Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Με αυτήν τη βέρα δε θα ξεχάσετε ποτέ την επέτειό σας



Με μικρές μπαταρίες που βρίσκονται στο εσωτερικό της η χαραγμένη ημερομηνία, ζεσταίνεται τη συγκεκριμένη ημέρα για να θυμίσει στον κάτοχό του την επέτειο . Χρησιμοποιώντας μία μικρή θερμοστήλη (thermopile) το δαχτυλίδι μετατρέπει τη θερμότητα από το χέρι σας σε ηλεκτρική ενέργεια, και διατήρει την μπαταρία φορτισμένη συνεχώς. H "Hot Spot" τεχνολογία ζεσταίνει μέχρι και 48 βαθμούς κελσίου για 10 δευτερόλεπτα, κάθε ώρα, 24 ώρες πριν από την "ειδική μέρα," διατίθεται σε επτά στυλ καλυπτόμενα από χρυσό και ασήμι, και έχει εγγύηση για μια ζωή.


Κυκλοφορεί στις παρακάτω εκδόσεις

προλάβετε!!!

Στρατό απο ξενόγλωσσους Ισραηλινούς μπλόγκερς στήνει το Ισραήλ



Προπογάνδα κατα παραγγελία..

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτς το υπουργείο Απορρόφησης Μεταναστών (Εβραίων της διασποράς) άρχισε την στρατολόγηση Ισραηλινών που μιλάνε ξένες γλώσσες για να αντιμετωπίσουν την "αντισιωνιστική" προπαγάνδα (όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται) σε Αγγλικά ,Γερμανικά Ισπανικά και Γαλλικά μπλόγκ!

Ο Γενικός γραματέας του Υπουργείου Ερέζ Χαλφόν αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα (την σφαγή καλύτερα) στην Γάζα δήλωσε ότι: "κατα την διάρκεια του πολέμου προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιον τρόπο να συνεισφέρουμε και εμείς στην κοινή προσπάθεια" "Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τεράστια δεξαμενή του πλέον του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων με δεύτερη μητρική γλώσσα "

Οι εθελοντές θα αποστέλουν τα στοιχεία τους με email στην Γενική Διέθυνση του Υπουργείου όπου και θα καταχωρούνται με βάση τις γλωσσες που γνωρίζουν .Κατόπιν θα "προωθούνται" στο τμήμα MME του Ισραηλινού ΥΠΕΞ ,οι υπεύθυνοι του οποίου θα τους κατευθύνουν στις ιστιοσελίδες που κρίνουν ότι είναι "προβληματικές" ,για τα περαιτέρω!

Τύφλα να'χει ο Γιόζεφ Γκέμπελς...

Αθλητικά ..

Παίκτης της Λάρισας είναι και επίσημα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος !

O διεθνής άσος έλυσε τη συνεργασία του με την Χαλ και επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5,5 χρόνια. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 με την Εθνική μας ομάδα συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους. Ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1974 διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκει στην ΑΕΛ τον 6ο σταθμό μιας ξεχωριστής καριέρας που έχει ως σημεία αναφοράς την αγωνιστική συνέπεια και διάρκεια, συμπληρώνοντας μια ολόκληρη 15ετία σε υψηλό επίπεδο.

Η Τσουμελέκα δεν είναι ντοπέ !

Τραγελαφικές διαστάσεις αποκτά η υπόθεση ντόπινγκ της Αθανασίας Τσουμελέκα μετά την αποκάλυψη ραδιοφωνικού σταθμού ότι το όνομα της ελληνίδας ολυμπιονίκου δεν περιλαμβάνεται στη λίστα της ΔΟΕ με τα θετικά δείγματα αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Από αυτό προκύπτει ότι η Τσουμελέκα, η οποία αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πρώτου δείγματος δήλωσε ότι σταματά τον αθλητισμό, δεν ήταν ντοπέ. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έγγραφο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τονίζει πως δεν υπάρχει στη λίστα της ΔΟΕ με θετικά δείγματα 400 αθλητών το όνομα της αθλήτριας, ενώ γίνεται σαφές πως δεν έχει αποσταλεί στην WADA οποιαδήποτε αναφορά για την Τσουμελέκα.

Δώστε πίσω τα μάρμαρα του παρθενώνα μας


δεν σας ανήκουν
σας είναι άχρηστα
είναι κλεμμένα
τα καταστρέφει το υγρό κλίμα σας


ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜAΣ! ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙA ΜΑΣ!!
ΑΠΛΟ!!! & ΛΟΓΙΚΟ !!!

από group στο Facebook

25 χρόνια απο το θάνατο του Βασιλη Τσιτσάνη

Πέρασαν 25 χρόνια απο τον θάνατος ενός απο τους μεγαλύτερους έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα, του οποίου τραγούδια του ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Τρικαλινός μουσικοσυνθέτης ηταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και της λαϊκής μουσικής. Βιογραφία

Ο Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική και έμαθε μαντολίνο και βιολί και φυσικά μπουζούκι. Το 1936 πηγαίνει στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική. Το 1937 έκανε την πρώτη του ηχογράφηση.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο Τσιτσάνης έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του, τα οποία ηχογραφήθηκαν μετά την λήξη του πολέμου.

Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα και αρχίζει να ηχογραφεί. Δίπλα του έγιναν ευρέως γνωστοί τραγουδιστές όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Μαρίκα Νίνου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.

Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσάνης γνώρισε ευρύτατη αποδοχή. Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για εγχείρηση, και κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών

Τσιτσάνης-Της Γερακινας Γιος



trikaland

Ανέκδοτο

Δυο πειρατές κάθονται στην κουπαστή του πλοίου αφού έχουν κατεβάσει από μια νταμιτζάνα ρούμι ο καθένας:
- "Ρε συ κοκκινοτρίχη Τζακ, να σε ρωτήσω κάτι...το δεξί σου πόδι σου πως το έχασες;"
- "Άστα... καρχαρίας! Μια δόση κάνουμε ρεσάλτο σε ένα αγγλικό εμπορικό, πιάνω το σχοινί και πάω να πηδήξω, αλλά γλυστράω και πέφτω μέσα στην θάλασσα... Ε, μέχρι να με βγάλουν, μου έφαγε ο καρχαρίας το πόδι και τώρα είμαι με το ξύλινο..."
- "Μάλιστα... Καλά και το αριστερό σου πόδι πως το έχασες;"
- "Αστα... κροκόδειλος! Έχουμε αποβιβαστεί στην Κούβα και εκεί που κάνουμε πλιάτσικο σε κάτι χωριά, μου την πέφτει ο κροκόδειλος... Ετρεξα αλλά δεν είχα συνηθίσει το ξύλινο πόδι βλέπεις..."
- "Πω πω τι έχεις τραβήξει ρε άνθρωπε... καλά και τον γάντζο στο χέρι πως τον απέκτησες;"
- Άστα... Βαρέλι..."
- "Βαρέλι;"
- "Ναι, βαρέλι... Να, είχε τρικυμία θυμάμαι και ήμουν στα αμπάρι, σπάνε τα σχοινιά του φορτίου και ένα βαρέλι μου πλάκωσε το χερι... Πήγα να το αποφύγω αλλά δεν είχα συνηθίσει τα δύο ξύλινα πόδια βλέπεις..."
- "Έλα ρε συ! Και να σου πω ρε κοκκινοτρίχη Τζακ, το μάτι σου πως το έχασες και το έχεις καλυμμένο;"
- "Άστα... τσίμπλα!"
- "Τσίμπλα;"
- "Ε, δεν είχα συνηθίσει τον γάντζο βλέπεις..."

By Nikos

Η εξομολόγηση ενός πατέρα (μέρος 2ον)

Μετά την εξομολόγηση ενός πατέρα, που είχε μεγάλη ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε για αυτό, λάβαμε πολλά e-mail σχετικά με το θέμα ένα από αυτά παραθέτουμε πιο κάτω, μας ήρθε από την Δράμα.

"Ειλικρινά θα ήθελα ποτέ να μην ερχόμουν στη θέση να γράψω σχετικά με το διαζύγιο και τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική, και όχι μόνο, υγεία πρώτα των παιδιών αλλά και των γονέων.

Τελικά όμως για μία ακόμα φορά διαπιστώνω πως τα απροσδόκητα στη ζωή είναι τόσα όσα και τα προσδοκώμενα.Γιατί κανείς όταν παντρεύεται δεν σκέφτεται το διαζύγιο και περισσότερο κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί όταν η οικογένειά του / της, μεγαλώνει, με τη γέννηση παιδιού ή παιδιών.

Θέλω να ξεκινήσω με μία παραδοχή : Στο διαζύγιο φταίνε και οι δύο , άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Δεν είμαι εδώ για να μεταφέρω τις προσωπικές μου εμπειρίες που σίγουρα δεν είναι αντικειμενικές αλλά μόνο προσωπικές.

Όμως ενώ για... το διαζύγιο φταίνε και οι δύο τελικά μακριά από το σπίτι της οικογένειας και από τα παιδιά, είναι κατά κανόνα ο πατέρας. Δεν είναι λίγο αντιφατικό.

«Λύση του έγγαμου βίου κοινή συναινέσει», γράφουν οι δικηγόροι στο ιδιωτικό συμφωνητικό (που ακούστηκε η διάλυση μίας οικογένειας να γίνεται αρχικά με ιδιωτικό συμφωνητικό – η περιουσία κατοχυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη. Είναι φαίνεται πιο σημαντικό από την ψυχική υγεία και την καλλιέργεια της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών με χωρισμένους γονείς.)

Είμαι θυμωμένος.Είμαι θυμωμένος γιατί δεν μπορώ να δω τα παιδιά μου τόσες ώρες και μέρες όσες με έχουν ανάγκη.

(Ερώτηση 1η : Ο νομοθέτης πρέπει να απαντήσει αν πιστεύει πως τα παιδιά έχουν εξίσου ανάγκη και τους δύο γονείς.)

Είμαι θυμωμένος.Είμαι θυμωμένος γιατί μαθαίνω τελευταίος (μετά τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο, την κολλητή, τη γειτονιά, τον ………. Πως τα παιδιά μου είναι λίγο άρρωστα, λίγο κακόκεφα, λίγο αδιάβαστα στο σχολείο, λίγο αλητάκια, λίγο πειραχτήρια, πως κοιμήθηκαν στη γιαγιά, πως κοιμήθηκαν με τη babysitter πως πως πως λίγο..λίγο..λίγο.. . Μαθαίνω όμως πρώτος αν αργήσω μία μέρα να καταθέσω τη διατροφή.

Είμαι θυμωμένος.Είμαι θυμωμένος γιατί είμαι ο πατέρας του σαββατοκύριακου και όχι ο πατέρας της καθημερινότητας, του διαβάσματος, της καληνύχτας, του μαλώματος, της αυστηρότητας, της ασφάλειας.

(Ερώτηση 2η : Πρέπει να απαντήσει ο νομοθέτης με πιο κριτήριο ορίζει το σαββατοκύριακο ως μέρα συνάντησης των παιδιών με τον πατέρα τους και βέβαια γιατί απαγορεύει στον πατέρα να βλέπει τα παιδιά του καθημερινά στον χώρο τους – δηλαδή στον τόπο κατοικίας τους – δηλαδή στο δωμάτιό τους. Γιατί πρέπει να τα βλέπει μόνο αφού τα πάρει από το σπίτι τους και όχι να μπορεί να τα διαβάζει έστω μία ώρα την ημέρα στο δωμάτιό τους. )

Είμαι οργισμένος. Είμαι οργισμένος γιατί κανένας από την πολιτεία δεν μας κάλεσε και τους δύο γονείς για να μας μιλήσει, να μας ρωτήσει, να μας συμβουλέψει.

Είμαι οργισμένος. Είμαι οργισμένος γιατί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλονται μόνο θέματα με διαζύγια, πατεράδες κακούς, μανιακούς, βίαιους και μάλιστα σε μεσημεριανές ώρες, που και κακό κάνουν στο μυαλό της μητέρας – γυναίκας και τα παρακολουθούν χωρίς κανένα πρόβλημα και παιδιά.

Είμαι οργισμένος. Είμαι οργισμένος γιατί μία χωρισμένη - εργαζόμενη μητέρα απολαμβάνει τη συμπόνια και τη στοργή της πολιτείας και της κοινωνίας, ενώ ο χωρισμένος και εργαζόμενος πατέρας είναι δακτυλοδεικτούμενος ως τον κατά κύριο λόγω υπαίτιο για την κατάντια τις οικογένειάς του.

Είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος γιατί διαπιστώνω πως μέρα με τη μέρα ο Θεός μου δίνει περισσότερη δύναμη να έχω την ηρεμία μου και να διδάσκω στα παιδιά μου αξίες, έστω και από το τηλέφωνο. Να τηρώ την υπόσχεση μου πως δεν θα ακούσουν ποτέ από το στόμα μου κακιά κουβέντα ούτε για τη μητέρα τους ούτε για κανέναν, κι ας έχω ακούσει πολλά.

Είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος γιατί ξεκίνησε η προσπάθεια από άξιους ανθρώπους για να αλλάξουν τα πράγματα και μπράβο τους. Πρέπει τώρα όλοι εμείς να δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα και καμία αφορμή για να προστατεύσουμε τον αγώνα αυτών των ΑΞΙΩΝ ανθρώπων.

Είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος γιατί πέρασα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τα παιδιά μου και μπόρεσα να τους δώσω όλη μου την καρδιά, και μου έδωσαν με τα μάτια τους όλη μου τη ζωή.

Είμαι λυπημένος. Είμαι λυπημένος γιατί τελείωσαν οι γιορτές και πάλι θα βρεθώ στη μοναξιά του σπιτιού μου και τα παιδιά μου θα λαμβάνουν διαπαιδαγώγηση διαμέσου τηλεφώνου.

Είμαι λυπημένος. Είμαι λυπημένος γιατί ο νομοθέτης δεν υποχρεώνει τους δύο γονείς να έχουν κοινές παραστάσεις μαζί με τα παιδιά τους (κοινές φωτογραφίες στις γιορτές, κοινές συναντήσεις και εξόδους.

(Ερώτηση 3η : Πρέπει να ερωτηθεί ο νομοθέτης πως δίνει ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ την επιμέλεια στην μητέρα αλλά δεν την υποχρεώνει το αυτονόητο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.)

Είμαι λυπημένος. Είμαι λυπημένος γιατί ο θάνατος του μικρού Αλέξη από την σφαίρα του αστυνομικού έδωσε το δικαίωμα σε όλους να μιλήσουν για όλα. Κανένας όμως δεν είπε πως είναι παιδί χωρισμένων γονέων. Κανείς δεν είπε πως στο μνημόσυνο οι δύο γονείς πήγαν χωριστά και δεν αντάλλαξαν καμία κουβέντα (εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ). Δεν ξέρω τι μπορεί να τους χώρισε, δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε δεν ξέρω………… Αυτό που ξέρω είναι πως το παιδί χωρισμένων γονέων – με καλή οικονομική κατάσταση, με πολύ καλό μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο βρέθηκε την λάθος ώρα (ήταν αργά για ένα παιδί στην ηλικία του αλλά αυτό αν ενδιαφέρει τον νομοθέτη τον ενδιαφέρει μόνο για τα παιδιά του – αν έχει), στο λάθος σημείο (ως πολίτης δεν έχω τίποτα με την περιοχή των Εξαρχείων, αλλά ως πατέρας λίγο είμαι κουμπωμένος).

Η συντεταγμένη πολιτεία, όπως είναι η Ελληνική, έχει την υποχρέωση να μεταφράζει τα αισθήματα των πολιτών σε λογική και τη λογική σε νόμους. Επίκαιρους, ισόνομους και ισότιμους προς όλους τους πολίτες.

Είμαστε και εμείς πολίτες σε αυτήν την πολιτεία. Με την υποχρέωση – δικαίωμα – καθήκον να μεγαλώσουμε σωστά και με ασφάλεια τα παιδιά μας. Δεν δέχομαι λοιπόν την εφεύρεση της φράσης : «ΜΟΝΟΓΕΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».ΘΈΛΩ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ».

Ν. Ε."
apneagr

''Τα δάση που κάηκαν να γίνουν πάλι δάση. Υπογράψτε και εσείς''

"Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα τελευταία χρόνια, σε Μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Ευρωπαική Ένωση εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες αυτές τις χώρες που επλήγησαν, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.
Guess who?... Την Ελλάδα...

Η αστεία δικαιολογία της Ελληνικής Κυβέρνησης, τότε, ήταν ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας, βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...
Οι πολίτες όμως οφείλουμε να δείξουμε και αποδείξουμε σε όλα τα Κόμματα, εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε:

Υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών στο :
www.petitiononline.com/forestgr

Walk to Remember - Dare You To Move

.... η αγάπη είναι μακρόθυμη και γεμάτη από ευμένεια,

Δεν είναι ζηλότυπη,

Η αγάπη δεν καυχάται, δεν είναι αλαζονική.

Δεν κάνει ποτέ ασχήμιες....

δε ζητεί το συμφέρον της.

Δεν ερεθίζεται από προσβολές και δεν είναι μνησίκακη.

Δεν χαίρεται διά τα αμαρτήματα του πλησίον,

δεν σκέπτεται το κακόν κατά του πλησίον.

......αλλά χαίρεται, όταν βλέπει την αλήθεια να επικρατεί.

Είναι πάντα έτοιμη να συγχωρέσει,να εμπιστευτεί,να ελπίσει....

και να υπομένει.....ό,τι κι αν έρθει......

ΥΓ.
...οταν θα γυρισεις το βλέμμα σου πίσω θα με δεις,

θα είμαι εκεί και θα σερνω το βλέμμα μου στα πόδια σου,

με μια περηφάνια δακρυσμενη απο ντροπή,

έτσι,όπως παντα..

Α Walk to Remember .....(Η ταινία είναι απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!)

Ι Dare You To Move....

Αννα

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan