε όλες τις υποομάδες κοινού. Εντυπωσιακό παραμένει το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου στις νεαρές ηλικίες, με σχεδόν 8 στους 10 έφηβους να δηλώνουν ότι το χρησιμοποιούν συχνά.

Πολύ υψηλά ποσοστά χρήσης του Ιντερνετ εμφανίζουν και οι ηλικίες 18-24 ετών (71%) και 25-34 ετών (55%), ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η διείσδυσή του και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Βασικός λόγος χρήσης του Ιντερνετ είναι η αναζήτηση πληροφοριών (77,4%) και παραλλήλως η Επικοινωνία (το 44,2% μέσω e-mail).

Το 38,1% σερφάρει για ενημέρωση σε θέματα ψυχαγωγίας, το 34,7% για επαγγελματικά ζητήματα και το 30,1% για ενημέρωση και ειδήσεις. Ενας στους 5 «surfers» αλιεύει ελληνικές ειδήσεις και 1 στους 4 διεθνείς. Το 21,8% των χρηστών αναζητούν προτάσεις και χρηστικές πληροφορίες για διακοπές/ταξίδια και το 19,7% ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες.

Για αθλητικά ενδιαφέρεται το 19,4%, για εργασίες και θέματα σπουδών το 19,2%, για Οικονομικά και Χρηματιστήριο το 8,8% και για προγνωστικά στοιχήματος το 4,1%. Τέλος, το 35,1% των χρηστών δηλώνουν ότι ακούνε ραδιόφωνο μέσω Διαδικτύου.

Τι εγκατέλειψαν, όμως, οι «surfers» για να αφιερώσουν χρόνο στο Ιντερνετ; Οι νέοι 18-24 ετών δηλώνουν ευθαρσώς ότι έκοψαν τη συνήθεια του καναπέ κατά 10,3% και το ξεφύλλισμα εφημερίδων κατά 6,9%. Το Ιντερνετ κατάφερε πλήγμα 4,8% στα περιοδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ το ραδιόφωνο έπεσε κατά 5%.

Οι μεγαλύτεροί τους (25-34 ετών) κόβουν πολύ περισσότερο τα παραδοσιακά Μέσα υπέρ του Διαδικτύου: Το 13,3% πατάει «off» στο τηλεκοντρόλ της TV, το 9,6% μειώνει την ανάγνωση Τύπου, το 8,9% περιορίζει από αρκετά έως και εντελώς τα περιοδικά και το 5% ακούει λιγότερο ραδιόφωνο. Ωστόσο, η τηλεθέαση επιστρέφει δριμύτερη μετά τα 35, καθώς ο περιορισμός της συνήθειας του ζάπινγκ... περιορίζεται και αυτός: μόλις το 8,5% των τηλεθεατών 35-44 ετών δηλώνει ότι μείωσε την παρακολούθηση τηλεόρασης συνεπεία του Ιντερνετ, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 6,5% και 6,9% στην κατηγορία των μεσήλικων (45-54 ετών και 55-70 ετών, αντίστοιχα).

Μεγάλη επισκεψιμότητα απολαμβάνουν η μηχανή αναζήτησης google.com (42,2%), το yahoo.com (23,3%), το yahoo.gr (15,2%), το youtube.com (12,8%) και το hotmail.com (9,8%).

ethnos.gr


Η τουρκική αεροπορία «επιτίθεται» την ώρα που η ελληνική πολιτική ηγεσία αφήνει τις ένοπλες δυνάμεις μας χωρίς σχέδιο δράσης

Σε Κρήτη και Ανδρο έφτασαν οι Τούρκοι

Κλιμακώνει με τον ανατολίτικο τρόπο, δηλαδή αργά και σταθερά την προκλητική στάση της η Τουρκία, τροποποιώντας τη μορφή των εναέριων προκλήσεων, την ώρα που οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία οδηγία από την πολιτική ηγεσία για συγκεκριμένους τρόπους πιθανής αντιμετώπισης των φαινομένων.

Αυτό που τόνιζαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι αυτοί ως εκτελεστές της ελληνικής αποτρεπτικής πολιτικής σε τεχνικό επίπεδο δεν έχουν λάβει οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν στις διαρκώς τροποποιούμενες τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά τουρκικές εισόδους αεροσκαφών.

Οπως προκύπτει και από τα στοιχεία των παραβιάσεων που φαίνονται στον σχετικό πίνακα, η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών που εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ η τάση είναι να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά (υπερπτήσεις), με προτίμηση το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, ώστε με τη μέθοδο της επανάληψης να κατοχυρώσει τις αξιώσεις της για διχοτόμηση του Αιγαίου.

Τα τελευταία χρόνια η τουρκική αεροπορία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της μέχρι τη δύση του ηλίου. Δηλαδή ενώ παλαιότερα σταματούσε τις πρώτες απογευματινές ώρες, τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιεί εισόδους στον ελληνικό εναέριο χώρο και απογεύματα, με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών, χειμώνα - καλοκαίρι. Ακόμα ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που άλλαξε είναι οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών με συγκεκριμένους στόχους επί του ελληνικού εδάφους.

Τα τουρκικά αεροσκάφη φθάνουν και φωτογραφίζουν ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας στην Κρήτη, ενώ έχουν διεισδύσει μέσα στο κέντρο του Πεδίου Βολής Ανδρου την ώρα που γινόταν άσκηση με πραγματικά πυρά.

Παρ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εντολή προς την Πολεμική Αεροπορία από την αρμόδια πολιτική ηγεσία για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν και παραμένουν στην πάγια εντολή να αναχαιτίζουν τα εισερχόμενα αεροσκάφη. Το «πώς θα πρέπει να αντιδρούν» δεν σημαίνει αναγκαστικά κατάρριψη, αλλά περιλαμβάνει ολόκληρο πλέγμα πιθανών αποτρεπτικών ενεργειών, μέχρι και προειδοποιητικές βολές.

Σήμερα, με βάση αυτήν την πάγια λογική, οι πιλότοι μας δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να πραγματοποιήσουν προειδοποιητικές βολές παρά μόνο αν οι Τούρκοι πιλότοι κάνουν πρώτοι αυτήν την κίνηση.

Οι δυνατότητες ενεργειών από πλευράς Αεροπορίας είναι συγκεκριμένες και γνωστές. Αυτό που θα μπορούσε ίσως να περιορίσει την τουρκική στάση είναι η ενεργή διπλωματία, όπως το 1987, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας ενημέρωσε τις άλλες χώρες ότι ενδέχεται να προχωρήσουμε ακόμα και σε πόλεμο.

Η πολιτική αυτή περιόρισε τις τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, υποστηρίζουν με νόημα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει φθάσει στο απροχώρητο, σε σημείο που να θεωρείται ότι η προσγείωση ελικοπτέρου σε ελληνικό έδαφος (Φαρμακονήσι) με επιβάτη τον Ελληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ είναι παραβίαση και να στέλνεται διάβημα διαμαρτυρίας από την Τουρκία στην Ελλάδα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν αδρανή, περιοριζόμενα σε αναχαιτίσεις, αφού δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο ούτε για κάποια ήπια αντίδραση.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

ethnos.gr

Ποιός θα την οδηγήσει!!!!!!



Τριακόσιες χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski διακόσμησαν το πολυτελέστατο Mercedes-Benz SL600, για τις διαφημιστικές ανάγκες του συνεργείου τροποποιήσεων αυτοκινήτων Garson/D.A.D, στο περίπτερο που έστησε για την έκθεση Auto Salon 2009, ανατολικά του Τόκυο.

11880: "Για την φουκαριάρα τη ΝουΔούλα μου..."


[drakoumel_mayo.jpg]
Σημείωση: Το σήμα του MEGAλου καναλιού δεν έχει αφαιρεθεί λόγω της μεγάλης
συμπάθειας που τρέφω στην... αντικειμενική του ενημέρωση...

G.KROGIAS

Το Ισραήλ πειραματίζεται σε νέα δολοφονικά όπλα


Η καταγγελία, που αποκρύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ, γίνεται από τον έγκυρο επιστημονικό οργανισμό «New Weapons Research Committee» και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Στη Λωρίδα της Γάζας επαναλαμβάνεται αυτό που συνέβη στο Λίβανο το 2006, όταν στη σύγκρουση με την Hezbollah το εβραϊκό κράτος χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο, το εκρηκτικό Dense inert metal explosive (Dime) και θερμοβαρικά εκρηκτικά – 3 τύπων -, τα οποία αναγνωρίζονται από τα χαρακτηριστικά των τραυμάτων που προκαλούν. Επίσης τις βόμβες διασποράς και βλήματα ουρανίου, που έχουν αφήσει μέχρι τώρα την ραδιενεργό παρουσία τους στους κέδρους της χώρας…».
Ο νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, που τώρα προσφέρει υπηρεσίες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας Shifa, επισημαίνει: «Πολλοί φθάνουν με ακρωτηριασμένα τα άκρα, με αποκομμένα τα δύο πόδια τους. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για τραύματα βομβών Dense inert metal explosive (Dime)…Δεν είμαι σε θέση να πω αν οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν όπλα λευκού φωσφόρου ή απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά σίγουρα “πειραματίζουν” πάνω στον πληθυσμό της Γάζας νέα όπλα Dime. Πρόκειται για εκρηκτικά μεγάλης και ελεγχόμενης ισχύος, που προκαλούν ακρωτηριασμούς σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο έκρηξης. Δεν διαθέτουμε ένα εργαστήριο ώστε ν’ αναλύσουμε τα δείγματα, αλλά μιλώ για τα πτώματα και τους τραυματίες που γεμίζουν αυτό το νοσοκομείο. Υπάρχουν κορμιά κομματιασμένα και τραύματα που σίγουρα δεν προκαλούνται από συμβατικά όπλα. Φθάνουν κορμιά απανθρακωμένα και με διαλυμένα τα εντόσθια…Στους περισσότερους τραυματισμένους, είμαστε αναγκασμένοι να πραγματοποιούμε χειρουργικούς ακρωτηριασμούς. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, είναι εναντίον κάθε διεθνούς δικαίου. Ακούω για τη Χαμάς, αλλά τα μάτια μου βλέπουν μόνον συστηματικούς βομβαρδισμούς εναντίον του πληθυσμού, με όπλα απαγορευμένα από τη διεθνή κοινότητα».
Το Γραφείο Τύπου
http://www.newweapons.org/

Η μαρτυρία του Νορβηγού Mads Gilbert, γιατρού στο νοσοκομείο ash-Shifa της Γάζας:
http://www.youtube.com/watch?v=bFjooAPtyTo

Μια ανθρώπινη τραγωδία, που δεν συγκινεί την «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τραγωδία που ικανοποιεί τους ηγέτες της Ε.Ε., τους σύγχρονους ναζί του 21ου αιώνα!
Οι μακελάρηδες των λαών πειραματίζονται σε νέα δολοφονικά όπλα.
Και στην πατρίδα μας οι συνέπειες θα είναι τραγικές, από το «Σύνδρομο των Βαλκανίων», στους στρατιώτες μας στις εμπόλεμες ζώνες (Βαλκάνια, Αφγανιστάν…).

sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Πού είναι οι «πνευματικοί άνθρωποι»;


Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα είναι εξόφθαλμη: Τα υπάρχοντα κόμματα αδυνατούν να δώσουν λύσεις (ή να τις υποδείξουν με ρεαλισμό) σε βασικά και στοιχειώδη προβλήματα του κράτους και της κοινωνίας.δύνατο να πετύχουν και το ελάχιστο της συναίνεσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν εφιαλτικά συμπτώματα κοινωνικής διάλυσης – η αλογία και βία της οχλοκρατίας, η εγκληματική καπηλεία του πανεπιστημιακού ασύλου, η επιμονή της κομματικής ιδιοτέλειας να ασελγεί στον ψυχισμό της νεολαίας.Η αδυναμία...συναίνεσης στα στοιχειώδη συνοδεύεται (ή και προκαλείται) από την κραυγαλέα ανικανότητα και ολιγότητα των κομματικών αρχηγών, τα σπιθαμιαία τους (ως προς τις απαιτήσεις των καιρών και το παρελθόν πολιτισμού της χώρας) αναστήματα. Πανικοβάλλει τον πολίτη η τέλεια ανυπαρξία κριτικών διεργασιών στο εσωτερικό των κομμάτων: η δειλία των στελεχών και των μελών να κρίνουν τον αρχηγό, νηφάλια και υπεύθυνα να τον αμφισβητήσουν, όταν αποδείχνεται ανίκανος. Απελπίζει – το γεγονός ότι οι κομματικοί αρχηγοί εκλέγονται με κριτήριο, κυρίως ή και αποκλειστικά, τον εντυπωσιασμό των ολιγοφρενών: Για το οικογενειακό τους όνομα ή για το νεαρό της ηλικίας τους και το «κοκοράκι» των μαλλιών τους ή για τον τσαμπουκά μιας «αριστεροσύνης» που χυδαΐζει στο κοινοβούλιο με λόγο και εμφάνιση.

Εχοντας δεδομένη (και στατιστικά) την απαξίωση των κομμάτων κάποιοι πολίτες στρέφονται απεγνωσμένα, σαν σε σανίδα σωτηρίας, στους «πνευματικούς ανθρώπους». Τους ζητούν να βγουν μπροστά, να εκφράσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, την οργή, τις απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών, αυτοί να ηγηθούν καινούργιων πολιτικών σχηματισμών ενάντια στον φασισμό της συνδικαλισμένης ιδιοτέλειας, της ψηφοθηρίας που κολακεύει την κτηνωδία και την παράνοια. Τέτοιες προσδοκίες από τους «πνευματικούς ανθρώπους» ίσως υποδηλώνουν νοσταλγικές αναγωγές σε αγλαϊσμένα συμβάντα του παρελθόντος: Στη δήλωση του Σεφέρη ενάντια στη δικτατορία ή, προγενέστερα, στην πολιτική επιφυλλιδογραφία του Γιώργου Θεοτοκά, πιθανόν και στο εξοχότερο πολιτικό κείμενο της σύγχρονης Ελλάδας: «Τα δημόσια και τα ιδιωτικά» του Οδυσσέα Ελύτη.


Ξεχνούν όσοι προσβλέπουν στους «πνευματικούς ανθρώπους» ότι και τα τρία αυτά συγκινητικά παραδείγματα πολιτικής παρέμβασης έμειναν παντελώς ατελέσφορα – καμιά εξουσία δεν υπολογίζει κρίσεις, προτάσεις, υπογραφές διανοουμένων. Ακόμα και η καθολική θεωρητική καταδίκη του μαρξιστικού - λενινιστικού - σταλινικού ολοκληρωτισμού και των φρικωδών εγκλημάτων του δεν εμποδίζει να υπάρχουν ακόμα κόμματα που ευαγγελίζονται αυτή τη φρίκη ως οδό σωτηρίας και να ψηφίζονται σταθερά από το 10% περίπου των Ελλαδιτών.

Επίσης καθολικά, από στοχαστές και ιστορικούς, έχει καταδικαστεί το ένοπλο πραξικόπημα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ελλάδα – απέβλεπε να ενσωματώσει στανικά τη χώρα στον εφιάλτη του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και προκάλεσε πολυαίμακτο εμφύλιο πόλεμο. Κι όμως, η πάγκοινη θεωρητική καταδίκη δεν εμποδίζει τους ηττημένους του πραξικοπήματος (που εκ των υστέρων και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι «ευτυχώς νικηθήκαμε») να είναι, τριάντα χρόνια τώρα, οι νικητές στο ιδεολογικό πεδίο. Εμπρακτα νικητές, δηλαδή αφέντες και κυρίαρχοι στα πανεπιστήμια, στα σχολειά, σε κάθε χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα μέσα ενημέρωσης, στον έλεγχο των προϋποθέσεων δημόσιας προβολής οποιουδήποτε. Και μιλάμε όχι για τους κάποτε ανιδιοτελείς της Αριστεράς, αλλά για τους συμφεροντολόγους καριερίστες επιγόνους.

Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και της Ακαδημίας Αθηνών τα λογοτεχνικά βραβεία να δίνονται στα απονέρια της μαρξιστικής φενάκης και μάλιστα οι βραβευμένοι να απολογούνται δημόσια σαν υπόλογοι, επειδή δέχθηκαν να βραβευθούν από θεσμό - σύμβολο της «συντήρησης»! Σε ποια μετερίζια λοιπόν να αναζητήσουν οι πολίτες τους «πνευματικούς ανθρώπους» που με την ανιδιοτέλεια, την οξυδέρκεια, το κύρος ενός Σεφέρη, Ελύτη, Θεοτοκά θα μπορούσαν σήμερα να υποδείξουν ή να σαρκώσουν λύσεις εξόδου από το αδιέξοδο της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος;

Θέλει τόλμη για να ισχυριστεί κανείς ότι τον ρόλο που οι πολίτες προσδοκούν από τους «πνευματικούς ανθρώπους» τον αναλαμβάνουν σήμερα, σποράδην και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάποιες γραφίδες επαγγελματικής δημοσιογραφίας. Θέλει τόλμη ο ισχυρισμός γιατί σαν δημοσιογραφία φτάσαμε να λογαριάζουμε την κυρίαρχη στη δημοσιότητα εκδοχή του αδίστακτου κιτρινισμού, την πλημμυρίδα της ευτέλειας, το πρακτοριλίκι συμφερόντων, ντόπιων και ξένων. Γιατί κατεξοχήν η δημοσιογραφία, μαζί με τα πανεπιστήμια και τα σχολειά, δυναστεύεται από τις συντεχνίες και την τρομοκρατία της δήθεν Αριστεράς.

Ομως δημοσιογραφικός λόγος απροκατάληπτος, κριτικής τόλμης και θετικών ρεαλιστικών προτάσεων αρθρώνεται και κατατίθεται. Και είναι χρέος ελπίδας να τον εντοπίζουμε, να τον ξεχωρίζουμε, να τον τιμάμε. Είμαι έτοιμος να δεχθώ επίμεμψη για περιορισμένη οπτική, ίσως και για μεροληπτική προκατάληψη, αλλά καταθέτω όσα ο ίδιος πιστοποίησα – άλλοι ας διευρύνουν την πιστοποίηση. Θέλω λοιπόν να πω στον αναγνώστη μου ότι μέσα στον εφιάλτη της βίας, της παράνοιας, του αδίστακτου σε εγκλήματα φασισμού όπου βυθίστηκε η Ελλάδα από τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, αυτή εδώ η εφημερίδα που κρατάει στα χέρια του, η «Καθημερινή», κρίνω ότι λειτούργησε, πραγματικά, όπως οι πολίτες περιμένουν να λειτουργήσει η συνείδηση ευθύνης των «πνευματικών ανθρώπων».

Τα ανώνυμα κύρια άρθρα της εφημερίδας στις 9/12 (για την ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης), στις 11/12 (για το αδιανόητο να λειτουργήσει δημοκρατία χωρίς αστυνομία), στις 13/12 (για τη νομιμοποίηση της βίας από τον λαϊκισμό «προοδευτικών» καναλιών και ραδιοφώνων), στις 14/12 (με έκκληση στον πρωθυπουργό επιτέλους να τολμήσει), στις 16/12 (με έκκληση στους ψοφοδεείς πρυτάνεις να περιφρουρήσουν την ακαδημαϊκή ελευθερία), στις 21/12 (για την παρανοϊκή καπηλεία του ακαδημαϊκού ασύλου), στις 24/12 (για την υστερική δαιμονοποίηση της αστυνομίας), στις 30/12 (για την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά μεγέθη της καταστροφής που επέφερε σε πανεπιστημιακά κτήρια η τάχα «οργισμένη» νεολαία). Κείμενα κορυφαίας πολιτικής εντιμότητας, σπάνιας ποιότητας δημοσιογραφικού λόγου. Τα άρθρα του Αντώνη Καρκαγιάννη, στις 7/12 (για τα νεοσοβιετικά οράματα που με στυλ φρικιού εξαγγέλλει ο Αλ. Αλαβάνος), στις 9/12 (για τις χιτλερικές «Νύχτες των Κρυστάλλων» που αναβίωσαν στην Αθήνα), στις 11/12 (για τη δημόσια ασφάλεια ως το πρώτο δικαίωμα που αφαιρούν από τον λαό οι δικτατορίες), στις 13/12 (για την τυμβωρυχία που αποτολμά ο κ. Αλ. Αλαβάνος), στις 14/12 (για τον φασισμό που κυοφορήθηκε με την, επί χρόνια τώρα, καταστροφή του σχολείου, της αυτοπειθαρχίας, του ασκητισμού της γνώσης), στις 18/12 (για το πελώριο ψέμα του «πανεπιστημιακού ασύλου» θεσμού βίας και τραμπουκισμού), στις 20/12 (για τις καταλήψεις ως προσχήματα κοπάνας και μόνο), στις 23/12 (για το φαινόμενο που λέγεται Τσίπρας). Συγκλονιστικές καταθέσεις, μνημεία τόλμης.

Τα κείμενα του Αλέξη Παπαχελά, στις 14/12 (για τους ανίκανους πολιτικούς, φιγούρες σε επιθεώρηση), στις 21/12 (για τον μηδενισμό της μεταπολίτευσης που φτάνει να χαρίζει τη νεολαία στους τρομοκράτες), στις 24/12 (για τη σήψη που συνεπιφέρει η απονομιμοποίηση της αστυνομίας και του κράτους). Κριτική οξυδέρκεια και αμείλικτη διαστολή της παράνοιας από την πολιτική διαμαρτυρία.

Ενδεικτικές παραπομπές. Υπάρχει δημοσιογραφία που λειτουργεί με τη συνείδηση της ευθύνης των «πνευματικών ανθρώπων».
Να την τιμούμε.
Του Xρηστου Γιανναρά στην Καθημερινή

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απευθυνόμαστε σε άτομα (στρατιωτικούς και πολίτες), που υπηρέτησαν σε αποστολές στα Βαλκάνια, Αφγανιστάν, και στους συγγενείς τους: το μπλογκ μας, προσφέρει διαμεσολάβηση για ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σε Πανεπιστημιακό Εργαστήριο του εξωτερικού, σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν.Επισημαίνουμε ότι η εμφάνιση του καρκίνου μπορεί να γίνει μετά από 10 και πλέον χρόνια, ή να μην εμφανιστεί και να μεταφερθεί στα παιδιά που θα γεννήσουν, μέσω του σπέρματος.
Αναμένουμε e-mail και παρακαλούμε για τη διάδοση αυτής της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Περί της Ανωνυμίας των Blogs και της Γενικότερης Εννοιας του να Είσαι Blogger!!!








Επειδή πολύ γράφουν για την ανωνυμία των blogs είπα και
εγώ ας γράψω μερικά πράγματα ως παλαιότερος αφού η σχέση
μου με τους υπολογιστές ξεκίνησε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80΄
όσο για το internet,με απασχόλησε πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα αλλά
με το που ήρθε και επισήμως ξεκίνησα να ασχολούμαι αφού είδα σε αυτό

το μέλλον της ανθρωπότητας!

Το θέμα που απασχολεί πολλούς λοιπόν είναι αν πρέπει τα Blogs
να παραμείνουν ανώνυμα, δηλαδή να μην υπάρχουν τα στοιχεία του
blogger που γράφει σε αυτό αλλά και αν υπάρχουν να είναι από

καθαρά δική του επιλογή.

Η Απαντήσεις μου θα δοθούν υπό την μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων μέσα
από έναν υποθετικό διάλογο όπου τίθενται σκληρές ερωτήσεις από έναν
κατά τα φαινόμενα πολέμιο του blogging.

Υπόψιν μπορεί να μην είναι και τόσο υποθετικός ο διάλογος....

-Έχουμε επισήμως δημοκρατία στην Ελλάδα;

-Έχουμε!

-Τότε γιατί γράφετε ανώνυμα; ποιός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτό;

-Γιατί δεν πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία μας είναι υπέρ του Πολίτη αλλά υπέρ
του κεφαλαίου και των Πολυεθνικών επιχειρήσεων που αποτελούν άλλωστε
και τους χρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Δεν γράφουμε λοιπόν επώνυμα, όχι γιατί ντρεπόμαστε για τα posts μας,
αλλά επειδή...

υπάρχει ο φόβος ότι θα δεχθούμε επίθεση απ της μεγάλες
κεφαλές αυτής της χώρας, αφού η κριτική μας τους ενοχλεί, η κριτική
μας αφυπνίζει πολύ κόσμο, άλλωστε η ίδιες οι εταιρείες που δίνουν την
δυνατότητα δημιουργίας blog δεν μας υποχρεώνουν να γράφουμε σε
αυτά με το ονοματεπώνυμο μας !

-Δηλαδή έχετε αναλάβει να αφυπνίσετε όσους δεν έχουν καταλάβει
τι παίζετε πραγματικά σε αυτό το κράτος και όχι μόνο;;


-Οχι βέβαια! άλλωστε το κίνητρο του κάθε blogger είναι τελείως διαφορετικό
ο βασικότερος λόγος είναι ότι θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες αφού μέσω
του blog μας παρεμβαίνουμε σε ότι είναι στραβό και επιθυμούμε να διορθωθεί.


-Δηλαδή όσοι γράφουν είναι απλός πολίτες που θέλουν να αλλάξουν κάποια
στραβά πράγματα στην χώρα μας και συνήθως το κάνουν με μεγάλη χαρά
χωρίς σκοπιμότητες ή άλλα κίνητρα;;;


-Αυτό εννοείται πως δεν ισχύει! άλλωστε έχοντας την εμπειρία τόσων χρόνων σε ότι
αφορά το internet και παρακολουθώντας την μπλοκόσφαιρα εν την γενέσει της, είμαι
σε θέση να γνωρίζω πως τα περισσότερα διάσημα blogs γράφονται από περισσότερους
του ενός και αυτό γίνεται φανερό άλλωστε και απ τον αριθμό των post που
βγαίνουν σε καθημερινή βάση από αυτά, αλλά και απ το γεγονός ότι δεν διαθέτουν
στην πλειονότητα τους ίχνος προσωπικού στοιχείου του συγγραφέα τους!


-Δηλαδή ποιοι γράφουν τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα Blogs και τελικά
ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν αφού δεν είναι κερδοσκοπικά;;;


-Στα περισσότερα διάσημα blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα σχετίζονται δημοσιογράφοι
ή άτομα του χώρου ή άνθρωποι που ασχολούνται με πολιτικά κόμματα στα σοβαρά
δηλαδή να είναι στο όριο του φανατισμού υπέρ ενός κόμματος. Από την πρώτη στιγμή
που άρχισα να διαβάζω blogs μου γινόταν ολοένα και πιο φανερό ότι αυτοί που τα
γράφουν δεν το κάνουν μόνο για την βελτίωση του συστήματος αλλά επειδή μέσα
από αυτά θα αποκτήσει ισχύ ο λόγος τους και έτσι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν
στοιχεία για άτομα που μπορεί να σχετίζονται με αντίπαλα παραδοσιακά ΜΜΕ ή
πολιτικά κόμματα ή οτιδήποτε άλλο αποκαλύπτοντας καυτά στοιχεία για αυτούς!


-Αρα λοιπόν έχουν δίκιο όσοι λένε πως η περισσότεροι bloggers είναι
ανώνυμη υβριστές "κουκουλοφόροι" του διαδικτύου;;;

-Αυτές της δηλώσεις της θεωρώ ακραίες και σε καμία περίπτωση δεν
ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα της μπλοκόσφαιρας αυτήν
την στιγμή, αφού δεν υπάρχει κανένα είδος "ιντερνετικής τρομοκρατίας" από
τα blogs, αντιθέτως υπάρχει αποκαλυπτική ειδησεογραφία αφενός, και αφετέρου
τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τα άτομα που δεν αντέχουν να δέχονται κριτική
κάθε είδους, χωρίς να μπορούν να κάνουν μηνύσεις και αγωγές, με σκοπό να
καταστρέψουν όσους τόλμησαν να τους κρίνουν, επίσης τέτοιες θέσεις έχουν
όσοι δεν γνωρίζουν το τι εστί διαδίκτυο και πόσο μάλλον το τι εστί blogger,
το αστείο της υπόθεσης είναι πως στο εξωτερικό ο blogger έχει φτάσει να
είναι επάγγελμα ενώ στην Ελλάδα θεωρείτε περίπου ως εγκληματίας του
κοινού ποινικού δικαίου!!!


-Δηλαδή λες πώς όσοι καταφέρονται κατά των blogs έχουν υποστεί κριτική
που δεν τους άρεσε, που σημαίνει πως εσείς οι bloggers είστε τέλειοι ως
προς την κριτική σας και αυτοί έχουν κάποιο κόμπλεξ με εσάς;;;


-Αυτό που λέω είναι απλό στα blogs σπάνια θα βρεις μη δημοσιογράφους να τα
γράφουν σε καθημερινό επίπεδο και να μην έχουν κανένα συμφέρον χωρίς να
σημαίνει αυτό ότι όποιος είναι δημοσιογράφος ντε και καλά εκτελεί εντολές
προκειμένου να βλάψει την εικόνα κάποιου άλλου! ένα παράδειγμα μη
δημοσιογράφου που σπαταλά ενέργεια και χρόνο για το blog του είμαι
και εγώ όπου μέσα απ το MK ασκώ καλόπιστη κριτική και γενικότερα
αναλύομαι σε Mediaκες ειδήσεις αλλά και νέα από την showbiz σε Ελλάδα
και εξωτερικό, σπάνια και όταν η περίσταση το επιβάλει ασχολούμαι και
με λίγο διαφορετική θεματολογία που μπορεί να σχετίζετε με πολίτικα ή
κοινωνικά θέματα και σαφέστατα δεν "ανήκω" σε κανένα πολιτικό κόμμα, αφού
όπως ανέφερα και πιο πάνω τοποθετούμαι με αυτούς που δεν πιστεύουν στο πολιτικό
μας σύστημα και την δημοκρατία έτσι όπως αυτή έχει θεμελιωθεί, θεωρώ σημαντικό
και πρέπει να το τονίσω πώς απο το blogging δεν επιθυμώ να αποκτήσω κανένα
οικονομικό εσοδό αλλά και δεν αναμένω και καμία εξέλιξη επαγγελματικής
φύσεως σε οποιοδήποτε χώρο εξαιτίας αυτού, άλλωστε ως γνωστών δεν
είμαι δημοσιογράφος αλλά ούτε και έχω σπουδάσει κάτι παρόμοιο!


-Ωραία λοιπόν το κατάλαβα ότι είσαι ο αρχάγγελος του blogging και ολίγο
αναρχικός το θέμα είναι γιατί το κάνεις και πόσοι σαν και εσένα υπάρχουν;;;


-Δεν είμαι ούτε αρχάγγελος αλλά ούτε και αναρχικός απλός είμαι ένας
ανένταχτος πολίτης που δεν τοποθετείτε πολιτικά λόγω γνώσης και αυτό
το λέω σε όσους τους αρέσουν οι ταμπέλες που αποτελούν άλλωστε την
αρχή της αποδόμησης μιας Δημοκρατίας, όσο για το πόσοι υπάρχουν δεν μπορώ
να το γνωρίζω άλλωστε τα blogs είναι χιλιάδες και ήδη στο Sync για παράδειγμα
είναι κοντά στις 40.000, έτσι λοιπόν και να θέλω να τα γνωρίσω όλα δεν μου αρκεί
μια ζωή που λέει ο λόγος!

-Από τα μέχρι τώρα λεγόμενα σου διαπιστώνω πώς στοχοποιείς
τους δημοσιογράφους καθώς και τους πολιτικοποιημένος blogger,
δηλαδή θεωρείς πώς αυτοί "χαλάνε" την μπλοκόσφαιρα και ότι αυτοί
θα έπρεπε να γράφουν με ονοματεπώνυμο;;;

-Η άποψη μου είναι πώς το blogs πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν "Άσυλο
ιδεών των Blogger"και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει άρση αυτού,
άλλωστε αποτελεί το No2 θέμα μετά το Πανεπιστημιακό Ασυλο που σκοπεύουν
να καταργήσουν, και αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλους ανεξαρτήτως απ την
στιγμή που δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος, επομένως δεν στοχοποιό κανένα
αφού είμαι υπέρμαχος της πολυφωνίας, απλός θεωρώ πως οι δημοσιογράφοι μέσω
των αποκαλύψεων που κάνουν μεταφέρουν κατά κάποιο τρόπο το πεδίο της μάχης
από τις εφημερίδες στην μπλοκόσφαιρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές
αντιδράσεις από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας και όχι μόνο, δηλαδή με τα
καλά στοιχεία τους που είναι οι αποκαλύψεις για ζητήματα που ποτέ δεν θα
έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, έρχονται και οι κόντρες απ τα παραδοσιακά
μέσα που χάνουν έδαφος
εξαιτίας της ύπαρξης όλων αυτών των blogger!

-Πάντως οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης στην καλύτερη των περιπτώσεων
θα την χαρακτήριζα ατυχή έως και βλακώδη!

-Πρέπει να λαμβάνετε περισσότερο υπόψιν για τα άρθρα του ένας Blogger
σε σχέση με αυτά που γράφει ενός δημοσιογράφος που εργάζεται για
τα παραδοσιακά MME;;

-Ως Blogger λέω σαφέστατα υπέρ του πρώτου δηλαδή του Blogger αν και το
ερώτημα είναι ποιόν θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν; προσωπικά επιλέγω την
ανάγνωση πολλών Blogs έτσι ώστε αφενός να έχω μια σφαιρική ενημέρωση και
αφετέρου να μην βασίζομαι στην γραμμή πλεύσης ενός και μόνο blog!
Μπορεί βέβαια η εφημερίδες να διαθέτουν ποιό ποιοτικό λόγο στην γραφή τους
αλλά τα κείμενα τους πλατειάζουν παραλείποντας πολλές φορές να
γράψουν την ουσία ενός θέματος!


-Τελικά οι "Κοινωνία" των Blogger τι καπνό φουμάρει;;;

-Οι Bloggers είναι μια Cyber κοινωνία που δεν διαφέρει σε τίποτα από την
υπάρχουσα κοινωνία όπως λίγο πολύ την ξέρουμε όλοι μας, μέσα σε αυτήν
μπορείς να συναντήσεις κάθε χαρακτήρα όπως θα συναντούσες και στον έξω
κόσμο,με την σημαντικότερη διαφορά να έγκειται στο ότι λόγω του απελευθερωμένου
καθεστώτος που επικρατεί μπορεί να ακουστεί η αποψή ενός ανθρώπου ή και να
αναγνωριστούν η αξίες του κάτι που στην κοινωνία δεν συμβαίνει τις περισσότερες
φορές αν δεν έχεις τα μεγάλα μέσα πέραν της αξίας σου, βέβαια ο κόσμος που
δεν έχει επαφή με τους υπολογιστές και το internet οπου του φαίνονται όλα αυτά
περίπου εξωγήινα έχει πλάσει στο μυαλό του μια λανθασμένη γνώμη για του
ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά πιστεύοντας ότι είμαστε "Cyber Μουχλες"
ή "Υβριστές" και το πρώτο το πιστεύουν ήδη από την δεκαετία του 1990 να φανταστείς!


-Ποια η εξέλιξη της Ελληνικής Μπλοκόσφαιρας τα επόμενα χρόνια και κατά
πόσο αυτή έχει ανοδική πορεία σήμερα,επίσης είναι πραγματικά blogger
όσοι έχουν δικό τους domain name;

-Το να προβλέπει κανείς την ενδεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας και πόσο μάλλον του
Internet είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και επισφαλές κρίνοντας όμως την εξέλιξη που
υπήρξε την δεκαετία του 90 σίγουρα τα ιντερνετικά θαύματα θα εξελίσσονται με κάπως
ποιο αργούς ρυθμούς, αφού τα μερίδια στην ιντερνετική αγορά έχουν μοιραστεί και
πλέον απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη διαφόρων υπηρεσιών,
πάντως το διαδίκτυο σήμερα είναι πιο χρηστικό και απαραίτητο από ποτέ!
Οσο για τα blogs εκτιμώ πώς σε ενά βαθμό έχουν χάσει εν μέρει τον λόγο ύπαρξης τους
αν και αυτό δεν σημαίνει πως έχει ανακοπή η ανοδική τους πορεία, αφού καθημερινά
γεννιούνται νέοι bloggers με θέληση να γράψουν και να μιλήσουν για διάφορα θέματα,
άσε που η υπηρεσία του Blogger ή του Wordpress δεν μπορεί να συγκριθεί με το
Geocities του 90' που ήταν σαφέστατα πολύ λιγότερο χρηστική και δίχως
να έχει την ανάπτυξη των blogs!

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης

-Η άποψη μου γενικότερα είναι πώς το να προσπαθείς να ανταγωνιστείς με blog
ένα portal που γράφεται από επαγγελματίες είναι χαμένος χρόνος εκτός
και αν το γράφεις με 5-10 άτομα μαζί σε καθημερινή βάση οπότε μπορείς να πας
πιο ψηλά από έναν μεμονωμένο blogger αλλά δύσκολα πάνω από ένα portal
το βρίσκω λοιπόν κάπως άσκοπο ένας blogger να μπαίνει στην διαδικασία
να φτιάχνει εικόνα site για ένα blog καθώς και να πληρώνει για δικό του
domain name, απ΄την στιγμή που από αυτό δεν έχει κέρδος και δεν αποτελεί
λοιπόν επαγγελματικό εργαλείο, άσε που το απέριττο και κάπως ερασιτεχνικό
style έχει την δική του μαγεία άλλωστε και η εξελιγμένη έννοια του blog δεν
περιλαμβάνει το επαγγελματικό template μέσα της.

-Αξίζει τον κόπο να δημιουργήσει κανείς ένα blog σήμερα και να αρχίσει
να γράφει τις απόψεις του;


-Όπως συμβαίνει και στην ζωή έτσι λοιπόν και στα blogs όλοι δικαιούμαστε
να έχουμε όσα θέλουμε προκειμένου να εκφράσουμε της ανησυχίες μας τους
προβληματισμούς μας ή οτιδήποτε άλλο μας απασχολεί, η προσωπική μου άποψη
και εν τέλει επιλογή είναι να έχω μόνο ένα το MK, τώρα βέβαια ο καθένας δεν είναι
απαραίτητο να ακολουθήσει την δική μου επιλογή αν και την βρίσκω πιο
αποτελεσματική!

Κοντολογίς βεβαίως και αξίζει να ανοίξει κάποιος αρκεί να εχει την διάθεση
και την αντοχή να το ανανεώνει συχνά, βέβαια αν το blog του ασκεί κριτική
ή είναι αποκαλυπτικό τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και τις συνέπειες
δηλαδή βρισιές στα Comments, Spam Mails, Mail με στόχο την υποκλοπή στοιχείων
του Blog Account σου και αλλά πολλά μέχρι και απειλές για την ζωή του που λέει ο
λόγος, το αν τελικά αξίζει ο λόγος του θα το κρίνει ο μόνος κριτής που δεν είναι άλλος
απ το αναγνωστικό κοινό που θα σου φέρει και την ανάλογη αποδοχή-επισκεψιμότητα!

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα σε post μου η Ελλάδα θεωρείτε από την
Google κατά την άποψη μου ως μια από της ισχυρές χώρες στον τομέα του
blogging αφού αν κοιτάξει κάνεις στην πάνω μπάρα, εχεί την δυνατότητα
να επιλέξεις αναζήτηση ειδικά για τα ιστολόγια κάτι το οποίο ισχύει
για το google.gr αλλά όχι για το google.com που η επιλογή αυτή
βρίσκεται στο More!!!!


-Αν υπάρξουν διώξεις κατά ενός μεγάλου του συνόλου των blogger ποια
θα είναι η μελλοντική πολίτικη και κοινωνική εξέλιξη της χώρας;;


Πρόκειται για ένα υποθετικό ερώτημα πού στην πράξη μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει
μια αντίστοιχη ενέργεια,πάντως το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει αναταραχή
σε πρώτη φάση το μέγεθος της οποίας δεν μπορεί να προβλεφθεί αν κρίνω
πάντως από την βουβή διαμαρτυρία που είχε γίνει το καλοκαιρί του 2007
με του χιλιάδες bloggers τότε φαντάζομαι ότι η όποια κυβέρνηση το
επιχειρήσει τότε θα φάει τα μούτρα της, αλλά ακόμη και τίποτα να
μην συμβεί που λέει ο λόγος αρχικά, σε βάθος χρόνου οι φίμωση αυτή
σε συνδυασμό με την σταδιακό ελέγχο των πολιτών στα πλαίσια των
κανόνων μιας παγκοσμιοποίησης που δεν επιλέξαμε θα κάνει τα πρόσφατα
επεισόδια να θυμίζουν απλά ένα ζέσταμα πριν από τον πραγματικό χαμό!

-Τέλος πόσο έχει διεισδύσει ο Big Brother στο Internet και τα Blogs και
πόσο ασφαλές είναι τελικά να γράφει κανείς τις απόψεις του σε αυτά;


Εννοείς από ότι καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να σου προσφέρει κάποιος κάτι
δωρεάν όπως συμβαίνει με της περισσότερες υπηρεσίες του διαδικτύου απ την στιγμή
που ούτε και ο θάνατος είναι τσάμπα αφού και σε αυτήν την περίπτωση χάνεις την
ζωή σου, το θέμα αυτό χωράει απίστευτη συζήτηση και αναλύσει, και πιθανότατα
δεν θα αρκούσε ούτε και ένα βιβλίο 500 σελίδων προκειμένου να δώσει της απαραίτητες
απαντήσεις σε κάποιον που θέλει να μάθει περισσότερα, πάντως επίσημα η περισσότερες
των εταιρειών αυτών επιβιώνουν χάριν των διαφημίσεων και των
διαφόρων χρηματοδοτήσεων που λαβανουν με διάφορους τρόπους
μεταξύ άλλων και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο χρηματιστήριο,
αν και πρόσφατα έκανα ένα post με video από το youtube πoυ έλεγε ποιοί
είναι οι κρυφή χρηματοδότες ενός γνωστού social network.

Τώρα για το κομμάτι της παρακολούθησης προσωπικά δεν έχω διαβάσει πουθενά
επίσημα η μυστικές υπηρεσίες του εκάστοτε κράτους να παρακολουθούν κάποιους
bloggers τώρα αν αυτό γίνεται και δεν έχει κυκλοφορήσει προς τα έξω είναι ένα
άλλο θέμα, πάντως οι εταιρείες αυτές τύπου Blogger σίγουρα ξέρουν περισσότερα
από ότι γνωρίζουν για μας κοντινή μας άνθρωποι, απ τα στοιχεία και μόνο που εμείς
από μόνοι μας βάζουμε σε αυτά όπως π.χ μια αναζήτηση μας σε κάποια Search Engine
έως τα προσωπικά μας στοιχειά σε κάποιο social network!

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πώς λανθασμένα κάποιοι στρέφονται ενάντια στους
Βloggers που απλά χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που τους παρέχει η Google ή Wordpress
όπου μεταξύ άλλων οι εταιρείες αυτές έχουν φροντίσει και νομικά να μπορούμε
να γράφουμε ανώνυμα, αν κάποιοι πάλι ενοχλούνται δεν έχουν παρά να στραφούν
νομικά ενάντια σε αυτές που δημιούργησαν αυτήν την δυνατότητα!!!

Media Κουφάλες

Θα μου κάνει μεγάλη χαρά αν μπείτε στον

κόπο να αναδημοσιεύσετε το κείμενο στα blogs σας!!!

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΤΑ... ΑΗΔΟΝΙΑ ; ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ...















Αυτό θα πεί..... ΦΩΝΑΡΑ!!

Τι να μας πουν τώρα κάποιες φωνίτσες σαν την Κάλλας, ας πούμε, τη Μούσχουρη, τη Μαρινέλλα.

Μια είναι η ΦΩΝΑΡΑ και τη λέν ΤΖΟΥΛΑΡΑ!!

(Την ευθύνη της ανάρτησης δεν την αναλαμβάνει ΚΑΝΕΝΑΣ)
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan