Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Φιλία - Χωρίς αυτή δεν μπορούμε ..

Είναι σημαντικό να κάνουμε αρχικά μια αυτοεξέταση και να κατανοήσουμε το τι ζητάμε και το τι επιδιώκουμε από μια φιλία. Οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη είναι:
Η στάση μας προς τους άλλους: Πρέπει να δεχθούμε ότι οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί από εμάς. Εάν απαιτούμε οι άλλοι να έχουν τις ίδιες προσεγγίσεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορά όπως εμείς, τότε είναι πολύ πιθανό να απωθήσουμε μακριά μας ανθρώπους που θα ήταν πολύ καλοί φίλοι.
Με το να αποδεχθούμε ότι οι άλλοι μπορούν να είναι διαφορετικοί από εμάς, ανοίγουμε νέους δρόμους για φιλίες και σχέσεις που φέρνουν μια νέα πνοή στη ζωή μας
Η συμπεριφορά μας προς τους άλλους: Πρέπει να σκεφτούμε πως εμείς θέλουμε να μας συμπεριφέρονται οι άλλοι. Θα πρέπει να προσφέρουμε προς τους άλλους την ίδια συμπεριφορά που θα θέλαμε και εμείς από τους αυτούς
Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι και να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα: Οι καλές φιλίες δεν...

κτίζονται μέσα σε μια νύκτα. Μην έχετε την εντύπωση ότι επειδή θα πείτε τα πιο εμπιστευτικά πράγματα ή τα μυστικά σας σε κάποιον από τις πρώτες μέρες ότι αυτό θα δημιουργήσει μια καλή φιλία. Αυτό ίσως ακόμη να απωθήσει μακριά ένα πιθανό φίλο.
Χρειάζεται χρόνος για να κάνετε ένα φίλο. Αρχίστε με προσεκτικά βήματα, δώστε στη σχέση χρόνο να αναπτυχθεί, μοιραστείτε αρχικά πράγματα ή μυστικά που για σας δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία για να μπορέσετε να αντιληφθείτε καλύτερα τη δυναμική της σχέσης και μετά προχωρείτε σε πιο σημαντικά βήματα
Αποφεύγετε την κριτική για τους άλλους: Εάν κάνετε συχνά κριτική και σχόλια σχετικά με τις αποτυχίες, τις αδυναμίες ή τις ανεπάρκειες άλλων ανθρώπων, τότε πιθανόν να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ανασφάλειας σε αυτόν που σας ακούει.
Σκεφτείτε απλά ότι την ώρα που εσείς κάνετε κριτική, ίσως να περνά από το μυαλό του, η σκέψη ότι όπως κάνετε κριτική και αρνητικά σχόλια για τους άλλους, θα κάνετε το ίδιο και για αυτόν αργότερα
Αποφεύγετε το κουτσομπολιό: Οι άλλοι που σας ακούν να κουτσομπολεύετε και να σχολιάζετε τις δοκιμασίες ή τα βάσανα που είχατε με άλλους ανθρώπους στη ζωή σας, είναι δυνατόν να χάσουν την εμπιστοσύνη που έχουν προς εσάς
Προσοχή στις υποχωρήσεις που κάνετε: Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του κριτήρια και το δικό επίπεδο αντιλήψεων σχετικά με την ηθικότητα, τις αρχές της ζωής και τη συμπεριφορά. Δεν είναι σωστό να γίνονται συμβιβασμοί με τις βασικές αυτές αρχές μόνο και μόνο για να ταιριάσει κάποιος σε ένα καινούργιο σύνολο ή με νέους φίλους
Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν φίλους. Οι λόγοι είναι πολλοί. Μπορεί να είναι ντροπαλοί η ακόμη να μην έχουν τις κοινωνικές εκείνες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αρχίσουν εύκολα μια συνομιλία.
Στις περιπτώσεις αυτές μερικές κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Για παράδειγμα η συμμετοχή σε ομάδες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, μπορούν να κάνουν τις πρώτες επαφές και συνομιλίες πιο εύκολες. Επίσης μπορούμε να μάθουμε πολλά κοιτάζοντας πως ενεργούν άλλοι άνθρωποι που κάνουν πιο εύκολα σχέσεις.
Παράλληλα είναι απαραίτητο όταν συνομιλούμε με άλλους να τους ακούμε προσεκτικά, κοιτάζοντας στα μάτια και αποφεύγοντας να αναφερόμαστε πάντοτε στο δικό μας εαυτό. Και ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη δύναμη που έχει το χαμόγελο.
Όταν συναντούμε κάποιο νέο άνθρωπο είναι πολύ καλύτερα να τον κάνουμε να μιλά για τον εαυτό του, τα δικά του ενδιαφέροντα ακούγοντας προσεκτικά παρά να το βομβαρδίζουμε με τα δικά μας.
Υπάρχουν πολλοί χώροι στους οποίους μπορούμε να συναντήσουμε νέους ανθρώπους και να κάνουμε νέες φιλίες: Στο περιβάλλον που εργαζόμαστε, σε ομάδες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα ή χόμπι, σε εθελοντικούς οργανισμούς, δια μέσου της οικογένειας και των συγγενών μας και λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που μας καλούν.
Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι κάτι που μπορούμε να το μάθουμε. Ακόμη είναι δυνατό να βελτιώσουμε αυτές που ήδη έχουμε και να τις εμπλουτίσουμε.

Ποσα μπουκαλια βλεπεται στην εικανα 1 η 3;;Απο την επισημη διαφημιση της τσεχικης μπυρας URSUS.

Το ανέκδοτο της εβδομάδας.


Γιατί σταμάτησαν τα έργα στο Βοτανικό,εκεί που θα χτίζοταν το νέο γήπεδο του Παναθηναικού; Επειδή...
...στις ανασκαφές η αρχαιολογική υπηρεσία, βρήκε αρχαία!
Ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο του Παναθηναϊκού!

atsarantos

Με επιφύλαξη η επαναλειτουργία του CERN, Θα ξεκινήσει πάλι τον Ιούλιο

Με μικρά και διστακτικά βήματα θα ξεκινήσει πάλι το «πείραμα του αιώνα» τον Ιούλιο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα.


Το πάθημα έγινε μάθημα μετά το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) λίγο μετά τα εγκαίνιά του το Σεπτέμβριο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN).

Ο νέος Γερμανός γενικός διευθυντής του CERN, Ρολφ-Ντίτερ Χόιερ, δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Sonntag ότι θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικός από τον προκάτοχό του όσον αφορά τη σταδιακή επανεκκίνηση του γιγάντιου οργάνου κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα.

«Θέλω να είμαι σίγουρος ότι όλα δουλεύουν σωστά», είπε ο Χόιερ. «Γι' αυτό θα επιτρέψω και σε μια εξωτερική ομάδα ειδικών να κάνει πρόσθετους ελέγχους στον επιταχυντή» πριν τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων θα ξαναλειτουργήσει πιθανώς τον Ιούλιο, δεν πρόκειται όμως να φτάσει τα μέγιστα επίπεδα ισχύος έως το 2010, διευκρίνισε ο διευθυντής του CERN.

Η αποκατάσταση της βλάβης στην υπόγεια εγκατάσταση των 4 δισ. ευρώ, η οποία προκλήθηκε από τη διαρροή έξι τόνων υγρού ήλιου, θα κοστίσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και 30 εκατομμύρια, είπε ο Χόιερ. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα έλλειψης εμπιστοσύνης στο ανθρώπινο δυναμικό του CERN, που αριθμεί περίπου 10.000 άτομα.

Επισήμανε ακόμα ότι δεν θα επιδιώξει άσκοπη δημοσιότητα για το λεγόμενο «πείραμα του αιώνα», το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν εγκαινιάστηκε ο LHC τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Αυτό θα συμβεί μόνο όταν όλα δουλεύουν ρολόι. Είμαι λίγο πιο προσεκτικός σε αυτό το θέμα σε σχέση με τον προκάτοχό μου» είπε.

Η ακριβής ημερομηνία σταδιακής επανεκκίνησης θα συζητηθεί σε συνάντηση των επιστημόνων στο Σαμονί της Γαλλίας το Φεβρουάριο.

Ο LHC θα είναι ο μόνος επιταχυντής του κόσμου με αρκετή ισχύ ώστε να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά το Μπιγκ Μπαγκ.

Μέσα στην κυκλική σήραγγα του επιταχυντή, μήκους 27 χιλιομέτρων, δέσμες πρωτονίων θα συγκρούονται κινούμενες σε αντίθετες κατευθύνσεις σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Τα υποατομικά συντρίμμια των συγκρούσεων θα προσφέρουν νέα στοιχεία για τη σκοτεινή ύλη, τη σκοτεινή ενέργεια, τη θεωρία των «υπερσυμμετρικών» σωματιδίων, καθώς και για το υποθετικό σωματίδιο Χιγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού», το οποίο θα εξηγούσε πώς η ύλη αποκτά μάζα.

ta nea

Η μαγεία του ποδοσφαίρου
ωχχχχ τσούζειιιιιιιιιι!!!!

Όχι για μένα για την καημένη την τσεπούλα μου...


Νέες τιμές για το Λόττο, το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, από σήμερα.
Η μεγαλύτερη αύξηση (+233%) αφορά το Λότο, όπου η τιμή ανά στήλη αυξάνεται στα 0,50 λεπτά από 0,15 λεπτά. Αντίστοιχα, στα υπόλοιπα παιχνίδια (ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ)οι τιμές θα αυξηθούν κατά 66%. Στο Τζόκερ και το ΠΡΟΤΟ η ελάχιστη τιμή ανά στήλη ανεβαίνει στα 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ σήμερα, ενώ για το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα διαμορφωθεί στα 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ σήμερα.
Αμετάβλητη μένει η στήλη του "Στοιχήματος" στα 30 λεπτά και των ΚΙΝΟ, ΕXTRA 5 και SUPER 3 στα 50 λεπτά.

Τα κέρδη των... παικτών για το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το Λόττο θα είναι προκαθορισμένα για τις κατώτερες κατηγορίες κερδών, για τις ανώτερες κατηγορίες θα καθορίζονται σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε, ενώ στο Lotto θα προστεθεί μία ακόμα κατηγορία κερδών.

apneagr

Και ο Δήμαρχος Oιχαλίας ολοταχώς προς συμπαράσταση στα μπλόκ των αγροτών


viglas

Kαι ο κ. Δήμαρχος στα μπλόκα των αγροτών!!!

Σε λίγη ώρα φωτογραφία ντοκουμέντο του κ. Ζιώγκου στα μπλόκα των αγροτών.

Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων


Την πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας του δήμου Τυμφαίων στο νομό Τρικάλων παραβίασαν άγνωστοι. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων οι δράστες προέβησαν στην ανασκαφή τμήματος εντός του Ιερού Ναού, βάθους ενός μέτρου στο δεξί κλίτος προκειμένου να βρουν θησαυρό, χωρίς όμως να αφαιρέσουν εικόνες ή άλλα κειμήλια. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Καλαμπάκας.

trikaland

Ο Γιώργος σφύριξε -Το δελτίο καιρού από την Πετρούλα Κ...

620.000 ευρώ το χρόνο παίρνει συνταξιούχος δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα. Καταγγελία στη Βουλή

"Συνταξιούχος δικηγόρος, «εκλεκτός» του διορισμένου από την κυβέρνηση Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός, bonus και μετοχές της Εθνικής) ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο!!». Αυτή την καταγγελία κάνουν με ερώτησή τοςυ στη Βουλή 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι "το ΟΡΓΙΟ των «γαλάζιων» ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ συνεχίζεται".

Στην Ερώτηση αποκαλύπτεται ότι...σύμφωνα με εξώδικη δήλωση προς τον ίδιο τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, συνδικαλιστές καταγγέλλουν την παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ.
"Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, επίσης αμειβόμενου με πάνω από 600.000 ευρώ ετησίως, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):
- (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.
- (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.

Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, σύμφωνα με το παραπάνω εξώδικο, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Πέρα από αυτό, η σύμβασή, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο εξώδικο παρατίθεται νομολογία σύμφωνα με την οποία λαμβάνεται υπόψη το ουσιαστικό αποτέλεσμα της σύμβασης, ανεξάρτητα από τα εξωτερικά στοιχεία της, που μπορεί να έχουν διαμορφωθεί ακριβώς προς αποφυγή εφαρμογής των παραπάνω απαγορεύσεων του νόμου. Επιπλέον, αναφέρεται ότι «έγγραφο» του Δικηγορικού Συλλόγου που επικαλείται ο συγκεκριμένος δικηγόρος, συνταξιούχος και παράλληλα εν ενεργεία Γενικός Διευθυντής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεραπεύσει καμία παρανομία, ούτε να άρει τυχόν ποινικές ευθύνες.
Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας που παρατίθενται στο συγκεκριμένο εξώδικό προκύπτει ότι οι αποδοχές που λαμβάνει εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, στηρίζονται σε άκυρη και αντίθετη με το νόμο σύμβαση.
Και μάλιστα πρόκειται για ιδιαιτέρως προκλητικές ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρανόμως απασχολούμενος στην Εθνική Τράπεζα ημέτερος συνταξιούχος λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):

Σύνταξη: 43.500 ευρώ το χρόνο
Μισθός: 280.000 ευρώ το χρόνο
Bonus: 300.000 ευρώ το χρόνο

ΣΥΝΟΛΟ: 623.500 ευρώ το χρόνο ή

52.000 ευρώ το μήνα ή
2.405 ευρώ μεροκάμματο ή

300 ευρώ, δηλαδή 102.000 δρχ. ΤΗΝ ΩΡΑ!

Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα
για το έτος 2005 61.200 μετοχές
για το έτος 2006 30.000 μετοχές
με προνομιακή τιμή και ανάλογα περιθώρια κέρδους από την πώλησή τους στην πραγματική και πολύ μεγαλύτερη αξία τους.

Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!!
Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ετησίως οι αμοιβές μόνο του Διοικητή της Εθνικής και ενός «εκλεκτού» του, υπερβαίνουν:

το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!!


Μετά τα παραπάνω

ανακύπτει ένα πελώριο ερώτημα,
κυρίως για όλους όσους δεν έχουν δουλειά,
για όλους τους δικηγόρους, αλλά και τους νέους επιστήμονες που αμείβονται από την εργασία τους με μισθούς πείνας,
για όλους όσους πληρώνονται με 450 και 500 ευρώ το μήνα,
για όλους όσους ζητούν και δεν λαμβάνουν δάνειο από την Εθνική ή άλλες τράπεζες
ή ακόμα χειρότερα για όλους αυτούς τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που έλαβαν τηλεφωνήματα από την τράπεζα τους για να τους ανακοινωθεί η αύξηση των επιτοκίων που πληρώνουν για κεφάλαια κίνησης τους,

Ένα ερώτημα που οφείλει η Κυβέρνησή σας, δια του αρμοδίου Υπουργού, να απαντήσει:
Γιατί..;
Οι ερωτώντες Βουλευτές είναι οι:
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γιάννης Κουτσούκος
Θάνος Μωραίτης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Νίκος Ζωίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Θεοδώρα Τζάγκρη
Γιάννης Διαμαντίδης
Ελπίδα Τσουρή
Τάσος Σιδηρόπουλος
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Μιχάλης Παντούλας
Σοφία Σακοράφα
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Κατρίνης
Χρήστος Χάιδος
Σούλα Μερεντίτη
Ηλίας Λαμπίρης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Τάκης Ρήγας
Γιώργος Ντόλιος
Αλέξανδρος Αθανασιάδης

press-gr

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan