Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Εάν έπεφτε ένα έντομο στην κούπα του καφέ σας πώς θα αντιδρούσατε;


Δείτε πώς θα αντιδρούσαν διάφορες εθνικότητες:

1. Εγγλέζος: Πετάει την κούπα με τον καφέ και φεύγει από την καφετέρια.

2. Αμερικάνος: Βγάζει το έντομο και συνεχίζει να πίνει τον καφέ του.

3. Κινέζος: Τρώει το έντομο και πετάει τον καφέ.

4. Εγκλωβισμένος Παλαιστίνιος: Πίνει τον καφέ μαζί με το έντομο.

5. Σκωτσέζος: Πιάνει το έντομο και το σφίγγει φωνάζοντας "φτύσ' τον καφέ ρε!"

6. Ισραηλινός:
α. Πουλάει τον καφέ στον Αμερικάνο και το έντομο στον Κινέζο.

β. Διαμαρτύρεται ότι η προσωπική του ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.

γ. Φωνάζει ότι οι Παλαιστίνιοι του ρίχνουν έντομα στον καφέ.

δ. Κατηγορεί ότι οι Χεζμπολάχ, η Συρία και το Ιράν υποθάλπουν επιθέσεις με όπλα μαζικών εντόμων.

ε. Συσχετίζει αυτή την ποταπή επίθεση με την Παλαιστινιακή τρομοκρατία, με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον αντισημιτισμό, το ολοκαύτωμα, τη διασπορά, την έξοδο.

στ.. Επανακαταλαμβάνει τη δυτική όχθη και τη Γάζα, συνεχίζει την εποικιση, κόβει την παροχή νερού και ρεύματος στους Παλαιστίνιους, τρομοκρατεί ή εξευτελίζει πολίτες, σκοτώνει ή σακατεύει οτιδήποτε στο πέρασμά του.

ζ. Απαιτεί ισχυρότερη στρατιωτική βοήθεια από τους Αμερικάνους.

η.. Ζητά δάνειο ενός δισεκ. δολαρίων με 100ετή περίοδο αποπληρωμής, από τους Αμερικάνους για την αγορά καινούργιας κούπας καφέ.

θ. Απαιτεί εφ όρου ζωής δωρεάν καφέ από την καφετέρια ως αποζημίωση.

7. Έλληνας: Ρίχνει ένα μπινελίκι στη γυναίκα του και πάει στη μάνα του να πιει ένα καφέ της προκοπής!

blog-tou-fititi

Γρίπη των χοίρων - Σύνοψη της κατάστασης εώς τώρα

Αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν σήμερα διαγνωστικά σημάδια από ένα νέο στέλεχος της γρίπης που επεκτείνεται αφού μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 68 ανθρώπους στο Μεξικό ενώ έχουν προσβληθεί οκτώ στις ΗΠΑ.
Στο Μεξικό έκλεισαν σχολεία, μουσεία,θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά,ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις,ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.Η... μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την γρίπη έχασαν την ζωή τους 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο 48 ακόμη άλλων.Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας από 25 μέχρι 45 ετών.

Χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας μιλώντας από την τηλεόραση κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες,ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.

"Αντιλαμβανόμεθα την σοβαρότητα του προβλήματος ",δήλωσε ο πρόεδρος Φελίπε Καλτερόν χθες το βράδυ.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ...οι δύο ποδοσφαιρικές συναντήσεις για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στο Μεξικό θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεξικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Στην Καλιφόρνια,ο Τζιλ Τσάβες,διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς.Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.

Αναστάληκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις:Η κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού ανέστειλε όλες τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις εξαιτίας της έξαρσης ενός νέου ιού της γρίπης, ανάφερε ο υπουργός Υγείας της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Υγείας της Πόλης του Μεξικού, Αρμάντο Αχούεντ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως το μέτρο αποσκοπεί να περιορίσει τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις, στις οποίες ο ιός, που σκότωσε 20 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 1.000, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.

Και τρίτη πιθανή εστία:

Το Μεξικό ανέφερε και τρίτη πιθανή εστία της γρίπης των χοίρων στο Μεχικάλι, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, με τέσσερα ύποπτα κρούσματα αλλά κανένα θάνατο μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Ο WHO ανέφερε επίσης πως οι ιοί στις εστίες στο Μεξικό και τις ΗΠΑ δεν είχαν ανιχνευθεί προηγουμένως στους χοίρους ή στον άνθρωπο αλλά αποδεικνύονται ευαίσθητοι στο φάρμακο Ταμιφλού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη της ασθένειας.

"Επειδή υπάρχουν ανθρώπινα κρούσματα που συνδέονται με ένα μικρόβιο γρίπης των ζώων και λόγω της γεωγραφικής εξάπλωσης των εστιών σε πολλές κοινότητες, συν οι κάπως ασυνήθιστες ηλικιακές ομάδες των προσβληθέντων, αυτά τα γεγονότα είναι υψηλής ανησυχίας", ανέφερε η εδρεύουσα στη Γενεύη οργάνωση.

greece-salonika
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan