Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Bob Marley

Ξεκινά το κυνήγι του πειρατικού software στην Ελλάδα

Η εταιρία Business Software Alliance (BSA) επικροτεί την πρωτοβουλία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ πρ. ΥΠ.Ε.Ε) για την σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας με το οποίο στοχεύει στην πάταξη του φορολογικού εγκλήματος που συνδέεται με την προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο 3842/10, το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας θα είναι αρμόδιο για τη συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών καθώς και για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων και ερευνών προς εντοπισμό, αποκάλυψη και καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως η χρήση μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων Η/Υ...

Ο Paul Μίλησε!

Ο Πολ… μίλησε. Η μάλλον… έκατσε. Στην αρχή το διάσημο χταπόδι προέβλεψε ότι η Γερμανία θα είναι η νικήτρια του μικρού τελικού με την Ουρουγουάη, ενώ αργότερα έδειξε και Ισπανία για τον τελικό!

Το συμπαθές μαλάκιο εντός του ενυδρείου του, έπρεπε να επιλέξει ένα από δύο κουτάκια. Το ένα είχε τη σημαία της Γερμανίας και το άλλο της Ουρουγουάης αντίστοιχα. Αμφότερα τα κουτάκια έχουν μέσα φαγητό για το θαλάσσιο. Ο Πολ προτίμησε το...

Τέλος ο Κλέιζα από Ολυμπιακό!

Ο Λίνας Κλέιζα «χάρισε» στον Ολυμπιακό τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ της νέας χρονιάς κι υπέγραψε στους Ράπτορς για τέσσερα χρόνια έναντι 14.8 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Οι Νάγκετς τον τελευταίο λόγο.

Μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα ο ατζέντης του Λίνας Κλέιζα μιλούσε δημόσια για το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Εν τέλει το «αντίο» δόθηκε πιο γρήγορα απ' ό,τι περίμεναν όλοι. Ο Λιθουανός φόργουορντ ενεργοποίησε...

''Ασπίδα'' Η Μεσογειακή Διατροφή

Σύμφωνα με έρευνες Αυστραλών επιστημόνων, η μεσογειακή διατροφή περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Molecular Nutrition and Food Research, δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας αλλά και οι Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τους κατοίκους άλλων δυτικών χωρών. Η ομογενής διαιτολόγος...

Ακύρωσε Την Συναυλία Στα Κατεχόμενα

Ύστερα από έντονες αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, καθώς και λόγω παρεμβάσεων στελεχών του αμερικανικού Κογκρέσου, η διάσημη Λατινοαμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη και τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο. Η κ. Λόπεζ θα τραγουδούσε σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην περιοχή της Κερύνειας στις 24 Ιουλίου και θα γιόρταζε τα 41α γενέθλιά της μαζί με τον σύζυγό της τραγουδιστή Μαρκ Αντονι, τα δίδυμα παιδιά τους, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε...

Πως παίζεται το γκολφ της κρεβατοκάμαρας


1. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του εξοπλισμό, συνήθως ένα μπαστούνι και δυο μπαλάκια.

2. Ο ιδιοκτήτης της τρύπας πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή του πριν αρχίσει το παιχνίδι.


3. Η διάφορα με το κανονικό γκολφ είναι ότι πρέπει να μπει το μπαστούνι στην τρύπα και τα μπαλάκια να είναι απ' έξω.

4. Για να γίνει σωστό παιχνίδι πρέπει το μπαστούνι να είναι...

Μας άφησε νωρίς...

Όταν η Ζωή αντιγράφει την μεγάλη οθόνη

Μερικές φορές η ζωή αντιγράφει την τέχνη, με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο. Ανακαλύψτε ποιά κινηματογραφικά σενάρια βγήκαν αληθινά !


1. Bλέπω το Θάνατο σου
Final Destination


Μια γυναίκα χάνει την μοιραία πτήση της Air France και σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό


H Tζοάνα Γκαντχάλερ, μια συνταξιούχος από την Ιταλία, και ο άντρας της παραθέριζαν στη Βραζιλία και ενώ είχαν αγοράσει εισιτήρια για τη μοιραία πτήση 447 της Air France, δεν πρόλαβαν να φτάσουν εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 31 Μαΐου.

Θα πρέπει να σοκαρίστηκαν όταν το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ και λίγο αργότερα έμαθαν ότι και οι 228 επιβάτες και πλήρωμα...

Οι φωτογραφίες του γάμου της Megan Fox

Κυκλοφόρησαν τελικά οι φωτογραφίες του «μυστικού» γάμου της Megan Fox με τον Brian Austin Green, που τελέστηκε στην Χαβάη στις 24 Ιουνίου.

Το σκηνικό ήταν καταπληκτικό, μια παραλία με άσπρη άμμο, το ηλιοβασίλεμα για φόντο και το ζευγάρι ντυμένο στα λευκά, το φόρεμα της Megan ήταν Armani, ενώ κανείς δεν φόρεσε παπούτσια.

Μοναδικός καλεσμένος στην τελετή ο 8χρονος γιος του Green, ο μικρός Kassius και βέβαια ο Χαβανέζος ιερέας (Kahuna) που ανακήρυξε το ζευγάρι και επίσημα δεσμευμένο।

Την χάσαμε και αυτή παιδιά. Όχι ότι είχαμε ελπίδες αλλά λέμε τώρα.


sigmalive

Συγκλονιστικό μάθημα ευγνωμοσύνης

Η συγκεκριμένη γυναίκα στο βίντεο, είχε βρει αυτό το λιοντάρι χτυπημένο στο δάσος ετοιμοθάνατο. Tο πήρε σπίτι της με δική της ευθύνη και το φρόντισε, με δικά της έξοδα.

Όταν το λιοντάρι συνήλθε κάλεσε κάποια φιλοζωική εταιρεία και το πήρε σε έναν ζωολογικό κήπο για την περαιτέρω φροντίδα του

Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε όταν η γυναίκα πήγε μετά από αρκετό καιρό να δει τι κάνει το λιοντάρι!!!!



thenetwar

Αποκαλυπτικό: Οι 4 κατάσκοποι που θα ανταλλαχθούν με τους Ρώσους


Σύμφωνα με πληροφορίες 4 άντρες οι οποίοι κρατούνταν από το Κρεμλίνο για υποθέσεις κατασκοπείας εις βάρος της Ρωσίας, πρόκειται να δοθούν στις ΗΠΑ ως αντάλλαγμα για τους 10 Ρώσους κατάσκοπους που τελούσαν υπό κράτηση επίσης για θέματα κατασκοπείας.
Ο Igor Sutyagin, 45 ετών, είναι ένας εξ αυτών, ο οποίος ως ειδικός στα θέματα πυρηνικών όπλων, συνελήφθη για ...

"Η κοσοβοποίηση της Ελλάδος"


"Τα σενάρια «made in USA» για αποσταθεροποίηση της περιοχής και οι
συναντήσεις με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου
Κομοτηνής αλλά και με συλλόγους με ανθελληνική δράση... Ο Αμερικανός
πρόξενος της Θεσσαλονίκης περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά για να
συζητήσει με πράκτορες της Άγκυρας και ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα
όταν τον φωτογράφησε φακός του «ΘΕΜΑτος» τους συνέλαβε εν ώρα
..εργασίας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ οι Αμερικανοί να αλωνίζουν στη Δυτική
Θράκη, να συσκέπτονται με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου και
να απεργάζονται σχέδια κοσοβοποίησης για την Ελλάδα.
Των Χρήστου Μπόκα, Κυριάκου Κεσίσογλου

«ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΘΕΜΑτος», τα οποία έφεραν στο
φως παλαιότερη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), βάσει
της οποίας «το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και
ήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την
Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης «τουρκικών» και
«μακεδονικών» μειονοτήτων που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στη
Μακεδονία και «καταπιέζονται» από το ελληνικό κράτος», ο φωτογραφικός
φακός της εφημερίδας συνέλαβε στελέχη του αμερικανικού προξενείου εν
ώρα.εργασίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης. Ενοχλημένοι οι
Αμερικανοί από την παρουσία των δημοσιογράφων του «ΘΕΜΑτος», ζήτησαν
την παρέμβαση της Αστυνομίας και τον εισαγγελέα ώστε να συνεχίσουν,
ανενόχλητοι και μακριά από τη δημοσιότητα, την «καταγραφή» των απόψεων
των «καταπιεσμένων» μουσουλμάνων»!

Το «made in USA» σχέδιο

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση...
 

Η Τζένιφερ Λόπεζ ακύρωσε τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο



Υστερα από έντονες αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, καθώς και λόγω παρεμβάσεων στελεχών του αμερικανικού Κογκρέσου, η διάσημη Λατινοαμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ...

Ηλιακή καταιγίδα θα νεκρώσει τη Γη;


Μεσάνυχτα της 22ης Σεπτεμβρίου του 2012. Ο ουρανός πάνω από το Μανχάταν φωτίζεται από ένα περίεργο φως. Δευτερόλεπτα αργότερα τα φώτα χαμηλώνουν και τρεμοσβήνουν. Ξαφνικά όμως και για μια στιγμή μόνο το φως γίνεται εκτυφλωτικό. Κι αμέσως μετά, το απόλυτο σκοτάδι. Σε ενάμισι λεπτό ολόκληρες οι ανατολικές ΗΠΑ είναι σκοτεινές.

Ενα χρόνο αργότερα εκατομμύρια Αμερικανοί είναι νεκροί και οι δομές έχουν κουρελιαστεί. Η Παγκόσμια Τράπεζα κηρύσσει τις ΗΠΑ αναπτυσσόμενο κράτος. Ευρώπη, σκανδιναβικές χώρες, Κίνα και Ιαπωνία αγωνίζονται να συνέλθουν από μια παρόμοια κατάσταση που..

Πλήρες φακέλωμα στο Facebook… Υπηρεσία αυτόματης αναγνώρισης προσώπου σε φωτογραφίες είναι γεγονός


Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο blog του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα ανάπτυξης του Facebook ανέπτυξε νέες υπηρεσίες για τη σελίδα.

Μία νέα υπηρεσία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλους σύντομα, είναι αυτή της αυτόματης αναγνώρισης προσώπου σε φωτογραφίες δηλαδή οι χρήστες θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες που θέλουν και δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν tags στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτές.
To Facebook έχει ήδη αρχίσει και καταγράφει τα πρόσωπα των χρηστών κάνοντας τους την ερώτηση “ποιανού είναι αυτό το πρόσωπο” όταν ανεβάζουν μία φωτογραφία και μελλοντικά το σύστημα θα αναγνωρίζει αυτόματα το πρόσωπο που σώσατε.

Το μόνο που έχουμε να δούμε είναι κατά πόσο θα είναι ακριβής η αυτόματη ταυτοποίηση προσώπο έτσι ώστε να μην έχουμε να διορθώνουμε τα λάθος ονόματα.

papatzides

Χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου . Ρυθμίζουν τα χρέη τους όσοι χρωστούν λίγα, αδυνατούν ακόμη και να καλύψουν τις δόσεις τους οι μεγαλοοφειλέτες

Χιλιάδες είναι οι οφειλέτες του δημοσίου και στο νομό Τρικάλων με τον ακριβή αριθμό τους να είναι δύσκολο ωστόσο να προσδιοριστεί σύμφωνα και με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΟΥ της περιοχής. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τόσο οι μικροοφειλέτες όσο εκείνοι που χρωστούν έκαστος αρκετές χιλιάδες ευρώ γεγονός που δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια για διακανονισμούς. Αν και ο αριθμός των οφειλετών, που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ δεν είναι παρά μερικές δεκάδες, αρκούν για να περιορίσουν τα προσδοκώμενα έσοδα της εφορίας στην περιοχή. Πρόκειται για περιπτώσεις που σπανίως αποφασίζουν να πληρώσουν κάποιο ποσό στην εφορία ενώ τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζουν ούτε περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό πάντως που κάνει πραγματική εντύπωση, είναι ποια ομάδα οφειλετών προχωρούν σε διακανονισμούς και ποιοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία αυτή. Η γενική εκτίμηση των υπηρεσιακών παραγόντων της εφορίας είναι ότι οι μικροφειλέτες, και εννοούμε πολίτες που χρωστούν όχι πάνω από 20.000 ευρώ, προχωρούν στη ρύθμιση των χρεών τους , με δόσεις που σε γενικές γραμμές, έστω και δύσκολα, μπορούν να καλύψουν. Όσο μεγαλύτερο ποσό χρωστά κανείς, τόσο πιο δύσκολο είναι βέβαια να μπορεί να ανταπεξέλθει και στις δόσεις της όποια ρύθμισης κάνει με την εφορία. Αυτό σημαίνει κατ’ επέκταση ότι ελάχιστοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες που προχωρούν σε ρυθμίσεις χρεών, δεδομένου ότι οι δόσεις που προκύπτουν μετά τη διαδικασία ρύθμισης είναι δυσβάσταχτες για τους περισσοτέρους.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ
e-erevna

Η «ΑΓΡΟΓΗ» και ο «γαλάζιος δρόμος»...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «ΑΓΡΟΓΗ» με τους 270 διορισμούς -και μάλιστα ανθρώπων του στενού πυρήνα εξουσίας της ΝΔ- παραμονές εκλογών του 2009 και με τον τρόπο που έγινε είναι ένα χαρακτηριστικό, αλλά ταυτόχρονα και ακραίο προκλητικό παράδειγμα του διαχρονικά πελατειακού κράτους που «μαστίζει» τη δημόσια διοίκηση. Είναι, επίσης, και ένα μέρος της «λογικής» του πολιτικού συστήματος που τελικά οδήγησε τη χώρα στο σημερινό δημοσιονομικό «χάλι» που πληρώνει τόσο ακριβά ο ελληνικός λαός. Προφανώς η «ΑΓΡΟΓΗ» δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Και εν πάση περιπτώσει η «αποκάλυψη» δεν μας ξάφνιασε. Είναι «κλασική» και «γνωστή» στρέβλωση των πολιτικών και κρατικών λειτουργιών της χώρας.

Υπάρχουν, όμως, δύο νέα στοιχεία, εξαιρετικά εντυπωσιακά. Το ένα είναι η «θλιβερή» στάση και τηλεοπτική παρουσία του κ. Χατζηγάκη. Συμπαθής, γενικά, παλαιός πολιτικός, εμφανίστηκε σαν να μην καταλαβαίνει... «πού βρισκόμαστε», τι έχει συμβεί στη χώρα και ποιες οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου. Εδειχνε έναν «άνθρωπο» σε «απόσταση» από την πραγματικότητα με αυτό που έλεγε. Και καλά ο κ. Χατζηγάκης, που ήταν ο «αυτουργός» των 270 διορισμών, δεν είχε τη «δύναμη» να αναγνωρίσει τι έκανε ή να «καταλάβει» λόγω παλαιοκομματικής ιδιοσυγκρασίας. Η ΝΔ όμως; Η ΝΔ του κ. Σαμαρά, που επαγγέλλεται...

Beach Kisses


GHOST

Άργησες αλλά… έγραψες!

Συλλεκτική αφίσα

παίζει παντού

Η απίστευτη επιστολή Ελληνοκύπριας στην Τζένιφερ Λόπεζ, που άγγιξε καρδιές και ψυχές ανα τον κόσμο



«Αγαπητή κα Τζένιφερ Λόπεζ, 800 Ελληνο-κύπριες γυναίκες βιάστηκαν από τους Τούρκους το 1974…»

Μετά από μαζική απαίτηση υποστηρικτών της εκστρατείας μας μεταφράσαμε και στα ελληνικά και κυκλοφορούμε την συγκινητική επιστολή της Ελληνο-κύπριας πρόσφυγα κας Φανούλας Αργυρού, μια επιστολή που άγγιξε τις καρδιές και τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, σ΄όλο το κόσμο όπου έφθασε η επιστολή στα αγγλικά προς την Τζένιφερ Λόπεζ και στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Γκάρντιαν» 5 Ιουλίου και «Ντέιλι Τέλεκραφ» 6 Ιουλίου 2010 και άλλων πολλών.....
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan