Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου

Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)

ISBN 978-960-454-040-2

Σελ. 205


Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.


Γουρούνια είχατε δεν είχατε κάνατε τον τρελό μάγκα...

















Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν...






apneagr.blogspot.com

8 λόγοι για να μην παρακολουθούμε ειδήσεις στην τηλεόραση

1. Να μην παρακολουθούμε ειδήσεις στην τηλεόραση γιατί δε μας λένε την αλήθεια, είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν τους συμφέρει. Από τα πολλά ας αναφερθούμε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ακούσαμε στις ειδήσεις για τους κουκουλοφόρους «είναι οι γνωστοί-άγνωστοι, ξέρουμε ποιοι τους εκπαιδεύουν και εντός Ελλάδος και εκτός, ξέρουμε ότι χρόνια πριν κάποιοι ετοίμαζαν τις προβοκάτσιες κλπ». Οπότε τι καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που παρακολουθούμε τις ειδήσεις τους ; Τίποτα, απλά χάνουμε τον καιρό μας.
2. Γιατί δε μας ενημερώνουν για όλα τα γεγονότα. Είναι γνωστό ότι τα κανάλια είναι ικανά να ασχολούνται για μέρες και εβδομάδες με ένα θέμα π.χ. Βατοπαίδι, Ζωνιανά κλπ, θαρρείς και τον καιρό αυτό δε συνέβηκε τίποτε άλλο που θα έπρεπε να ξέρουμε. Πιθανόν αυτό να γίνεται και σκόπιμα, για να μην προσέξουμε άλλα σοβαρά θέματα.
3. Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τα κανάλια είναι οι ακροαματικότητες και άρα τα χρήματα που θα πάρουν από τις διαφημίσεις. Γι’ αυτό και προβάλουν τις μεγαλύτερες ανοησίες γιατί μας θεωρούν μάζα (σοβαροί άνθρωποι τα ονομάζουν Μέσα Μαζικής Επιρροής) και όχι σκεπτόμενα όντα, αδιαφορώντας για την χειροτέρευση της κοινωνίας που έτσι προκαλούν, αρκεί να βγάλουν χρήματα. Έχουμε τα προβλήματά μας, τα βάσανά μας κι έχουμε κι αυτούς να βγαίνουν κάθε μέρα στα παράθυρα των ειδήσεων και να μας κοροϊδεύουν.
4. Γιατί προβάλουν κυρίως το κακό και με τρόπο που αγχώνουν τον κόσμο. Ξέρω μερικούς που αυτές τις μέρες από το πολύ άγχος, χρειάστηκε να επισκεφθούν τον καρδιολόγο. Πότε, όταν σηκωθήκαμε μετά από μια ώρα παρακολούθησης ειδήσεων, νιώσαμε ότι κερδίσαμε κάτι ή αισθανθήκαμε πιο αισιόδοξοι για τη ζωή ; Έγραψε ο κ. Μάνος Ελευθερίου ένα ωραίο βιβλίο με τίτλο: «η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ».
5. Γιατί δεν αρκούνται να μας ενημερώσουν για τις ειδήσεις, αλλά φτιάχνουν (σκόπιμα ή άθελά τους) και ειδήσεις. Τα τραγικά γεγονότα που έζησε η Ελλάδα πριν λίγες μέρες (και τόσα άλλα γεγονότα) θα γινόντουσαν στην έκταση που έγιναν, αν δεν ήταν τα κανάλια από πάνω τους ; Δηλαδή η κάλυψη των γεγονότων από τα κανάλια επηρεάζει την εξέλιξή τους. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και στη Φυσική που όταν ρίχνουμε φως για να δούμε μικρά σωματίδια, επηρεάζεται η συμπεριφορά τους.
6. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο που πρέπει να διαθέσουμε στα παιδιά μας. Ο θησαυρός μας είναι τα παιδιά μας και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να τα ξεγελάσουν και να μας τα πάρουν. Ας είμαστε λοιπόν κοντά τους, στις χαρές τους, στις λύπες τους, στα προβλήματά τους για να μην κλαίμε αργότερα.
7. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο από τους συνανθρώπους μας. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη την παρέα μας, την καλή μας την κουβέντα, τη βοήθειά μας. Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε και πρέπει να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
8. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο από τον Θεό μας. Πρέπει να διαθέσουμε χρόνο για να διαβάζουμε πνευματικά βιβλία, το Ευαγγέλιο, πρέπει να βρούμε χρόνο για προσευχή που είναι η πιο σπουδαία ασχολία που έχουμε να κάνουμε.

ximikos.blogspot.com

Είσαι όμορφη.......Είμαι άσχημος...(Beauty and the Βeast)



«Είσαι όμορφη»

Όταν σε βλέπω παθαίνω. Η καρδιά μου αρχίζει να χτυπά δυνατά. Το βλέμμα μου δεν μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω σου. Τα μαλλιά σου ανεμίζουν καθώς γυρίζεις να με κοιτάξεις. Το βλέμμα σου είναι το μόνο που ζητάω να βλέπω. Όταν γελάς γελάει μαζί σου η καρδιά μου. Το χαμόγελο σου είναι το βάλσαμο σε όλους τους πόνους μου. Θα ήθελα να σε ακούσω , να σε μυρίσω, να σε αγγίξω. Είσαι ότι ωραιότερο υπάρχει στην ζωή μου. Δεν θέλω τίποτα από σένα. Αγάπη χωρίς όρια αλλά και χωρίς ανταλλαγές. Θα ήθελα να είμαι μαζί σου συνέχεια. Θα ήθελα να κρατήσω για πάντα το συναίσθημα που έχω όταν είμαι μαζί σου, έστω και για λίγο. Είσαι η τελευταία σκέψη πριν κοιμηθώ και η πρώτη σκέψη όταν ξυπνήσω. Νοιώθω αδύναμος μπροστά στην ομορφιά σου. Νιώθω ανυπεράσπιστος όταν είμαι δίπλα σου. Σε έχω ερωτευτεί, μα δεν το ξέρεις. «Είσαι όμορφη» και δεν θέλω να ξέρω όλα τα άλλα…

«Είμαι άσχημος»

Καλύτερα έτσι. Καλύτερα που δεν ξέρεις ότι σε έχω ερωτευτεί. Αν το μάθεις θα με εκμεταλλευτείς και εσύ όπως και τόσες άλλες ... Θα θέλεις να είμαι δυνατός και ταυτόχρονα να σε αγαπώ. Δεν ξέρεις ότι αυτός που αγαπά είναι ευάλωτος, τρωτός. Θα ψάξεις σε μένα να βρεις τον Κούρκουλο ενώ εσύ δεν είσαι πια η Ζωή Λάσκαρη και πολύ περισσότερο δεν μπορείς να παίξεις στον «κατήφορο». Θα είσαι μαζί μου για να σου προσφέρω, να σε εξυπηρετώ. Θα θέλεις να ενασχολείσαι με εμένα από το πρωί μέχρι το βράδυ, πιστεύοντας ότι έτσι θα γεμίσει η κενή μίζερη ζωή σου. Όταν καταλάβεις ότι δεν παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο στο σενάριο που έχεις πλάσει στο μυαλό σου, θα με πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων, νομίζοντας ότι εγώ φταίω για όλα. Και μετά θα είσαι περισσότερο κενή και μίζερη, μα δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. Θα λες ότι περνάς καλά και ας κλαις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν άξιζα για να μην τρελαθείς. Και μετά θα ψάξεις για άλλον και άλλον γιατί θα θες κάποιον που τα έχει όλα, ή τουλάχιστον στην αρχή έτσι θα νομίζεις. Κάποιον που να σε κάνει να αισθάνεσαι, γιατί αυτό είναι πιο δυνατό από όλα. «Είμαι άσχημος» και θα θέλεις να ξέρεις τα πάντα…

Να με θυμάσαι .....



Στίχοι: Γιώργος Παυριανός
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Όταν θα τελειώσει ξαφνικά το καλοκαίρι
όταν θα 'χω φύγει μακριά σε κάποιο αστέρι
τίποτα να μη φοβάσαι να με θυμάσαι
γιατί σ' αγαπούσα πιο πολύ κι απ' τη δική μου τη ζωή

Όταν θα χαθούν οι αγάπες κι οι φιλίες
όταν θα με βλέπεις στις παλιές φωτογραφίες
τις βραδιές που δεν κοιμάσαι να με θυμάσαι
γιατ'ι σ' αγαπούσα πιο πολύ κι απ' τη δική μου τη ζωή

Όταν θα κοιτάς την άδεια θέση στο τραπέζι
όταν θα ακούσεις το τραγούδι αυτό να παίζει
μη δακρύζεις μη λυπάσαι να με θυμάσαι
γιατί σ' αγαπούσα πιο πολύ κι απ' τη δική μου τη ζωή....


ΥΓ.
Πήρα τη γόμα του μυαλού μου και προσπάθησα να σε 'σβήσω'. Αποφάσισα να μιλήσω σιωπηλά. Όπως πάντα δηλαδή. Όταν θέλω να εκφράσω τα πιο έντονα αισθήματα και συναισθήματα απλά σιωπώ….....
 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan